Sunnuntai 19.11.2017

Jyrki Katainen hämmästyi: ”…sitten pitäisi ottaa vielä lisää velkaa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
10.8.2012 09:20
  • Kuva: All Over Press
    Kuva
    Pääministeri Jyrki Katainen (kok.).
|

Pääministeri Jyrki Katainen (kok.) tyrmää täysin opposition vaatimuksen kansantalouden elvyttämisestä velkarahalla. Ylen Aamu-tv:n haastattelema pääministeri ihmetteli keskustaleiristä tulleita ehdotuksia.

- Olemme ylivelkaantumiskierteessä. Hämmästyttävää. Otamme ensi vuonna 6,5 miljardia euroa velkaa ja sitten pitäisi ottaa vielä lisää velkaa, Katainen sanoi.

- Meillä on esimerkkejä Euroopassa, mitä tapahtuu, kun kierrettä ei ole katkaistu riittävän ajoissa.

Katainen puolusti haastattelussa Euroopan keskuspankin toimia velkakriisin ratkaisussa. Pääministerin mukaan EKP on toiminut ”rajojensa puitteissa”.

- Käytännössä pitäisi ryhtyä painamaan rahaa ja ostamaan rajatta ongelmamaiden velkakirjoja. Se lisää inflaatioriskiä, Katainen varoitti lisätoimia EKP:lta vaativia tahoja.

Pääministerin mukaan sijoitusmarkkinoilla on käynnissä ”ylenpalttinen” ja ”kohtuuton” paniikki euron mahdollisen hajoamisen vuoksi.

Ruotsin kanssa

Eurooppalaista transaktioveroa Jyrki Katainen kertoi kannattavansa, jos Ruotsi ryhtyy Suomen ohella sitä keräämään.

- Tätä pitää lähestyä käytännönläheisesti, ei ideologisesti. Suomella ja Ruotsilla on yhteiset pankit. Pitää välttää tilanne, että pankkien työpaikat häviäisivät Ruotsiin, Katainen sanoi.

Hallituksen kakkospuolue SDP kannattaa pankkiveron ottamista käyttöön, vaikka se ulottuisi vain osaa EU-aluetta. Vero kerättäisiin rahastoon, jonka tarkoitus olisi hillitä tulevaisuuden finanssiriisien vaikutuksia.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jorma Jaakkola

Pääministeri Kataisen pitäisi tutustua Suomen lähihiostoriaan!

Ensinnäkin Suomen ei tarvitse auttaa euromaita, koska Suomi ei ole valtiosääntöoikeudellisesti ollut euro-jäsen.

Tämän päivän taloustilanteessa kaikki kulminoituu ulkopolitiikasta määränneen presidentti Koiviston tahtoon, toimintaan ja määräyksiin.

http://koti.mbnet.fi/jorjaa/Koiviston_cv.php

Miksi Ruotsi saa olla euro-alueen ulkopuolella?

Miten Ruotsin ja Suomen EMU-varaumat erosivat?

- Eivät oikeudellisesti eivätkä poliittisesti mitenkään.

- Ruotsi käytti EMU-varaumaansa omaksi parhaakseen Maastrichtin sopimuksen vastaisesti.

- Suomen EMU-varauman tarkoitus oli harhauttaa eduskuntaa ja kansaa.

Miten perustuslain muuttaminen hoidettiin Ruotsissa ja Suomessa? Erosivatko ne toisistaan?

Eivät eronneet. Kummankaan maan parlamentit eivät ole saaneet lakiesitystä euroon siitymiseksi.

Uskomatonta!
Kataista lainatakseni "Suorastaan fantastista!"

Jorma Jaakkola
Kokemäki
Kokoomus
Kotisivu:
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emupetos.php
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emuvaraumat.php

JK:
Kauppatieteen tohtori Heikki Urmas julkaisee 24.8. uuden kirjansa "Voi maatamme".
Siinäkin Mauno Koivisto nousee omalla tavallaan esille.

Tapani Raita

Monti korosti, että "Italia ei tarvitse lainapakettia Kreikan tai Portugalin tapaan" ... vaan 10-kertaisen.
31.7.12 Katalainen:
"En usko Italian tarvitsevan tukea" -ennenkuin ylihuomenna...
"Mutta jos tukea annetaan väliaikaisen vakausrahaston kautta, Suomi vaatisi taas pseudotakuutuksia. Pysyvässä varkausmekanismissa niitä ei tarvita, koska lainoilla on ensisijaisuus"...maksamatta jättämiseen.
Euroriisi ei tuo uusia leikkauksia tai veronkiristyksiä"...koska tulleet jo.

10.8. aamu-tv1 http://areena.yle.fi/tv/1607764
"Olemme sitoutuneet velkaantumisen taittamiseen"...ylöspäin - 7mrd lisävelalla.
"Tämä on vastuunkannon arkipäivää"...valehdella vakuuttavasti.
"Draghi on tehnyt vakuuttavaa ja hyvää työtä. somaattinen silmäniskurefleksi" - kato ite paljastavat ilmeet
"Tähän riisiin ei ole ratkaisua.
Tarvitaan eurooppalainen ratkaisu, jotta kohtuuton paniikki saadaan kuriin."
"Pankkityöpaikkojen häviäminen pitää estää"...koska ne Piia-Nooran pölhöt äänestävät svekoomusta.

Savolainen geenimutaatio eri paria olevat huulet, joista tulee liikkuessaan pelkkiä valheita. Erkki Liikasta ja Mooses Lipposta epäillään samasta mutaatiosta.

http://blogit.iltalehti.fi/pauli-vahtera/2012/07/09/pankkivalvontapuheet...

Richard Jarnefelt

Mauno Koivisto ansaitsisi todella tulla haudatuksi valtion varoilla - jo eläessään.

Eurohölmöilyjen lisäksi muistamme Maunoa mm. siitä, että hän
- kieltäytyi Karjalasta
- kutsui inkeriläiset ja "inkeriläiset" tänne
- puolusti vahvaa markkaa täysin järjenvastaisesti, ja ajoi monet pienyrittäjät itsemurhaan.

Erkki Penttinen

Aivan Hitleriin verrattava puuaivo jolla ei ollut pienintäkään ajatusta siitä mitä mikäkin maksaa nyt ja mitä se mahdollisesti maksaa ylihuomenna.Petroskoissa koulutetaan vieläkin kaikenmaailman rantaryssiä inkeriläisiksi että pääsevät suomeen ja pääseväthän he kun
Manu aikoinaan hoiti asian.Moni näistä uuskoulutetuista ryssistä ei edes tiedä mitä inkeriläisyys tarkoittaa mutta sitäkin tarkemmin he tietävät suomen sosiaalituet maahan-
muuttajille.

Erkki Penttinen

Kaikki kunnioitus satamajätkille mutta tämä Mauno Koivisto oli sieltä tyhmimmästä päästä
kuten kansan suurin osa kun antoivat äänensä hänelle. Demari presidentit ja keskusta pääministerit olivat isänmaamme suurimmat tomppelit kunnes kuvioihin astui herra Katainen super savosta lyöden kaikki ennätykset itselleen maamme talouden alasajoon.Tätä tämä kansa todella tarvitsee.

Jari Martikainen

Kataisen mielestä velkaa siis voidaan ottaa eurosyöttiläiden auttamiseen, kehitysapuun jne. mutta ei kotimaisiin investointeihin.
Minun ymmärrykselläni tuottaviin kotimaisiin investointeihin otettu velka ei ole tyhmää velkaantumista, vaan usein aivan välttämätöntä. Syömävelka ja muiden auttamiseksi otettu velka on taasen aivan idioottimaista. Näissähän Katainen on kunnostautunut viimeisen päälle.

Viimeksi pari kuukautta sitten valtio otti velkaa 1,4 miljardia EVM:n pääoman maksamiseksi. Joka vuosi valtio ottaa uutta velkaa yli miljardilla maksaakseen kehitysapua. Nämä ovat pirun kalliita hankkeita, koska raha poistuu välittömästi Suomen kansantalouden kierrosta. Sama raha kotimaahan investoituna jäisi kiertämään omaan talouteemme ja tuottaisi valtiollekin verotuloja.

Suomen infra rapautuu kovaa vauhtia mutta Katainen syytää rahat muihin maihin. Haistakoon ison ****.

christinaholm

Katainen: "Käytännössä pitäisi ryhtyä painamaan rahaa ja ostamaan rajatta ongelmamaiden velkakirjoja."

Kuinkahan ministeri Katainen aikoo tämän estää jos Suomi pysyy eurossa?

Hallituspuolueet nyt yhtäkkiä kunnallisvaalien alla julistautuvatkin velkaantumisen vastustajiksi upotettuaan Suomen jo tosi syvälle velka- ja vastuukierteeseen, Suomen pankin avustuksella.

Kaipaisin hieman uskottavampia lausuntoja eli tarkempia yksityiskohtia siitä mitä ministeri Kataisella on "käytännöllisesti" tarkoitus tehdä...

Simo Perttula

Katainen on kovaa vauhtia suistamassa Kokoomusta konkurssiin! Hänen politiikkansa syöksee muita maita nousuun, mutta omaa maata syvälle kuiluun? Tulevat vaalit ovat Kataiselle fantastisen mielenkiintoiset. Oppositiosta on sitten hyvä miettiä mitä kaikkea pahaa tuli tehdyksi. Kaikki Urpilaisen yllytyksestä oman kunnianhimon saattelemana??

Pekka Tuovinen

Kaikki rahan jakaminen ulkomaille pitää lopettaa ja jos Suomeen tarvitaan jotain johon ei ole rahaa niin siihen voidaan sitten hätätapauksessa ottaa velkaa ja toivon mukaan velka otetaan kotimaisilta sijoittajilta ensisijaisesti koska muuten korkotuotot jotka tietenkin maksaa kansalaiset veroina menee ulkomaille! Plutokraattinen Kokoomus pitää saada pienemmäksi. Itsenäisyyspuolue, Vasemmistoliitto, Piraattipuolue ja Perussuomalaiset pitäisi saada kasvamaan niin että niillä on noin 55 % kannatus, näiden rinnalle sitten 45 % kannatuksella vanhat jarrut hillitsemään parannusten vauhtia Keskusta, SDP ja Kokoomus. En ymmärrä miksi ihmiset kannattaa Kokoomusta, ilmeisesti monilla on sellainen käsitys että Kokoomus vähentää köyhien hyysäämistä verovaroin mutta todellisuus on että Kokoomuksen suurin ja tärkein tehtävä on varmistaa että ne joilla on eniten rahaa saavat siirtää rahansa veroparatiiseihin piiloon. Siinä Kokoomuksen suurin saavutus, ellei sitten tätä todella vaikuttavan nopeaa plutokratian edistämistä lasketa, täällähän on melkein jenkkilän meininki jo. Jenkkilässähän on Köyhät vs Rikkaat taistelu mennyt siihen pisteeseen että monissa kaupungeissa on kielletty köyhien avustaminen rikkaiden toimesta, ei saa antaa ruokaa kodittomalle. Uskomatonta mutta eipä ole ensimmäinen uskomaton asia tästä sotamaasta, toinen on vuoden alusta voimaan tullut laki jonka mukaan yhdysvallat saa pidättää kenet tahansa missä tahansa kuinka pitkäksi aikaa tahansa ilman mahdollisuutta ikinä kuulla mistä sinua syytetään ja ilman oikeudenkäyntiä, tämä siis on tällä hetkellä oikeasti jenkkien laissa. Kyllä, uskomatonta ja pelottavaa... Obama on uusi Hitler.

christinaholm

Mekanismi on yksinkertainen: laitkin syntyvät pelkän rahan voimalla ja rahahan on maapallon suurin ja vaarallisin huume jota sai pankeista kokeeksi melko edulliseen hintaan. Sitten kun huomataan kuinka mukavia vaikutuksia raha tuo omaan elämään niin huumetta halutaan lisää ja sitä suositellaan ystävällisen hyväntahtoisesti myös muillekin koska sen käyttäjät eivät aluksi tunne mitään negatiivisia sivuvaikutuksia. Syntyy samanlainen riippuvaisuussuhde kuin mihin tahansa dealeriin. Pankin katoaminen toisi pahoja vieroitusoireita sitä useasti käyttävälle. Siksi pankille on saatava niin vahva monopoli ettei mikään laki voi sitä tuhota. Kohta 100% maapallon varallisuudesta on 1%:n omistuksessa. Tähän EI ole tarvittu minkäänlaista salajuonta eikä edes järjestäytynyttä kansainvälistä koplaa. Riitti kun siellä täällä kotimaisin voimin luotiin pienillä rahamäärillä tämän huumen kannattajia ja riippuvaisuus levisi koko maapallolle. Rahariippuvuuden epämiellyttävä sivuvaikutus on itsekkyys, ahneus ja suhteellisuudentajun menetys. Sen seuraukset mm. luonnolle ovat katastrofaaliset ja maapallostammekin on tullut samanlainen kulutushyödyke joka pian joutuu roskakoppaan. Mutta sitä ennen rahariippuvaiset ovat valmiita maksamaan huumeestana yhä korkeamman hinnan ja jopa käyttämään muita häikäilettömästi hyväksensä sen hankinnassa.

Pekka Roivanen

Kataisen hallitus lainaa ja takaa lainoja muiden maiden talouden elvyttämiseksi.

Hallitus voisi perustaa rahastoja, joiden lainat se takaa ja rahastot sijoittavat isänmaahan isänmaamme talouden elvyttämiseksi.

Esimerkki voisi olla homekoulujen korjausrahasto.

Mutta hallitus ei edes yritä.

Atso Eerikäinen

Nyt pitäisi elvyttää lainarahalla sekä ulkomaisella velalla että kotimaisella kiireesti.

Ulkomainen velka saa huoletta kasvaa reilusti yli 100 miljardin. Tehdään Suomi täystyölliseksi, kilpailukykyiseksi ja hyvin organisoiduksi niillä rahoilla. Takaisinmaksusta ei kannata huolehtia, koska Saksan ja muiden vähän velkaantuneitten Euro-maiden veronmaksajat sen joskus maksavat, jos Suomi ei siihen pystyisi. Ja miksei pystyisi, kun olisi täystyöllisyys. Sen lisäksi pankeissa toimettomina makaavilla säästöillä rikkaat voisivat ostaa valtion obligaatioita (bondeja) ja osallistua ede niin yhteisiin talkoisiin.

Täällä Japanissa valtiolla on velkaa 1000 triljoonaa yeniä eli yli kaksi kertaa BKT. Japani ottaa taas lisää velkaa, mutta ei yleensä ulkomailta, vaan omilta rikkailtaan. Velan takaisin maksamiseksi päätettiin korottaa AVL 8 %:iin vuoden 2014 alusta ja 10 %:iin vuoden 2015 alusta. Pelkästään AVL:n tuotoista (noin 30 triljoonaa vuodessa) 3/4 menee velan lyhennyksiin ja valtion koko maata koskeviin julkisiin menoihin, kuten moottoriteiden ja junaratojen rakentamiseen, ja 1/4 terveyden hoidon kustannuksiin ja hyvinvoinnin edistämiseen. Japanissahan ei ole edes kansaneläkettä, vain työeläke, ja lapsilisiä (paljon pienempikuin Suomessa) alettiin maksaa vasta pari vuotta sitten.

Vähätuloisille jaetaan rahaa korvaamaan AVL: n noususta aiheutuva ruuan hinnan nousu.

christinaholm

Ulkomaisen velan kasvatus luovuttaa Suomen omistuksen ulkomaisille pankeille. Eiköhän kotimaisia sijoittajiakin löytyisi hyviin projekteihin Suomessa jos heidän ei tarvitsisi pelätä menettävänsä varoja EU:n ja euron "pörssikonkursseissa".

Paula Maijala

Onko Suomi siis aina valmiina ottamaan velkaa auttaakseen ryvettyneitä ulkovaltoja?
Huonollakin matematiikalla laskettuna ainoa ongelma on varojen oikea kohdentaminen ja turhien menojen karsiminen!Kotimaassamme Suomessa!
Ministereiden ja kansanedustajien "luontaisedut"suurennuslasin alle!Siis aikusen oikeasti!Myös kansanedustajien määrän,avustajien todellisen tarpeellisuuden,kabinettietujen,ministereiden ja edustajien palkkojen,puoluetukien tiukka ja puolueeton tarkistaminen ja korjaaminen oikeudenmukaiseksi, toisi tuloja ja lisäisi luottamusta!!Mitä isot edellä,sitä pienet pienet perässä!
Jos poistetaan vähempiosaisten inhimillisen elämän mahdollisuudet,nostetaan ruuan,asumisen ym todella tarpeellisen ja kaikille välttämättömien tarvikkeiden hintoja ja alv:a,siunataan valtion tukea saavien yritysten työntekijöiden mahtiirtisanomisetsiirretään lyhytnäköisesti varoja ja yhtiötoimintaa"halpoihin"maihin,rakennetaan hulppeita rakennuksia (ala-arvoisilla suunnitelmilla)harvojen iloksiverovaroilla,maksetaan verovaroilla päättäjien"tutustumismatkat"yms ulkomaille,uudet desingkalusteet ja tykötarpeet päättäjien työssä viihtymisen turvaamiseksi,hyväksytään eri yhtiöiden johtoportaiden hulppeat eläkkeet ja bonukset,maksetaan puolueille ylimitoitettuja tukia,yms yskimättä...on se selvä merkki siitä,että varoja löytyy!!
Ja lopuksi kysyn;Mitkä maat auttoivat Suomea aikoinaan maamme pankkikriisissä ja synkässä lamassa?Ketkä työsivät Suomelle rahaa,jotta selviäisimme?Mitkä maat rynnistävät apuun,kun nykyisen hulabaloon lasku ja sen takaa löytyvät kalliit"kömmähdykset" paljastuvat?

Kaarle Akkanen

Eurosta on kehittymässä tulonsiirto-automaatti! Lukekaa Sailaksen näkemys tämän päivän Hesarista. Voiko asian selvemmin sanoa? Nyt, kun vielä on mahdollista, on hypättävä ulos! Se on VARMASTI pitkässä juoksussa meidän etu!!! Tästä on puhuttava, pidettävä meteliä. Kuten Sailas sanoo:"itsenäisen Suomen kysymys on yhtä tärkeä, kuin sotien yhteydessä tehdyt päätökset"!

Richard Jarnefelt

Säästämällä yhteiskunnan turhissa menoissa voitaisiin sekä hoitaa elintärkeät asiat paremmin että lopettaa lainakierre. Tässä muutama turha meno (minun mielestäni):

- elintasopakolaiset ja perheenyhdistämiset
- valheellinen kaksikielisyys ja pakkoruotsi
- maatalouden kansalliset tuet - jos ei kannata, niin ei kannata
- lukemattomat poliittiset virat
- lukemattomat turhat organisaatiot ja virastot
- taiteen tuet
- huippu-urheilun ja urheilujärjestöjen tuet

Näiden poistamisella saisimme kunnon terveyden- ja vanhustenhuollon, pienemmät verot ja velkaantumisen poikki.

Erkki Penttinen

Siinä on asiaa Richard.Kannatan kaikkia esittämiäsi yksityiskohtia mutta kun kansan valtaosa on tyhmää kuin vasemman jalan kalossi niin ei täällä mikään asia uudistu taikka parane.
Suomi on kaikkein paras maa näille kepuli politikoille toteuttaa omia sairaita fantasioitaan
kuten esim.Koivistokin teki.

Lauri Viljanen

Turha ministerin on velanotolla elvistellä. Tuleva talousarvio on karmeaa luettavaa. Otetaan syömävelkaa surutta ja syydetään rahaa ympäriinsä minkä joku kehtaa pyytää .Kehtaa ne kyllä. Olisi korkein aika lopettaa ne huippukokoustelut ja siirtyä kotimaan ongelmiin .Eivät ne kotimaan ongelmat mitään mahdottomia ole. Pitää vain hankkia tuotantoa Suomeen ja heittääå puolet virkamiehistä yli laidan. Meillä kun ei kertakaikkiaan ole varaa ylläpitää moista hyväveli joukkoa. Se nähtiin jo minne Kreikan tie johtaa.

Juha Korhonen

Ai ihmetyttää kun pitäisi ottaa velkaa OMIEN KANSALAISTEN hyväksi? Mutta toisten maiden tukemiseen velanotto (ihan kuinka suurten summien hyvänsä) on OK? Voi v**u, kuka idiootti on tuollaisia paskiaisia äänestänyt? Tuollaisia, jotka haluavat tukea koko muuta eurooppaa ja jättää OMAT KANSALAISET auttamatta!

Jukka Mikkola

Katainen ”investoi” Portugalin, Kreikan ja Espanjan kansantalouksiin, joten on täysin ymmärrettävä, että rahaa ei riitä enää kotimaisiin investointeihin. Uskon, että Marion Suomen käynti liittyi Italian tuleviin ”investointeihin”. Mario on kyllä taannoin todennut, että ”Italia ei ole velkaa kuin itselleen”. On se kumma, että tämä ”itselleen velkaantuminen” on kuitenkin näkynyt negatiivisesti Italian lainakoroissa, kun rahaa haalitaan kuitenkin kaikesta huolimatta maan rajojen ulkopuolelta.

Kaarle Akkanen

Miksi te sitten ns. riihessä lisäätte menoja? Niihin ei ole rahaa. Veronkorotukset vain kutistavat taloutta ja vientituloja! Pelkäättekö niin paljon kuntavaaleja, että Suomen kokonaisetu pitää uhrata puolueenne menestyksen takaamiseksi? Meitä on aika paljon, jotka näkevät tämän läpi! Tämä on surullista ja valitettavaa vanhan tavan jatkumoa!