Maanantai 17.6.2019

Viinaralli iski suomalaisyhtiöön: 140 menettää työpaikkansa

Luotu: 
15.1.2014 11:19
  • Kuva: Hartwall
    Kuva
    Hartwall aloittaa yt-neuvottelut.

Panimoyhtiö Hartwall aloittaa yt-neuvottelut 140 työpaikan vähentämiseksi. Yt-neuvotteluja perustellaan muun muassa viinarallilla.

-Panimoala Suomessa on kovien haasteiden edessä. Yleinen taloudellinen epävarmuus on vaikuttanut kysynnän laskuun. Yksityinen alkoholin tuonti Virosta on jo suurempaa kuin koko Suomen ravintolamyynti, ja juomien verotusta sekä mainonnan sääntelyä kiristetään jatkuvasti. Kaikki nämä asettavat tuntuvia muutosvaatimuksia liiketoiminnallemme, Hartwallin toimitusjohtaja Pekka Rantala sanoo.

Yt-neuvottelut koskevat yhtiön koko henkilöstöä eli noin 830 henkeä. Muutosten tavoitteena on entistä asiakas- ja kuluttajalähtöisempi ja tehokkaampi organisaatio.

-Haluamme nyt varmistaa, että Hartwall voi myös tulevaisuudessa innovoida, kehittää ja valmistaa suomalaisten vanhoja ja uusia suosikkijuomia täällä Suomessa, Hartwallin yhteiskuntasuhteiden johtaja Pekka Lindroos sanoo.

Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Aki Nieminen

Viimeinen lause: "Haluamme nyt varmistaa, että Hartwall voi myös tulevaisuudessa innovoida, kehittää ja valmistaa suomalaisten vanhoja ja uusia suosikkijuomia täällä Suomessa"

Poliitikot ja virkamiehet onko mitään muita ehdotuksia joilla ala saataisiin viimeinkin kuopattua ja pois Suomesta?

Antti Kettunen

En tiedä olenko yksin ajatusteni kanssa mutta olen lukevinani varsin brutaalia kritiikkiä hallitusten (myös niiden edellisten) veronkorotuksia vastaan. Kritiikki on vaan verhottu termiin viinaralli.

Vaan toisaalta, jos kerran myynnit ovat laskeneet ei yhtiöiden johdolta yleensä löydy asiaan kuin yksi lääke. Surullista huomata ettei Hartwallilla ainakaan tässä asiassa ole kykyä innovoida mitään vaan mennä muiden vanavedessä.

Lasse Ryti

Eikö Hartwall ole osannut toimia, kuten mm. Olvi, jolla menee tietääkseni melkoisen hyvin viinarallista huolimatta.

Jos panimotuotteet tehdään Suomessa, rahdataan Viroon ja sieltä taas takaisin Suomeen, niin mikä ongelma se on panimoalan yritykselle, ellei sitten ole osattu yhtään varaantua tilanteeseen, jonka jo tavallinen tallaaja ymmärtää helposti?

Markku Likitalo

Eikös se olvi omista aika monta virolaista panimoa, tai ainakin yhen ja sitä myydään myös suomessa. Taisi olla Saku oliko aalekokkikin, en muista.Me siis jo nyt juomme virolaisten tekemiä oluita ja onkohan olvin tuotannosta jo paljonkin siirtynyt vironmaalle, tehdäänkö siellä jo näitä "suomenmerkkejä". Kiinnostaisi kyllä tietää asiasta.

Lasse Neponen

"Viinaralli" on vain EUn myötä tapahtuvan rajojen avaamisen sivuvaikutus.
Aivan kuten "tuontiautoralli", jossa paljon rahaa viedään maasta pois.
Suomalainen (jäykkä) teollisuus ja (kallis) yhteiskunta laajemminkin ei ole kyvykäs (pienet pääomat) kansainväliseen kilpailuun.
Suljetussa järjestelmässä (oma valuutta) kotimainen kysyntä elättää kotimaista yrittäjää, mutta yhteisvaluutassa kannattavuuden edellytykset eivät toteudu.

Sauli Harju

Tekosyy. Hartwall myy tuotteitaan virossakin ja sieltä tulee iso osa suomessa menetetystä myynnistä takas. Tällä halutaan vaan perustella johdon ylisuuria palkkoja ja potkii työntekijät pihalle että saavat halvempaa työvoimaa.

Petri Suomi

Jotenkin naurattaa selitykset, sillä Eestissä ja laivoilla myytävä olut ja muut virvokkeet ovat usein muita kuin Hartwallin tuotteita. Oliskohan myynti sekoillut, eikä ne jotka bissee ja siiteriä tekevät?
Iisalmesta kajahtaa ja Saku. Jälkimmäinen sekin saman iisalmelaisen yrityksen osamomistama.
Tekijät pihalle. Ei mene perille ja johto voisi ottaa joskus itse vastuun omista töppäyksistään hakkaamalla itsensä pihalle, eikä päinvastoin nostamalla omia provikoitaan.

Iso stobe 4,25€ paikallisessa Lapin Kultaa. Laatikko ( 24 purkkia ) maksoi 2 päivää sitten 12, 90€ ja niitä kolme(3) ostamalla sai ne hintaan 9,90€/loota. Hartwallin olutta, kiitos.