Torstai 14.12.2017

Carl Haglund pahastui perussuomalaisen ”vitsistä”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
6.7.2012 14:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Puolustusministeri Carl Haglundin (r.) ei pidä hänen nokkosihottumastaan kirjoitettua tekstiä korrektina.
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Kansanedustaja Reijo Tossavainen (ps.) sanoo blogikirjoituksensa olevan huumoria.

Puolustusministeri Carl Haglund (r.) pitää kansanedustaja Reijo Tossavaisen (ps.) kirjoitusta hänen nokkosihottumastaan epäkorrektina. Tossavaisen mukaan kirjoitus on ”vitsi”.

– Onko Haglund riittävän terve puolustusministeriksi? Tossavainen kirjoittaa Puheenvuoro-blogissaan.

Haglund ei voinut käydä varusmiespalvelustaan nokkosihottuman vuoksi, mutta työhön puolustusministerinä se ei hänen mukaansa vaikuta.

– Lähinnä ulkoilmatilassa saan allergiakohtauksia, joten en voi nukkua teltassa. Se ei kuitenkaan ole este puolustusministerin tehtävälle. Sellaiset kesäterveiset Tossavaiselle, että terveys kyllä kestää, Haglund sanoo Uudelle Suomelle.

– En pidä kovin korrektina, että lähdetään arvioimaan minun terveydentilaani. On tarpeeksi traumaattista tai ikävää, etten nuorena miehenä saanut suorittaa varusmiespalvelusta, joten en lähde sen kummemmin asiaa kommentoimaan, hän lisää.

– Teksti on kesäiltana pilke silmäkulmassa kirjoitettu. Huumorimielessä kysyin, Tossavainen kommentoi kirjoitustaan Uudelle Suomelle.

Tossavainen kertoo loukkaantuneensa Haglundin puoluetoverin entisen kansanedustajan Jörn Donnerin puheesta, jossa Tossavaisen mukaan sanottiin perussuomalaisia ”apinalaumaksi, joka laskeutuu puusta ja heille pitää opettaa lusikan ja haarukan käyttöä”.

– Se oli äärimmäisen loukkaavaa, Tossavainen sanoo.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Roivanen

Minua häiritsee eniten rkp:n freudenthalilainen ideologia, jonka mukaan "suomalaiset" on eroteltava eri varuskuntiin, kouluihin jne. Sitä Dragsvik-juttukin oli.

Ollaan muka "suomalaisia" kaikki, mutta käytännössä toteutetaan segregaatiota, jossa rajalinjana ovat suomalaiset + mamut yhdessä ja suomenruotsalaiset toisessa puoliskossa.

Wallin jopa väitti, että segregaatio on suomenruotsalaisten perusoikeus.

Vasta kun kaikille Suomen asukkaille kelpaa olla samassa varuskunnassa ja kouluissa jne voi sanoa, ettei Suomen valtio harjoita rasismia.

Juhani Putkinen

Minun mielestäni ei ole kovin tärkeää onko puolustuisministerillä joku allergia vaiko ei.

Hyvin tärkeää olisi että Suomen puolustusministeri olisi henkilö, joka tekisi hartiavoimin töitä Suomen puolustuskyvyn kohottamiseksi ja puolustusmäärärahojen lisäämiseksi - vaan Haglund tuskin on sellainen henkilö.

Juha Mattila

Tuliko hallituksessa nokkapokkaa Haglundin edeltäjän anssa? Hän puhui kovasti puolitotuuksista, joita lehdistö viljeli hänen asioistaan. Nyt kuulemme puolitotuuksia ovien paukuttelussa jäljellejääneeltä hallitukselta. Sillä ulkolaisetkaan eivät tunnu tietävän mitä ministerimme tarkoittavat.

Haglundista saamme kuitenkin selvän. Hän kannattaa hallituksen, etunenässä Tuomiojalle sopivaa puolustuksen alasajoa. Säästetään maanpuolustus riskirajoille, jotta voidaan maksaa uudet lelut ja vanhat mokat. Rauha säilyy. Sitten satsataan Ruotsin tavoin kansainväliseen (=muiden) puolustukseen, jonka kuluista taas ei tingitä. Uhkakuvamme kun ovat nykyään Somalian rannikoilla ja Afganistanissa.

Olli-Pauli Sarvaranta

Olin kuvitellut, että oman nimen käytön myötä US:n mielipidesivut olisivat sivityneet, mutta pahoin petyin. Osalla herroista on mopo karannut pahasti käsistä. Voitte olla varmoja siitä, etteivät puolustusvoimat kaipaa tasoistanne tukea, joka perustuu ennenkaikkea henkilöiden parjaamiseen, asian tynkäkin niistä useimmiten puuttuu.

Calle Haglund vapautettiin varusmiepalvelusta terveydellisistä syistä, hänen isänsä oli reservin upseeri ja iso-isänsä tietääkseni sotaveteraani. Calle otetaan taloudellisen osaamisensa johdosta mieluusti vastaan hallituksessa ja ministeriksi hänet nimitetiin RKP:N uutena puheenjohtajana.

Normaaliin poliittiseen häveliäisyyteen kuuluu odottaa nimitetyn henkilön näyttöjä, jos ne jäävät puuttumaan on kritiikin paikka, mutta vasta sitten.

Olli Sarvaranta
Ins-ev. evp.

Juhani Putkinen

Haglundia haastateltiin aamulla radiossa (Ylen ykkösaamu). Siinä hän tulkintani mukaan suorastaan toivoi puolustusmäärärahojemme tason (prosenttia bruttokansantuotteesta) laskevan edelleen nykyiseltä aivan liian alhaiselta tasolta (noin 1,41%) kun sen sijaan puolustusmäärärahat pitää nostaa vähintään tasolle 2% BKTstä - kuten meitä köyhempi mutta viisaampi naapurimme Viro on nostanut.

Oi aikoja oi tapoja. Tällä menolla Suomi suorastaan houkuttelee imperialistista roistovaltiota Venäjää hyökkäämään jälleen kimppuumme ja se taas typerien poliitikkojemme vuoksi maksaa meille taas ihan turhaan suomlaista verta (kuten Talvisodassa).

Ennen Talvisotaa demarien Väinö Tanner oli valtiovarainministeri ja pihtasi puolustusmäärärahoissa - Talvisodan jälkeen hän sentään myönsi, että varautuminen ajoissa olisi ollut säästöä:
http://personal.inet.fi/koti/juhani.putkinen/Kallis_hinta.htm

Toivottavasti everstillä on kanttia avata linkkini ja lukea artikkeli.

Petri Luosto

Tossavaisen kommenttia nokkosihottumasta voidaan pitää mauttomana. Samalla tulee kuitenkin muistaa, että kun ihminen lähtee politiikkaan niin hänen tulee ottaa huomioon se asia, että hänen henkilöhistoriansa joutuu suurennuslasin alle. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että hänen poliittiset vastustajansa käyttävät hänessä huomattuja heikkouksia häntä vastaan. Tämän takia olisi hyvä, että politiikassa olisi enemmän teflonpoliitikkoja ja vähemmän prinsessoja.

Pekka Toivonen

" En voi nukkua teltassa", toteaa uusi puolustusministerimme.
Hänessä olisikin siten ollut ainesta kaikkien aikojen kipinämikoksi valvomaan yöt kaminan tulta kohennellen taistelutoimintaan kykenevien aseveljien nukkuessa ja kerätessä voimia isänmaan puolustamiseksi.
Kyllä armeijassa on aina löytynyt paikka noille pakinoitsija Aapelin kutsumille Herramme pienimmillekin.

Hannu Rautomäki

Puolustusministeri ensitöikseen kuittasi Putinin puheet Venäjän vastatoimista Suomen mahdollisesti liittyessä Natoon vain uhittelevaksi retoriikaksi, niin se kuitti jos mikä on huolestuttavaa.
Nokkosihottumaheittoon jonnin joutavana ei olisi pitänyt reagoida mitenkään.
Ei ole Carlilla homma hanskassa miltään osin tähän mennessä.

Antero Hilpari

Voisiko rkp vaihtaa toisen salkun kuin puolustusministeri itselleen, jos puolueesta ei löydy armeijan käynyttä ja mielellään upseerikoulun käynyttä ministeriksi.

Ministeri on sentään ministeri.

Nämä hyvävelijutut nimittäin haisevat.

Jaakko Tuononen

Kyllä sitä voi armeijassa olla, vaikka olis mikä ihottuma. Itsellänikin on kaksi sormea amputoitunut ja lalsuudesta asti vaivannut selkävävamma. Mutta ihan hyvin pärjäsin armeijassa. Tosin, en päässyt raukkiin, kun komppanian vääpeli sanoi koko komppanian edessä, että eihän se Tuononen voi mennä raukkiin. Miten se voi ketään opettaa, kun sillä ei ole sormia - kiitos vielä tästäkin. Ammuin kuitenkin valiotulokset rynkyllä ja ilmakiväärillä, ja lisäksi juoksin kultaisen reppumerkin.

Kyllä nämä nykyajan nuoret on pullamössöä. Olipa ministeri tai ei.

Björn Lindqvist

Voidaanko sopia että aina kuin joku Perussuomalaisesta puolesta kirjoittaa vitsi niin hän itse aina aloittaa tekstinsä näin:
"Seuraava teksti on nyt vitsi, minä en tarkoitan tätä".
Niin sitten se olisi selvä heti mitä hän tarkoittaa.

Richard Jarnefelt

Siis saako armeijasta vapautuksen, jos on nokkosihottuma... Voi jeesus! Kuka edes kehtaa mennä pyytämään vapautusta, kun vähän kutittaa joskus kesällä. Eihän se ole kovin yleistä laittaa puolijoukkuetelttaa nokkospuskan päälle. Hävetköön Haglund!

Olli-Pauli Sarvaranta

Järnefeltille toteaisin, että saa jos "nokkosihottumana" (urtikaria)kansanomaisesti tunnettu tauti aiheuttaa esimerkiksi hengitysteiden turpoamisen umpeen ja tukehtumisvaaran suurten lämpövaihtelujen myötä. Kuten aikaisemmin totesin puolustusvoimia ei auta vastuuhenkilöiden asiaton ja vääristelevä rääpiminen, kuten ei myöskään kenttäkelpoisuudeltaan kehnojen nuorten palvelukseen pakottaminen. Ministeriltä vaaditaan, että hänellä on jotain korvien välissä, ei esimerkiksi pohkeissa. Se mitä Calle Haglundin rahkeet kestävät punnitaan Kasarmintorin rakennuksessa, ei perussuomalaisten mutakuopissa.

Richard Jarnefelt

Toki pää on lihaksia tärkeämpi, mutta antihistamiini on keksitty. Kyllä tuollainen vapautus vahvasti haiskahtaa siltä, ettei vaan ole huvittanut mennä.

RKP-ministerien oikea tehtävä on olla kieli- ja etuoikeusministeri. Tuskin Haglund Puolustusvoimiin enää sekoaa, nyt kun Dragsvik'kin on saatu turvatuksi.

Joonas Renberg

Enpä osaa arvioida kuinka vaikea tuo nokkosihottuma voi olla, mutta voisi kuvitella että heikon hygienian olosuhteissa leireillä se olisi aika todellinen ongelma. Tai sitten sitä on liioiteltu vapautuksen toivossa, lääkäri osaa arvioida ja en ole sellainen. Tunnen itse muutamia ihmisiä, jotka olivat melko tuntuvista vammoista huolimatta intissä yhtä aikaa kanssani ja toisaalta ihmisiä, jotka eivät sinne päässeet kroonisen sairauden takia vaikka olisivat todella aidosti halunneet.

Oli selitys mikä tahansa, Tossavainen on ehkä typerin kansanedustaja möläytyksineen pitkään aikaan mitä meillä on ollut. Toivottavasti hänen äänestäjänsäkin tämän muistavat.

Heikki Ojala

”apinalaumaksi, joka laskeutuu puusta ja heille pitää opettaa lusikan ja haarukan käyttöä” kehitystä on tapahtunut asenteissa kun aiemmin me istuttiin vaan kannon nokassa ja örähdeltiin ugriksi. Puuhun noususta tai ruokailuvälineiden köytöstä ei osattu edes haaveilla.

Reijo Tossavainen

Sarkasmi huumorin lajina näyttää olevan monelle lukijalle liian vaikeaa. Joko sitä ei ymmärretä tai sitten ei haluta ymmärtää. Tämä blogi on siitä hyvä esimerkki.

Esimerkkejä on muitakin, mm. Helena Erosen blogi (tosin hän ei ole puolueen jäsen, mutta sehän ei haittaa kun halutaan ymmärtää ja tulkita väärin).

Ihmettelen, että esim. Donnerin vertausta apinalaumasta pidetään hyvänä huumorina. Tai kun Vihreiden kansanedustaja sanoi perussuomalaisten olevan parasiittejä (loiseläimiä). Tai kun Vasemmistonuorten pj. sanoi touhun olevan sen jälkeen rikollista, jos Perussuomalaiset pääsevät hallitukseen.

Itse tästä kaikesta olen vetänyt sen johtopäätöksen, että on perusteltua käyttää mukasivyneet ja mukasuvaitsevat -termejä...

Juhani Putkinen

Olen vakaasti sitä mieltä, että rakkaan Isänmaamme Suomen maanpuolustusta EI saa politisoida. Suomi on erinomaisen hyvä maa meille kaikille suomalaisille - Suomea todellakin kannattaa puolustaa. Ruotsinkieliset suomalaiset ovat pääsääntöisesti yhtä hyviä suomalaisia kuin suomenkielisetkin suomalaiset - joissakin tapauksissa parempiakin.

Suomen vihollinen on Venäjä - ei ruotsinkieliset suomalaiset, ei Ruotsi, eikä NATO.

Esimerkiksi USA, jota Suomessa syvän suomettumisen aikana ja vieläkin jotkut typerykset vanhasta muistista kiroavat alimpaan helvettiin EI ole koskaan hyökännyt Suomen kimppuun, mutta Venäjä siitäkin edestä. USA on mahdollisesti Suomen auttaja KUN Venäjä seuraavan kerran hyökkää Suomen kimppuun - haluammeko tosiaan sulkea pois edes mahdollisuuden että meitä autettaisiin?

Eikö tosiaankaan Suomen puolustusministeriksi voida laittaa sellaista henkilöä joka haluaa kohottaa Suomen puolustuskykyä ja nostaa Suomen puolustusvalmiutta?

Reijo Tossavainen

Putkisen Kokoomus kannatti jalkaväkimiinoista luopumista, vaikka Katainen vielä parisen vuotta sitten piti asiaa suorastaan edesvastuuttomana. Nyt Kokoomus kannattaa Puolustusvoimien alasajoa myös muilta osin.

Perussuomalaiset olivat ja ovat molemmista asioista eri mieltä kuin Kokoomus ja hallitus.

Onko tämä politiikkaa herra Putkinen?

Richard Jarnefelt

Ei USA:ssa ole Suomen kannalta muuta vikaa kuin se, että USA on kaukana. Mutta kummankaan suurvallan tai nykymaailmassa minkään suurvallan sotapolitiikkaan ei meidän pidä sekaantua. Koska Venäjä on naapurimme, olisi aika luonnollista yrittää ensin muodostaa Venäjään hyvät välit, eikä haahuilla Pohjois-Atlantin liiton perään. Paasikivi, historian viisain kokoomuslainen sanoi, että tosiasiat on tunnustettava ja geopoliittiselle asemallemme me emme voi mitään.

Osmo Marttila

Ei ollut viittaukset allergiaan jms. onnistunut, ei.
Mutta, mutta.
Voi hellallettat tentään - nyt olemme kyllä saaneet oikein virallisen kansakunnan mielensäpahoittajan valtioneuvostoon asti.
On se kumma ettei puolustusministeriksi tästä maasta saada (reservi)upseeria.

Tommi Palola

Voi ei, mielensä pahoitti :(

Tämäki on niin naurettava valinta kun olla ja voi.
Ei mitään tekemistä ammattitaidon kanssa, perus kabinetti päätöksiä.
Yhtä etua ajaa ja sen tietää kaikki mikä se on!

Hallitusta ei kiinnosta mikään muu ku et rahaa tulee ihtelle + puolueelle ja muitten maitten perseitten nuoleskelu.
Ovat ajautuneet normaalista suomalaisesta elämästä ihan liian kauas.
Vaalien alla kyllä mielistellään toreilla ja puhutaan täyttä paskaa mutta kun tulos on tullu niin unohtuu kansalaiset ja lupaukset.

Kyllä minä oon niin mieleni pahoittanut.

Heimo Hakala

Carl Haglundille haluan esittää kysymyksen: Mikä on ja miten on toiminut johtamanne "Syrjintää" ja "Kiusaamista" käyttävä ja käyttänyt Organisatio nimeltään "Saaristolaisklubi" (RKP-nuorten vain suomenkielisellä nimellä toimiva Salaseura) ? Siinä olisi rehellisellä "tutkivalla journalismilla" herkkupala uutiseksi?
Kysyy "majuri evp"

Pirjo-Margit Jauhiainen

Yhdellä pojallani on kyseinen vaiva, eikä ollut estettä suorittaa asepalvelusta.
Armeijassa se todettiin, niin ei siltikkään häneltä kysytty, että pysytykö nyt varmasti homman hoitamaan loppuun asti.

Elikkä, jollakin finni "munaskuissa" on esteenä - kuin että siihen hommattaisiin estolääkitys ;).

Leila Mustanoja-Syysmeri

Kyllä meillä on nyt ministerinä ääreestään herkkähipiäinen ja tosikkomainen nuori mies. Kyllä hänen olisi pitänyt ymmärtää, että puolustusministerin armeijatausta tuodaan julkisuuteen ja sen puuttuessa siitä keskustellaan ja myös vinoillaan. Näyttää siltä, ettei Haglund tajua, että jos lähtee leikkiin, niin leikki on myös kestettävä eikä huudettava äitiä apuun, jos joku sanoo pahasti.