Perjantai 24.11.2017

Lentoyhtiöiden hintasota alkoi Suomessa: 0,03 € / km

Jaa artikkeli:
Luotu: 
20.7.2012 09:23
Päivitetty: 
20.7.2012 10:16
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Suomen lentomarkkinoilla käydään nyt kovaa hintasotaa.
|

Lentoyhtiöiden välinen hintakilpailu on saamassa syksyllä rajuja piirteitä, käy ilmi hakukoneyhtiö Travelmarketin lentojen hintoja seuraavasta indeksistä.

Erityisen aggressiivisesti Suomen markkinoilla toimii SAS:n omistama Blue1, jonka hinnat ovat painuneet todella alas.

Travelmarket laskee, että Blue1 tarjoaa esimerkiksi Oulu-Kööpenhamina-välille lentoa halvimmalla hinnalla 85 euroa eli 3,43 euroa sadalta kilometriltä. Esimerkiksi Finnairin tarjouslento Helsingistä Kööpenhaminaan maksaa 99 euroa, mikä tekee 8,9 euroa sadalta kilometriltä.

Yhtiön selvityksessä Blue1:n hinta-ale on painanut alas jo Finnairinkin hintoja. Alen syynä on Travelmarketin maajohtaja Mikko Vartiaisen mukaan Blue1:n uusi strategia.

- Blue1 toteuttaa uutta strategiaansa, jossa liikenne on suunnattu viideltä maakuntakentältä Kööpenhaminaan SAS:n jatkolentoja ajatellen. Ottaa aikansa ennen kuin matkustajat löytävät uudet yhteydet ja sen vuoksi Blue1 joutuu edelleen houkuttelemaan asiakkaita alennettuilla hinnoilla, Vartiainen arvioi.

Travelmarketin lentohintaindeksi näyttää lomasesongin jälkeen selvää laskua halpojen lentojen hinnoissa. Indeksiin on haettu heinäkuussa lentoja Suomesta. Indeksi näyttää yhden hetken hinnat ja ne ovat suuntaa-antavia. Tutustu Travelmarketin lentoindeksiin yhtiön verkkosivuilla.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teemu Kammonen

Jaahas. Toimittajan laskukone näyttää tehneen hauskan kepposen ja muuttanut euroa sadalta kilometriltä muotoon euroa kilometriltä.

Korjataan ja pidetään pieni tauko hakaten päätä seinään.

Kiitos ihmiset huomautuksesta.

Kaarlo Hedström

Kokeilkaapa etsiä noita tarjoushintoja. Ilmoituksissa on kaikenlaisia tosi halpoja lentoja, vaan kun menet sitten esim. etsimään lentoa Helsinki-Köpis meno-paluu hintaa 89 euroa jota tuossa tälläkin sivulla mainostetaan, et muuten löydä ko. halpalentoa.
Hinta on alkaen hinta, ja tuommoista hintaa ei ole olemassa kuin ehkä yksi lento joskus vuoden päästä.

Toisinsanoen lehtoyhtiöiden halvat hinnat ovat täyttä tuubaa ja nykyään kuluttajaviranomaisen kehoituksesta käytetään tekstiä alk.