Maanantai 17.6.2019

Ampparit.com porasi reiän HS:n maksumuuriin – hetkeksi

Luotu: 
23.1.2013 11:14
Päivitetty: 
23.1.2013 12:32
  • Kuva: Ruutukaapaus
    Kuva
    Ruutukaappaus Ampparit.comista
|

Uutiskeräin Ampparit.com palautti tiistaina ja keskiviikkona hetkeksi Helsingin Sanomien uutiset palveluunsa HS:n maksumuurista huolimatta. Amppareiden toimitusjohtaja Petteri Hannonen vahvistaa Uudelle Suomelle, että muurista löytyi keräimen mentävä aukko.

- Emme tiedä, kuinka kauan tämä syöte on käytössä. Syöte löytyi sattumalta, Hannonen sanoo.

Helsingin Sanomien digikehityksestä vastaava toimituspäällikkö Paula Salovaara kertoo myöhemmin keskiviikkona, että kyseinen syöte on jo poistettu Amppareiden käytöstä HS:n pyynnöstä.

- Otimme yhteyttä Amppareihin ja he ottivat sen heti pois, Salovaara kertoo.

Helsingin Sanomat ei Amppareiden Petteri Hannosen tai HS:n Paula Salovaaran mukaan antanut syötettä Ampparit.comin käyttöön.

Helsingin Sanomat otti verkkosivuillaan käyttöön maksumuurin joulukuussa. Muuri sallii muiden kuin HS:n tilaajien lukea viisi artikkelia viikossa.

Amppareiden löytämä syöte läpäisi Uuden Suomen testissä keskiviikkoaamuna muurin niin, että HS.fi:n uutisia kykeni lukemaan myös viiden artikkelin rajan jälkeen. Toimitusjohtaja Hannonen kertoo, että Ampparit ei aktiivisesti ole etsinyt Hesarin muurista aukkoa.

- Pyrimme entistä paremmin palvelemaan käyttäjiämme ja tarjoamaan heille mahdollisuuden päästä lukemaan uutisia. Jos otsikko ohjaa suoraan juttuun ja se on käyttäjien kannalta kiinnostavaa sisältöä, sen näytämme, Hannonen selittää.

Ampparit.comin hyödyntämä syöte on yhtiön mukaan Sanoman itsensä julkaisema julkinen syöte.

- Onkohan syöte unohtunut auki vai tarkoituksella jätetty? Hannonen kysyy.

Salovaara vahvistaa, että kyseessä on auki unohtunut syöte. Helsingin Sanomilla ei tällä hetkellä ole suunnitelmia päästää lukijoita Amppareiden kautta maksumuurin taakse. HS:n Nyt-viikkoliitteen verkkosivut näkyvät Ampparit.comissa Helsingin Sanomien tietoisella päätöksellä.

Helsingin Sanomia julkaisee Sanoma-konsernin Sanoma News. Ampparit.com on Otava Median omistama uutiskeräinpalvelu.

Onko maksumuuri vähentänyt vierailujasi Helsingin Sanomien kotisivuilla?

8176 ääntä annettu
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Paavali Pohja

Hesarin uutisia pystyy tälläkin hetkellä lukemaan miten monta hyvänsä ilman mitään amppareita, tahi "yksityinen selaus"-tilaa. Eikä kyse ole mistään rakettitieteestä.

PS J.G. Miksi spämmäät tuota sivustoasi joka viestissäsi, vaikkei liity mitenkään asiaan?

Jukka S. Palo

"...miten monta hyvänsä ilman mitään amppareita..."
Näin on. Peruskauraa niin PC:llä, kuin mobiililaitteillakin...
Vähän samaa homma tuollainen, kuin YLE Areenan latauksen esto.
Tekee kiusaa (pätkii) kaikille käyttäjille, mutta googleen kirjoitus- ja lukutaitoiset kiertää, lataa ja kopioi haluamansa "puolen vartin vaivalla".