Maanantai 23.10.2017

Säväyttävä näkymä Pohjois-Koreasta – Hallitukselta pyyntö

Jaa artikkeli:
Luotu: 
3.8.2012 07:28
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Tuhoutunut silta Nampossa. Pohjois-Korean tietotoimiston KCNA:n julkisuuteen välittämä kuva on päivätty maanantaille.
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Vesi valtasi pellot Nampossa. Pohjois-Korean tietotoimiston KCNA:n julkisuuteen välittämä kuva on päivätty maanantaille.
|

Pohjois-Korean hallitus pyytää kansainväliseltä yhteisöltä ruoka- ja polttoaineapua rankkojen tulvien vuoksi. Eri uutislähteet kertovat yli 100 ihmisen kuolleen ja kymmenientuhansien paenneen kodeistaan.

Korkealle noussut vesi haittaa muutoinkin huonossa jamassa olevaa ruokatilannetta. Peltoja ja teitä tulva on kohdellut kaltoin, näkyy kuvatoimisto EPA:n jakamista valokuvista.

Kuvat ovat paikallisen tietotoimiston KCNA:n ottamia ja ne on päivätty maanantaille.

YK:n edustaja vahvisti tänään BBC:lle, että Pohjois-Korea pyysi apua. Punainen Risti aloitti välittömästi apuoperaation valmistelun.

Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Mervi Luhtanen

Pohjois-Korean kansalle suoraan menevä hätäapu saa varmasti ansaitsemaansa kannatusta. Toisaalta ilkeä piru olkapäälläni sanoo, että P-K:n hallinto kyllä paukuttelee henskeleitään ja uhkailee kaikkia, jotka viitsivät kuunnella, mutta annas olla, kun tarvitaan jotakin - kyllä silloin kansainvälinen yhteisö on ensimmäiseksi mielessä.

Mervi Luhtanen

Anteeksi, että ilmaisin itseni epätarkaksi. Olen nimenomaan sitä mieltä, että kansa tarvitsee apua. Lainaan omaa tekstiäni: "Pohjois-Korean kansalle suoraan menevä hätäapu saa varmasti ansaitsemaansa kannatusta."

Ja tätä mieltä olen hallinnosta, joka ei kansastaan välitä:
"... P-K:n hallinto kyllä paukuttelee henskeleitään ja uhkailee kaikkia, jotka viitsivät kuunnella, mutta annas olla, kun tarvitaan jotakin - kyllä silloin kansainvälinen yhteisö on ensimmäiseksi mielessä."

Ajatukseni on siis se, että hallinto lähipiireineen rypee yltäkylläisyydessä, mutta sillä ei ole mitään halua pitää oman kansansa puolta edes sen vertaa, että heillä olisi ruokaa. Kts. ystävällisesti ensimmäisen kommentoijan linkki muun muassa.