Maanantai 20.5.2019

Tutkijan huomio: Tämä on ongelma Olli Immosen kirjoituksessa

Luotu: 
26.7.2015 19:22
  • Kuva: Matti Matikainen
    Kuva
    Arkistokuvassa kansanedustaja Olli Immonen.
|
Perussuomalaisten kansanedustajan Olli Immosen Facebook-päivitys ei Turun yliopiston Eduskuntatutkimuksen keskuksen erikoistutkijan Erkka Railon mukaan ole ongelmallinen siksi, että siinä vastustetaan monikulttuurisuutta.
 
-Muistutus: päivitys ei ollut ongelmallinen, koska vastustetaan monikulttuurisuutta, vaan koska kehotetaan taisteluun = väkivaltaan, hän kirjoitti sunnuntai-iltana.
 
 
Immonen sanoo kohua herättäneessä kirjoituksessaan uskovansa ”kanssataistelijoihinsa” ja sanoo lisäksi heidän taistelevan loppuun asti ”ainoan oikean Suomen kansan” puolesta. Lisäksi Immonen kertoo ”haaveilevansa vahvasta valtiosta, joka voittaisi tämän painajaisen nimeltä monikulttuurisuus”.
 
Myös RKP:tä edustava kunnallispoliitikko ja poliisi Thomas Elfgren pitää Immosen kirjoitus erittäin ongelmallisena.
 
-Kun kansallismielisen hallituspuolueen kansanedustaja puhuu Suomen vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen muuttamisesta ja vallankumouksesta, on aika kaikkien höristellä korviaan, hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan.
 
Elfgren perää perussuomalaisilta nyt linjanvetoa.
 
-Puheenjohtaja Soini, eduskunnan puhemies Lohela, oikeusministeri Lindström! Missä kulkee yksityisajattelun, puoluepolitiikkanne ja valtiopetoksen valmistelun rajat? On nimittäin jo pitkään vaikuttanut siltä ettei missään.
 
Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministeri Alexander Stubb sanoi sunnuntai-iltana, ettei hän hyväksy ”hyökkäyksiä avoimuutta ja demokratiaa vastaan”.
 
-Suomalainen kulttuuri on muotoutunut ja kehittyy joka päivä kansainvälisessä vuorovaikutuksessa. Suomalaisuus on myös kansainvälisyyttä. Jatkossakaan Suomi ei menesty sisäänpäin kääntymällä, vaan suhtautumalla toisiimme ja ympäröivään maailmaan avoimesti ja ennakkoluulottomasti, Stubb kirjoiti Facebookissa.
 
Hän sanoo, ettei Suomea rakenneta lietsomalla eri ihmisryhmiä toisiaan vastaan. 
 
-Enemmän pitäisi pohtia, miten monikulttuurisessa ja kansainvälisessä Suomessa vahvistetaan sosiaalista pääomaa ja jatkuvaa vuoropuhelua ihmisten ja ihmisryhmien välillä siten, että voimme tuntea olevamme samassa veneessä. 
 

"Suomi on avoin ja kansainvälinen, kieliltään ja kulttuuriltaan rikas maa." Näin todetaan hallitusohjelmassa...

Posted by Alexander Stubb on 26. heinäkuuta 2015

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

Kyllä näitä seltyksiä riittää - tutkjat ja professorit noukkivat irtopisteitä Immosella.

"Taistelua" on monenlaista. Taistellaan kynällä, suulla ja sanoilla yleensä ja toiset taistelevat videoimalla teloituksia, automaattikivääreillä ja autopommeilla. Onko professoreilla mielipidettä näistä väkivaltaisista taistelijoista?

Yllyttiko Immonen viestissään väkivältaiseen toimintaan, kuten tutkija väittää?

Janne Pohjala

Olen seurannut tätä kaameaa kaakatusta kanatarhassa, jonka Immoseen yksi naamakirjakommentti on saanut aikaan. Tähän mennessä se on kertonut enemmän kaakattajista kuin kommentoijasta. Siinä mielessä hyödyllinen ja paljastava ihmiskoe.

Tähän taistelu -sanaan. kun jossain lukee että "hävisi taistelun syöpää vastaan", niin onko raskastakin aseistusta ja väkivaltaa mahdollisesti käytetty?

Kaiken sulkien pöllyämisen jälkeen aletaan siis päätyä siihen että että ai jaa, monikulttuuria ei ole pakko kannattaa, sitä saa mielipiteenvapauden maassa jopa sanoa vastustavansa.

Ja kas sata kommentoijaa näyttää nyt aika tyhmiltä. Mutta ei siinä kaikki, kun nyt ätmä "taistelukin" on näin huterolla pohjalla, niin seuraavat sata Breivik -kotilla pelanneet ja muut joutuvat erikoiseen tilanteeseen.

Pitäisi oikeastaan koota jokin parhaat hysteeriset ylilyönnit Immoseen naamaripäivitykseen ja jakaa mitalit harhaille ylilyöjille. Mutta en jaksa. On loma.

Tero Ahlqvist

Railo näkee nyt väkivaltaan kehottamista jossain missä sitä ei ole. Retorista termiä "taisto" tai "taistelu" on työväenliike ja vasemmisto käyttänyt aina. En näe Immosen tekstissä sen enempää väkivaltaa kuin työväenlauluissakaan.

-Tää on viimeinen taisto, rintamaamme yhtykää
-Eespäin, eespäin tiellä taistojen rinta rinnan astukaamme, siskot, veikot.

Tuomo Niemelä

Railo saa palkkansa ja todistaa rahanmaksajansa mukaan. Jos en olisi elänyt jo Halosenkin aikana pitäisin tilannetta surullisena. Nyt sen sijaan Railojen rahoitusasema horjuu horjumistaan. Vastaavasti Suomen median objektiivisuus lisääntyy lisääntymistään! Heja!

Pertti Hyppönen

Olkaa hyvä ja kuunnelkaa 70-luvun Agit Prop ym taistelulauluja. Kovasti niitä silloin ihannoi sen aikainen älymystö, näyttelijät ja muut vasemmistoradikaalit, eikä yllytyksestä väkivaltaan puhunut kukaan. Kenen joukoissa seisot? "ei synny oikeutta ilman taistelua
ei taistelua ilman yhteistä rintamaa" jne silleen se menee;)

Hannu Korpilampi

"-Kun kansallismielisen hallituspuolueen kansanedustaja puhuu Suomen vallitsevan yhteiskuntajärjestyksen muuttamisesta ja vallankumouksesta, on aika kaikkien höristellä korviaan, hän kommentoi Puheenvuoron blogissaan."

Ahaa, eli kun maan pääministeri (Lipponen) tai valtiovarainministeri (Urpilainen) lauloi vallankumousta ihannoivaa Kansainvälistä puoluekokouksessaan, asia oli kuitenkin täysin ok? Haistan kaksinaismoralismia ilmassa.

Osaako joku sanoa millä tavalla Immosen kirjoitus eroaa britannian pääministeri Cameronin sanomisista: http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/cameron-my-war-on-multicul...

Pitääkö meidän nyt pistää yhdistyneet kuningaskunnat boikottiin miehen puheiden takia?

Timo Knuutila

Viikonlopun kuumien keskustelunaiheiden suhteen noloa on olla tuntematta Persian kuningasta "Cyrus The Great", noin 576 – 530 BC. Ihmisoikeuksien ja uskonvapauden kantaisä, ei sen kummempaa.
https://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_the_Great

Discovery Civilization channel document:
https://www.youtube.com/watch?v=knTzxMAYiV4

Hätäisemmille 10 minuutin crash course, ettei tarvitse nolostella kansainvälisillä areenoilla:
Cyrus The Great was a Persian king, and also the first person in the history to introduce the "Human Rights" to the world.
https://www.youtube.com/watch?v=xveGzQsAIXs

https://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_the_Great
https://en.wikipedia.org/wiki/Cyrus_Cylinder

http://www.iranchamber.com/history/cyrus/cyrus.php
http://www.ancient.eu/Cyrus_II/
http://www.britannica.com/biography/Cyrus-II

Näiden jälkeen osaa hakea lisää tietoa, eikä tarvitse olla posket punaisina. Ei ollut vielä kristinuskoa, eikä Islamia olemassakaan.

Britannian pääministeri David Cameronin esimerkki vuodelta 2011 auttanee ulkopoliittista painetta mielessään tuntevia. Josko keskustelu nyt kuitenkin olisi mahdollista?
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/cameron-my-war-on-multicul...
http://www.independent.co.uk/news/uk/politics/cameron-my-war-on-multicul...

Hannu Töyri

Vasemmisto on toitottanut luokkataistelua jo yli sat vuotta ja islamin pyhä sota vaattii vuodessa lähes 3o ooo ihmisuhria, joten jos käydään arvostelemaan maahanmuuttokeskustelua, niin luusi olevan jotain perspektiiviä asiaan

Marko Pajunen

Jos hallituspuolueen kansanedustaja käyttää vahvaa äärioikeistolaista retoriikkaa kirjoituksessaan, niin eipä ihme jos korvia höristellään monella suunnalla. Jostain syystä kansanedustaja valitsi 1930-luvulta tuoksahtavia sananvalintoja, kirjoitetaan "vihollisista" ja "kanssataistelijoista" jotka puolustavat "aitoa suomalaista kansakuntaa"...

Atso Eerikäinen

Mitä tarkoittaa "monikulttuurisuus" Suomessa? Ennen vanhaan sillä tarkoitettiin suomen-, ruotsin- ja saamenkielisten rinnakkaineloa Suomessa ja maan kolmikielisyyttä. Sen lisäksi Suomessa on asunut ja asuu romaaneja, juutalaisia, tataareja jne. joiden äidinkielillä ei ole virallista asemaa eli heidän edustamansa kulttuurit eivät nauti samanlaisia oikeuksia kuin "kantasuomalaisten".

Tilanne on nyt muuttumassa radikaalisti huonompaan suuntaan. Jotta Suomen voisi sanoa olevan "monikulttuurinen", Suomesta pitäisi tehdä monikielinen maa, jolloin suomen-, ruotsin- ja saamenkielen lisäksi virallisia kieliä olisivat heprea, arabia, venäjä, somalikielet jne. lopulta kaikki maailman kielet. Kulttuuri on nimittäin kielessä! Puhuvatko herra pääministeri ja valtionvarainministeri kaikkia Suomessa asuvien kieliä ja voivatko "kotiutettavat" asioida oman kulttuurinsa kielellä?

Suomessa on harjoitettu lepsua ulkomaalaispolitiikkaa verovaroja tuhlaamalla. Kansalaisuudenkin saa osaamatta sanaakaan suomea, kunhan on muutaman vuoden asunut verovaroilla Suomessa. USA:ssa ei saa, ellei läpäise kielikoetta ja ole työpaikkaa.

Asun Japanissa, jossa on noin 2 % ulkomaalaisia väliaikaisella viisumilla ja vielä vähemmän pysyvällä viisumilla. Viisumin saa, jos on japanilainen henkilö takaamassa varoillaan ulkomaalaisesta mahdollisesti aiheutuvat ongelmat. Kansalaisuuden on saanut vain muutama ulkomaalainen (yksi suomalainenkin). Jos ei ole japanilaisen kanssa naimisissa, ei yleensä saa asumis- ja työlupaa, paitsi jos on saanut Nobel-palkinnon, voittanut olympialaisissa kultamitalin, vierailevat professori, jostain kuuluisasta yliopistosta jne.

Islaminuskoisilla ei ole muuta mahdollisuutta päästä Japaniin kuin japanilaisen työnantajan kutsu ja takuu, ettei asianomainen ajaudu julkisen sosiaalihuollon piiriin, vaan työnantaja maksaa kaikki viulut.

Kaikki Japanissa asuvat ulkomaalaiset ovat ulkopuolisia (gaijin) toisen luokan kansalaisia. Sellaista kutsutaan länsimailla sanalla "rasismi", mutta ei itämailla (Kiinassa, Japanissa jne.) Viisumin saaneella ulkomalaisella on suuria vaikeuksia saada vuokrattua asuntoa. Siihen tarvitaan japanilainen takuumies, joka sitoutuu korvaamaan omista varoistaan mahdolliset ongelmat.

Japania eiu kuitenkaan voi sanoa "sisäänpäin sulkeutuneeksi". Päinvastoin. Japanissa vierailee vuosittain yli 10 miljoonaa turistia ja melkein samanverran japanilaisia vierailee ulkomailla ympäri maapallon. Japanilainen kulttuuri on tehnyt maihinnousun Suomeenkin. Helsingissäkin on toistakymmentä sushiravintolaa. Suomalainen nuorisokulttuurikin saa nykyään päävaikkutteensa Japanista (manga jne.). Seuraava aalto tulee sitten Kiinasta, kun kiinalaiset alkavat perustaa Suomeen China townejansa. Suomi suomalaisten maana tulee auttamatta häviämään monikulttuurisuuteen, jossa vahvin määrää.

Atso Eerikäinen

Suomalaisia muutti ja muuttaa mm. Pohjois-Amerikkaan, jossa heitä asuu lähes miljoona. Suomalaisille Amerikassa on ollut ja on tunnusomaista, että jopa siellä syntyneet säilyttävät oman äidinkielensä, suomen. Täysin englanninkielisiä ovat vasta neljännen polven suomalaiset, jotkä hekin tuntevat juuriensa olevan Suomessa ja se kulttuurissa. Useimmilla heistä on kaksoiskansalaisuus ja kaksi passia.

Kauan Amerikan ja Kanadan suomalaisten keskuudessa eläneenä väitän, että he ovat jopa nykysuomalaisia suomalaisempia. Oregonin Portlandin amerikan-suomalaiset kokoontuivat joka vuosi sankoin joukoin paitsi Suomen itsenäisyyspäivän juhlaan, myös Kalevalan päivän juhlaan. Kanteleen soittajiakin on Länsirannikon suomalaisyhteisöissä enemmän kuin koko Suomessa. Minun japanilainen vaimonikin oppi siellä soittamaan kaiken kokoisia kanteleita.

Suomalaiset saavat kiittää suomalaisuudestaan ennen kaikkea kirkkoa, joka aikoinaan opetti suomalaisille suomenkielen Suomessa ja meni siirtolaisten mukana uusiin maihin. Siirtolaiset oppivat uusia kieliä kotoutuessaan vieraissa maissa, mutta elämänsä lopulla vanhainkodeissa puhuvat ja ymmärtävät vain suomea.

Annettakoon Suomeen tuleville maahanmuuttajille vapaus kotoutua sen verran kuin on tarpeen ja säilyttää oma kielensä, kulttuurinsa ja tapansa. Sen sijaan kaikenlaiset vaatimukset suomalaisten velvollisuudesta sopeutua maahanmuuttajien vaatimuksiin, kuten militanttien islamilaisten yrityksiin islamilaistaa maat, joissa islaminuskoisia asuu, kuten Koraani kehottaa, tulee päättäväisesti torjua. Tätä Immonenkin lienee tarkoittanut.

Matti Kolehmainen

Kuten Atso Eerikäinen koen samalla tavoin täältä kaukaa katsoen.Suomi on lähes pellevaltio. Maa,joka täysillä yrittää tuhota omat perinteensä. Sabotoijina ovat pääasiassa kirjansa aikoinaan koulussa "ulkoaoppineet" nämä ns. Suomen intellektuellit. Voi Suomi parkaa. En enää kehtaa sanoa olevani suomalainen maailmaa kiertäessäni. Suomi alkaa olemaan synonyymi maailmalla homostelevasta sinisilmäisestä periksiantavasta typeryksestä.

Arto Kuusiaho

Varsin mielenkiintoinen kommentti tutkijalta. Ettei sana monikulttuurisuus, nyt käsitellyssä kontekstissa, olekaan se ongelma vaan sana taistelu. Nyt siis tiedämme että myös taistelu ilmastonmuutosta vastaan on vaarallista kehotusta väkivaltaan ja anarkistista yhteiskuntajärjestyksen muutospyrkimystä.
Mutta onpa kyllä muheva aloitus viikolle, on!

pekka numminen

Islam käskee taistelemaan vääräuskoisia vastaan...
Eduskunnan tulisi säätää lait missä sitten tuomittaisiin kaikki kehoittaminen taisteluun (väkivaltaan). Esimerkiksi jos joku puhuisi taistelusta eläinten oikeuksien puolesta, niin tästäkin pitäisi sitten järjestää poliisin esitutkinta...

Eeva Liisa Billhardt

Immoskohun takana saattaa olla myös ihan muuta eli joku todella yrittää savustaa perussuomalaiset hallituksesta. Saksan Schäuble on nimittäin pitänyt mahdottomana Suomen kuulumista euroryhmän uuteen ytimeen, jos siihen kuuluu PS, joka voisi vedota äänestäjiinsä eikä suostuisi " Saksan vaatimuksiin".-Olisikohan niin että Suomea sanellaan ulkoapäin?

Kaarle Akkanen

"Ongelma" on siinä, että mielipide poikkeaa ns. yleisestä valtavirrasta (?). Reaktio kirjoitukseen kertoo hyvin sen, kuinka suvaitsevaisia nykyisin ollaan "poikkeavalle" mielipiteelle! Ei voi edellyttää, että demokratiassa kaikki ovat kaikesta samaa mieltä!

Matti Hemmi

Suomalaisena, sivusta seuraavana sitoutumattomana on pakko noteerata tämä kehäIII'n sisäpuolinen punavihreä riemukupla (sisältää myös valtaosan mediaa), jota myös Uusi Suomikin näköjään jatkuvasti komppaa, älähti taas persufobia-uskontonsa mukaan. Hävetä pitää suomalaisena.

Onneksi täällä ovat kommentoineet myös 'maan hiljaiset' suomalaiset ja aivan asiasta. Mm. nämä työväen luokan väkivaltaiset taistelulaulut ovat sitä kertaluokkaa härskimpää mölinää kuin tämä Immosen ymmärrettävästi närkästyksissään syntynyt kommentointi, joka sinänsä on ihan isänmaallista asiaa.

Onneksi myös laajasti ja syvällisesti asiansa tunteva Atso Eerikäinen kertoi kulttuuritarinan taustoja erittäin hyvin ja kiihkottomasti, kiitokset siitä.
http://www.uusisuomi.fi/comment/657274#comment-657274

Tämä nykyinen persufoobikkojen älämölöliike saa ottaa hatunreuhkansa päästään ja syventyä omaan onnettomaan mielensäpahoittajien uskonlahkonsa epäisänmaalliseen sanomaan ja pyytä oikeilta suomalaisilta nätisti ja nöyrästi anteeksi isänmaattomia kitinöitään.

Kimmo Koskela

Jos et kulje laput silmillä ja ole luullun valtavirran kanssa samaa mieltä, olet rasisti tai fasisti. Suomessa ei ole sananvapautta, valitettavasti. Ainut mikä kelpaa on jokaisen veroeurot jotka voidaan antaa sitten Kreikkaan tai Suomeen muuttaville Islamisteille. Raha kelpaa, mielipiteet eivät.

Jussi Jukola

Jenkkien polittisesta korrektiudesta lienee Suomeenkin laskeutunut muiden selkäänpuukotussanojen seurassa tuo "ongelmallinen". Se on sopivan epämääräinen termi, joka voi tarkoittaa mitä tahansa mutta samalla ei mitään, kuitenkin antaen kuuntelijan ymmärtää ettei asia ole sovelias edes kepillä koskettavaksi.

Keskustelu käyttäen näitä termejä tai kategorioita ml. muutkin leimakirveet on ala-arvoista ja kehoitankin kaikkia taistelemaan tätä kielellistä ja moraalista syöpää vastaan kaikin voimin.

Tämä poliittiskorrektinen kupla vielä räjähtää tuhansiksi sirpaleiksi ja rohkea, rehellinen ja argumentatiivinen suomen kieli ottaa sille kuuluvan osan.

Voitto on meidän!

Osmo Marttila

30 luvun pahin virhe oli olla ottamatta pikku Aatua - epäonnistunutta 'taiteilijaa' - tosissaan vaan annettiin sen mielipuolen vaahdota teeseejään tekemättä massoille selväksi että ne ovat perusteitaan täysin sairaita. Tulokset tiedämme - kymmeniä miljoonia teurastettuja eurooppalaisia.

Kaikki 'Immoset' on saatava niille kuuluville paikoille, pois minkäänlaisen vallankäytön läheltäkään.

Tuomo Niemelä

Tutkijan? Siis vasemmistofeministien maksaman puhuvan pään, jolla on paperi ja kaksi ja joka elää edellisten apurahoilla? Maksaako Usarikin tuolle vai mistä Railo aina tännekin ilmestyy? Jos ei Herlin anna tarpeeksi rahaa, että saadaan parempaa poliittista asiantuntemusta, lukijat ova edelleen valmiita lahjoittamaan!

Timo Lahti

Nykyisin kaikki taistelevat. Urheilussa taistellaan, politiikassa taistellaan ja ärjytään, työläiset taistelevat, vasemmisto taistelee porvareta vastaan, eduskunnassa kaikuvat vihapuheet, hallituspaikoista taistellaan, jne. Median mielestä taistellaan joka puolella. Media on itse keksinyt tämän "taistelu sanan". Jo on siis ihme, jos ei saa taistella monikulttuuria vastaan.

Harri Kota-aho

Pattereiden välissä on aina pölyä. Kapasitieetin puute myös näköjään koskee poliitikkoja aika yllätys tai sitten ei. Mutta aina pitää muistaa käyttäytyä hyvin. Niinhän meille on opetettu jo koulussa. Eihän emme edes aina siedä naapureitamme,mutta silti tullaan toimeen.