Keskiviikko 24.7.2019

Näkökulma: Halla-aho heitettävä heti ulos vallan ytimestä

Luotu: 
10.6.2017 13:50
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Jussi Halla-aho on perussuomalaisten uusi puheenjohtaja.
|

Olen tyrmistynyt. Luulen, että aika moni suomalainen jakaa tunteeni juuri tällä hetkellä.

Suomen kunnianarvoisen eduskunnan toiseksi suurimmaksi yltänyt puolue perussuomalaiset on juuri hetki sitten valinnut puheenjohtajakseen henkilön, joka on tuomittu sakkoihin kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

Sama henkilö on suhtautunut vuonna 2012 korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomioon vähätellen.

Jussi Halla-aho astuu Jyväskylän puoluekokouksen äänestyksen tuloksena johtamaan puoluetta, jolla on Suomen hallituksessa ulkoasiainministerin, puolustusministerin, työministerin, sosiaali- ja terveysministerin sekä yhdistetyn eurooppa-, kulttuuri- ja urheilu- ja ministerin salkut. Puolueen painoarvo suomalaisessa päätöksenteossa on mittava.

Pääministeripuolue keskusta ja kokoomus, jolla on yhden perussuomalaisloikkauksen jälkeen PS:n kanssa yhtä suuri eduskuntaryhmä, ottivat riskin lähtiessään sen kanssa samaan hallitukseen vaalien 2015 jälkeen. Nyt tuo riski on tullut silmille täysimääräisesti.

Jussi Halla-ahon arvopohja on aivan jotain muuta kuin esimerkiksi pääministeri Juha Sipilän, joka asiasta on myös muistuttanut. Ei perussuomalaisten perustajajäsen, suomalaisen 2000-luvun politiikan suuri nimi, Timo Soinikaan Halla-ahon kulttuurien moninaisuutta kammoavaa arvomaailmaa jaa.

Kokoomuksen Jan Vapaavuori, Helsingin vastavalittu pormestari, on sanonut, että Halla-ahon johtaman puolueen kanssa ei pidä tehdä hallitusyhteistyötä. ”Liberaalia demokratiaa puolustettava”, Vapaavuori twiittasi keväällä. Hän on oikeassa.

Jos keskusta ja kokoomus lähtevät yhteistyöhön Halla-ahon johtaman puolueen kanssa, voi sitä verrata tilanteeseen, jossa maltilliset keskusta-oikeistolaiset puolueet olisivat lähteneet 1930-luvulla hallitusyhteistyöhön oikeistoradikaalin Isänmaallisen kansanliikkeen kanssa.

Halla-ahon johtamat perussuomalaiset pitäisi panna saman tien pihalle maan hallituksesta, vaikka siitä seuraa poliittista turbulenssia. Ulkomailla huomataan ja suomalaiset jälkipolvet kyllä muistavat, jos näin ei tehdä.

Kirjoittaja on Uuden Suomen vastaava päätoimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #45

Ö- luokan päättelyä mutta mitäs muuta persuosastolta on kuultu. Kas kun eivät vaadi x, d, g, å ja ähvän poistamista aakkosista.
Munat pois ja linnaan kymmenien vuosien takaisesta töpästä. Niinkö? Eipä tunnu stadilaiset niin ajattelevan. Siellä tosin ei maailmaa havainnoida piimälasin pohjan kautta.
Nyt vaan on niin ettei toisen tekemä rötös mitenkään oikeuta ketään muuta örveltämään.
Huusko on t ä y s i n oikeassa. Tämä oli persujen koitus eikä mikään kansanäänestys että se demokratian osuudesta.
Se mikä minua todella tökkii on että saako Luhtasaari opettaa muiden lapsia koulussa?
Ps ulos huomenna ja Rkp tilalle. Sitähän ps haluaakin.

Ilkka Hirvi

Mitä ihmettä yrität sanoa tällä hokemisellasi? Sitäkö että Jussi Halla-aho sitten olisi taparikollinen, kun Vapaavuori ei sitä ole? Ei mene asia noin, sori vaan, Jussi Halla-aho ei ole taparikollinen. Hänellä on tasan yksi poliittisin motiivein annettu tuomio sanomisistaan, Vapaavuorella taasen kolme tuomiota tekemisistään, joilla on jokaisella aiheutettu konkreettista vaaraa tai vahinkoa, toisin kuin Halla-ahon ajatusrikoksilla. Että paljon lähempänä tuo Vapaavuori sitä taparikollista on, mikäli tuollaisia "toinen on taparikollinen, toinen ei" -vastakkainasetteluja välttämättä haluat tehdä.

Kimmo Tallqvist

Annetaan huuskon päätettäväksi myös EU :n maahanmuuttopoliitiikka.
Lähetetään kaikki EU: n vesikulkuneuvot libyan rannikolle taksiveneiksi ja roudataan koko afríkka kempeleelle sipilän ja huuskon iloksi.
Afrikan väkiluku nelinkertaistuu vuosisadan loppuun mennessä 4,4 miljardiin nälkäiseen
Sitten kun perunat ja ruoka loppuu suomesta niin katsotaan kuinka suvaitsevaista porukkaa löytyy kun ollaan kaikki universaalisti nälässä.
Vaikka kuinka haluaisin olla solidaarinen ja pelastaa kaikki maailman pakolaiset niin se ei nyt vain realistisesti onnistu
Tätä euroopan hyvinvointia ei nyt vain riitä jaettavaksi kaikille halukkaille
On täysin turhaa ostaa EU omatuntoa roudamalka tänne joutilaiksi kehitysmaista muutama prosenttia porukasta ja jättää loput o man onnensa nojaan.
Tuo sama käytetty raha láhtömaassa auttaisi paljon enemmän.
Botswanasta on hyvä esimerkki miten naisten kouluttamisella ja terveyspalveluilla on saatu syntyvyys laskuun ja sairauksia kuriin sekä oikeasti parannettu elinoloja.

Olli Mäntyranta

Kovin vähillä eväillä hän sitä 'Suomen parasta' ajattelee, kun ei ole koskaan osannut sanoa mitään kuin yhdestä asiasta. Hallituspuolueen puheenjohtajalta voisi odottaa jonkinlaista näkemystä yhteiskuntaan vähän laaja-alaisemmin kuin tältä isänmaan toivolta.

Marko Rämö

Kieltämättä julkituotu yhden tai muutaman toisiinsa liittyvän asian miehenä, vaikka varmasti mielipiteensä muustakin kuten meillä kaikilla.

Olen kuitenkin sitä mieltä että tällä hetkellä EU:n suunta ja Suomen jäsenyyden mielekkyys ja hallitsematon maahanmuutto vaikutuksineen ovat tärkeimmät kysymykset (=epäkohdat). Ne vaikuttavat jokaiseen meistä, kaikilla elämän tasoilla joko suoraan tai välillisesti.

Eli näistä sötöstä tulisi lähteä purkamaan, että "ne muut asiat" sujuu tai voidaan hoitaa itsenäisesti kuntoon. Aivan oikea suunta siis yhden asian miehellä.

Antero Raudas
Vastaus kommenttiin #68

Marko Rämo, ihan mielenkiinnosta, mitä tarkoittaa hallitsematon maahanmuutto? Meillä on jonkin verran työperäistä maahanmuuttoa, ja toki piikki turvapaikan hakijoissa parisen vuotte sitten, mutta onko mielestäsi melko vakiintunut kolme-neljätuhatta tuhatta turpavapaikanhakijaa vuodessa, joista ehkä 40 prosenttia saa oleskeluluvan mielestäsi hallitsematonta? Koska ilmeisesti turvavapaikanhakijoita tarkoitat. En ihan ymmärrä.

Tapio Mäkeläinen
Vastaus kommenttiin #68

Kyllä Eu vaikuttaakin ja ainoastaan positiivisesti.
Maahanmuutosta ei täällä Etelä-Espoossa paljon näy eli jos tökkii missä asut niin muuta tänne.
Halla-aholaisten toinen mantra on ruotsin kielen dissaaminen. Todellista putkiajattelua ilmaiseksi akateemisesti koulutetuilta.

Kyuu Eturautti

Näin rivikokoomuslaisena ehdotan, että ei ole Kokoomuksen tai Keskustan asia kertoa kuka Perussuomalaisia johtaa.

Hallitusyhteistyö voi jatkua, jos Jussi Halla-aho sitoutuu siihen. Hallitusyhteistyö ei voi jatkua, jos hän ei siihen sitoudu, tai saa aikaan kaikille sopivaa kompromissia. Siinä se.

Vaikka Halla-ahon ilmaisutyyli onkin ollut kyseenalaista muutamaan otteeseen, yhdelläkään muulla puolueella ei ole varaa tästä valittaa. Jokaisessa eduskuntapuolueessa on aktiiveina rikollisia, myös sellaisia jotka ovat syyllistyneet monin verroin pahempiin rikoksiin. Ei voida soveltaa yksiä sääntöjä Halla-ahoon ja toisia muihin.

Jos demokratia ja oikeusvaltio on minkään arvoinen, annettakoon Jussille tilaisuus kuten asiaan kuuluu. Tuomittakoon hänet puheenjohtajana sen pohjalta mitä hän puheenjohtajana tekee tai jättää tekemättä.

Mikko Toivonen

Haluan kansalaisen tuoda Huuskolle mielipiteeni julki ja se on sellain en, että ketään kansan valitsemaaa ei aleta heittämään ulos eikä pihalle vaan hänellä on samat oikeudet ja velvollisuudet kuin kaikilla muillakin.
Huuskon heittämä ajatus nimittäin sisältää erityisen vaarallisen ajatuksen demokratialle ja kansanvallalle.

Näin ajattelevia ihmisiä toki löytyy Huuskon lisäksi jopa tietyistä yhden asian ja populismin puolueista kuten RKP ja Vihreät. Täysin perusteetta syurjivää ajattelumaailmaa ei kuitenkaaan kenenkään ajattelematta pidä hyväksyä vaikka joistain linjauksista yksittäisissä asioissa eri mieltä olisikin.

Tietoinen kansanryhmää vastaan esiintyminen ei ole viisasta. Sitä ei ole esimerkiksi Halla-aho koskaan harrastanut vaikka onkin poliittisin motiivein sellaisesta sakotettu

Emme voi Suomessa toimia kuten Ruotsissa on toimittu Ruotsidemokraatit nimistä kansanryhmää vastaan muiden poliitikkojen toimesta vain sillä perusteella että halutaan kieltää jonkun oikeaksi kokema ajattelumalli.

Pirjo Tolonen

"Sama henkilö on suhtautunut vuonna 2012 korkeimmasta oikeudesta saamaansa tuomioon vähätellen." Miten muuten tuohon tuomioon voisi suhtautua, kuin vähätellen, lähes koko Suomen kansa samaa mieltä Jussi Halla-Ahon kanssa tuosta tuomiosta.

Marja-Liisa Kalkela

Kerrotko miten se "nyt" tapahtuisi kun ei onnistunut Soinilaisiltakaan -03-17?
Kun vastassan yhä:
PS 39-161 muut kansanedustajat.
PS 1-7 muuta puoluetta.
EU 26 muuta EU-maata.
n.700 Meppiä vastaan pieni Suomi ja 39 Persua .

Taas meni persulit halpaan .Samaan millä Ps hallitukseen pääsi.
EU-eroon
Eurosta irti
EI Kreikalle tukipaketteja (paitsi heti -15 kun hallitus aloitti)
EI maahanmuuttoa (Paitsi mitä EU on sovittu 26 muun maan kanssa)

Kuten media on kertonut nyt "työväenpuolue" vaihtui pikku "Rkp-kokoomukseksi" oikeistopuolueeksi. Unohti Vennamon köyhät ja pienviljelijät.

Mark Andersson

En ole tyrmistynyt vaan hyvilläni. Parempi kertarytinä (Persujen hajoaminen/kuihtuminen pikkupuolueeksi) kuin ikuinen kitinä.

Mikäli kokoomus ei heitä Persuja suoraan ulos tai Halal-aho vedä joukkonsa hallituksesta, Persut jatkaa hallituksessa entisellä kokoonpanolla vielä vuoden, jonka jälkeen Hallu-aho siirtää Persut oppositioon. Silloin heillä saattaisi olla pieni mahdollisuus välttävään vaalitulokseen v. 2019. Tosin siinä tapauksessa persujen kannalta vaarana on se, että hallitus hajoaa ja järjestetään ennenaikaiset vaalit, jolloin saamme sanoa goodbye koko puolueelle.

Timo Nenonen

Se on Mark kyllä niin ,että nyt viime hetkellä tuli kehiin persujen pelastaja. Kun Soini uhrasi puolueensa oman hillotolpan vuoksi, se oli törkeä temppu, joka vaipuu unholaan täysin uusiin sfääreihin kohoavan kannatuksen myötä.

Persut tulevat saamaan kannattajansa back ja siitä tulee jälleen erittäin kiinnostava puolue äänestäjilleen.

Antero Pönni

Täällä eräs henkilö on jo sitä mieltä että oikeuslaitoksen antamia tuomioita ei tarvitse noteerata.
Jos siihen mennään, niin silloin on vallalla täysi anarkia. Kehtaa vielä väitää suurimman osan suomalaisista olevan samaa mieltä! Ei ei se näin mene. Se on pieni promille koko kansasta joka on sitä mieltä että lakia ei tarvitse noudattaa.
Sitten se on turha itkeä enää siinä vaihessa kun häkin ovi heilahtaa takana kiinni!
Mutta Martti Huusko kirjoitti täyttä asiaa. Pääministeri Sipilän on välittömästi pyydettävä Presidentti Niinistöltä hallituksen hajoittamista. Sen jälkeen uudet eduskuntavaalit ja uusi hallitus syksyllä. Missä ei ihan varmasti ole yhtään PSn edustajaa ministerinä!

Tero Weckroth

Samaa mieltä siitä, että hallitusyhteistyötä ei pitäisi jatkaa, tai ainakin jatkoon pitää vaatia todella tiukka sitoutuminen ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltion periaatteisiin.

Mutta rinnastus IKL:ään 30-luvulla on riittämätön. Yhtä hyvä analogia on SDP:n ja Keskustan yhteistyö SKDL:n sisältämän laitavasemmiston kanssa 70-luvulla. Heiltäkin olisi pitänyt vaatia tiukkaa sitoutumista ihmisoikeuksiin ja oikeusvaltion periaatteisiin. Näin ei valitettavasti tehty.

Jouni Lehmusruusu

Huusko on siis sitä mieltä että demokratia on unohdettava? Että kansan suorittamaa äänestystulosta voi kerta toisensa jälkeen hyljeksiä? Jo Ahtisaari ulostulollaan esitti mikä tässä maassa on pielessä. Ei enää ymmärretä mitä demokratia, yksi mies-yksi ääni, tarkoittaa. Eikä ymmärretä sitä että tuota tulosta pitää kunnioittaa. PS on kuitenkin eduskunnan toiseksi suurin puolue. Sekin vain siksi että niin moni kuvittelee kuuluvansa siihen 1% rikkaiden ryhmään. Mutta herra Huuskolla on perustuslain mukainen oikeus muuttaa. Maailmassa on 27 muslimivaltiota joissa voi käydä hakemassa oppia omille näkemyksilleen demokratian vastakohdista. Tai katsoa minkälainen Suomi on meidän lapsillemme ellemme tee jotain muutakin kuin pelkää PerusSuomalaisia. Silmien ummistaminen ja pelko uudesta isosta puolueesta ei ole ratkaisu.

Jukka Ruoti

Aivan mahtava juttu. Ja vielä paremmaksi menee kun näen minkälaisen p*skahalvauksen sisäpiirin kultapossukerho saa Jussin valinnasta. Vihdoinkin maan asioita saadaan vietyä eteenpäin, siihen suuntaan mihin KANSA sitä haluaa.

Kimmo Vaan

Minun näkökulmani on että, Markku Huusko heitettävä heti ulos (neljännen) vallan ytimestä.

On surullista - lähes rikollista, että vihdoin kun kansan enemmistön asiaa ja ajava ja kansan parasta haluava poliitikko valitaan (varsin selkeällä tuloksella) johtavaan poliittiseen asemaan, niin kieron ja vääristyneen maailmankuvan omaava toimittaja katsoo aiheekseen julkaista moista tekstiä.

"...Suomalaisten asenne maahanmuuttoon on tiukentunut, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.

74 prosenttia tutkimukseen vastanneista vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa..."
http://www.uusimaa.fi/artikkeli/373376-74-prosenttia-haluaa-tiukempaa-ma...

Eero Nevalainen

Itse asiassa näitä Halla-ahon kommentteja muistellessani, se "homonampumiskommentti" on paljon ongelmallisempi, koska se kertoo jonkinlaisesta väkivaltafantasioinnista.

Itsekin vähättelen sitä uskontotuomiota, koska se on viallinen tuomio. Toki H-a haki sen ihan demonstraationa siitä, että näin tämä yhteiskunta toimii. On mielenkiintoista nähdä, miten taipuvaisia ihmiset ovat kauhistelemaan tuomioita joiden taustoja he eivät ole halukkaita analysoimaan, koska aivot menevät lukkoon kun "on se vaan niin paha ihminen".

Jenni Martin

Halla-ahon rikos on todellisuudessa kansan silmissä yhtä vakava kuin mitä 1920-luvulla olisi ollut rikos kieltolakia vastaan. Vain yksisilmäinen, valtiouskovainen legalisti, jonka etiikka on seitsenvuotiaan tasolla, voi olla sitä mieltä, että lakeja on toteltava, olivatpa ne hyviä tai huonoja, koska ne ovat lakeja.

Epäoikeudenmukaiset ja tarkoituksenvastaiset lait eivät kumodu, ellei osoiteta, ettei laki ole mielekäs ja sitä vastaan rikota riittävän pontevasti. Näin meille opetettiin peruskoulun elämänkatsomustaidossa.

Merja Nurmi

Halla-aho lanseerasi aikoinaan Suomeen spam-and-destroy -taktiikan, jossa pieni määrä ihmisiä täyttää keskustelupalstoja saaden näin ihmiset luulemaan heitä olevan määräänsä enemmän.

Kummallista, että nyt joukko ihmisiä, joiden mukaan Huusko ei (muka) vaikuta mitenkään mihinkään, näkee vaivaa hyökätäkseen hänen kirjoitustaan vastaan :) .

Kimmo Vaan

Niin, kaikkihan on suhteellista, mutta itse en käyttäisi termiä "pikku joukko" - reilusta neljästä miljoonasta suomalaisesta.

esim.
"...Suomalaisten asenne maahanmuuttoon on tiukentunut, selviää Elinkeinoelämän valtuuskunnan Evan arvo- ja asennetutkimuksesta.
74 prosenttia tutkimukseen vastanneista vaatii Suomelta ja koko EU:lta nykyistä tiukempaa maahanmuuttopolitiikkaa..."http://www.uusimaa.fi/artikkeli/373376-74-prosenttia-haluaa-tiukempaa-ma...

Väkiluku 5 513 135 http://vrk.fi/etusivu

Mutta tietysti, jos lukee vain Huuskon ja muiden suomalaisten "älykköjen" tuotoksia, niin silloihan sitä helposti kuvittelee, että Halla-ahon maailmankuva on väärä ja, että vain "pikku joukko" on tullut asioiden tilasta samaan johtopäätökseen kuin hän. (Onneksemme reilu enemmistö suomalaisista on kielitaitoisia, koulutettuja ja suhteellisen älykkäitä..)

Hannu Miinalainen

Poliittinen eliitti kauhuissaan. Nyt hyppivät, Huuskon tavoin, tasajalkaa ne ketkä ovat poliittisen sisäpiirin korruptoituneisuuden ja suhmuroinnin puolella. Peloittaako noita se, että johtuen jo siitä sikailusta mitä eliitti on Halla-Ahoon kohdistanut, ei hän olenkaan lahjottavissa sisäpiiriläiseksi. Pistäkää ihmiset nyt ulisevien nimet visusti muistiin.

Panu Saarela

Aika huvittavaa on, että monet kommentoijat käyttävät "argumenttina" Huuskon kuulumista punavihreään kuplaan. Käsitteenä Uusi Suomi lienee heille outo. Vai kuuluvatko Orpo ja Vapaavuorikin punavihreään kuplaan?

Vapaavuori, kuten moni muukin poliitikko, on joskus saanut rikostuomion. Hän ei liene kuitenkaan kiistänyt tuomioiden oikeutusta. Hän ei liene myöskään tunnettu siitä, että puolustaisi väkivaltaa tai humalassa ajamista.

Halla-ahon saama tuomio kertoo hänen rasismistaan - eikä hän edes itse väitä mitään muutosta, "parannusta", tapahtuneen. Halla-ahon syrjäyttämistä ei itse asiassa vaadita hänen saamansa tuomion takia. Syy on hänen rasistisen ajattelunsa - josta myös tuomio kertoo.

Vapaavuoren ja Halla-ahon saamat tuomiot ovat rinnasteisia vain pinnalliseen ajatteluun taipuvaisille.

SukassaKus .

Voi kun te """"älyköt"""" joille nauran makeasti, joskus selittäisitte mitä rasismia on siinä että ei halua että Suomeen tulee elintasopakolaisia joka ei halua ikinä työllistyä eikä sulautua yhteiskuntaan, tai laittomat maassa olevat joka käyttää surutta veronmaksajien rahoja. Entä onko sekin rasistista että ei haluta että Suomessa kulkee isis väkeä kaduilla, lähtevät katkomaan kurkkuja ja tulevat takaisin suomeen kenenkään tekemättä mitään, paraskin haukkumaan Halla-Ahoa noista asioista, tuomio oli täysin naurettava rimanalitus, 80% suomen kansasta ajattelee samoin, eli sinun mielestä he kaikki ovat rasisteja.

Panu Saarela

Puhut pelkurimaisen nimimerkkisi suojissa eri asiasta, rakennat olkinukkeja. Minä, eikä kukaan tietämäni, halua Suomeen elintasopakolaisia tai kurkkuja katkovia terroristeja. En silti ole rasisti, toisin kuin Halla-aho. Ja sinä (päätellen aiemmista teksteistäsi). En ole myöskään evoluution ja ilmastomuutoksen kieltävä idiootti, kuten Huhtasaari. Persujen johto ei ole hallituskelpoinen.

SukassaKus .
Vastaus kommenttiin #57

Kerron vielä yhden ainoan kerran, en piiloudu minkään verhon taakse, ylläpito tietää kuka olen ja silti se ei jotenkaan piisaa teille nilittäjille.
Minua kuten Halla-ahoakin on haukuttu rasisteiksi siitä että ei haluta Suomeen elintasopakolaisia eikä myöskään islamisteja joilla ei ikinä ole tarkoitus sulautua yhteiskuntaan, se on sairas joka haukkuu tuosta toisia rasistiksi.

Timo Lahtinen

Ihan oikeassa on Huusko.

Tosin ihan ketä tahansa ei Sipilä ministeriksi ehdota, ja vielä vähemmän ketä tahansa Niinistö ministeriksi nimittää. Tuskin Halla-aholaisia siis ministeriksi nousee.

Halla-aho itse ei uskalla lähteä edes mittauttamaan omia mahdollisuuksiaan. Ihan ymmärrettävä päätös, mutta tällaista rintamakarkuruutta ei olekaan nähty sen jälkeen kun vasemmistokansanedustajat häipyi Venäjälle 1910-20 luvulla.

Olisi kyllä mielenkiintoista nähdä kun Halla-aho yrittäisi ulkoministerinä pärjätä Tasavallan presidentin kanssa. Saattaisi Niinistön särmä puhkaista Halla-ahon kuplan aika nopeesti :)

Juha Lapveteläinen

Vasta viikko sitten kaikki muslimilapset ympäri Suomen kouluja olivat radikaalimuslimeja kaiuttimesta tulevan aamunavauksen johdosta ja jo heti samalla minuutilla, kun PS- puolueen äänestystulos yllätti täysin "maltillisesti hillityn keskustaoikeiston sote- edustajat" perussuomalaisista oli yllättäen tullut oikeistoradikaali isänmaallinen kansanliike 1930- luvulta, joka eteni syvälle Neuvostoliittoon Äänislinnaan saakka silloisen Kokoomuksen ja natsien tuella? Uusi puheenjohtaja, vasta muutama tunti sitten valittu on jo vuosia aikaisemmin suhtautunut korkeimmasta oikeudesta saamaan tuomioon hieman vähätellen vuonna 2012, ja edelleen nämä varsin hillityt oikeistopuolueiden edustajat päättävät jokaisen meidän kansalaisen puolesta niistä lakimuutoksista, sekä kaikkiin siihen liittyvistä lisäyksistä suojaten toimintaansa paholaisen ottein perustuslakivaliokunnan päätöksillä loukaten jokaisen kansalaisen oikeutta totuuteen oikeudessa 20% omavastuuosuudella. Merkillistä asiassa on, että Perussuomalaiset äänestysoikeutetut kansalaiset eivät ole vielä edes päässeet kokouksesta ulos, eikä ensimmäistäkään poliittista päätöstä tehty, kun vastavalittu ja kukitettu puheenjohtaja halutaan ainoastaan "maltillisesti" heittää heti ulos vallan ytimestä. Perustuslakivaliokunnan itseoikeutettuina tuomareina toimivat Markku Huusko, Keskustapuolue sekä Suomen Kokoomus. Heillä ei kuitenkaan ole vielä mitään "perustuslaillista oikeutta tai valiokunnallista valtakoneistoa" vaikuttaa toisen puolueen jäsenien päämäärään demokraattisen äänestysoikeuden puolesta yksi mies tai nainen per ääni kautta PS- puolueen puheenjohtavalintaan? Tämäkin asia tulisi ehdottomasti käsitellä meidän kaikkien muiden suomalaisten puolesta oikeasta arvomaailmasta vastaavien hillittyjen sekä maltillisten J.Sipilän ja J.Vapaavuoren toimesta? Joko täysillä sisään yleisradiotalon toimituksesta vastaavien johtajien tiloihin loukaten "heti" perustuslaillista sananvapausoikeutta, sekä "välittömästi" sen jälkeen toimittajalle omavalintaiset potkut persuuksiin kuukauden sisällä, (tai) peräti lausua Perussuomalaisista ensin se varoittava kuvitteellinen esimerkki maan päällisestä poliittisesta helvetistä, jonka jälkeen siirrytään runolliseen tulkintaan liberaalien vapaamielisestä ja niin moraalittomasta maailmankuvasta ilman totuudenhäivää tai uskoa jumalaan. Hallituksen seuraavana tahtotilana ilman Perussuomalaisia täytyy olla sananvapauteen liittyvä lakisääteinen lisäys perustuslakivaliokunnan toimesta, ja tietysti ilman Perussuomalaisia edustajia. Sananvapaus koskee ainoastaan eduskuntaa, hallitusta ja "osittain" myös Suomen Tasavallan Presidenttiä. Suomen Keskustapuolueen sekä Kokoomuksen jäsenet vastaavat nyt ja jatkossa kaikesta Perussuomalaiset ry:hyn liittyvästä poliittisesta toiminnasta, maltilliset sekä hillityt päättävät jokaisen "laillisen" ratkaisun tulevaisuudessa demokraattisesti Perussuomalaisia äänestävän jäsenistön päätöksien vastaisesti, aivan uudenlaisen poliittisesti KeskustaKokoomus- perustuslakivaliokunnan päätöksen sekä siitä tehtävän lakimuutoksen turvin. Olen Keskustapuolueen edustaja Kaikkosen kanssa asiasta täysin samaa mieltä, ehkä on parempi nukkua ensin yön yli, "ehkä" jopa toinenkin..

Jani Laaksonen

Ja tuomiohan oli kaikin objektiivisin oikeusvaltion parametrein naurettava. Se tuli kirjoituksesta, jossa mukailtiin sanasta sanaan sanomalehti Kalevan pääkirjoitusta suomalaisten kansallisista, ehkä jopa geneettisistä ominaisuuksista, mutta "suomalaisten" tilalle vaihdettiin "somalit" ja kännissä tappamisen ja vaimon hakkaamisen tilalle loisiminen ja ryöstely. Kalevan päätoimittajan kirjoitus ei kiinnostanut edes JSN:a, mutta jo otsikkoa myöten ilmiselvästi tuplastandardien testaamistarkoituksessa kirjoitettu Halla-ahon blogikirjoitus sai välittömästi valtakunnansyyttäjän jaloilleen.

Niinikään Islamin kritisoinnista tulleen tuomion perustelut suorastaan huusivat orwellilaista huumoria - uskontoja arvostellessa ei voida käyttää puolusteluna nk. järkisyitä, totesi KHO. Tuomio oli käytännössä rangaistus jumalanpilkasta. Kuka tahansa asiaan kunnolla tutustunut - ja olettaisin ison sanomalehtimedian päätoimittajan kuuluvan tähän ryhmään - ymmärtää tämän.

Esa Uusi-kakkuri

Toimittajilla on peiliin katsomisen paikka. Ennakkoveikkauksenne menivät pahasti pieleen. Jos uutisointien ja kannanottojen perusteena on kabinettipoliitikkojen mielipiteet pitää varautua siihen, että kansa yllättää. Nyt kansa yllätti Perussuomalaisten puoluekokousedustajien muodossa ja vieläpä selvin numeroin. Näköjään aito perussuomalaisuus ei ole kuollutkaan, vaikka on monien toimittajien taholta kuopattu jo ajat sitten. Puoluekokousedustajat eivät korvaansa lotkauttaneet muista puolueista viestitetyille varoituksille hallituksen mahdollisesta kaatumisesta jos Halla-aho valitaan. Otaksun että hallitusyhteistyö jatkuu, mutta tämä vaalitulos toi toivoa siitä että puolue palaa juurilleen ja muodostaa varteenotettavan vaihtoehdon tulevissakin vaaleissa.

Harri Markkula

Täälläpä keskustellaan vilkkaasti, mutta väärästä aiheesta. Ei kyse ole perussuomalaisista. Kyse on pelosta. Pelosta jota tuntevat mm. muutamat kokoomuslaiset. Kyse on siitä, että pelkääjät tietävät miten nopeaälyisen vastustajan he nyt saavat.

Kyllä tätä syytä onkin pelätä.

Jari-Jukka Annala

Perussuomalaisten kannatus seuraavissa vaaleissa suli tähän järjettömään liikkeeseen. Luullaan, että maahanmuuttovastaisuus on valtavirtaa, koska muutamat idiootit valtaavat Internetin keskustelupalstat. Näinhän asia ei ole vaan toisin ja humanisti ajattelevat ihmiset eivät edes viitsi vastata moiseen hölmöilyyn ja jättävät reagoimatta. Petyin todellakin puolueen aktiivijäsenten ajattelunsailmaan. Seuraavat vaalit kertovat totuuden. Kyllä kansa tietää...

Jarmo Lius

Halla-aho hyväksyttäneen vallan ytimeen sillä hän on NATO mies. Hän on liberaali demokraateille hyödyllinen kuten Saudi-Arabia, joten yhteistyö sujuu. Liberaali demokratia on muuten tämän vuosisadan sotaisin aate. Sen perusteella on käynnistynyt lukuisia sotia ja pommituksia. Se on demokratian vastainen aate.

Karri Aronen

Ulkohuussia peputtaa jos Suomi ei ottaisikaan enää vuosittain satojatuhansia vapaamatkustajia ja maksaisi siittä viittä miljardia.
Maksa ite lemmikkisi, perkele. Mulla ainakaan ole viidensadan kk tuloilla tähän pelleilyyn varaa yhtään.

Jani Vainio

Markku Huusko...näkökulmasi tyrmää minut täysin. Oletko todellakin sitä mieltä että höyhenen kevein perustein saatu sakkotuomio kiihottamisesta kansanryhmää vastaan riittää mielestäsi siihen, että eri mieltä "eliitin" kanssa oleva herra on pysäytettävä ja poljettava alas keinolla millä hyvänsä? Vai pelkäätkö jotain? Totuutta, tai kenties sitä että suomen kansa herääkin ruususen-unestaan todellisuuteen?

Hannu Tervola

Kerroppas Huuskontuossa vouhoamisesi ja vihanlietsonnan sivussa. Yksi. EDES YKSI nimi joka kiihottui kansanryhmää vastaan hallaahon sarkastisesta artikkelista. Aivan niin ei kukaan. Ainoat jotka näkyy kiihottuvan. Olette te suomen tuhoajat jotka kiimaistutte kun joku puhuu totta eikä suostu kusettamaan omaa kansaa valheilla ja hyväksikäytöllä.