Perjantai 24.11.2017

Työttömyys huippulukemissa euroalueella: Jo yli 11 %

Jaa artikkeli:
Luotu: 
2.7.2012 16:06
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
|

Euroalueen työttömyysaste oli toukokuussa jo 11,1 prosenttia eli noin 17,5 miljoonaa ihmistä on työttömänä, kertoo tilastovirasto Eurostat.

Työttömyys on kasvanut hurjaa vauhtia sillä vielä huhtikuussa se oli 11 prosenttia kun se vuotta aiemmin oli vain 10 prosenttia. Vuonna 2007 euroalueen työttömyysaste oli 2000-luvun alhaisin: noin seitsemän prosenttia. Työttömyysaste on nyt koko 2000-luvun korkein.

Alhaisin työttömyysaste oli Itävallassa (4,1 %), Alankomaissa (5,1%) ja Luxemburgissa (5,4 %). Korkein työttömyysaste oli Espanjassa (24,6) ja Kreikassa (21,9%).

Euroopan komissio pitää etenkin Euroopan nuorisotyöttömyyttä ”hälyttävän korkeana”.

Euroopan komission teettämän tutkimuksen mukaan opintojen olisi vastattava paremmin työmarkkinoiden vaatimuksiin ja ne pitäisi sovittaa paremmin yritysten tarpeisiin.

– Tutkimustuloksia hyödynnetään kahden komission aloitteen valmistelussa. Ne ovat luonnos neuvoston suositukseksi nuorisotakuista, joilla pyritään varmistamaan, että nuoret ovat joko työssä, koulutuksessa tai harjoittelussa neljän kuukauden sisällä koulun päättämisestä, Euroopan komissio kertoo tiedotteesaan.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Sinänsä toi esittämäni 5/t ei edes toteudu täällä maassamme, mutta ei huolta., jos verotulot tyssää ottaa päällikkö lisää velkaa, kuten muutkin maat . Jossain se raja kuitnkin tulee vastaan

Velka/bkt onko meillä mitään huolta? Ei, ei näytä olevan muillakaan euromailla, fyffee tulee, vaikka sikailee miten vain. Otetaan mekin 100miljardia lainaa, jota ei ole edes tarkoitus maksaa takaisin ja pannaan infra kuntoon, kuten spanskit, ja maksatetaan se muilla. Kuten suomalaisilla. Eiks oo upeeta????

Hannu Rautomäki

Milloin se EK:n ja edeltäjien yli 30 vuotta povaama työvoimapula sitten saapuu Suomeen?
Täällä kuulemma edelleenkin tarvitaan maahanmuuttoa työvoimaksi, vaikka nykyisien yli 250 000 ulkomaalaistaustaisen keskimääräinen työttömyysprosentti maassa on 40%.