Keskiviikko 24.7.2019

Alexander Stubb Suomen raha-aukosta: ”Olen äärimmäisen huolissani”

Luotu: 
19.3.2015 12:06
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on "äärimmäisen huolissaan" Suomen julkisen talouden kestävyydestä: "Kyse on siitä, kykenemmekö jatkossakin tarjoamaan kaikille koulutuksen, hoivan ja avun".
|

Pääministeri Alexander Stubb (kok.) on huolissaan Valtiovarainministeriön tänään julkaisemasta arviosta.

–Valtiovarainministeriön virkamiespuheenvuoro on jokaisen puolueen otettava vakavasti. Olen äärimmäisen huolissani Suomen julkisen talouden kestävyydestä. Olemme ylivelkaantumisen tiellä. Kyse on siitä, kykenemmekö jatkossakin tarjoamaan kaikille koulutuksen, hoivan ja avun, Stubb kommentoi VM:n tänään julkaisemaa arviota.

Valtiovarainministeriö esittää tänään julkaistussa raportissaan noin kuuden miljardin euron sopeutustoimia vuoteen 2019 mennessä. VM korosti, että Suomen valtiontalouteen ja kuntatalouteen on syntynyt suuri alijäämä, koska kansantalouden kokonaistuotannon taso on jäänyt aiemmin arvioidusta.

Virkamiesten mukaan julkisen talouden sopeuttamistarpeesta kertova kestävyysvaje on revennyt noin viiteen prosenttiin suhteessa kokonaistuotantoon.

–Nopeita toimia vaaditaan. Tarvitaan iso korjausliike. Velkaantumisen taittaminen edellyttäisi jopa kuuden miljardin euron sopeutusta julkiseen talouteen ensi vaalikaudella. Tämä siis tällä vaalikaudella jo tehdyn 5-6 mrd:n euron sopeutuksen lisäksi, Stubb toteaa.

Pidemmällä aikavälillä tarvitaan hänen mukaansa “rohkeita rakenteellisia uudistuksia, jotka lisäävät työn tekemistä ja saavat aikaan talouskasvua”.

 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esa Hoikka

Mitä korjauksia Herra Stubb KOKOOMUS teki ollessaan pääministerinä ? EI MITÄÄN ! Mitä korjauksia teki Herra Katainen KOKOOMUS ollessaan pääministerinä ? EI MITÄÄN !
Jokainen voi itse katsoa velkakello.fi mitä on OIKEASTI tapahtunut Kataisen ja Stubbin toimiessa veturina Suomessa. Mikä voisi olla huonompi tulos ???? EI ENÄÄN KIITOS! EI KOKOOMUKSELLE !

Aatto Kellman

Niin, onkohan Pääministerillä oikeus tehdä hallituksessa itsenäisiä päätöksiä? Epäilen? Taitaa nämä päätöksen teon keskiössä olla 6-4 puoluetta? Ompa ihme ettei muut puolueet ole Stubbin itsenäisestä päätöksen teosta puhunut mitään? Esa, oliko tuo aaivan provoomista? Vai onko polittinen mielipiteen muodostus vielä hakusessa! Suomessa ei ole duiktatuuri, mutta on demokratia!

Matti Kuusik

Oletteko aivan varma, että Suomessa on demokratia vai edustuksellinen demokratia? Vai oligarkia ja kontrolloitu illuusio demokratiasta?
Tiedätkö miten demokratia eroaa korruptoidusta demokratiasta?
Ymmärrätkö että "KAUHISTELEVA" Stubb on valittu tehtäväänsa jo jossain muualla ja vaaleissa annetut äänet eivät välttämättä mene sille ketä äänestää.
Koska mutkikas vaalijärjestelmä ja ääntenlaskutapa.

-"Jos kansalla olisi valtaa niin herrat eivät antaisi kansan äänestää" totesi Mark Twain varsin osuvasti.
Mark Twain oli kirjailija ja mm.30.asteen vapaamuurari ja siten tiesi kyllä millä portaalla pyramidissa hän oli ja miten pyramidi peli toimii kutsuttakoon sitä sitten vaikka "demokratiaksi".

Hyviä vaaleja.
Saas nähdä kuinka moni etukäteen valituista on taas seuraavassa hallituksessa tuhoamassa Suomen valtiollista Itsenäisyyttä ja taloutta ja työpaikkoja.
Meillä on TEM.in mukaan jo 500 000 ihmisen työttömyys ja se kasvaa koko ajan yhdessa megalomaanisen valtionvelan ja sen korkojen kanssa.
Katainen vastuunkantaja pötki pakoon parempiin pöytiin. Ja moni muu on viime aikoina haihtunut kuka minnekin, esim. pitkä aikainen perustuslakivaliokunnan puheenjohtaja Johannes Koskinen pääsi Eurooppaan pankin johtokuntaan, ja Kanerva ETYJ:iin ja Kiviniemi OECD.hen ja Olli Rehn kokeilee siipiään hetken kotimaassa ja palaa taas Brysseliin petkuttamaan Suomen kansaa ja Kepu kansaa.
Väyrynen ja Vanhanen ovat taas ehdolla. ja niin edelleen.

Sattumia tipahdellut ja palkkiovirkoja avainpelaajille kuin mamulle illallinen, on vissiin tehty tilaajan haluaamaa toimintaa. Bilderberg..

Vesa Äijälä

Talous on huonossa jamassa ja Stubb toteaa:

"– Nopeita toimia vaaditaan. Tarvitaan iso korjausliike. Velkaantumisen taittaminen edellyttäisi jopa kuuden miljardin euron sopeutusta julkiseen talouteen ensi vaalikaudella. Tämä siis tällä vaalikaudella jo tehdyn 5-6 mrd:n euron sopeutuksen lisäksi, Stubb toteaa."

Suomalaisten olot köyhtyvät, rahaa on vähemmän, leikkauksia on lisätty. Ja mitä Stubb keksii korjaukseksi?

5-6 miljardin sopeutustoimia, aikaisempien sopeutustoimien lisäksi? Eli rahaa siirretään ulkomaisille pankeille entistä enemmän... tämä huonontaa konkreettisesti suoraan suomalaisten oloja.

Tyhmäkin ymmärtää, ettei pikavippejä voi maksaa toisilla pikavipeillä, koska siitä kertyy lopuksi vaan enemmän maksettavaa. Olisiko jo aika erota EU:sta Suomen perustuslain perusteella, laissa sanotaan, että Suomi on täysivaltainen tasavalta, ja että valta kuuluu kansalle. Jo tällä perusteella voisi erota EU:sta ja palauttaa Suomeen oman valuutan, sekä oman keskuspankin joka voisi suoraan parantaa oloja valuttamatta rahoja ulkomaille.

Toinen vaihtoehto olisi rahajärjestelmän lakkauttaminen, ja resurssipohjaiseen talouteen perustuminen, eli tarve/halu ja reurssien määrä kohtaisi.

Pertti Kari

Cai-Göran on huolissaan VMn raportin vuoksi. Julkisen talouden vaje on ollut tiedossa koko vaalikauden ajan. Kataisen-Subbin hallitus ei kuitenkaan ole saanut tehtyä tarpeellisia päätöksiä, jotka supistaisivat vajetta. Kykypuolueen kyky on mennyt, joutaa vilttiketjuun!

Tarya Korhonen

Ei ole aina kysymys kansalaisille suunnatuista palveluista, vaan lastensuojelu-kuprusta ja yleensäkin huonojen virkamiesten tekemistä ratkaisuista. Kuka yrittää yhtään mitään kun lastensuojelun sosiaalitoimi lyttää perheen äidin maan rakoon "huono Äiti" systeemillä ja mitä ihmeellisimmillä tekosyillä, lapset pois. Kun psykologit ja psykiatrit on valjastettu määräämään jokaiselle mielialalääkkeitä! Kun Trafissa 10 ihmistä korjaa yhtä pientä virhettä 7kk? Kun työvoimatoimistot vain rankaisevat pitkäaikaistyöttömiä tarjottavien töiden sijaan? Kun poliisi etsii syyttömistä pahoinpitelemällä syyllisiä, kun oikeuslaitos tuomitsee kaikki vain varmuuden vuoksi? Miten tässä maassa voi luottaa enää yhtään mihinkään. Jos nyt sitä julkista sektoria eli virkamiehiä saneerattaisiin vaikka kortistoon, olisi siellä hiukka halvempi olla kuin kalliin palkan nauttijana. Kun verottaja keksii aina uusia veroja ja harmaan talouden yksikkö "jäähyväisveroja". Kun Kansanedustajat nostavat kulukorvauksia ja maksattavat harrastuksensa "kerhomaksut" verovaroista, niin eiköhän tuossa ollut jo luetteloa mistä pitäisi alasajo alkaa.. siinä ei ollut yhtään syytä huonontaa TK tai vanhusten hoivapalveluita.. nämä kaksi viimeistä ovat hyvä jättää rauhaan.!