Sunnuntai 27.5.2018

Donald Trump odotetussa tilaisuudessa: ”Hyvin mahdollista, että en tule toimeen Putinin kanssa”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
11.1.2017 18:52
Päivitetty: 
11.1.2017 19:18
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Donald Trump piti tiistaina ensimmäisen tiedotustilaisuutensa presidentinvaalien jälkeen.
|

Yhdysvaltain tuleva presidentti Donald Trump kuvailee viime yönä julkisuuteen tulleita raportteja valeuutiseksi. Eri uutistoimistojen julkaisemien vahvistamattomien tietojen mukaan Venäjällä on kiusallisia tietoja Trumpista.

–Kukaan ei tiedä, mistä raportti tuli. Raporttia ei olisi pitänyt julkaista eikä kirjoittaa. Voi olla, että tiedustelupalvelut julkaisivat raportin, mutta voi olla, etteivät ne julkaisseet, Trump kommentoi tiedotustilaisuudessaan tiistaina.

Trump toisti myös aikaisemman vertauksensa natsi-Saksaan.
 
–On häpeälllistä, että turvallisuuspalvelut vuotivat tietoa täysin valheellisesta raportista. Sellaista tekee natsi-Saksa. 

Hän otti kantaa myös paljon julkisuudessa puituihin suhteisiinsa Venäjän presidentin Vladimir Putinin kanssa.

–Yhdysvaltojen suhteet Venäjään ovat ovat olleet huonot. Toivon, että tulen toimeen Putinin kanssa. On myös hyvin mahdollista, että en tule toimeen hänen kanssaan. Jos Putin pitää minusta, se on mielestäni hyöty, ei haitta, Trump sanoi.

Hän linjasi samalla, että jatkossa Yhdysvaltoja kunnioitetaan enemmän kuin tähän asti.

–Venäjä tulee kunnioittamaan maatamme paljon enemmän, kun minä johdan maata, kuin silloin, kun muut ovat johtaneet Yhdysvaltoja. Sen saatte nähdä. Myös muuta maat kunnioittavat meitä paljon enemmän kuin aikaisempien hallintojen aikana, Kiina mukaan lukien.

Trump korosti samassa yhteydessä, ettei hänellä ole meneillään liiketoimia Venäjän kanssa.

–Minulla ei ole bisneksiä Venäjällä, ei myöskään lainoja sieltä. Eikä tule olemaan. 

Trump kertoi tiedotustilaisuudessaan, että hänen yrityksensä siirrretään presidenttiyden vuoksi säätiön, jota johtavat hänen poikansa Eric ja Donald Jr Trump.

–Voisin hyvin johtaa liiketoimiani ja maata samaan aikaan. Mutta en halua, hän ilmoitti.

Trump kommentoi lyhyesti myös presidentinvaaleihin kohdistunutta hakkerointia. Hän korosti, että Yhdysvaltojan ovat hakkeroineet Venäjän lisäksi myös muut maat.

Trump linjasi myös talouspolitiikkaansa ja ilmoitti, että jatkossa tehtaitaan Yhdysvaltojen ulkopuolelle siirtäviä yrityksiä rangaistaan korkealla tuontiverolla.
 
Hän vahvisti myös aikeensa muurin rakentamisesta Meksikon rajalle.
 
–Neuvottelut Meksikon kanssa alkavat heti, kun Trump on noussut valtaan. Muuria aletaan kuitenkin rakentaa niin pian kuin mahdollista. Aloittaminen ei voi odottaa neuvottelujen loppuun asti. Neuvottelut voivat viedä aikaa, ehkä puolitoista vuotta, mutta Meksiko maksaa muurin.
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen

Missä ne trumpistit mahtavat nyt olla kun totakin järkyttävää sekoilua katsoi. Ja ukko ei ole edes aloittanut.
Onneksi ollaan täällä Putinin helmassa.
Venäjä on infiltraation kunkku, siitä ei pääse mihinkään. Stalin taisi tietää Los alamosin onnistumisesta ennen seniiliä Roosevelttia. Sen osaamisen ovat kaikki kokeneet ml me, jmutta vainoharhaisina tuhlasivat tehonsa omiaan kormuuttaessaan..
Nyt taisivat mennä liian pitkälle ja onnistuivat "liian hyvin".
Tästä tulee kaikkien aikojen Diili.
ei istu 4 vuotta.

Pekka Näränen

Vauhtia ja vaarallisia tilanteita ei tule puuttumaan! Koska Yhdysvaltain turvallisuusviranomaiset pitävät Trumpia viidennen kolonnan miehenä, lyövät jatkossakin varmasti kunnolla kapuloita Trumpin rattaisiin. Paljastuksia Trumpista tulee varmaan tasaiseen tahtii, kun edellisestä skandaalista on päästy, tulee jo uusi paljastus. Ovatko sitten totta tai ei, sillä ei ole väliä. Kun Trump aloitti toden ja valheen sekoittamisen, saa nyt maistaa omaa lääkettään. Muutkin osaavat likaisen pelin.

Mies ei ole vielä virkaansa astunut ja nyt jo tällainen hulabaloo käynnissä. Ei ole presidenttinä neljää vuotta, sanon minä.

Timo-Pekka Mustakallio

Ihan hyvä ensimmäinen tiedotustilaisuus. Erinomainenen veto Trumpilta häpäistä roskamedian räkänokkatoimittaja (Buzzfeedin vaiko CNN:n jäin epäselväksi) julkisesti, ja varsin lempeästi siihen nähden miten tuo röyhkimys olisi voitu poistaa tilaisuudesta - hyvä ensimmäinen varoitus, ettei presidentti Trump aio kärsiä tuollaista.

Obaman tyhjiin jorinoihin (josta osa on silkkaa valetta) mutta vätystelyyn teoissa verrattuna on ehkä odotettavissa vähemmän juhlapuheita ja enemmän tekoja. Muutos, no kyllä vain... mutta oikeaan suuntaan. Obamahan olikin vain neokonservatiivien pieni puotipuksu, kun taas Trumpilla on kapteenin ote.

Pekka Näränen

Mustakallion mielestä toimittajat, joka kehtaavat kysyä Trumpilta jotain ikävää, pitää varmaan hakata henkihieveriin ja poistaa tilaisuudesta. Putinin diktatuurin alttiilta puolestapuhujalta tuollaista ajattelua voi odottaakin.

Nyt kun Trumpin olematon paineensietokyky ja prinsessamainen herkkähipiäisyys jatkuu presidenttinäkin, voidaan tiedotustilaisuuksista odottaa tällaista showta jatkossakin. Ainakin iltapäivälehdillä tulee riittämään kirjoitettavaa näistä ilveilyistä. Mustakalliolle ja muille venäjämielisille Trump on , tekeepä mitä vain, suuri sankari ja rauhantuoja tasan niin kauan kuin pokkuroi Putinia. Kun miesten rakkauteen tulee ensimmäinen ryppy, Trump demonisoidaan venäjämielisten taholta samalla tavoin kuin kaikki USA:n aikaisemmatkin pressat. Veikkaan, että tähän menee alle vuosi, tulen sitten aikanaan muistuttamaan siitä Mustakalliota. Onneksi Trumpin hallinnossa näyttää olevan täyspäisiäkin, mm. puolustusministeri on varoittanut Venäjästä. On Mustakallion mielestä varmaan näitä pahamaineisia neokonservatiiveja.