Lauantai 23.9.2017

Piikki espanjalaisille: ”Jalkapallo on tärkeämpää kuin tukimiljoonat”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.7.2012 18:32
  • Kuva: All Over Press/EPA
    Kuva
|

Professori Jarmo Virmavirta ihmettelee espanjalaisten intoa juhlia jalkapallon Euroopan mestaruutta, vaikka maa on raunioilla ja Brysselissä tehdään maan kannalta tärkeitä päätöksiä.

Virmavirta kertoo Puheenvuoro-blogissaan saaneensa Espanjasta ystävältään viestin, jossa kerrotaan, että ”maa on raunioilla, mutta sitä ei mistään huomaa. Liput liehuvat parvekkeilla ja laulu soi. Jalkapallo on tärkeämpää kuin EU:n tukimiljoonat”.

– Koulutustasosta riippumatta tuntemani suomalaiset ajattelevat kuin vanha luokkatoverini: jo on jumaliste, saavutettu päätepiste, Virmavirta kirjoittaa.

Moraalisesti on Virmavirran mukaan ”täysin selvää”, ettei suomalaisten veronmaksajien rahoja pidä käyttää Espanjan pankkien tukemiseen, eikä edes Espanjan tukemiseen.

- Mutta politiikan logiikka on toinen. Me maksamme, koska toinen vaihtoehto on vielä huonompi. Euro- ja  EU-maan  vaihtoehdot ovat vähissä, Virmavirta kertoo.

Virmavirran mukaan ”jokainen tietää, ettei rahaunioni toimi ilman yhteistä talouspolitiikkaa”.

– Se tiedettiin jo 1990-luvun alussa kun koheesiorahastoista annettiin rahaa muutamille valtioille, että ne nostaisivat taloutensa yhteiselle tasolle. Yksikään ei siinä onnistunut, tuskin edes yritti. Jalkapallo on tärkeämpää!

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Johan Von

ihmismielen erilaisuus onkin vaikeaa kun sitä sovitetaan taloudellisuuteen. Siinä asiat heittävät häränpyllyä. Sen huomaa kun verrataan välimerenmaiden elämäntyyliin. Siellä on aina ollut saatavissa ruokaa asunnosta ei niin tarvi huolehtia. Eli elämän jatkumisen mahdollisuus on ollut helpompaa, Täällä pohjoisilla perillä on varautuminen ollut elinehto. Pitänyt olla ruokaa huonoihin aikoihi jolloin saalista ei ollut. piti varautua kylmyyteen. Talvi ilman lämmintä majaa ja vaatteita oli mahdottomuus. Tämä on ero sitä pitää myös ymärtää
. siis kummankin. No en puhu kyllösen pelastamisesta tai kristaki joskus innostuu. Mutta hyvä on että kansanedustajatkin ovat innokaita. Eivät makaa puskissa huutelemassa ja kasvattamassa vatsaa. . Katsokaa kuka viettää koko kautensa saamatta mitään aikaan muuta uin vatsan ympärys kasvaa. Niitä löytyy paljon eräästä puolueesta.