Lauantai 20.7.2019

Ruispalat-valmistaja esittelee sateenkaariperhettä – ”Boikottikortti nousee heti”

Luotu: 
14.6.2016 13:07
  • Kuva: Vaasan.fi
    Kuva
    Vaasan esittelee kampanjassaan erilaisia perheitä. Tuorein tarina kertoo sateenkaariperheestä.

Etenkin Ruispalat-leivästään tuttu leipomoyhtiö Vaasan esittelee tänä vuonna juttusarjassaan erilaisia perheitä ja heidän arkihetkiään. Yhtiön tuorein juttu kahden äidin perheestä on herättänyt voimakkaita reaktioita Facebookissa.

Osa kommentoijista sanoo laittavansa yhtiön nyt boikottiin, osa taas kiittelee kampanjaa. Reaktioista kertoo myös Puheenvuoron bloggaaja Juho Antikainen.

– Ei se kovin yllättävää ole. Odotimme, oletimme ja toivoimme, että eri näkökulmia tulisi esiin, sanoo Vaasan-yhtiön kaupallinen johtaja Minna Cousins Uudelle Suomelle.

Boikottikommentteihin Cousins vastaa:

– Sellaiset kommentit ovat tyypillisiä. Boikottikortti otetaan nopeasti esiin. Kaikilla on siihen tietysti oikeus.

Cousinsin mukaan Vaasan haluaa suomalaisperheitä esittelevällä kampanjallaan luoda keskustelualustan.

– Emme ota kantaa siihen, mikä on oikein tai väärin, vaan esitellään mielenkiintoisia, erilaisia suomalaisia perheitä, hän sanoo.

Toisaalta Cousins myöntää, että kampanjasta välittyy ajatus, että kaikki perheet ovat tasa-arvoisia ja sateenkaariperhe on samanlainen perhe kuin muutkin.

Yhtiön kampanja on ollut käynnissä koko tämän vuoden ajan ja se jatkuu yhä. Kuluttajilta on Cousinsin mukaan tullut ehdotuksia siitä, millaisia perheitä kampanjassa voisi esitellä.

– Esimerkiksi lapsetonta perhettä on ehdotettu, hän kertoo.

Aiemmin tänä vuonna Felix-ketsuppia valmistava Orkla joutui kohun keskelle, kun Felix-ketsuppimainoksen vuoksi yhtiö alkoi saada huutelua ja boikottiuhkauksia osakseen. Mainoksessa esiintyy tummaihoinen suomalainen Josephine.

Lue lisää: Felix-ketsuppigatessa puhkesi vastailmiö

Orkla vastasi boikottiuhkailuihin, että ne eivät yhtiötä haittaa. Tästä käynnistyi yhtiölle positiivinen vastareaktio.

Suomen Markkinointiliitto MARK ry:n toimitusjohtaja Lauri Sipilä kommentoi tuolloin, että avarakatseinen mainos kääntyy hyväksi Orklalle.

Ketsuppikohua ennen HOK-Elannon Joulurauhaa-video ja Finlaysonin ja Kärkkäisen Tom of Finland -kiista ovat niin ikään herättäneet keskustelua.

Henkilöt: 
Yritykset: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Irma Asikainen

Ei ainakaan Ruispaloja tämän jälkeen. Pakko kysyä, että mitä tuonkin mainoksen tekijällä päässä oikein liikkuu. Tällainenko tulevaisuus lapsiamme ja nuoriamme oikein odottaa. Kukahan kohta ne lapset tekee, kun naiset nai naisia ja miehet miehiä? Tehdäänkö lapset kohta koeputkissa ja jaetaan äille se......lle.

Asko Korpela

Ilman Ruispaloja en voisi elää. Paras käyttö: Aamulla päälle yksi öljysardiini, sen päälle kolme sipulinpuolikkaan viipaletta ja niiden päälle kaksi tomaatinviipaletta. Aiivan ehdon herkku. Sardiinin öljy ei mene palan läpi, kuten limppuleivällä.
Suurimmalla osalla muitakin aterioita: Vaasan Ruispalat. Pastaruokien kanssa Fazerin kaurapuikula, joka halkeaa kahdeksi myös pakastettuna ja jonka voi sitten laittaa leivänpaahtimeen.

Harri Latvala

Järkytyin kun luin juuti uutisista, että Vaasan leipomo kampanjoi lesboperheellä. Olen jakanut ylijäämäleipää vähävaraisille joita Vaasan leipomo on lahjoittanut, enkä voi uskoa todeksi että luulemani oikeilla arvoilla varustettu yhtiö alentuu tuommoiseen. Kolmen lapsen isänä olen todella huolestunut mitä opetatte lapsillemme. Meidän perheessä ei hyväksytä sellaista luonnottomuutta että perheessä voisi olla kaksi äitiä.
Vetoan että lopetatte välittömästi lesbo-kampanjan ja pyydätte anteeksi julkisesti, että näin olette tehneet! Itse taidan boikotoida myös tuotteitanne ja kehoitan muitakin niin tekemään jos muutosta ei tapahdu.

Arto Kalevi

Rohkea veto Vaasan Leipomoyhtiöltä täman hetkiseen maailman tilanteeseen ja kilpailuhan tällä alalla on tunnetusti valtava.
Se että onko tämä yrityksen linja liiketoiminnallisesti kannattava, vai ei, tiedetään leipomossakin vasta tulevaisuudessa .
Mutta todella rankasti mielipiteitä jakava kysymys, kuten monet muutkin tämän päivän kysymykset ovat.
Ovatpahan jotkut jo Suomessa vaatineet sitäkin, jotta jalankulku merkin valkeat henkilösymbolit ovat rasistisia ja ne pitäisi ehdottomasti muuttaa mustiksi, kuten Suomalaisessa suojatie merkissäkin on .
Mutta onkos siinä tapauksessa kyse käänteisrasismista ?
Mielipiteitä on moneksi ja Suomi natisee ...