Sunnuntai 22.10.2017

Turvattoman huuto Lapista: ”Perustamme pian aseistetut kodinturvajoukot”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2012 16:07
Päivitetty: 
17.8.2012 18:45
  • Kuva: Uusi Suomi
    Kuva
    Enontekiöllä ei ole ehkä ensi kesänä enää yhtään turvallisuusviranomaista.
|

Enontekiön kunta esittää hätähuudon kuntalaisten turvallisuuden puolesta. Kunnanjohtaja ottaa esille jopa aseistettujen kodinturvajoukkojen perustamista, jos valtiovalta ei takaa kuntalaisten turvallisuutta.

Ensi kesänä kunnasta lakkautetaan todennäköisesti Kilpisjärven Siilastuvan raja-asema.  Tämän jälkeen kunnan lähin sisäisen turvallisuuden viranomainen on Muoniossa.

Enontekiön Hetasta Muonion taajamaan on 75 kilometriä. Kunta käsittää kuitenkin koko Käsivarren Lapin, jonka kaukaisin tiekohde on juuri Siilastuvan raja-asema noin 200 kilometrin päässä Muonion taajamasta.

- Enontekiön kunnan turvallisuustilanne on nykyiselläänkin erittäin heikko ja tämän muutoksen myötä katastrofaalinen, kunnanjohtajan viransijainen Mikko Kärnä kertoo julkisuuteen lähettämässään ”hätähuudossa”.

Uusi Suomi tavoitti Kärnän perjantaina alkuillasta. Kaupunginjohtajan mukaan kuntalaisten perusoikeus turvallisuuteen on uhattuna.

- Perusturvallisuus pitäisi kyetä takaamaan kansalaisille joka kolkassa maata, Kärnä sanoi Uudelle Suomelle.

Kärnä vertasi kirjeessään Tunturi-Lapin kokoa Etelä-Suomeen. Enontekiön kunnan pinta-ala on 8391 neliökilometriä eli kunta on noin 18 kertaa suurempi kuin Helsinki ja Vantaa yhteensä ja uudistuksen myötä tällä valtavalla alueella ei enää olisi yhtäkään sisäisen turvallisuuden ammattilaista, Kärnä kirjoitti.

Rajakuntana Enontekiön läpi kulkee valtatie 21:n liikenne Norjaan. Erityisesti liikenneturvallisuus huoletta Enontekiön alueella asuvia.

Jos sisäministeriö ei ryhdy toimiin Enontekiön turvallisuustilanteen parantamiseksi, Kärnä otti kirjeessään esille jopa aseistettujen kodinturvajoukkojen perustamisen.

- Villiksi länneksi tämä [Tunturi-Lappi] on muuttumassa. Siksi raflaava ehdotus sheriffeistä, Kärnä perusteli puhelimitse.

- On asia mahdollista niinkin toteuttaa, että vartiointiliike palkattaisiin turvallisuuden valvontaan.

Ensisijainen ratkaisu olisi Enontekiön mukaan kuitenkin se, että sisäministeriö takaisi poliisille ja rajavartiolaitokselle riittävät määrärahat viranomaistehtäviensä toteuttamiseen Lapissa.

Kansainvälistä hälytysyhteistyötä Norjan tai Ruotsin kanssa ei Enontekiöllä ole selvitetty.

- Lähtökohta on, että valtio on turvallisuuspalveluiden tuottaja, Kärnä sanoo Uudelle Suomelle.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Vinberg

Poliisilaitosten ja poliisivirkojen lakkauttamisten myötä sama tilanne on pian suurimmassa osassa Suomea. Maanpuolustuksen doktriinissakin on jo luovuttu koko Suomen puolustuksesta. Terveydenhuolto keskitetään isoihin asutuskeskuksiin. Tiestö rappeutuu. Miksi meidän pitäisi maksaa enää veroja?

Juhani Putkinen

Kodinturvajoukot, eli Suojeluskunnat pitää perustaa joka tapauksessa ihan siitä riippumatta onko kunnan alueella poliiseja tai rajavartioita.

Suojeluskunnat kohottavat Suomen puolustusvalmiutta ja parantavat puolustuskykyä merkittävästi. Roistojahtia voi hoitaa siinä ohessa.

Arto Heikinaro

Komppaan Juhania. Nyt tarvitaan suojeluskuntia ja jokaiselle aidolle suomalaiselle suojeluskuntaan kuuluvalle miehelle kotiin suojeluskuntavarustus, myös kunnon rynnäkkökivääri, siis Sveitsin mallin mukaan ja entisen Suomen mukaan.

Turvallinen ja turvattu tulevaisuus ja elämä Suomessa on historiaa. Sanavapaus ja tasa-arvo on historiaa. Suomi pitää rakentaa alusta, perustuksista, asti kokonaan uudestaan.

Arsi Saarijärvi

Kunhan Suomessa luovutaan Frankfurtin koulukunnan doktriineista ja palataan vanhaan, niin kaikki on taas valmista sivistyksen, järjestyksen, oikeudenmukaisuuden ja yhteistyön uudelle nousulle.
Osuuskunnat, ilmaisurheiluyhdistykset, talkoot, suojeluskunnat ja pienet kyläyhteisöt kunniaan ! Mitä enemmän ihmiset tuntevat toisiansa oikeassa elämässä (ei pelkästään digisosielämässä), sitä enemmän syntyy käsitys turvallisuudesta. Nykyinen kehitys on yritys tuhota yhteiskuntarakenteet sen perimmäisiäkin juuria myöten. Sillä on vihervasemmistolainen juuri, josta kirjoitetaan seikkaperäisesti seuraavassa plokissa.
http://rauta-aika.blogspot.fi/2012/04/frankfurtin-koulukunnan.html

jouko viitala

Samaa mieltä joiden kirjoittajien kanssa, että turhanpäiväisiin asioihin kyllä poliisien
aikaa liian usein käytetään. Tosiaankin joku Enkeli-Elisan tapainen asia vie aikaa todelliseten rikosten tutkimisesta. Ja onhan noita muitakin,joilla ihmisten todelliseen
turvallisuuteen ei ole mitään vaikutusta.

Taito Mikkonen

Odotin tietoa, joko on jotain pahaa tapahtunut, onko kotiin hyökätty. Olisko monari helikopteri ratkaisu. Silä voisi viedä tarvittaessa poliisin, lääkärin tai muun auttajan nopeammin paikalle. Siviilipelastuskunta sopisi suojeluskuntaa paremmin.

Mark Bayer

"Ensi kesänä kunnasta lakkautetaan todennäköisesti Kilpisjärven Siilastuvan raja-asema.  Tämän jälkeen kunnan lähin sisäisen turvallisuuden viranomainen on Muoniossa."
Kilpisjärveltä on Hettaan matkaa n. 180 km joten ei se Siilastuvan lakkauutaminen Hettalaisille ole niin suuri turvallisuus uhka.

Vesa-Pekka Sainio

Puolustusvoimista pistetään pihalle lähiaikoina joitain tuhansia ihmisiä. Ehkä näistä irtisanottujen massoista voisi löytyä jotain käyttöä myös mahdollisille uusille, ehdotetun mukaisille, tai sen tapaisille ns. kodinturvajoukoille? Tai Suomeenkin private military company-tyyppisiä firmoja kuten Yhdysvalloissa, jossa se on iso business? Kun valtiovalta ei pysty huolehtimaan turvallisuudesta niin sitten kunta palkkaa yksityisen sektorin toimijoita?

Jorkka Jaatinen

Eihän poliisia voi tuollaisiin asioihin ohjata!

Poliisilla on kädet täynnä työtä, kun se juokseen Vihreitten naisten, tai muitten ammattinärkästyjien ilmiantojen perässä todellisten suurrikollisten, kuten persupoliitikkojen jahtaamisessa.

Nurtsi Jussi

Vai että valtio takaa kansalaisen turvallisuuden? Tämä on legendaa.
Poliisi ei ainakaan sitä tee. Poliisi tulee paikalle kun rikos on tapahtunut eli vasta murhan tai pahoinpitelyn jälkeen...Ei poliisi pysty päivystymään jokaisen kotiovella ja TAKAAMAAN turvallisuuta.
Poliisin vaikutus on lähinnä toimia pelotteena.

Parempia turvallisuuden takaajia on esim:
-Smith & Wesson
-RK - 62
-Suuri koira

Poliisivaltio tosin haluaa riisua kansalaisilta pois aseet ja itsesuojelun.

Sveitsissä jokaisella aikuisella miehellä on armeijan konetuliase kotona kaapissa. Eipä uskalla rosmot paljon reissuja tehdä näihin koteihin. Väkivaltatapaukset myös aika vähäisiä, sillä naapuria kunnioitetaan ihan eri tavalla....

Tero Siltanen

Bilderberg köh höh anteeksi siis NATO ilmoitti jo ettei ole kiinnostunut suomen pohjoisosasta yhtään joten se heijastuu suoraan myös heidän kätyreihinsä arkandianmäellä. Suomi on vedetty poikki. Etelä kasvava ihmisten valvonta ja pohjoinen jossa ei ole muuta kuin muutama ulkomainen firma kaivamassa tavaraa maasta viedäkseen ulkomaille. Hm voisinkin muuttaa sinne... ennemmin vapaana pohjoisessa kuin orjana etelässä. En ole orja materiaalia. Ei tarpeeksi kemikaalia päässä vielä.