Torstai 17.1.2019

”Miten turvapaikkapolitiikka muuttuu?” – Hallitukselle haaste eduskunnassa

Jaa artikkeli:
Luotu: 
19.6.2017 14:45
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Vihreiden viikonloppuna valittu puheenjohtaja Touko Aalto eduskunnassa.

Vihreiden tuore puheenjohtaja Touko Aalto vaatii hallitusta näyttämään paljon puhuttujen arvojensa merkityksen muuttamalla politiikkaansa hallituspohjan muutosten mukaiseksi.

Kokoomus ja keskusta ovat katsoneet, että puolueiden arvot ja Jussi Halla-ahon johtamien perussuomalaisten arvot eivät sovi yhteen. Touko Aalto huomautti eduskunnan täysistunnossa, että perussuomalaisten uusi puheenjohtaja olisi kuitenkin allekirjoittanut nykyisen hallituksen ohjelman.

– Nykyisellä hallitusohjelmalla on perussuomalaisten puheenjohtajan täysi hyväksyntä. Jos mitään muutoksia hallituksen epäinhimilliseen politiikkaan ei nyt tule, kauniit sanat arvoista on lopulta vain tyhjää puhetta, Aalto sanoi.

Aallon mielestä hallituksen arvovalinnat ovatkin tähän asti olleet kovia leikkauksineen ja pakkopalautuksineen.

– Miten esimerkiksi hallituksen turvapaikkapolitiikkaa muutetaan vastaamaan niitä muuttuneita arvoja, hän kysyi.

Pääministeri Juha Sipilä korosti eduskunnassa arvojen merkitystä päätöksessä, jolla Halla-ahon perussuomalaiset suljettiin hallituksesta. Samalla hän kiisti epäilyt hallituksen valmiista varasuunnitelmasta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Jussi Pistol

Elikkä, tuokin haluaa että jokainen pääsee suomeen joka haluaa, täytyy olla sairas mieli jos pitää nykyistä maahanmuuttolakia kovana.

Tuon kyllä ymmärtää kun vihreiden edustajasta kyse, kukaan noista ei elä tässä maailmassa.

Jukka Lampinen

Huhut väittää että hallitus olisi tehnyt salaisen, lain vastaisen sopimuksen Ruotsin kanssa.
Suomi lupasi vastaanottaa, noin 2500 Ruotsista tulevaa laitonta maahanmuuttajaa.
Koska tämä asia tutkitaan ja laittoman toiminnan hyväksyneet tuomitaan.
Sekä Ruotsi että Suomen laki vaatii, että paperiton laiton maahantulija vangitaan ja palautetaan, tai myönnetään pakolais asema.
Nyt sitä oikeuskansleria tosiaankin tarvittaisiin.

Gun-May Arffman

Ei Suomen turvapaikkapolitiikka ole mitenkään julmaa. Suomessa on kaikkein hövelimmät maahanmuuttolait EUn alueella edelleen ja Juha Sipilä ja Petteri Orpo avasi ne rajat entisestään levälleen kuin ladon ovet. Mihin järki on kadonnut Suomessa? Haluaisin kysyä Touko Aallolta. Kuinka huolissaan hän on Suomen kansalaisista? Miten hän aikoo rahoittaa tuon ajatuksen rajattomaan maahanmuuttoon?

Hannu Korpilampi

Ehdotan seuraavaa Vihreiden antinationalismin innoittamana: lakkautetaan Suomesta kaikenlainen sosiaaliturva ja käytetään rahat antinationalistisesti Afrikkalaisten elintason parantamiseen. Saadut hyödyt ovat sijoitettuun rahamäärään suhteutettuna noin satakertaiset. On puhdasta hulluutta kuluttaa rahat jonkun humanistihipin yksiön asumistukeen, kun samalla summalla nostettaisiin kymmeniä Afrikkalaisia absoluuttisesta köyhyydestä ja kykenisimme takaamaan heidän lapsilleen mahdollisuuden koulutukseen.

Veikkaanpa että aika moni Vihreitä kannattava alkaisi heti ulvomaan kuin säkkipilli miten hänen elintasonsa on tietenkin tärkeämpi kuin sadan Afrikkalaisen elintaso.

Nykyiselläänhän Vihreät äänestävät kaikenlaisen tuhlauksen puolesta, koska se ei suoraan vaikuta heidän tukiinsa. Vasemmistopuolueille tyypillisesti aina on "rikkaita" joilta voi ottaa lisää ja lisää – ja nationalismi tietenkin paha-paha.

Mikko Toivonen

Asiat eivät ole helppoja. Esimerkiksi minä, jolla on maailman kokemusta kymmeniä vuosia sieltä mistä meille Suomeenkin päin pyritään, kannatan rationaalia ulkomaalaisten tulon hallintaa ja palauttamista lailliseen maahanmuuttoon siten, että toimitaan kuten paljon ulkolaisia maahan ottavat maat eli helpotetaan työhön tuloa mutta samalla pidetään se työluvan varaisena ja työlupa määräaikaan uusittavana kunnes joskus täyttää maan pysyvän residenssin tai kansalaisuuden vaatimukset jos maa kansalaisuuksia ylipäätänsä myöntää. Kaikki eivät niin tee.

Kun tiedän miten ulkolais politiikassa voidaan toimia yleisen edun, myös niiden ulkolaisten edun parhaaksi, mutta edellytän laillisuutta ja tulijan omaa sopeutumista ja halua niin minutkin automaattisesti punaviher suvakkijoukkio leimaa rasistiksi.

Sen olen hyväksynyt ja itsekin välillä viittaan mielipiteitäni, siis rationaalisia, maailmalla koettuja ja toimivia mielipiteitä rasismiksi. Kun vaadin järkeä ja vastuuta niin olen rasisti. Myös nykyisten pää hallituspuolueiden arvojen mukaan olen rasisti kun en kannata hallitsematonta maahantulo vyöryä talous pakolaisilta.

Olen kuitenkin ylpeä ollessani niinkin hyväntahtoinen ja aidosti maailman menosta tietoinen "rasisti" kuin olen.

Siis ulkolais politiikassa on haettava mallia toimivista tavoista jotka nyt vaan kaikki sattuvat olemaan EU ulkopuolella

Timo Hietanen

Olen rasisti ja en halua Suomeen sellaista ihmisainesta, jonka joukosta tulee esiin ja
jonka sisällä muhii uhkatekijöitä, kirjaimellisesti. Euroopan mediassa on ollut riittävästi
näyttöä, mitä liberaali demokratia maahanmuutto- ja pakolaishöttöineen on tuonut
mukanaan - pysyvästi. Jos vastustan tällaista kehitystä - niin olen kuulemma rasisti.
Tämä härdelli Euroopassa on käytännössä tietyn uskonnon sisäinen ongelma mutta
yllätys, yllätys - ei uskalla yksikään ns. jakamattoman ihmisarvon mantran toistaja
kyseenalaistaa. Ja näitä tuppisuita ovat poliittisesti ja uskonnollisesti korrektit
päättäjät. Macron tai Merkel eivät suuntaansa muuta ja Suomen pallittomat
poliitikot seuraavat idoleitaan - kyseenalaistamatta oikeastaan mitään.