Tiistai 16.7.2019

Heidi Hautala: ”Remonttiasia on ollut arkkiviholliseni Johan Bäckmanin tiedossa”

Luotu: 
19.3.2013 12:27
Päivitetty: 
19.3.2013 17:38
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.).
|

Kehitysministeri Heidi Hautala (vihr.) kertoi tänään uusia tietoja oviremonttiasiassaan aktiivisena olleen remonttimiehen toiminnasta. Hautalan kertoman mukaan miehen tulo julkisuuteen liittyy hänen miesystävänsä aiemmin teettämään remonttiin.

- Tämä nyt julkisuuteen tullut nimetön niin sanottu remonttimies vihjasi minulle, että jos miesystäväni tekee oikeusjutun omasta remontistaan, hän muistuttaa minua oviremontista, Hautala sanoi tänään tiedotustilaisuudessa.

Hautala väittää olleensa tietoinen, että remonttiasia olisi ollut hänen ”arkkivihollistensa” tiedossa.

- On tiedossa, että tämä asia on ollut arkkivihollisteni, kuten Juha Molarin ja Johan Bäckmanin tiedossa jo 2010. Minulla on epäilys, että on haettu mahdollisimman suurta huomiota.

Uuden Suomen tavoittama Johan Bäckman kiistää tienneensä Hautalan oviremontista ennen viime torstaita.

- En tunne [remonttimiestä] henkilökohtaisesti tai ole ollut häneen missään yhteydessä, Bäckman sanoo Uudelle Suomelle.

Myös Juha Molari kertoo toimitukselle, ettei ole ollut yhteydessä Hautalan oviremontin tehneeseen mieheen. Hän kiistää olevansa millään tavalla osallinen torstaina tapahtuneeseen remonttimiehen ulostuloon.

- Olen saanut asiasta tiedon vuonna 2010, mutta ilmoittaja ei ollut tämä remonttimies, Molari sanoo Uudelle Suomelle.

- On hyvin surullista, että ministeri nimeää yksityisen kansalaisen arkkivihollisekseen.

Hautala: Taustalla oikeusjuttu

Hautalan miesystävä voitti maaliskuussa oikeudessa riidan, joka koski Hautalallekin oviremontin tehneen miehen suorittamaa urakkaa. Heidi Hautala katsoo, että nimettömän remonttimiehen tulo julkisuuteen liittyy hänen miesystävänsä oikeusjuttuun.

- Huppupäisen [remonttimiehen] ulostulolla on selvä yhteys siihen vihjaukseen, että nämä asiat tullaan käsittelemään julkisuudessa, Hautala sanoi.

Hän kertoi, että ei ole hakenut asiassa viranomaisten apua. Hautalan mukaan hänen olisi ministerinä pitänyt olla tarkempi kiristyksen uhan suhteen.

- Syytän vain itseäni, että en ymmärtänyt tämän huppupäisen vihjauksen vakavuutta.

Hautala ilmoitti tänään, ettei aio erota ministerin tehtävistään. Hän erosi viime viikolla hallituksen harmaan talouden ministerityöryhmästä.

 

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Panu Raatikainen

"...pimeän oviremontin ja siivoustyön teettämisestä kertonut remonttimies on julkisuudessa korostanut olleensa tavallinen palkansaaja. Tällä remonttimies on halunnut painottaa sitä, että Hautalan velvollisuutena oli maksaa työnantajamaksut.
Joko remonttimies muistaa väärin tai valehtelee.
Tosiasiassa tällä 56-vuotiaalla remonttimiehellä ja 53-vuotiaalla siivoojanaisella on ollut ja on yhä yhteistä yritystoimintaa."

http://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/tapaus-hautala-remonttimiehella-...

Jari Martikainen

Jos Hautalan ei tarvitse tarkistaa onko remonttireiskalla/siivoojalla yritystä olemassa ja onko sitä merkitty ennakkoperintärekisteriin, niin ei kai sitten meidän muidenkaan.

Ja ihan vinkkinä Raatikaiselle ja Suomen Kuvalehden toimittajille: lehtijutussa mainittu yritys ei ole koskaan ollut ennakkoperintärekisterissä. Hautalan olisi siis kuulunut maksaa työnantajamaksut.

Ja tuosta miesystävän remontiriidalla kiristämisestä: On kai ihan selvää, että jos alkaa käräjöimään pimeästi maksetusta remontista, myös oma osuus pimeän työn teettäjänä tulee julkiseksi.

Tom Pesch

Minun mielestäni kenenkään ei pitäisi joutua syynäilemään mitään hemmetin rekistereitä. Tarkistitko ennakkoperintärekisteristä onko ruokakauppasi siellä?
Onko se mikään ihme, että työttömyys on ongelma, kun työn teettämisestä on tehty näin hankalaa?

Jari Martikainen
Vastaus kommenttiin #26

En maksa ruokakaupalleni työstä, joten minun ei tarvitse tarkistaa on se ennakkoperintärekisterissä. Mutta jos "Ville" tekee mulle keittiöremontin on se ennakkoperintäote tsekattava. Mutta tuskinpa se Hautala on tälläisiä ajatellut maksaessaan pimeästi ilman kuittia.

Antti Kantola

"Tosiasiassa tällä 56-vuotiaalla remonttimiehellä ja 53-vuotiaalla siivoojanaisella on ollut ja on yhä yhteistä yritystoimintaa.
- -
Azke Ky oli kuitenkin olemassa Hautalan oviremontin aikaan. Remonttimies ei näin ollen ollut palkansaaja vaan yrittäjä."

Pala palalta alkaa valjeta, että kohu on SUUNNITELTU kosto Hautalaa vastaan.
Jos olisin tutkiva journalisti ammatiltani, selvittäisin, onko muutakin yhteistä kuin yritystoimintaa "kaksikolla", kenties pimeääkin. Tokkopa sentään on, ei varmaankaan, mutta median tehtävä on paljastaa kaikki, kun paljastelemaan ryhdytään.

Kai Kaituri

Kaikista asioista ei kannata tehdä rikosilmoitusta. Rikoksena tämä olisi vähäpätöinen. Hautala otti nyt mahdollisuuden joutua itse rikosilmoituksen (kunnialoukkaus) kohteeksi. Hautala ilmoitti oman näkemyksensä. Nyt on vastapuolella mahdollisuus esittää taasen kantansa. Yksi asia on tullut selväksi. Emme tiedä, kuka on palkansaaja, kuka pieni yrittäjä. Lisäksi pienen palkan ilmoittaminen on Suomessa mahdotonta. Yritin yhden päivän opiskella palkka.fi -järjestelmää (yhdistyksen asioissa) enkä onnistunut. Luokaa ihmeessä helppo järjestelmä ilmoittaa pienet palkkatulot ja/tai pienet maksut palveluyrittäjille.

Petri Krohn

Heidi Hautala on kyllä mestari tekemään rikosilmoituksia. Tämä verkossa julkaistu mielenosoitusjuliste sai Hautalan tekemään rikosilmoituksen Bäckanista, Molarista ja "SAFKAsta". Syyttäjä tutki asiaa puolitoista vuotta. Syyteharkinnan aloittaminen sai Espoon tuomiokapitulin erottamaan Pohjan seurakunnan kirkkoherran Juha Molarin virastaan. Molari tai Bäckman eivät kumpikaan ole julisteen tekijöitä.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=391267754304207&set=a.3738981060...

Heikki Virkkunen

Petri Krohn valehtelee. Juha Molari erosi itse virastaan:

"Espoon hiippakuntatiedote 7/2011 (5.5.2011)"

"Espoon hiippakunnan tuomiokapituli on istunnossaan 5.5.2011 myöntänyt kirkkoherra Juha Molarille hänen omasta pyynnöstään eron Pohjan suomalaisen seurakunnan kirkkoherran virasta tuomiokapitulin päätöspäivästä 5.5.2011 alkaen."

http://espoonhiippakunta.evl.fi/hallinto_lakiasiat/hallintotiedotteet/hi...

Juha Uronen

Ei juma (ilkeää röhönaurua)
Täti-ihmisellä on arkkivihollinen (joka nauraa ilkeästi)

Dosentti Backman (Dr Evil) on toki superpösilö mutta...
Nyt repes (lue reps, kops ja hah hah haa)
Oikein Nemesis on Hautalalla

Anteeksi vain kaikki vakavat hemulit mutta minä olen kuin huvittinut
Kuka tarvitsee enää TV-sarjoja kun meillä on nämä valtakunnan klovnit

Seuraava reality ehkä eduskunnasta
(Hymiö jossa paksukainen nauraa niinkuin paksukainen nauraa)

Late Virta

Hautala on kolme vuotta pelännyt, että tämä asia tulee julkisuuteen. Miksei tuonut itse asiaa julki? Olisi ollut reilumpaa. Hautala toivoi, että asia unohdetaan ja hän pääsisi asiasta kuin koira veräjästä. Eipä päässyt. Eroa!

Margareta Blåfield

Miten työtön voi ottaa vastaan jotain pientä hommaa , taitaisi mennää miinuksen puolelle ja palkatonta ajanhukkaa aiheuttaisi jos kaiken ilmoittaisi säädösten mukaan.
Lainkuuliaisen kansalaisen on siis pakko kieltäytyä tarjotusta työstä, vaikka mielellään sen tekisikin.
Onko tämäkään asiantila oikein ?

Matias Gerlich

Valta turmelee ja absoluuttinen valta turmelee absoluuttisesti. Se maailma jossa vuosikymmeniä politiikassa mukana olleet elävät muuttuu vuosien mittaan yhä kaukaisemmaksi ns. tavallisen ihmisen arjesta. USA:ssa sinut voidaan valita presidentiksi vain siinä tapauksessa että olet moraalisesti vajonnut niin alhaiselle tasolle että olet valmis murhauttamaan miljoonia ihmisiä. Siellä presidentiltä vaaditaan, kuten William Blum totesi, "julmuudensietokykyä".

Tuttavani totesi minulle äskettäin monikymmenvuotisen kunnallispolitiikkakokemuksensa jälkeen että politiikka osoittautui jopa vielä likaisemmaksi kuin hän oli pahimmillaankin odottanut. Se oli samalla hänen synkkä itsetilityksensä jonka hän ilmaisi myös siten että ne jotka vähiten haluavat korruptoitua ja moraalisesti turmeltua eivät tule koskaan pääsemää merkittäviin virkoihin. Politiikka ei ole vain "yhteisten asioiden hoitamista" vaan se myös suorastaan eläimellistä taistelua paikasta auringossa.

Se joka ei halua sieluunsa vammoja pysyy visusti erossa politiikasta; ennen kuin on liian myöhäistä.

Ari Nurminen

Hauala tukee tse tseni terroristit...mut arvelen että hänellä nyt ei ole paljon sanomista Venäjällä ennän...Eikä hänen desanttimiehellä, hän ei varmasti saa visuumia Venäjälle...Maan petturit ei katsota hyvällä Venäjällä

Harri Salonen

SYYLLISET! NE OVAT TUOLLA! (osoittaa sormella)

Kaikki on syyllisiä paitsi Heidi itse. Jos kansalle selitetään, että kyseessä on suuri salaliitto ja sen takana on itse Bäckman, niin eihän siinä voi kuin uskoa, eihän?

Toivottavasti myös vaaleissa muistuu Heidin värikäs menneisyys mieleen, ja lopullisen tuomion Heidille antaa demokratia.

Kimmo Leino

Mikä "demokratia"; Suomen "perustuslaki" 118 § ..."Kansalaisten kokemat ihmisoikeusloukkaukset ...Syyteoikeutta ei kuitenkaan ole mikäli syyte perustuslain mukaan on käsiteltävä Valtakunnanoikeudessa".

Yritin "demokratiaa" 2005 ja tein Porin poliisille 8.9. 2005 rikosilmoituksen ( eoa päätöksen 876/2/05 "kaltainen" ) ... "poliisilla ei ole oikeutta suorittaa esitutkintaa kansalaisen sille ilmoittamassa presidentin- ja ministerinvastuuasiassa" ja "vihreä" ministeri LAHJOI 2008 Kansainvälinen rikostuomioistuimen ( He 55/2007 kansanedustajille VALEHDELLEN Suomi solmi "sopimuksen" Suomi MAKSAA ja pitää Ruanda-"oikeudenkäynnin" ja Kansainvälinen rikostuomioistuin tulee TOIMIVALLATTOMAKSI Suomea koskevissa YKSITTÄSTAPAUKSISSA !

JULKINEN peruste oli kansanedustajille ja "kansainväliselle" oikeusministeriöstä: "Suomi haluaa itsenäisemmin ratkoa näitä vakavia rikoksia ." Tämä oli VALHE; PL 118 § ESTÄÄ juurikin tällaisten rikosten SYYTEOIKEUDEN ja EOA päätös 876/2/05 poliisin suorittaman esitutkinnan kansalaisen ilmoittamana; JONKA OMAKOHTAISESTI sain kokea tekemäni rikosilmoituksen kautta ! ( ja "seulotun" EIT valituksen 24221/06 ): jonka Hievelä seuloi ( julkinen todiste Eduskunnan oikeusasiamihen kanslian päätös 1350/4/08 ... epäilette Hirvelän oleen jäävi seuloessaan Valtakaunnasyytäjänvirastoa koskevaa aineistoa... lukekaa JULKISESTA asiakirjasta itse tarkemmin ! Annan TÄSSÄ luvan eduskunnalle JULKISTAA sen kokonaisuudessaan sähköposteja myöten !

Suomen "demokratia" ei enää voi antaa tuomioita Suomen "päättäjille", koska julkinen rikostutkinta ON ESTETTY Kansainvälistä rikostuomioistuinta myöten : EIT:lle lähetetty kirjattu pikakirje lähettää aineisto JOHON EI OLLUT TOIMIVALTANEN Kansainväliselle rikostuomioistuimelle "katosi" matkalla Ranskaan ?

Suomi on mielestäni siten VIRALLISESTI SIIRTYNYT DIKTATUURIIN; koska presidentin ja ministreiden julkinen valvonta on kansalaisilta POISTETTU Suomen "perustuslaila" !

Kari Kuuva

Tässä Hautalan tapauksessa tämä poliitikkojen ahneus sekä ääretön vallanhalu käy todella toteen.

Hautala on periaatteessa tuhonnut uskottavuudet ja kaikki politiikan rehellisyysperiaatteet sekä myöskin äänestäjänsä joidenka perusteella eräät kansalaiset hänet aikoinaan vallankahvaan valitsi.

Samoin Hautala on tuhonnut ja vetänyt kerralla maton "ns, uskottavan Vihreänliikkeen jalkojen alta, jos sitä nyt yleensä koskaan on ollutkaan" eli hups riti rati rallaa näin tässä käytiin eli tehdään niin kun Hautala haluaa eli upotkoot samalla koko vihreäliike syvään suohon hänen suuntaviivojensa mukaisesti.

Arvi Tamminen

H. Hautalan virheellisen menettelyn aiheuttama taloudellinen tappio Suomelle on kai aika pieni, mutta moraalinen tappio on sitten sitäkin suurempi. Todella hämmästyttävää on se, että jos Hautala on jo vuonna 2010 tiennyt, että hän on menetellyt väärin ja että asiaa voidaan käyttää häntä vastaan, hän ei kuitenkaan ole korjannut asiaa maksamalla työnantajamaksuja jo tuolloin. Tuskin ne silloinkaan olisivat häntä konkurssiin vieneet. Sen sijaan hän vetoaa vuonna 2013 siihen, ettei muka tiennyt maksuvelvoitteistaan ... eikös tässä ole aika paha ristiriita?

Leila Mustanoja-Syysmeri

Heidi Hautala on selityksissään siirtynyt uhriutumisen puolelle ja pyrkii siten kääntämään asiat päälaelleen. Tosiasia on kuitenkin se, että hän on kovaäänisesti vaatinut tinkimätöntä nollatoleranssia kaikessa vähänkään harmaaseen talouteen liittyvissä asioissa, mutta kun hänen pitäisi soveltaa nollatoleranssia itseensä, niin hupsista, se ei enää olekaan tarpeellista. Kyseessä kun on niin pieni summa ja hän on kiristyksen uhri ja whatever..... Selitystä selityksen perään. Ettäs kehtaa! Valtaosa Vihreistäkään ei ymmärrä lainkaan, miten suurta vahinkoa Hautalan keissi tekee heidän puolueelleen ja sen uskottavuudelle. Surkuhupaisin selitysyritys minusta oli erään vihreän nuoren yritys laittaa Hautala -skandaali naisvihan piikkiin. Naurattaisi ellei itkettäisi.

Jukka Laitinen

Heidi Hautalan tapaus olisi syytä tutkia perusteellisesti ja tiedottaa kansalle kuinka suurella summalla vuosittain voi teettää erilasta työtö harmaana tai umpipimeänä! Näin tasa-arvon päivänä voi todeta hyvällä omallatunnolla, että Heidi Hautala on määrittänyt standardin, joka pitää olla kaikille sallittua. Jo siksi, että tasa-arvo lain edessä toteutuu meille kaikille.

Somm Tallinnast

Niin, ja vielä, Heidi Hautala on myös Sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmän jäsen. Eikös siellä käsitellä valtion aika arkaluontoisia asioita, jotka eivät saa vuotaa ulkopuolisille, varsinkaan ulkomaalaisille.

Lisäksi HH on seuraavien ministerityöryhmien jäsen:
Sosiaali- ja terveyspoliittinen ministerityöryhmä
Peruspalveluohjelman ministerityöryhmä
Kotoutus- ja maahanmuuttopoliittinen ministerityöryhmä
Peruspalveluohjelman ministerityöryhmä

Eero Saastamoinen

Supon täytyisi siis tutkia tämä ministerin vihakirjoitussyyte,

(mutta mihin vähemmistökansaan nyt Hautala tässä yhteydessä kuuluu?)

***
Millä tavalla viha on kohdistunut henkilöön?

***

Onko Bäckman ja Molari todella uhanneet ja vihanneet jotain kansallisuuteen, rotuun tms. syyhyn viitaten.

***

Ymmärtääkseni Heidi Hautala on ollut itse haastamassa oikeuteen näitä henkilöitä.

***

Kyllä nyt punoittaisi myös minun naamani ja olisin arkkivihollinen ainaisesti ministerille, joka julkisuustilaisuudessaan haukkuisi minut nimeltä mainittuna.

***

En tunne pastoria, lakitieteen tohtoria tai yrittäjä muuraria , mutta nyt tunnen suurta myötätuntoa heitä kohtaan sekä myötähäpeän ministeri Heidi Hautalan puolesta.

***

Koska näin televisiossa Hautalan valtavan vihan näitä kolmea yksityishenkilöä kohtaan, pyydän Heidi Hautalan puolesta anteeksi Johan Bäckmanilta , Juha Molarilta sekä anonyymi K.K. muurariyrittäjältä.

***

Olkoon teille kolmelle nyt taivas armollinen!

***

Myötähäpeää tuntien ES. non anonym

Hannu Rautomäki

Hautalan viittaamia syy-yhteyksiä löytynee.
Bäckman ja Molari (ja Krohn) ovat kiihkomielisiä Putinin kannattajia, kun taas Hautalan venäläinen mies on yhtä kiihkomielinen Putinin vastustaja, ja kun tuttavapiiriin kuuluu vielä merkittävä tshetsheenien tukija, niin soppa ja vihamielisyys on valmis.

Kari Kuuva

Mitäs mieltä olet Hannu on, SUPO sanoisinko on aika hölmö jos ei korviaan höristele. Tshetsheenien maahantulon järjestelyä " jo kuinka monta" venäläinen ääriliikkeen kannattaja" sekä muita venäläisiä rahamiehiä ja vaikuttajia jotka ovat Putinin vihaajia.

Suomalaisia sekä venäläisiä ääriliikkeiden edustajia, rahasotkuja, urakkasotkuja, kiristystä, uhkailuja, maahantulosotkuja ja mitä vielä, odotellaanko lisää vaiko jutusta tehdää kiireesti salainen koska juttu taitaa väkisinkin paisua kun pullataikina ja alkaa olla todellinen uhka koko Arkadianmäen uskottavuudelle !

Saas nähdä mitä valtakunnasyyttäjälaitos " Kalske, Ilman" demlan ja supon kera asiasta piakkoin tuumaa, odotellaan mielenkiinnolla.

Hannu Töyri

J.Bäckman on siis Hautalan arkkivihollinen syystä, että J. Bäckman on Putinin tukijoita, jolla oli sota Tshestseenien kanssa. Hautala on islamistien asianainen yhdessä tämän ihmissalakuljettajan kanssa. On meillä kehitysministeri!?

Kirsti Hermunen

En miekään tiennyt, että on kansalaisvelvollisuus tarkistaa kirvesmiehen (putki- ja sähkömiehen, ilmanvaihtoputkiston, uunimuurarin,jne.) tiedot rekisteristä - puhumattakaan terveydenhoidon ammatinharjoittajien/yrittäjien. Kovisteleva verotarkastaja joutui myöntämään, että hän oli liikkeellä kollegojen virheen vuoksi. - Pekka Kuosmanen, Jyri Häkämies, Kimmo Kiljunen naiskumppaninsa kanssa, Heidi Hautala... Mie ajattelen, että kyllä tänne pyrkivät pitäisi testata, huolellisesti, kirjoitti kotiseutulainen

Jarmo Varjotie

Tämä Hautalan asia on monella tapaa monimutkainen kysymys.

Ensinnäkin se on esimerkki siitä että kuinka tehokkaasti poliitikko voi irtautua äänestäjien kontrollista. Hautalahan ei edes ole äänestäjien valitsema kansanedustaja eduskunnassa, vaan toimii ministerinä puolueensa asettamana.
Seuraavan kerran kun äänestäjiä asiassa kuullaan, on 2 vuoden päästä eduskuntavaaleissa. Sitä ennen kenelläkään ei ole mitään tietoa siitä kuinka suuri luottamus äänestäjillä on ministeriin joka on päättämässä suomalaisten asioista.

Toisekseen se on esimerkki siitä, kuinka paljon byrokratiaa ja sivukuluja pienen työnantajan niskaan pistetään mitättömän kokoisessa urakassa.
Samat työnantajamaksut koskevat myös suurempia työnantajia, ja myös vientiteollisuutta. Työnantajamaksut ovat suurin yksittäinen syy, miksi suomalainen työ on liian kallista ollakseen kilpailukykyistä, vaikka samaan aikaan suomalaisten palkansaajien ostovoima länsimaisittain on aika vaatimaton.
Työnantajamaksut ja työllistämisen byrokratia on yksi suurista työllistämisen esteistä aitoihin subventoimattomiin työpaikkoihin.

Jos otetaan esimerkkinä sellainen, että olet remonttimiehen työnantaja. Maksat remonttimiehelle palkkaa esim. 1000.. Verojen jälkeen hän saa nettona n. 700. Mitä se 1000:n bruttopalkka maksaa sivukuluineen työnantajalle ? Työnantajan on laskutettava työstä arvonlisäverollisena n. 1700 jotta pystyy maksamaan työntekijän 700:n nettotulon.
1700:n laskuksta menee tonni veroihin ja pakkomaksuihin, ja työn suorittajalle tulee 700 perille. Tässä tapauksessa kaikki meni pelkkiin työvoimakuluihin, veroihin ja pakkomaksuihin, eikä työnantajalle vielä tullut senttiäkään voittoa tai katetta muihin kuluihin.
Suomessa koko työn verojärjestelmä on kohtuuton ja kieroutunut, ja sitä on sitten poliittisten irtopisteiden kerääjien voimin koitettu paikkailla kotitalousvähennyksillä jne. joilla on luotu verotukiriippuvaista keinotekoista kysyntää samaan aikaan kun työn hinnan takia mm. vientiteollisuuden työtä on Suomessa tuhoutunut.

Toivottavasti Hautalan tapaus toimii myös keskustelun avauksena tässä mielessä.

Suomessa eläkemaksuihin menee n. neljännes kaikesta työvoimakuluista. Yksityiset eläkeyhtiöt keräävät pakkomaksuja, ja kasvattavat sijoitussalkkuja. Ne ovat suuria kiinteistösijoittajia ja keräävät voitot vuokratuloista. Samalla kun ne imevät pakkomaksuilla rahaa pois kansantalouden kierrosta niin ne ovat kallistuttamassa suomalaisten asumiskustannuksia, yritysten toimitilavuokria jne. Suomessa asuminen on huomattavasti muita euromaita kalliimpaa, ja osaltaan luonnollisesti aiheuttaa suomalaisille lisää tulotarpeita.
Tämä kaikki on aika perusteellinen kysymys ja syy siihen miksi teollisuus ja työpaikat ovat kadonneet Suomesta.

Hautalalla on takanaan pitkä poliittinen ura, ja se, että hän on sortunut pimeän työn teettämiseen osoittaa häneltä suurta tyhmyyttä. Tosin euromääräisesti hänen rikkeensä on hyvin pieni, ja siitä seurauksena pitäisi olla lakisääteisten maksujen maksu viivästyskorolla korotettuna sekä sakko. Hautalan rike vastannee vakavuudeltaan parkkisakkoa tai rikesakkoa lievästä ylinopeudesta, mutta joku lisärangaistus anteeksipyynnön lisäksi on oltava. Muuten tuo Hautalan keissi alkaa houkuttaa liiaksi pimeän työn tekoon ja kuititta myyntiiin. Selviääkö pienimuotoisesta pimeästä työstä kiinni jäämisestä pahoitteluilla? Se tekee pimeät työt taloudellisesti aika kannattaviksi.
Tapauskohtaisesti kiinni jäädessä siis pitää maksaa verot ja esittää pahoittelut, ja jollei jää kiinni niin pimeä työ ja kuititon kauppa on paljon kannattavampaa kuin verot maksettaessa ? Jollei Hautala saa mitään rangaistusta, niin se on aika iso takapakki harmaan talouden torjunnalle yleensä.

Se miten tapaus vaikuttaa hänen kelpoisuuteensa ministerinä, pitäisi arvioida kansalaisdemokratian mukaisessa äänestyksessä.

Jukka Ryhänen

Taitaa olla Pohjanmaan likkoja tuo Hautala kun ei niin vaan periin anna. Aika moni olisi jo jänistänyt.

MIelenkiintoista nähdä miten homma etenee koska parin viikon kuluttua kukaan ei jaksa jauhaa tätäkään lautakasaa. Uudet haasteet jo odottavat juorulandiaa.

Somm Tallinnast

Mielestäni Heidi Hautalan tulisi erota paitsi Harmaan talouden ministerityöryhmästä, myös Venäjä-asioiden ministerityöryhmästä, Sisäisen turvallisuuden ministerityöryhmästä sekä Kotoutus- ja maahanmuuttopoliittisesta ministerityöryhmäsä, sillä hänellä on liikaa henkilökohtaisia kytköksiä ja potentiaalisia etujen ristiriitamahdollisuuksia.

Ministerinä hän voisi kyllä toimia, mutta siirtäisin kylläkin salkuttomaksi ministeriksi ja ottaisin pois lähes kaiken rahan jakamisesta päättämisen. Joku suunnitteluministerin posti sopisi vallan mainiosti. Kehitysministerin vastuualueeseen kuuluvalla - yllätys, yllätys - kehitysyhteistyön saralla on ollut liikaa väärinkäytöksiä, eikä edes ole suunnitelmia vääriin kohteisiin/henkilöille menneiden rahojen takaisinperintätoimenpiteistä lainkaan. Hyi, hyi.

Muutoin Heidi Hautala on ihan nätti ja mielestäni päteväkin sormien heristelijä toisten väärinkäytöksissä. Oletettavasti hän osaa englantiakin ja ruotsiakin osaa sekä Brüsselissä asuneena ilmeisesti myös osaa lukea ranskankielistä ruokalistaa.
Saanut vielä oletettavasti opetusta venäjän kielessä. Eli ilmeisen pätevä High Class lady siis.