Lauantai 18.11.2017

Nettihitti: Vietnamissa sotinut homo raivostui Mitt Romneylle

Jaa artikkeli:
Luotu: 
7.9.2012 11:37
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Mitt Romneyn mielestä avioliitto miehen ja naisen asia.
|

Vanhat kohut nousevat esiin Yhdysvalloissa presidentinvaalien lähestyessä. Nyt verkossa kierrätetään republikaaniehdokas Mitt Romneyn kohtaamista homoseksuaalin Vietnamin sodan veteraanin kanssa. Tapauksesta kertoi tuoreeltaan muun muassa ABCNews.

Romney istahti sotaveteraani Bob Garonin aamupalapöytään New Hampshiressa joulukuussa 2011 ilmeisesti tietämättä, että tämä oli homoseksuaali. Garon oli valmiina ja kysyi, kannattaako presidenttiehdokas New Hampshiressa asetetun sukupuolineutraalin avioliittolain kumoamista.

Demokraattien asettaman lain kumoamista ajoivat valtaan päässeet republikaanit.

–Uskon, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia, Romney vastasi todeten tukevansa aloitetta kumoamisesta.

Garon varmisti, tarkoittiko tämä sitä, että Romney ei presidenttinä tukisi lakimuutoksia, jotka antaisivat homoseksuaalien veteraanien puolisoille samat tuet kuin heteroaviopareille. Romneyn vastaus oli sama kuin edelliseen kysymykseen: avioliitto on miehen ja naisen asia.

”Minun puolisoni pitäisi saada samat tuet kuin silloin, jos puolisoni olisi nainen”

–On hyvä tietää, että sinun mielestäsi kaikki eivät ole oikeutettuja perustuslaillisiin oikeuksiinsa, näpäytti suutahtanut Bob Garon, 63.

Romneyn vastauksen mukaan perustuslain kirjoittamisen aikaan ”oli melko selvää, että avioliitto on miehen ja naisen välinen asia”. Tämän jälkeen kampanjaväki veti Romneyn pois tilanteesta.

Garon ilmoitti paikalle jääneelle medialle, että Romney ei tulisi saamaan hänen ääntään.

–Minä satun rakastamaan miestä, hän totesi tuohtuneena istuessaan tuoreen aviomiehensä vieressä.

–Minä taistelin maani puolesta ja minun mielestäni minun puolisoni pitäisi saada samat tuet kuin silloin, jos puolisoni olisi nainen. Mikä helvetti meidät erottaa heistä? Garon kysyi.

Kiusallisen tapaamisen todistava video löytyy muun muassa Upworthy-sivustolta, joka on nostanut tapauksen uudelleen esiin.

Henkilöt: 
Paikat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Lauri Gardemeister

Saatana Isän serkku soti Vietnamissa. Ja tänä kesänä ensimmäisen kerran yli 50 vuoteen kävi Suomessa. Serkkuja oli kolme viiden vuoden sisällä syntynyttä. Mutta vain yksi joutui sotimaan.
Olisi ollut ihan mukava kuulla mitä hän olisi sanonut tähän asiaan, mutta olisi varmasti nauranut räkäisesti, vaikka äänestäisikin tätä miestä, ja totta kai äänestää.
No tätämänn Vietnamin vetereenin vanhempi veli vieraili Suomessa useamminkin. Veljenii oli kerran hänelle ja hänen kaverilleen autokuskina, kun kiersivät Suomessa sukulaisissa. Tämä Amerikan serkku tietenkin kehui että kaverinsa on sellainen hiljanen miljonääri. Vitsi meni niin hyvin läpi että sukulaiset pyörivät lopulta serkun sijasta lähinnä tämän jenkkikaverin (joka ei osannut sanaakaan suomea) ympärillä. Serkku puhui aivan hyvää suomenkieltä.
Sitten hän otti jonkun innokkaimman kaverinsa ihailijattaren hieman sivummalle ja sanoi että tämä miljoona mies tykkää enemmän pojista, tämä siis aikoja sitten.
Hetkessä loppui kaverin ympärillä pyöriminen.
80-luvulla olisikin ollut hauskaa nähdä kun homo pyrkii Kekkosen jälkeen perssaksi. Nyt olemme jo nähneet tämänkin.