Lauantai 20.7.2019

Sauli Niinistö väläyttää: ”Suuria ihmismassoja” itärajalta?

Luotu: 
20.11.2015 13:02
Päivitetty: 
20.11.2015 13:40
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Arkistokuvassa Sauli Niinistö.
|

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö väläytti tänään, että Suomen on varauduttava myös mahdolliseen muuttoliikkeeseen Venäjältä käsin.

Norja tekee parhaillaan lainsäädäntömuutoksia sen vuoksi, että Pohjois-Norjaan tulee Venäjältä paljon turvapaikanhakijoita.

- Norjan uudet linjaukset suuntautuvat siihen muuttoliikkeeseen joka tapahtuu tuolla pohjoisessa. On jo esitetty kysymyksiä, että samanlaista sattaa tapahtua Suomen itärajalla. Silloin puhutaan varsin suuristakin ihmismassoista, tai että on mahdollista, että muuttoliike on todella mittavaakin. Siihenkin meidän on osoittava varautua, Niinistö sanoi.

Niinistö sanoi, että Pohjoismaat tunnetaan ihmisoikeuksien kunnioittamisesta.

- Sitä taustaa vasten on merkittävää, että tällaisia suhteellisen vahvojakin lainsäädäntömuutoksia ollaan tekemässä muun muassa Norjassa, Niinistö sanoi.

Niinistön mukaan Norjan uusien lakien puitteissa näyttäisi siltä, että pääsy Norjaan pohjoisesta vaikeutuu. Niinistö kysyy, mihin ihmisten liike sitten suuntautuu, jos Norjaan ei enää pääse.

Niinistön mielestä Suomen on seurattava tarkoin, mitä naapurit ja muut EU-maat tekevät. Niinistön mielestä rajatoimenpiteissä alkaa olla jo kilpavarustelun uhkaa.

LUE MYÖS: Väite 80 000 mahdollisesta turvapaikanhakijasta – Rajavartiolaitos: Ei soita kelloja

LUE MYÖS: Niinistö: Suomi voi auttaa laajentamalla Peshmerga-operaatiota

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Teppo Vanamo

Tämäkin asia oli niitä, joihin jo Kataisen ja Stubbin hallitusten piti etsiä ratkaisu. Oikeastaan asia olisi pitänyt hoitaa jo Vanhasen hallituksen aikaan kuntoon, mutta silloin ja sen jälkeen ovat hallitukset olleet täysin pihalla tehtävistään. Kun katsoo edellisten viiden hallituksen aikaansaannoksia lainsäädännön suhteen, täytyy vain ihmetellä, kuinka Suomi voi olla vielä valtiona olemassa.

Kari Kulju

Siis Suomen on hoidettava ne Norjan käännyttämätkin?
Eikö Suomella ole mitään muuta kuin velvoitteita ja taakkoja kannettavakseen tässä maailmassa?
Milloin valtiojohto sanoo, että alamme puolustaa suomalaisia, Suomea, sen yhteiskuntarauhaa, kansalaisten oikeudentajua ja taloutta?
Itäraja valmiiksi pikakäännytyksiin turvallisesta maasta tuleville.

Pauli Ruotsalainen

Somi tulee rypemään ja raskaasti vielä.Löperö suhtautuminen maailman mullistuksiin ei ole ollut päättäjillä aivoissa päällimäisinä. Suomi saa maksaa raskaan hinnan edellisten päättäjien laiminlyönneitä kaikilla alueilla. Tämä uusi hallitus on joutunut suden suuhun. Tästä ei selviä, ennen kuin jotakin ihmettä tapahtuu.