Maanantai 15.7.2019

Antti Lindtman vastaa Li Anderssonille: ”Nyt menivät lasten aamupuurot ja poliittiset irtopistevellit sekaisin”

Luotu: 
22.11.2016 10:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Antti Lindtman.
|

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vantaan kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Antti Lindtman syyttää vasemmistoliiton puheenjohtajaa, Turun kaupunginvaltuutettua Li Anderssonia poliittisten irtopisteiden keräämisestä lasten aamupalakohussa.

Kyse on Vantaalla nousseesta äläkästä, kun osapäivähoidossa oleville lapsille ei tarjota aamiaista varhaiskasvatuksessa. Ministeriö on myös linjannut, että Vantaa ei saa tarjota erikseen maksullista aamiaista osapäivähoidossa oleville.

Lue lisää: Ministeriö jyrähtää: Aamupala ei voi maksaa päiväkodissa – ruoka tarjottava jokaiselle paikalla olevalle lapselle

Taustalla on sekä Li Anderssonin että vihreiden puheenjohtajan Ville Niinistön mielestä subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaaminen, johon Vantaa on tarttunut toisin kuin esimerkiksi Helsinki.

Andersson viittaa subjektiivisen päivähoito-oikeuden rajaamiseen Twitter-vastauksessan Lindtmanille, joka puolestaan oli jakanut ministeriön kannasta kertovan uutisen. Andersson toteaa, että vasemmisto jäi yksin, kun Vantaan valtuustossa äänestettiin subjektiivisen päivähoito-oikeuden palauttamisesta.

– Nyt meni Li Andersson lasten aamupuurot ja poliittiset irtopistevellit sekaisin, Lindtman vastaa Anderssonille.

Lindtman viittaa SDP:n vantaalaisen kaupunginvaltuutetun Susanna Bruunin kannanottoon, jonka mukaan SDP halusi päästä Vantaalla budjettisopuun, jottei muita hyviä neuvottelusaavutuksia olisi menetetty. SDP:n mielestä sovun hylkääminen vain subjektiivisen varhaiskasvatusoikeuden rajauksen vuoksi ”olisi todennäköisesti merkinnyt viime vuoden tapaan hävittyä äänestystä rajaamattomasta varhaiskasvatusoikeudesta”.

Sopu merkitsee sitä, että Vantaalla tehdään selvitys rajatun päivähoito-oikeuden vaikutuksista. Li Anderssonin mielestä tämä on ”todella laiha kompromissi”.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Ville Hurmalainen

Taitaa olla ensimmäinen kerta, kun Eduskunnassakin huomataan miten SDP:n oppositiopuheet ja kunnallisteot ovat keskenään ristiriidassa. Tietysti Vantaan tilanne on taloudellisesti huono, mutta aamiaisrahat olisi voinut säästää jostakin vähemmän tärkeästä. Minulla olisi pari hyvää ideaa, mutta ne eivät ole ennenkään kiinnostaneet Anttia.

Eero Laine

Lindman listoineen sotkee ja pelaa joka paikassa oppi-isänsä Heinäluoman katekismuksen mukaan. Moinenko veijari suuren puolueen puheenjohtajaksi. Onneksi ministeriö pani asian järjestykseen. Pelit ovat pelejä ja asiat ovat asioita, Antti.

Teemu Terava

Kaikki poliitikot keräävät poliittisia irtopisteitä minkä kerkiävät, koska ovat poliitikkoja. Aamupuurosta pisteitä irtoaakin runsaasti.
Täytyy kuitenkin ihmetellä, miksi veronmaksajan pitää maksaa niidenkin muksujen aamupuurot, jotka eivät suostu puuroa syömään. Vanhemmat tietävät, mistä muksu tykkää, ja voivat jättää puurot maksamatta, jos tietävät ettei muksu suostu syömään puuroa tai ovat ruokkineet muksunsa ennen tarhaan lähtöä.
Eduskunnalla ja ministeriöllä luulisi olevan hyödyllistäkin tekemistä.