Perjantai 14.12.2018

Nyt se varmistui: Viinavero nousee pelättyä vähemmän

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.11.2013 10:00
  • Kuva: Petteri Paalasmaa /Uusi Suomi
    Kuva
    Hallitus on odotetusti päättänyt, että alkoholiveroa korotetaan ennakoitua vähemmän.
|

Hallitus on odotetusti päättänyt, että alkoholiveroa korotetaan ennakoitua vähemmän. Syynä muutokseen on kasvanut matkustajatuonti ja arvioitua heikompi verokertymä.

Muutoksen takia veron arvioidaan tuottavan 57 miljoonaa euroa vähemmän tuloja valtiolle kuin mitä kehyspäätöksessä arvioitiin.

Valtiovarainministeriön ehdotuksen mukaan veroa korotettaisiin ensi vuonna 2,15 euroa litralta sataprosenttista alkoholia, minkä seurauksena vero nousisi juomaryhmästä riippuen 5,0–8,6 prosenttia. Muutoksen seurauksena väkevien hinta nousisi keskimäärin 2,2 prosenttia, oluen ja viinin keskimäärin 2–2,5 prosenttia ja välituotteiden keskimäärin 3,7 prosenttia. Hintojen nousu olisi keskimäärin 2,3 prosenttia.

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Nenonen

Alentaahan noita hintoja pitäisi ja reippaasti. Viron tasolle tai alle sen, kääntyisi rahavirta Suomeen päin. Mutta kun kansalaisia vaan halutaan kurittaa veroilla. Viro hyötyy tästä pölhöpolitiikasta, me suomalaiset emme.

Matti Kuusik

Pullosta ilonne saatte, mitäs sitten kun litku loppuu tai se känni ei enää hälvennäkään maailman tuottamaa ahdistusta ja vain lisää sitä.
On olemassa toinenkin mahdollisuus nimeltään "Jeesus vastasi: Minä olen tie totuus ja elämä,"(Joh.14:6) se on raittiuden ja Elämän tie.
Ei juoppouden ja Tuonelan tie.

Sauli Harju

Ehkä ihmiset ei tarvis elämäänsä päihteitä jos tässä maassa olis hyvä elää vaan näin ei ole. 80 luvun alku oli vielä hyvää aikaa mutta siitä lähtien on vaan vaikeutettu ihmisten elämää ja kaikki johtuu ahneudesta. Miksi kirkko ei koskaan puutu tähän ainaiseen ahneuteen vaan liittyy itse mukaan keräämään rahaa ? Suomen kirkolla on omaisuutta yli 4 miljardia mutta mitä sanoo raamattu tähän. Jumala on varmasti pettynyt suomen kirkkoon niin kuin muidenkin maiden.

Sauli Harju

Miks niitä edes korotetaan kun tiedetään että jokainen veronkorotus vie lopulta verorahat kokonaan valtion kassasta ? Onko se liian vaikee yhtälö laskea vai mikä siinä on että väkisellä tämmösiä päätöksiä tehdään. Veroja pitää laskea kohtuulliseksi aivan joka tuotteessa.