Keskiviikko 17.7.2019

Nyt se selvisi: Uudesta vaihtoehdosta tulee Sininen tulevaisuus -puolue

Luotu: 
19.6.2017 12:00
Päivitetty: 
19.6.2017 13:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Simon Elo ja 19 muuta kansanedustajaa irtautuivat perussuomalaisten eduskuntaryhmästä ja rakentavat nyt uutta puoluetta.
|

Perussuomalaisista irtautuneet Uusi vaihtoehto -eduskuntaryhmän jäsenet ovat perustaneet Sininen tulevaisuus -nimisen yhdistyksen. Siitä on määrä tulla myös samanniminen puolue.

– Viime viikolla Perussuomalaisten eduskuntaryhmästä irtautuneet 20 kansanedustajaa ovat perustaneet Sininen tulevaisuus -yhdistyksen, joka viedään lähiaikoina puoluerekisteriin. Kannattajakorttien kerääminen alkaa pian, Simon Elon johtama ryhmä kertoo tiedotteessaan.

Tiedotteen mukaan Sininen tulevaisuus -puolueen ”tehtävänä on toimia Suomen muutosvoimana hyvinvoinnin, oikeudenmukaisuuden ja turvallisuuden saavuttamiseksi”.

– Tavoitteenamme on, että jokaisella yksilöllä yli sukupolvien on tasa-arvoiset mahdollisuudet kehittää itseään, ympäristöään ja yhteiskuntaa. Tulemme olemaan puolue joka esittää selkeitä ja ennakkoluulottomia vastauksia ja uudistaa Suomea jokaisen ihmisarvoa kunnioittaen. Uskomme, että valtioiden tulee olla itsenäisiä toimijoita kansainvälisessä maailmassa. Kunnioitamme ihmisoikeuksia, emmekä hyväksy minkäänlaista ihmisvastaisuutta, ryhmä kertoo.

Ryhmän mukaan liikkeen nimi kuvastaa vakautta, rauhaa, uudistusmielisyyttä, tuloksellisuutta ja isänmaallisuutta. Ruotsinkielinen nimi on Blå Framtiden ja englanninkielinen Blue Reform.

LUE MYÖS:

Näkökulma: Nyt selvisi, miksi Jussi Halla-aho halusi selkävoiton

Nyt se varmistui: Timo Soinille ja muille kapinallisille potkut perussuomalaisista

Sampo Terho julkaisi saamiaan vihaviestejä: ”Oliko kotisi vakuutettu?”

Timo Soinilta suora syytös: ”Menettely oli niin härski ja hävytön, että tulkinnalle ei jää mitään sijaa”

Perussuomalainen: ”Väitteet ääriliikkeiden vallankaappauksesta ovat täyttä puppua”

Perussuomalaisen ulostulo: ”Syypäät löytynevät ministeriaitiosta”

Onko Sininen tulevaisuus hyvä nimi puolueelle?

Ei
76% (220 ääntä)
Kyllä
19% (56 ääntä)
En osaa sanoa
5% (14 ääntä)
Ääniä yhteensä: 289
Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
 Jussi Niinistö
Jussi Niinistö
 Juhani Harjunharja
Juhani Harjunharja
Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jarmo Lius

Sinen tulevaisuus assosioituu EU lippuun. Näin ollen puolue on ottanut puoluenimeään myöten kannan Suomen sinivalkoista lippua vastaan.

Pitääkö siniristiliput vaihtaa tangoissa 6.12. täyssiniseen? Sekö on tulevaisuutta?

Raili Sergejeff

Tuon Sininen tulevaisuus-ryhmän ruotsinkielinen nimi tuntuu kieliopillisesti väärältä. Blå framtiden ei jotenkin sovi suuhun, pitäisi mielestäni olla Blå framtid ilman en-päätettä.

Eivät varmaan tykkää siitä, että nimi muistuttaa ahvenanmaalaista suomenkielisyyden vastaista puoluetta Alands Framtid. Se on kyllä myöskin melko rasistinen ja muukalaisvihainen, joten kai se kuitenkin helpottaa vähän.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Ahvenanmaan_tulevaisuus

Mikko Toivonen

On hiukan illusionistinen nimi. Ehkä kannattaisi vielä pitää uusi nimikokous ennen lopullista virallista rekisteröintijättämistä.
Esimerkiksi "Huomenta" tai Uusi elämä-Ny lever! ;) (sovellettu ruotsinnos vanhasta: "ärade vandaler".

Pentti Westerholm

Toiset kiistelevät miten se uuden puolueen nimi kirjoitetaan.Heillä menee varsin hyvin.Toiset on huolissaan siitä mitä tämä puolue saa aikaan tulevaisuudessa.Jotenkin ole siitä kiinnostunut ,jospa siitä syntyisi uusi jytky tai ainkin paukku.Toivottavasti ei tule tuhnua.

Ari Myllis

Soinia tuskin kiinnostaa enää mikään muu kuin sopiva EU:n eläkeläisvirka. Sinnehän ne muutkin ovat lähteneet pakoon. Sääli, että 19 edustajaa vedettiin ns. nenästä. Puolueelle parempi nimi varmaan olisi Uivelot ry.

Mikko Toivonen

Täällä suhtaudutaan ylen negatiivisesti Sinisen tulevaisuuden mahdollisuuksiin.
Jättäisin sen kuitenkin ajan näytettäväksi sillä onhan sellainen onnistunut kahta vuotta nopeamminkin viimeksi Ranskassa. Itsekin olen johdonmukaisesti ja pitkään kirjoittanut, että Suomesta puuttuu vastuullisen markkinatalouden yleispuolue. Jos Siniset osaavat latoa pelimerkkinsä oikein niin se on juuri sellainen rako missä tilaus on voimassa.
Tosin sen tilauksen näkeminen edellyttäisi luultavasti merkittävästi poliittisesti valistuneempaa kansaa kuin on tarjolla. Mutta mahdollisuus on. Itse ainakin aion katsella miten asiat kehittyvät.