Tiistai 18.6.2019

Euroviisuvoitto Tanskaan - "Eurooppa ei ole valmis tähän"

Luotu: 
19.5.2013 09:19
  • Kuva: Epa /All Over Press
    Kuva
    Krista Siegfrids jäi Euroviisujen finaalissa sijalle 24.
|

Ennakkosuosikki Tanska vei voiton Euroviisuissa Malmössä Emmelie de Forestin esittämällä kappaleella "Only Teardrops". Euroviisuvoitto on Tanskalle kolmas. Suomen Krista Siegfrids oli 24.

-Totta kai on pettynyt, mutta enemmän sen takia, että Eurooppa ei ole valmis tähän. Se ei tunnu hyvältä, Siegfrids sanoi Ylelle.
 
Siegfridsin esitys nosti kovan kohun julkisuudessa jo etukäteen, koska se päättyi tyttöjen väliseen suudelmaan.
 

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tommi Nummelin

Jokseenkin tyypillistä. Eurooppa "ei ole valmis tähän", koska ihmiset eivät äänestäneet voittoon täysin yhdentekevää, keskinkertaista pop-jumputusta? Menestyksen puute voidaan nyt sitten vyöryttää eurooppalaisten suvaitsemattomuuden niskaan, vaikka kappaleen lopun viiden sekunnin mittaisella ulkomusiikillisella seikalla ei välttämättä edes ollut merkittävää vaikutusta äänestyskäyttäytymiseen.

Mainittakoon, että aiemmin Eurooppa on ollut valmis äänestämään voittoon transsukupuolisen naisen (Dana International, 1998) ja julkisesti homoseksuaalin (Marija Šerifović, 2007). Ehkäpä Marry Me oli vain niin mahdottoman keskinkertainen ralli, ettei se siksi pärjännyt?

Timo Allan Tuovinen

Kyllähän ne etupäässä on laulukilpailut, eikä jonninjoutavuuksien suutelu kisat. Biisi oli vaan huono ja eurooppa on ollut valmis siihen kyllä iät ajat että suomelta laitetaan sinne huono biisi, kerran yllättyivät. Hyvin kuvottavaksi tuo lätinä suomen biisin ympärillä menikin. No biti lätinällä ja kohulla saada korjattua sitä, mihin ei itse biisi biisinä pystynyt. Oikein tyytyväinen olen lopulta tulokseen.

Pirjo-Maarit Lifländer

Huomasitteko, että Ruotsin maan esittelyssä kaksi nuorukaista suuteli toisiaan. Ei Kristan voitto siihen tyttöjen väliseen suudelmaan hiipunut. Ja turha syyttää, että tämä oli keskinkertainen ralli, eivät olleet muutkaan sen kummempia rallatuksia. Krista teki parhaansa. Lisäksi suomalaiset aina odottavat,että muiden naapurimaiden pitäisi äänestää meitä. Suomi sen sijaan useimmiten juuri jättää antamatta pisteitä naapurimailleen. Sitä saa mitä tilaa.
Ei muuta kuin tsemppiä Kristalle urallaanja hyvää Helluntaita kaikille.

Hannu Mäkinen

Voi, voi!Taas ei mikään kannata.Viisut meni poskelleen, Ruåtsi voitti kumilaatta ottelun, ja vie tietysti mm:n.Vaan, katso ihminen!Viisulaulaja itse on edelleen liekeissä!Nuori tuntematon kiekkojoukkue ylitti odotukset!MM-kisat oli mukavan viihteellistä.Johtuen osaltaan luultavasti Juhani Tammisen läsnäolosta.Joopa joo..käyn ahon laitaa, minä ilman paitaa.Rauhallisia liikkeitä!

Petri Suomi

Kuka muistaa kuukauden päästä mikä biisi voitti? No ei taatusti kukaan. Jokaisella joukkueella lavalla mitä ihmeellisintä rekvisiittaa, sälää, tuulta, tulta ja kas kun alettu ammuskella räkäpäitä. Ei noit kisoja kukaan ole tosissaan ottanut missään muulla kuin meillä perussuomalaiset.

Leila Mustanoja-Syysmeri

Minusta oli kiva katsella, miten täysillä ja hyväntuulisesti Krista Siegfrieds eläytyi esitykseensä. Vauhtia siinä oli ja vaikka se ei menestytkään tätä paremmin, niin annan itse täydet pisteet Kristan vahvan riemukkaalle, iloa ja huumoria pulppuavalle show'lle. Tänä vuonna kovinta valuuttaa kisassa näyttivät olevan vienosti unduloivat kaunottaret eikä Krista sopinut tähän muottiin alkuunkaan.

Tuomas Taivasaho

Hyvin se show tuli hoidettua, eikä se jumputus pahimmista päästä ollut. Äänestyksen lopputulos ei ole sama kuin mikä on kilpailukappaleiden paremmuusjärjestys. Lisäksi Krista teki ihan oikeasti ihmisoikeusvalistusta, joka on fantastista se.

Pystyn hyvin kuvittelemaan kuinka kimulien provomainen suutelu saa niskakarvat pystyyn konservatiivisemmilta tyypeiltä. Äärikristillisiltä kansoja Euroopassa riittää, homokammoiset ja itä-Euroopan äitimyyttisyyteen uskovat päälle. Noita lesboja en ainakaan äänestä -asennetta riittää ihan skandinaviastakin. Ruotsin poitsujen pusut ovat oma juttunsa, he saivatkin nolla pointsia.

Euroopan taloudellisesti kireät ajat ja muutenkin yhteiskunnalliset virtaukset ovat sellaiset, että kovin otollisia ei olla paremminvointi-Pohjoisen valistamiselle. Tanskan sotilasmarssi synnytti myönteisiä mielikuvia muissakin kuin Fideszin, Jobbikin ja Kultaisen aamunkoiton kannattajissa.

Mirja Mönkkönen

Odottiko joku vähintään pistesijoja mokomalla äh-äh-ping-pong -jänkkäämisellä. Hah. Euroviisut pitää panna esitettäväksi vain kuultuna loppukisassa, silloin typerä lavakrääsä jää pois ja pisteet tulevat siitä mistä pitääkin. Muistan kuinka muinoin talvileiriltä hiihdettiin kuuntelemaan viisuja radiosta läheiselle mökille (10 km:n päähän). Silloin viisuissa oli jotakin kuunneltavaakin vielä. Nyt ei ole edes katseltavaa.

Tero Siltanen

Moraalinen voitto mulle. En katsonut viisuja ollenkaan vaan sen aikana syvä tutustuin agenda 21 ihmisten hallinta suunnitelmiin jotka naamioitu "pelastetaan luonto" hötön alle. verkkomedia.org ja infowars.com youtubesta alex jones chanel kovassa käytössä lähes joka päivä.