Perjantai 17.11.2017

Timo Soini: ”Urpilaisen annettava selitys”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.8.2012 13:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini ehdottaa Pohjois-Euroopalle omaa rahaliittoa.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kannattaisi Pohjois- ja Etelä-Eurooppaan omia rahaliittojaan. Hän haastaa valtiovarainministeri Jutta Urpilaista (sd.) pitämään selvityksen euron mahdollisesta hajoamisesta.

– Kun kerran Tuomioja sanoi, että hallituksen piirissä on varauduttu euron hajoamiseen, on Jutta Urpilaisen tultava suureen valiokuntaan antamaan selvitys asiasta, Soini sanoo Uudelle Suomelle.

Ulkoministeri Erkki Tuomioja (sd.) kertoi perjantaina, että Suomella on suunnitelmat euroalueen hajoamisen ja euroeron varalle.

Soinin mielestä Suomen kannattaisi olla yhteisvaluutassa vain samankaltaisten maiden kanssa, jotka hän määrittelee näin: ”Pohjoismaat, Baltia, Saksa ja Hollanti, ehkä Itävalta”.

– Olennaista on, että nykyinen euro näillä jäsenillä puretaan. Euro on epäonnistunut, tukipaketit eivät toimi, Soini kommentoi.

Soini ei usko, että Etelä-Eurooppa saisi kilpailukykyään takaisin tässä valuutassa.

Jos yhteinen Pohjois-Euroopan yhteisvaluutta ei ole mahdollinen, paluu markkaan kelluvana olisi Soinin mukaan toinen vaihtoehto.

– Tärkeää on avata keskustelu ja että vaihtoehtoja on olemassa, hän toteaa.

Ensimmäisenä Soinin ehdotuksesta Pohjois-Euroopan omasta valuutasta kertoi Kaleva.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo-Juha Pietikäinen

Eikö herra Timo Soini asia ole ollut jo esillä eduskunnan suuressa valiokunnassa, mihin skenaariokehityskulkuihin Suomi on varautunut. Jos ei ole ole ollut esillä tai asiasta ei ole edes keskusteltu tai esitetty valiokunnan jäsenten toimesta kysymyksiä , silloin te herra Soini voitte myös katsoa itse peiliin ja lopettaa asialla oman tarkoitushakuisen julkisuuspiehtaroinnin.

Miksi jäitte tarkoituksella pois Italian pääministeri Montin eduskunnan vierailusta, vaikka kaikkien merkittävien valiokuntien puheenjohtajat olivat saaneet kutsun.

Oletteko jo lukeneet Suomen Kreikka -vakuussopimuspaperit, jotka eduskunnassa on luettavana. Julkisuudessa olette kertoneet, ettette tarkoituksella halua lukea niitä, koska silloin teitä sitoisi salassapitovelvollsiuus, jolla tarkoitushakuisesti piehtaroitte.

Edustatteko Timo Soini virallista Suomen ulkopoliittista linjaa ulkoasianvaliokunnan ulkomaanmatkoilla ja haastatteluissa kv –medialle vai omaa linjaanne ?

Vai onko ulkoasianvaliokunnan Suomen linjan edustaminen jäänyt varapuheenjohtaja Pertti Salolaisen tehtäväksi ?

Jari Martikainen

Miten se Soini voi tuoda esille asioita hallituksen puolesta?
Soinihan vain vaati, että jos hallituksella on suunnitelmia euron hajoamisen varalle (kuten Tuomioja väitti), on nämä suunnitelmat esitettävä myös suurelle valiokunnalle.
Ei liene aivan kohtuuton vaatimus.

Jorma Jaakkola

Seppo-Juha Pietikäinen!

Miten ihmeessä vakuussopimuspaperit liittyvät yllä uutisoituun Soinin pyyntöön?

Urpilainenko saa syöttää valhetta valheen päälle ottamatta vastuuta asiasta, jota Tuomioja itsestäänselvyytenä?

Olen lähettänyt sähköpostia valtiovarainministeriöön.
Katsokaapa, milloin ja mistä asiasta...
Osoite:
http://keskustelu.promerit.net/index.php/topic,1558.0.html

Jorma Jaakkola
Kokoomus
Kokemäki
Kotisivu:
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emupetos.php

Mauno Strandén

Kyllähän Pietikäinen piehtaroi nyt omissa liemissään ja alkaa väittää koko lainasoppaa Soinin tekemäksi? Eihän tyhmä ole se joka pyytää, vaan sellaiset jotka antaa kaikenlaisiin järjettömyyksiin!
Muutama päivä sitten oli mediassa kuinka suomen edustajat oli hyväksyneet viiden eu maan maksujen maksamisen omien lisäksi?
Eu kiima oli silloin jo huipussaan, kun Englannin eu maksua luvattiin maksaa Suomesta, muuten "Margaret Thatcher" ei olisi liittynyt eu:hun.
Muistan elävästi vielä, kun kokoomuksen Salolainen eu neuvottelujen loppuvaiheessa sanoi, että me otetaan vain rusinat eu pullasta, nämä on tiukkoja neuvottelijoita, mutta ei meidän veroisia?? Olemme nettosaajia eu:lta, joten aivan väärin tiedoin äänestettiin halutaanko sinne huijariporukkaan vai ei.. Taisi vain olla Suomestakin huijarineuvottelijoita, että hyväksytään aivan mitä vaan, että päästään bruttomaksajiksi.. Sama peli näyttää jatkuvan, kytännevät vain paikkaa eu piiskuriksi samoin kuin Olli Rehn aikanaan, nyt se haluaa ajaa Suomen syvälle velkasuohon??

Juhani Saarinen

Mielestäni "hölmöläistentie" on hiljalleen tulossa tienpäähän, korruptio ja kähmintä jota EU:ssakin on harrastettu ihan kiitettävästi, onkohan niin että Suomalaisiakin on höynäytetty näissä eu asioissa hyväuskoisuuden ja hölmöilyn puitteissa, väitetään että EU:sta on ollut hyötyä Suomalaisille no en nyt ole ihan varma mihin tällainen väite perustuu, mitään laskelmia ei ole kukaan tohtinut esittää, pelkkiä sanoja vaan ilman perusteita.
Timo Soinihan on kokoaikaisesti puhunut kolhoosin kaatumisesta, lienee asiassa kovasti perää, vastuullista politiikan tekoa on se että tutkitaan asioita etukäteen, jos niin käy että eu menettää asemansa, Paavo Lipponen oli harvinaisen lapsellinen puhuessaan EU:n ytimistä ja niihin osallistumisesta, olisikohan Paavonkin aika myöntää että kiville ajettiin ja pahasti.

Lauri Viljanen

Hyvä Soini. Nyt varsinaisen vitsin murjaisit. Tuollaisessa Euroopassa ei olisi mitään jakoa meille suomalaisille . Olisihan sekin näky kun Soini marssii ohi Mannerheimin patsaan verikauha päässä , saappaankorot kipinää iskien. Paraatin vastaanottajana olisi itse Angela ensimmäinen. Olisiko liikaa pyydetty jos Timokin vetäisi virsut jalkaansa ja pärelakin päähänsä ja alkaisi ajatella meille suomalaisille omaa tulevaisuutta.

Rauno Heinonen

PEU eli Pohjois-Euroopan Unioni on Suomen kannalta hyvä idea, jos se lisäksi alkaisi käydä kauppaa Venäjän kanssa. Siinä sitä turvallisuuspolitiikkakin etenisi, kun arvaamaton itä saataisiin sidottua talouden sitein. Suomen kannalta olisi taloudellisestikin heinoa, että jämptit ja talousasiat osaavat germaanit liittoutuisivat.
Mutta PEUssa on yksi iso mutta. Ranska on ollut viime aikoina Saksan tärkein liittolainen ja siksi on tärkeää miten se suhtautuisi PEU:hun? Frankit tuntevat varmasti Espanjan ja Italian läheisemmiksi itselleen kuin pohjolan pikkumaat eikä samaistu pohjoiseen. Saksa olisi sitten ainoa Euroopan suurmaa, joka kuuluisi PEU:hun eikä se siihen ala. Joten se siitä Soinin märästä päiväunesta.

Richard Jarnefelt

Kyllä Timon euroajatuksissa on ideaa. Monen maan sijoittaminen vain tuottaisi vaikeuksia, erityisesti Ranskan, joka tietysti haluaisi kuulua pohjoisempaan euroon, vaikkei edellytyksiä ehkä ole. Ja jos politiikka vaikuttaisi päätöksiin Ranskan ja joidenkin muidenkin tapauksessa, oltaisiin taas matkalla ojasta allikkoon.

Selvempää ehkä olisi palata markkaan ja laittaa valuutta kellumaan. Ja sitten pitäisi sopeutua markan vahvuuteen, sen hyvine ja huonoine puolineen. Se on sittenkin pienempi riski, kuin yhteisvaluutta Euroopan kehitysmaiden kanssa.

Artturi Noitalahti

Huvittavaa, miten tiedotusvälineet ovat keskittyneet analysoimaan vain tätä Soinin pohjoinen ja eteläinen euro -pohdintaa, mutta jättäneet vaille huomiota sen, että Soini ehdotti toiseksi vaihtoehdoksi paluuta kelluvaan markkaan.
Jälkimmäistä taitaa olla liian vaikea järkiperustein osoittaa Suomen kannalta huonoksi vaihtoehdoksi, siksi siitä vaietaan.

Arvo Koiso

Ei muuten ole "rahaliitto," vaan valuuttaliitto.

Terveisin näsäviisas, pikkuvanha ja ärsyttävä 6 vuotias kaikkitietäjä.

Mutta niin, en muista milloin viimeksi olisi ollut tällaista pyhää lehmää, kuten eurovaluutta. Tulee lähinnä uskonto mieleen. Heti kun tulee tarpeeksi nälkä, lehmä pannaan kyllä lihoiksi, ihminen on kuitenkin ihminen eikä mikään katteettomalla paskanjauhannalla toimeentuleva henkiolento.

Timo Allan Tuovinen

"Jos yhteinen Pohjois-Euroopan yhteisvaluutta ei ole mahdollinen"
Ei se ole! Ainoastaan liittovaltiossa yhteinen valuutta voi toimia. Ainut edellytys olisi siis se että suomi lakkaisi olemasta ja olisi valtiona vaikka pohjois-Eurooppa. Itsenäisenä maana vain oma valuutta on toimiva.
Toisaalta hyvin hauskaa ajatella tuota europpalaista liittovaltiota johon suomikin kuuluisi. ei meidän nurkilta olisi olympialaisissa sit yhtään urheilijaa :D

ulf fallenius

Nyt on ainakin Soini kertonut linjansa joka ei ole hassumpi ehdotus.Suomi on ehdottomasti tällä hetkellä aivan väärässä seurassa kuin vertaa etelävaltioiden taloushoitoon ja meidän taloushoitoon.Ne maat jotka eivät seuraa Eu sääntöjä taloudessa ja ruinaa jatkuvia tukirahoituksia niin ulos eurosta ja tervetuloa takaisin jos asiat on kunnossa mutta ei ennen sitä.Eurolla on vaan kolme mahdollisuutta ,joko se hajoaa kokonaan,tai sitten osittain,tai sitten yhteiset velat,pankkiunioni ,liittovaltio ja yhteiset verot +syvä intregaatio.Valitkaa niistä koska muuta ei ole.Itse uskon ensimmäiseen vaihtoehtoon tällä menolla.

Arto Heikinaro

Hehehe, taas Soinilta täystorvi ehdotus.
Nyt on nimittäin niin, että kukaan muu kuin Suomi ei halua pohjois-Euroopassa euroa. Ruotsi, Norja, Tanska ja Islanti pitävät omat valuuttansa. Jos ja kun Saksa lähtee Eurosta, ottaa Saksa käyttöön oman Saksan markan, eikä enää lähde mihinkään yhteisvaluuttoihin. Suomennettuna: pohjois-Euroopalaisella Eurolla ei ole edes perustan alkua olemassa, ei edes ajatusta haaveeksi.

Niin Soini, ennenkuin esität näitä tyhmiä juttujasi, ota ensin vähän selvää asioista. Ja vahvistettu tosiasia on se, että pohjois-Euroopan valtiot, poislukien Suomi, eivät halaja mihinkään uuteen yhteisvaluuttakuvioon. Näinollen on aivan turhaa ja sanoisin jopa populistisen tyhmää laulella jostain pohjois-euroopan yhteisvaluutasta.

Perussuomalaiset ajaa hyvää asiaa. Miksi Soini omalla täystyhmällä käyttäytymisellään ja aivan väärillä johtopäätöksillään toistuvasti tuhoaa perussuomalaisia. Soini oli hyvä kansan herättäjä ja vitsipopulisti, mutta nyt, kun persut on kunnon puolue niin Soinin tulisi ymmärtää väistyä ja antaa tilaa paremmilleen.

pekka piippo

"Suomen irrottautuminen eurosta on helpompaa kuin moni tietääkään. nimittäin EU-eliitti, Mauno Koivisto juoksupoikineen, petti eduskuntaa ja kansaa vuonna 1994.

Totuus Suomen euro-jäsenyydestä on kotisivullani.

Suomen salainen EMU-varauma tehtiin 20.12.1993...
Ruotsi teki EMU-varaumansa avoimesti päivää ennen kuin neuvotteluja edes avattiin...

Miten Ruotsin ja Suomen EMU-varaumat erosivat toisistaan?
Vai erosivatko ne oikeudellisesti ja poliittisesti ollenkaan?

Miten Ruotsin ja Suomen perustuslain euro-yhteensopivuus tehtiin?
Mikä ero niillä on?
Vai onko eroa ollenkaan?

Totuusterveisin
Jorma Jaakkola
Kokoomus
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emuvaraumat.php
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/emupetos.php
http://koti.mbnet.fi/jorjaa/historia.php
Lähihistorian tutkimus
koti.mbnet.fi
”Oppositiojohtajana Aho saa vastauspuheenvuoroja toisensa perään. Hän alkaa uuvuttavan perusteellisesti kinastella Erkki Tuomiojan kanssa siitä, poikkeavatko Suomen ja Ruotsin EU-jäsenyysneuvottelujen yhteydessä antamat Emu-varaumat toisistaan. Molemmat ovat samaa mieltä siitä että juridisesti ...."

Kaarle Akkanen

Ei tule. Tämä kysymys on liian vaikea. On vain mentävä virran mukana ja vaadittava "vakuuksia"! Näin kotimaan epäilijät saadaan pysymään ruodussa. Saksan ko. ministeri tosin totesi, että Kreikan tuleva uusi pyyntö (aikalisä, n. 20 miljardia euroa) on mahdoton hyväksyä. Entä kun Espanjan valtio tai Italia tulee "luukulle", Miten on Urpilaisen vakuussuunnitelmat tässä kohtaa realistisia? Metsään menee nykyinen rahaliitto, vaikka kuinka paikkaamalla yritetään siirtää tätä kuolinpäivää!!!