Maanantai 20.5.2019

Antti Rinne kävi leipäjonossa: ”Haluan olla antamassa toivoa ihmisille”

Luotu: 
3.2.2017 18:44
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne piti koskettavan puheen köyhistä.
|

SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne kertoi puoluekokouksessa pitämässään puheessa käyneensä Hurstin leipäjonossa.

–Siellä oli jo 150 metriä jonoa ja puolen tunnin aikana kerääntyi satoja metrejä jonoa, Rinne kertoi.

Hän kertoo ihmisten olleen vähän nolon näköisiä, koska häpesivät että olivat leipäjonossa. Toistasataa ihmistä jäi ilman ruokapussia. Rinne kertoi käyneensä yhden vaille ruokaa saaneen asunnottoman kanssa kiinalaisessa ravintolassa.

–Hyvinvointiyhteiskunta ei ole valmis. Tämä on se syy miksi olen käytettävissä, haluan olla tekemässä parempaa hyvinvointivaltiota. Haluan olla antamassa toivoa ihmisille, Rinne kertoi.

Rinne  joutuu taistelemaan asemastaan, koska Timo Harakka ja Tytti Tuppurainen ovat haastaneet hänet puheenjohtajakisaan, joka ratkeaa huomenna lauantaina.

Lue lisää: Näin pääministeriksi haluava Antti Rinne muuttaisi verotusta: Eurooppalaiselle tasolle

Myös Harakka ja Tuppurainen pitivät puheet puoluekokouksessa.

Lue lisää aiheesta:

Timo Harakka: "On vain yksi riski ja se on riskittömyys"

Tytti Tuppurainen: Suomessa on uusi hiljainen enemmistö

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Sos ja terv-ministeri oli Risikko/Räty (kok) jotka istu rahakirstun päällä josta rahaa jaetaan "leipää" varten.
Kelassa taas rahojaan vahti "Köyhienystävä" Hyssälä (kesk)
Hallituksessa noiden takana seiso vielä PM ,rkp,vihr,Krst.eduskuntaryhmät.

Marja-Liisa Kalkela

Kun joka eduskuntapuolue on nyt istunut kepu,kok -03-19 hallituksessa ,niin miksei kukaan niistä ole tehnyt mitään ?
Ei edes kepu,eikä kok jolla on hallituspuolueina olut eniten kansanedustajia?
Populismia :"Köyhiltä ei saa leikata yhtään"!Timo Soini.
Suomi Uutiset tammikuu 30pv-15

Juha Uotinen

Haluan olla... Tahto ei ole teko. Toivoa voi, mutta ei haaveella elä. Tekojen aika meni jo, kaikkien on saatava ruokaa. Missä on solidaarisuus, missä on yhteinen työväenaate. Miksi ei huolehdita täystyöllisyydestä.
Miksi meidän täytyy kestää tuota toivottomien tahtoa, joka syrjii syytöntä ja suosii suurtuloisia riistäjiä, jotka eivät tee työtään eivätkä siis ansaitse leipäänsä.

Lumira Lumus

Ilmankos leipäjonot kasvavat, kun politiikot vievät toivoa jonottajille. Kuten hölmöläiset ennen veivät säkillä valoa ikkunattomaan taloon.
Eli oikeastiko, ruokakassia vaille jäänet saavat pussillisen toivoa, häpeämätöntä, irviä ja halveksia, että menee leipäpussin sijasta jakamaan toivopusseja. Halvalla ja ilmaiseksi hakee ääniä kansalaisilta, joita politiikkansa yhä enemmän kurjistaa.

Nyt ymmärrän tuon ministeri -asenteen. että toimeentulomahdollisuut pois kansalta ja sitten huvittelemaan kansalaisten hädällä jakamalla toivopusseja. Jää rahaa enemmän SDP:n sijoituksiin. Onhan tämä toivopussien jako jo jatkunut 15 v.
Onko kaikilla puolueilla sama linja kuin SDP:llä todistettavasti näkyy olevan. Vain tyhjiä toivopusseja hädässä oleville kansalaisille.

Hätä näillä ihmisillä on siis niin suuri, että he ovat valmiit tarttumaan ryöstäjänsä käteen. Tästä voi päätellä, että SDP haluaa vielä viimeisetkin leivän rippeet omaan pöytäänsä. Äänestävätkö nämä SDP:tä, jotka saivat Rinteeltä toivopusseja.
Tuleeko perustuslakiin muutos, että perustarpeet sopii mennä korvaamaan tyhjillä toivopusseilla.

Lumira Lumus

"Antti Rinne kävi leipäjonossa: ”Haluan olla antamassa toivoa ihmisille”" Oikeasti voiko naureskellan ja potiikko ja puolue on tämän kurjistumisen edistämiseksi vuosikausia toiminut?
Näin ihmisarvo pois kansalaiselta, en voi käsittää näin suurta julmuutta äänestäjiään ja veronmaksajia kohtaan.

Marja-Liisa Kalkela

Ketkä hallituksessa on ollut enemmistönä? Oikein.Porvaripuolueet. Kepu,kok hallitukset.
SDP viimeeksi -99-03
14v Kepu,kok.
SDP 36-164 muut puolueet. Päättääkö enemmistö vai vähemmistö eduskunnassa?
Nyt se enemmistö on Kepu 49,PS 38,Kok 37 =104 enemmistö.

Leipäjonot tuli Kepu/kok-93

Paljon PS kylmäautot 1 milj/verovaroista auttoi köyhiä?
Mitä muuta bisnestä PS niillä tekee kun leipäjonot on aika kerran viikossa?

Lumira Lumus

Rinne kävi tarkoituksella toteamassa tilannetta, vielä Rinteellä on lisää thetävää SDP;n hyvinvoinnin parantamiseksi. Tarkoittaa sitä, että Rinne ja SDP on kehittänyt mallia, millä saadaan vielä pidemmät leipäjonot samaan tyyliin kuin suomalaispolitiikkojen ihailemassa Venezuelassa. jossa on säädelty ravinnon saantia kansalaisilta.
SDP.n tavoite ja leipäjonojen kasvu näyttää etevän ja joka kannattaa leipäjonejen kasvattamista, niin hänen silloin kannattaa antaa SDP:lle äänensä näille toivon jakajille.
Tämä kehitys olisi jo 20v sitten voitu lopettaa heti alkuunsa. mutta puolueet ja eduskunta haluaa jatkaa tätä. Voi jakaa yhä enemmän toivopusseja ja mainostaa sillä itseään ja puoluettaan. Urpilainen oli jo sitä mieltä, että kansalaiset kuluttavat liikaa ja nyt pakollinen painonhallinta ohjelmapolitiikka.

Henri Järvi

Ai hyvivointiyhteiskunta ei vielä valmis. Missähän oppositiojohtaja oikein menee. Sitä hyvinvointiyhteiskuntaahan ei enää edes ole. Etenkään jonossaoleville. Demareiden ei kannata antaa sumuttaa itseään. Eikä tietysti Sekoomuksen tai Kepuleiden tai Persujen.

Markku Nieminen

PerusSuomalaiset tulivat valtaan vasta nyt! Jokainen meistä toivoisi että, korjausliike maamme kurssiin tulisi nopeasti, mutta se ei valitettavasti onnistu vuodessa eikä kahdessa olipa vallassa kuka tahansa. Ei Roomaakaan päivässä rakennettu.
Olimmepa kuinka vihamielisiä tahansa meidän on pakko tunnustaa että, vähiten vastuussa kurimukseen ovat PerusS, ja täysin vastuussa siitä ovat nuo kolme muuta vuosikymmeniä vallassa ollutta päävaltapuoluetta. Joka ei tätä ymmärrä, hänen pitää valita Rinteen toivo pussit.

Markku Nieminen

Toivoa sopii mutta toivolla ei elä vaikka sen voi hiukan pidentääkin ikää.
Onko SDP taas nostamassa ALV veroa jos pääsee valtaan? Sehän taisi vielä viime eduskuntavaalien lupauksissa olla puolueen tavoitteena? Sehän se toivoa antaa, eikä koske köyhää, vai mitä?

Marja-Liisa Kalkela

Jaa kun Kepu nosti ALV -10 1% 23%
Vaati kok,kepu sen nostettavaksi 25% -12?
Urpilainen ei suostunut kuin 24% ei 2% nostoon.

Miksi sitä piti nostaa? Ruuan Alv alenus vei verotuloja n.870milj/v verotuloista.Se piti korvata takaisin kirstuun.

Jos se olisi ollut 25% eikä 24% kaikkeen kulutkseen olisi se ollut isomäärä euroja -12-17

Markku Nieminen

Analyysi vielä tämän päivän Suomen tilanteesta. Jos Suomi olisi noudattanut EU;n omia sääntöjä ja kieltänyt ja estänyt Ruotsin kautta maahamme tunkeutumisen, meillä olisi huomattavasti valoisampi taloudellinen tilanne. Sipilän kutsu toi meille 32000 elätettävää ja tuo joka päivä lisää. Ei tarvitse olla matemaatikko laskeakseen mitä se maksaa meille joka päivä, eikä nero huomatakseen että, se raha on pois monelta vähävaraiselta meillä. Kysymys on arvovalinnoista joita on tehty eikä meitä Suomalaisia ole arvostettu yhtään. Nyt vierailemalla leipäjonoissa viedään toivoa. Hyi hitto, mitä kaksinaamaisuutta.

Roosa Hossain

leipä jonossa käynyt olen montakertaa eikä enää hävetä nälkä tekee sen ennen syön vaikka leipää kuin nälissään olen vaik en yksin elä vaikka leipäjonossa on paljon sellaisia jotka ei todella tarvitse käyvät vaan ilmasen ruuanperässä on sit varaa ulkomaan matkoja tehdä leipäjonossa pitäs olla laki omat ensit sit muut