Lauantai 18.11.2017

Pussy Riot: Kaksi vuotta vankeutta

Jaa artikkeli:
Luotu: 
17.8.2012 16:59
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Pussy Riot -yhtyeen jäsenet Jekaterina Samutshevitsh, Maria Aljohina ja Nadezhda Tolokonnikova istuivat lasikopissa oikeudenkäynnin ajan.

Venäläisen Pussy Riot -yhtyeen jäsenet Nadezhda Tolokonnikova, Maria Aljohina ja Jekaterina Samutshevitsh on tuomittu kahden vuoden vankeuteen uskonnon vastaisesta huliganismista Moskovassa.

Syyttäjä vaati naisille alun perin kolmen vuoden vankeusrangaistusta.

Pussy Riotin jäsenet joutuivat vankilaan esitettyään presidentti Vladimir Putinia kritisoivan protestilaulun moskovalaisessa ortodoksikirkossa helmikuussa.

Pussy Riotin puolesta on järjestetty useita protesteja ympäri maailmaa tänään. Ukrainassa feministi sahasi muistomerkkinä tunnetun ristin moottorisahalla poikki protestiksi Pussy Riotin vangitsemisesta.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Sepetius Kangas

Periaatteessa rikollinen teksti on rikollista. Sitä ei mikään sananvapaus poista. Siihen en puutu oliko naisten esitys kahden vuoden vankeustuomion arvoista. Varsinkaan kun en ole esitystä nähnyt. Ilmeisesti venäjän oikeuslaitoksen mielestä oli. Lait ja katsantokannat eri maissa on niin erilaisia. Venäjän lakeihin ei suomella ole nokan koputtamista. Kuten ei päinvastoinkaan ole.

Sepetius Kangas

Suomessa ei ole säädetty muiden uskontojen lakien loukkauksista kuin evankelilais -lutherilaisen. Pelkästään uskonnon perusteella ei kyseistä juttua tuomittaisin. Tosin muut seikat saattaisivat sen aiheuttaa. Toiki muiatkin tuomioita on kuin lakiin perustuvia.

Mikko Mäntymäki

Tytöistä tuli mielipidevankeina, tuomarikaan ei uskaltanut näyttää naamaansa tuomiota lukiessaan. Putinista taitaa tulla Stalin 2.

Suomessakin saa ihan mielivaltaisia tuomioita jos on ajanut autolla ylinopeutta niin tuomion määrää syyttäjä ja tuomari vain vahvistaa sen. Taposta selviää pienemmällä kuin törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta varsinkin jos tappo on tehty autolla ja kuljettaja kännissä. 300€ on isoraha työttömälle tai eläkeläiselle, jos ajokiellon pituudesta ei voi tinkiä niin sakosta pitaisi voida.

Erkki Penttinen

Muualla eu:ssa nauretaan suomen ajokrtti menetykselle ylinopeudesta.Esim puolassa ,latviassa.liettuassa ja eestissä moinen tapahtuma hoidetaan sakolla mutta 6-12 viikon kortin poisottoja siellä ei tapahdu.Se on yksi naurettavia suomen eu
lakien noudattavia tekoja koska muualla se on vain suositus mutta sitä ei panna käytäntöön kuin tässä saatanan pölkkylandiassa.

Heikki Ojala

Täysin tuomittavaa touhua ja järjetöntä ja muijien naamoista näki että järjen valo on kaikonnut kuin meidän vihreiltä kansanedustajilta. Oletettavasti tekevät saman heti kun pääsevät irti. Siksi liian lyhyt tuomio. Jotain hoitoa voisi yrittää mutta vihervasurit vaan on niin tyhmiä ettei mikään tehoa, yksi lumppu kaatoi Stalin vainojen uhrien muistoristinkin, ihme kun miliisi ei kerinnyt paikalle. En mitenkään voi hyväksyä riehumisesitystä toisten pyhässä paikassa olipa se kirkko, synagooga, ashrami tai moskeija ja mitä niitä onkaan. Uskonnosta viis veisaan sinänsä. Tuomio ei edes ollut poliittinen.

Veikko Mäkitalo

Stalin oli gruusialainen, pelkäsi aitovenäläisiä niin paljon , että sisimmässään päätti vievän mukanaan mahdollimman monta. Vittumaisena työpaikkakiusaajana nöyryytti uskollista sylikoiraansa Molotovia vaimon kautta. Ei pannut mutta pannaanjulisti teekarimaisella huumorilla.

Julius Granström

Kiellätkö kaiken mielenosoituksen tai taiteen tai poliittisen toimimisen?

Vai saako mielenosoituksia järjestää VAIN alueella joka on rajattu huomio nauhoin ja jossa lukee isolla mielenosoitusalue ja taiteelle galleriat ja politiikalle rajattu alue myös?

Pertti Ylenius

Täysin oikea tuomio. Itse en kirkkoon kuulu ja muutenkin uskonnosta viis veisaan mutta joku roti pitää olla rienaamisesakin. Likat tiesi jo etukäteen että heistä tulee kuuluisia ja tämä on maksu siitä. Venäjällä on laki hulikanismia varten ja he tiesivät sen. Maassa maan tavalla ja tuomiot sen mukaan. Turha verrata Suomeen ja täällä oleviin tuomioihin. Joka maassa on omat lait ja tuomiot. Suomessa raiskauksesta saa sakkoja tai ehdollista muutamalla ensimmäisellä kerralla ja jenkeissä samasta 30vuotta linnaa. Molemmat olevinaan oikeusvaltioita.

Timo Allan Tuovinen

Kun ajattelee että orttodoksisessa kirkossa on kuiteskin kultaa ja ikoneja useamman miljoonan euron edestä, niin vartiointihan siellä pitää olla. Miten sitten lasketaan naamioituneet henkilöt kitarakamoineen hillumaan noinkin pitkäksi aikaa alttarille kenenkään keskeyttämättä. Uskon että joku heidät kirkkoon houkutteli ja vartiat päästi sisään ihan Putinin käskystä ja ansa oli valmis.

Jukka Mikkola

Aleksandr Solzhenitsynin kirjasarjan ”Vankileirien saaristo” lukeneena voin sanoa, että tytöt pääsivät todella vähällä. Kaksi vuotta on lievä tuomio laulusta, joka löytyy suomennettuna tämän päivän Helsingin Sanomissa. Tytöt ovat muutenkin aiemmin ”kunnostautuneet”.

Muistuu mieleeni Solzhenitsynin kirjassa kerrottu tarina kuuromykästä kirvesmiehestä, joka teki kerhohuoneen lattiaa. Päivä oli kuuma ja hän ripusti työtä tehdessään takkinsa kerhohuoneen seinällä olleen Stalinin kuvan päälle. Joku näki ja seurauksena oli tuomio valtionvastaisesta agitaatiosta: 25 vuotta vankeutta ja siihen vielä ”viikset” päälle eli karkotus tuomion jälkeen.

On se maailma muuttunut Moskovassakin ja näin ollen demokraattisempaan suuntaan.

Linuxcomp Myynti

Kovin pitkä aika ei ole siitä, kun Venäjällä pidettiin kirkoissa sikoja, lehmiä ja hevosia tai muuten varastoina. Papit ja kirkonmenot olivat Putinin KGP:n kirouksessa. Tyttöjen lapsuudessa näin oli vielä asiat. Ehkä he halusivat vähän herätellä ihmisiä huomaamaan asioiden suhteita? Marttyyrit muuttavat maailmaa. Ilman Putinia Pussy Riot ei koskaan olisi päässyt otsikoihin. Ja maailmankiertueelle. Kunhan "sovittavat rikoksensa" ensin. Pääsevät Hodorovskin naapuriksi? Rahoittaja??

Jon Hellevig

Oikea käännös on Pillukapina. Miksei Suomen lehdistö puhu asiasta oikeilla nimillä?

Huomattava että tämä ei oikeasti ole mikään "bändi" vaan anarkistis-marksilainen poliittinen organisaatio joka erikoistuu laittomiin tempauksiin joiden tarkoituksena on järkyttää yhteiskunnan moraaliarvoja. Pillukapina on Art Gruppa Voinaa (Sota) haaraosasto (haara, sanan varsinaisessa mielessä). Niillä ei ole ainuattakaan levytystä, eivätkä ole koskaan pitäneet konserttia tai esitystä yleisön edessä. Alla olevista linkeistä voi nähdä mitä he aikaisemmin ovat tehneet. Ja niistä huomaa että kirkkotempaus oli nimenomaan suunniteltu siten että se maksimaalisesti loukkaisi venäläisten uskovaisten arvoja.
http://www.upvideo.nl/Node.aspx?id=d0rk&vid=W5-ZG1cC70mkncV-vVHWRA&sr=1

http://plucer.livejournal.com/55710.html

Julius Granström

Taiteeksi Voina ja myös Pussy Riot lasketaan.
Voina on noteerattu monessakin taidekirjassa missä nostetaan kiinnostavia nykytaiteilijoita esille - niin että kullakin taiteilijalla tai taiteilija ryhmällä on aukeama tai kaksi ja alle kymmenen kuvaa.

Yksi kirja jossa Voina noteerataan on Gestalten Art&Agenda johon on koottu kiinnostavimpia poliittisia taiteiljoita.

Perspektiiviä saa siitä että kirjassa on Voina Groupin ohella The Yes Men, Ai Weiwei, Paul McCarthy, Shepard Fairey, Elmgreen & Dragset, Maurizio Cattelan ja Marina Abramović. Jos tiedät vähääkään nykytaiteesta niin nimet on suurempia kuin yksikään suomalainen nykytaiteilija.

Eli ette voi vain leimata vain nuorien typeryydeksi, koska ette itse ymmärrä tai tykkää tai tiedä.

Tosin kyllähän aikoinaan impressionisteillekin naureskeltiin.

Matti Hirvonen

Mielipidevankeja on maailman tyrmät syrjällään. Venäjän presidentti on ilmoittaunut nyt sanavapauden inkvisiition ylipapiksi." Jos et ole puolellani olet minua vastaan". Suomen kannalta mielestäni ei voida verhoutua diblomatian ja realipolitiikan protokollan hellään huomaan. Politiikan kokenut kehäkettu ulkoministerimme - tietäen ko venäläisen yhtyeen oikeuspäätöksen läheisyyden - siirsi omalta mandaatiltaan mielenkiinnon "euro-eroamisen" uutisointiin. Tyylikkäästi englantilaisen laatulehden sivuilla.