Tiistai 16.7.2019

EU:n puheenjohtajamaa Slovakia kieltäytyy monikulturismista ja muslimimaahanmuutosta – ”Miksi kokeilisimme sitä täällä?”

Luotu: 
16.8.2016 16:44
Päivitetty: 
16.8.2016 16:51
  • Kuva: All Over Press /EPA
    Kuva
    Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker ja Slovakian pääministeri Robert Fico lehdistötilaisuudessa Bratislavassa 1. heinäkuuta, jolloin käynnistyi Slovakian kausi EU:n puheenjohtajamaana.
|

Euroopan unionin tämänhetkinen puheenjohtajavaltio Slovakia sanoo suorasanaisesti ”ei” multi- tai monikulturismille ja erityisesti muslimimaahanmuutolle, raportoi maan poliitikkoja äskettäin haastatellut Politico-lehti.

Noin 80 prosenttia slovakialaisista vastusti maaliskuisessa mielipidekyselyssä kaikenlaista maahan kohdistuvaa siirtolaisuutta. Maan hallitus on myös toiminut tämän mukaisesti ja muun muassa ilmoittanut pääministeri Robert Ficon suulla, että Slovakia tulee ottamaan vastaan vain kristittyjä pakolaisia. EU:n asettamia turvapaikanhakijoiden vastaanottokiintiöitä Slovakia ilmoitti heti vastustavansa.

– Se ei jäänyt vain tyhjäksi puheeksi. Kun EU:n sisäministerineuvosto ilmoitti syksyllä 2015 ohjaavansa Slovakiaan 802 pakolaista unionin taakanjakojärjestelmän mukaisesti, maan hallitus päätti sen sijaan ottaa vastaan 149 kristittyä pakolaista, jotka oli valittu sisäisten pakolaisten leireiltä Irakista, Politico kertoo.

Ääri-islamistien suorittaman Pariisin terrori-iskun jälkeen Fico ilmoitti, että Slovakia tulee valvomaan kaikkia maassa olevia muslimeita.

Slovakialaispoliitikot aina vasemmistosta lähtien perustelevat maan ratkaisuja keskisen Euroopan syrjäytymis- ja terroriongelmilla.

– Me olemme pieni ja etnisesti homogeeninen kristitty maa, sanoo keskustavasemmistolaisen sosiaalidemokraattipuolue SMER:n nouseva tähti L’uboš Blaha Politicon mukaan.

– Jos multikulturalismi on epäonnistunut Pariisissa ja Brysselissä, miksi kokeilisimme sitä täällä?

Blaha ihailee perinteisiä sosialismin ja kansainvälisen solidaarisuuden sankarihahmoja kuten Che Guevaraa ja Fidel Castroa. Politico huomauttaa, että Blahan ja slovakialaisten enemmistön oma solidaarisuus ei kuitenkaan ulotu Välimeren siirtolaiskriisiin.

- Ei avointen ovien maahanmuuttopolitiikkaa voi harjoittaa maassa, jossa yleinen mielipide tahtoo aivan päinvastaista. Silloin fasistien kannatus nousisi, Blaha perustelee.

Slovakian syksyisen EU-puheenjohtajakauden ajoitus on Politicon mukaan kiusallinen, sillä harva EU-maa vastustaa unionin turvapaikkalinjauksia yhtä voimakkaasti ja suorasanaisesti kuin nykyinen puheenjohtajamaa.

Henkilöt: 
Paikat: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Janne Pohjala

EU elää Neuvostoliiton vuotta 1989. Ei kestä enää kauaa, ennen kuin hajoaa niin liitto kuin kaatuu Eurorupla.

Palataan takaisin Euroopan vapaakauppa-alueeseen, se toimi ja oli hyödyllinen. Homma lähti menemään päin prinkkalaa, kun EU:sta alettiin rakentaa uutta Neuvostoliittoa, jossa kommunismi korvattiin plutokratialla.

Neuvostoliittoa en jäänyt kaipaamaan, joutaa tämä Euvostoliittokin mennä.

Karri Aronen

Ehkä Slovakian kannattaa kokeilla jospa HE hoitaisivat maahanmuuton oikein.
Suomikin näki että sadat maat olivat jo epäonnistuneet kotoutuksessaan mutta kokeiltiinpa silti. Ja katso: Perseelleen meni kuten fiksummat ennustivat.
Mut hei ku toisilla on niixku sellain unelma.

Henrik Heino

Ja jollain toisella on vain huonoja kokemuksia.

Ihmettelen miten joku vielä jaksaa perustella maahanmuuttoa suuntaan tai toiseen omilla kokemuksillaan. Se on todella surkea perustelu. Käsiteltävä ilmiö on niin suuri, että se vaikuttaa koko Eurooppaan, joten on mahdotonta että yksi pieni ihminen voisi saada siitä kattavan kuvan vain omien kokemustensa myötä.

Jos haluaa perustella maahanmuuton hienoutta/huonoutta, niin kannattaa esitellä jotain tutkimuksia, missä on haastateltu lukuisia ihmisiä eri yhteiskuntaluokista.

Carl Berg

"– Jos multikulturalismi on epäonnistunut Pariisissa ja Brysselissä, miksi kokeilisimme sitä täällä?"

NIMENOMAAN. Suomalaisten pölhökansa ei vaan osaa. Ei osaa ei osaa ei osaa. EI edes yritä osta. Tehdä omia valintoja nimittäin. Aina katsotaan mallia jostain toisaalta ja benchmarkataan vääriä malleja - ja vaikka menis väärin niin ei korjata - ennenkuin mallimaat tekevät aloitteen.

Mikä siinä muka on että pitää benchmarkata jotain Ruotsia tai EU:n keskeisiä maita vaikka katastrofi tässä asiassa on näissä maissa päivänselvä ja ollut sitä 10 vuotta jo?

täh?

Rauno Kujala

Hienoa että Euroopasta löytyy kansoja, missä maan päättäjät kuuntelevat ja toteuttavat oman kansansa tahtoa, todellakin toisin kuin nämä Suomen maanpetturit. Monikulttuurisuus on utopia, mikä ei toimi. Tämästähän on malliesimerkki heti naapurissa eli Ruotsissa, missä juuri uutisoitiin Malmöön olleen kuin sotatoimialue. Tästäkään ei tietenkään Suomen korruptoitunut ja mädättynyt media kerro mitään...käsittämätöntä. Juuri uutisoitiin myös Usan olevan matu-invaasion takana rahoittajana, tästäkään Suomen media ei kerro. Niinkuin ei Usan ja Israelin perustaman Isiksen yhteyksistä toisiinsa. Mutta..Slovakia...itä-euroopassa ollaan
vielä isänmaallisia ja asetetaan oman kansan etu ja ennenkaikkea turvallisuus etusijalle. Suomessahan tehdään päinvastoin, syyllistetään suomalaisia rasisteiksi ja pimitetään matujen tekemiä rikoksia. Niinkuin sanoin...Suomi tarvitsee puhdistuksen hallinnossa ja poliittisessa johdossa.

Kyuu Eturautti

Jos tämän haluaa nähdä positiivisesti, ehkäpä tässä olisi ensimmäinen maa joka kohtelisi arvokkaasti niitä miljoonia vainottuja kristittyjä, joita on jäänyt lähi-idän sotien uhreiksi. Moni Euroopan maa on nimenomaisesti kieltäytynyt vastaanottamasta kristittyjä pakolaisia ja turvapaikanhakijoita - ehkäpä tässä olisi poikkeus?

Kai nyt heistäkin saa huolehtia?

Kimmo Veijalainen

Slovakia myös vastustaa EU:n asekieltodirektiivin kohtia, jotka rankaisisivat lainkuuliaisia terroristien tekosista ja heikentäisivät turvallisuutta.

Slovakian puheenjohtajuuden ajoitus ei ole kiusallinen, vaan lähes täydellinen. Vielä parempi olisi, jos se olisi tapahtunut jo 6kk aiemmin.

Jyri Basso

Hyvä hyvä. Kannatan ehdottomasti Slovakian linjaa. Todella viisaat päättäjät. Jos kerran kotoutus on epäonnistunut muualla Euroopassa niin miksi ihmeessä sitä pitäisi kokeilla enää yhtään missään! Slovakia on katsonut miten muut maat on lyöneet päätään seinään eikä halua toistaa sitä virhettä. Näin sitä pitää ;)

Jouko Repo

Valikointi näyttää nostavan päätään. Herää kysymys. Miksiköhän ? Ranska, Saksa ja Ruotsi avoimine syleineen ovat oivallislla esimerkeillä valottaneet mitallin toisen puolen ja myös seuraukset.

Voi olla fiksua ottaa opikseen.

Timo Nenonen

"EU:n puheenjohtajamaa Slovakia kieltäytyy monikulturismista ja muslimimaahanmuutosta "

Harvinaisen täysijärkistä toimintaa. Suurin osa unionimaistahan ovat sitoutuneet täysin umpihulluun ja umpijärjettömään touhuun tässä asiassa.

Respectit ja propsit Slovakialle. Kaikki eivät sentään ole vielä järkeään menettänyt.

Reijo Soininen

Kyllä Suomen pitäisi ottaa oppia tuosta ja pitää tiukka linja. Slovakialla on hyvä kriteeri että ottavat vain kristittyjä pakolaisia maahan koska pieni kansa haluaa säilyttää identtiteetinsä ja säilyttä omat arvot ja tavat. Tuo pitäisi olla kaikkien maiden ohjenuorana. Ensi vuonna maamme itsenäisyys täyttää 100 vuotta! Kannattaako niitä pitää kun olemme jo sen menettäneet EU:n myötä