Sunnuntai 26.5.2019

Suomen poliisi pyrkii lakkauttamaan Vastarintaliikkeen – ”Toimii olennaisesti vastoin lakia”

Luotu: 
22.12.2016 12:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    ”Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa”, poliisiylijohtaja perustelee.

Poliisihallitus ilmoittaa nostavansa kanteen entisen Suomen Vastarintaliikkeen eli nykyisen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

Poliisihallitus kertoo tiedotteessaan selvittäneensä mahdollista kanteen nostamista syyskuusta lähtien. Tehdyn selvityksen ja oikeudellisen arvioinnin perusteella Poliisihallitus on päättänyt, että se tulee nostamaan kanteen Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen lakkauttamiseksi.

– Katsomme Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen toiminnan olevan olennaisesti vastoin lakia ja hyviä tapoja, joten kanteen nostaminen ja asian saattaminen tuomioistuimen arvioitavaksi toiminnan lakkauttamista varten on perusteltua, poliisiylijohtaja Seppo Kolehmainen sanoo.

Yhdistyslain mukaan yhdistyksen tarkoitus ei saa olla lain tai hyvien tapojen vastainen. Säännös saa merkitystä myös siinä tapauksessa, ettei yhteenliittymää ole rekisteröity yhdistykseksi, mutta se toimii yhdistyksen tavoin aatteellisin tavoittein ja vakiintunein toimintamuodoin. Pohjoismaisen Vastarintaliikkeen katsotaan olevan edellä mainittu aatteellisesti toimiva rekisteröimätön yhdistys.

Yhdistyksiä velvoittavia säännöksiä ei voida kiertää jättämällä yhdistys rekisteröimättä, eikä yhdistykseksi tulkittava yhteenliittymä voi saada keinotekoisesti suojaa yhdistymisvapauden kautta, jos se tosiasiallisesti toimii olennaisesti lain ja hyvien tapojen vastaisesti.

– Väkivaltaisten ja avoimen rasististen järjestöjen toiminnalle ei pidä antaa sijaa suomalaisessa yhteiskunnassa, Seppo Kolehmainen korostaa.

Kanne tullaan jättämään tuomioistuimelle vuoden 2017 alkupuolella.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Mikko Toivonen

Voisiko typerämpää ehdotusta kukaan tehdä. Ehdotusta missä hyvin tunnetut ja kontrollissa olevat muutamat idioottihuligaanit siirretään näkymättömiin lisätyllä kannattajakunnalla suunnittelemaan pahojaan.
Samalla ei lakkauteta vieläkin pahempia ja lukuisampia anarkisteja, stalinisteja ja jopa yhteiskunnalliseen tuhoon pykiviä puolueita kuten vihreät tai yhden asian ilmirasistisia kielipuolueita.

Tämäkö on poliisikoulun parasta "Pisa" tuotosta

Dan Naumov

Ilmeisesti Suomessa ei haluta että SVL toiminta olisin julkista ja siten että sitä olisi helppoa seurata ja tarvittaessa puuttua asioihin. Sen sijasta halutaan jostain syystä että tämä painuisi maan alle. Vai luuleeko joku jossain että tämän lopputuloksena nää kaverit ois sitten "aijaa, no ei me kai sitten enää"?

Topi Rantakivi

Ei taida onnistua. Yhdistyksen johdon pitäisi tehdä asialle jotain ja jos se ei tee mitään niille, niin yhdistyksellä ei tee mitään yhteiskunnassa ja jos sen jäsenet jatkavat kyseenalaista toimintaa piittaamatta johdon kehotuksista.

Lakkauttaa ei voi, jos ei ole ensin tiedotettu johdolle, että tuollaista toimintaa ei hyväksytä (Yllyttää väkivaltaan tai vahingoittaa tarkoituksella ihmisiä).

Sen sijaan rekisteröitymättömille liikkeille / yhdistyksille on vähän vaikeaa estää millään tavoin kuten esim. EVR (Eläintenvapautusrintama).

Tästä vähän lisää tietoa: http://ahtoapajalahti.puheenvuoro.uusisuomi.fi/223232-yhdistymisvapaudesta

Tästä seuraa usein käytetty fraasi: "Kun pirulle antaa pikkusormen, vie se koko käden."

Esko Kotilainen

Voihan Kolehmainen tehdä kanteita vaikka kuinka paljon ,kun joutoaikaa näkyy olevan.Siis,Pohjoismaiden vastarintaliike,sen toiminta on saatava loppumaan.Miten,kieltämälläkö,nyt alkaa naurattamaan. Jos kolehmainen saa tahtonsa läpi oikeudessa,niin voisiko joku valistaa minua miten tämän päätöksen toimintavaltuus ulottuisi sitten Norjaan,Ruotsiin,Tanskaan,joissa tällä ryhmittymällä on erittäin suuri kannatus.Suomessa näkyy olevan aivan erityinen into nitistää ihmisten omat ajatukset.Perustuslakia olisi taas rustattava "oikein"ajatelevien eduksi.Hyi helvetti ,mitä sakkia,siinä on jouluterveiset Kolehmaiselle.mieti mitä touhuat.

Jouni Suninen

Antti Rinne, Seppo Kolehmainen ja kumppanit aikovat siis puolustaa sananvapautta lopettamalla sananvapauden. Eipä taida onnistua, kun ei ole onnistunut missään muuallakaan, ainakaan ilman vangitsemisia ja teloituksia. Sekö on seuraava askel?

Kuka tässä nyt sitten on natsihenkisin - Rinne & Kolehmainen vai Pohjoismainen Vastarintaliike?

Jouni Suninen

Luin vasta nyt Suomen Vastarintaliikkeen manifestin, ja onhan se sairasta tekstiä. Silti epäilen suun tukkimisen mielekkyyttä. Liike ei tekstistä päätellen uhkaa väkivallalla vaikka onkin selvästi rasistinen.

Koko tässä asiassa korostuu se, että suomalaisen äärivasemmiston uhkauksiin ja väkivaltaan eivät viranomaiset puutu käytännössä mitenkään. Jopa eräs ex-presidenttimme ja muita vasemmistopoliitikkoja esiintyy joissakin valokuvissa yhdessä maahamme tulleiden rikollisten kanssa iloisesti hymyillen. Kun Mellunmäen imaami Abbas Brahmanpour ilmoitti julkisesti että homot kuuluu tappaa, niin Tarja Filatov (sdp) vain nauroi iloisesti. Näitä vastaavia tapauksia on paljon ja jokainen on liikaa.

Jos suita ruvetaan tukkimaan, niin tukittavaa löytyy paljon ...