Keskiviikko 26.6.2019

Suomalainen hurjistui: ”Ennennäkemätöntä”

Luotu: 
19.6.2013 20:25
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Kokoomusmeppi Eija-Riitta Korhola.
|

Europarlamentin ympäristövaliokunta on hyväksynyt suunnitelman leikata päästöoikeuksien kauppaa Euroopassa.

Leikkauksella tavoitellaan hiilidioksidipäästöjen vähentämistä nostamalla päästöoikeuksien hintaa. Tällä hetkellä päästökauppa on käytännössä tehoton tapa leikata EU-alueen päästöjä, sillä oikeuksien hinta on erittäin alhainen.

Parlamentin täysistunto hylkäsi aiemmin ajatuksen leikkauksista. Valiokunnan kanta on siis eri kuin parlamentin kaikkien edustajien. Uudesta kannasta äänestetään vielä täysistunnossa.

Keskustaoikeistolaisen EPP-ryhmän vastaavana esittelijänä toiminut Eija-Riitta Korhola kertoi olevansa pettynyt valiokunnan kantaan. Korhola lupasi työskennellä sen eteen, että lykkäyksistä luovuttaisiin kokonaan.

- Minä tyydyn demokraattisen äänestyksen tulokseen, mutta vasta kun olen varma, että se heijastaa enemmistön tahtoa. Näin tärkeässä asiassa vain demokratia on tervetullut jyräämään talon aiemman kannan, ei demokratiavaje, Korhola kirjoitti päätöksen jälkeen.

- Asiassa oli ennennäkemätön määrä painostusta ja lobbausta.

Päästöoikeuksien hinnankorotusta ajetaan läpi siten, että EU-maiden saamien päästöoikeuksien luovutusta lykätään vuosikymmenen lopulle.

Vihreiden meppi Satu Hassi puolestaan kertoi olevansa tyytyväinen päätökseen.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Juhani Putkinen

Koko päästökauppa on lievästi sanottuna idioottimainen hanke - suoremmin sanottuna maanpetoksellinen. Stalinistikommunistit (kuten Hassi) haluavat hävittää läntisen sivilisaation. Kuten Eija-Riitta on aivan oikein todennut useaan otteeseen, niin siinä hankkeessa saastuttaminen siirtyy kehitysmaihin, ja läntisistä demokratioista siirtyy samalla työ sinne missä saastutetaan vielä enemmän kuin läntisissä demokratioissa.

Tuloksena on siten saastuttamisen lisääntyminen Maapallolla ja työllisyyden heikentyminen läntisissä demokratioissa.

Pekka Salo

Alkaa olla helppoa nykyään tämä kansalaisen mielipiteenmuodostus noista saastuttamisasioista. Se, mitä Eija-Riitta joko vastustaa tai kannattaa on minunkin kantani. Ja se, mitä Satu kannattaa tai vastustaa on aina vastoin minun mielipidettäni ja yleistä suomalaisten hyvinvointia .

Heikki Porkka

E-R. Korhola: "Europarlamentin ympäristövaliokunta on hyväksynyt suunnitelman leikata päästöoikeuksien kauppaa Euroopassa."

Ketkä kannattivat? Suomalaisten nimet olisi tietysti kiva tietää, koska demokratia. Vai mitä , Eija-Riitta?

Urho Pieski

Ei tästä ole pitkäkään aika kun paavi myi aneita, nyt tätä samaa järjettömyyttä harrastettaan 2000-luvulla, ihminen ei vaan opi historiasta yhtään mitään.
Miten voidaan edes kuvitella että myymällä päästöoikeuksia pelastetaan maailma`??? Millaista järjettömyyttä! Viherstalinisteilla on se lopullinen järkikin kadonnut, eihän niillä paljon ole ollutkaan..