Lauantai 20.7.2019

”Aluksia ei saa päästää satamiin” – Halla-aho vaatii EU:lta esteitä ihmissalakuljetukselle

Luotu: 
5.7.2017 17:47
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Europarlamentaarikko Jussi Halla-aho (ps.) vaatii EU:lta toimia ihmissalakuljetuksen ehkäisemiseksi Välimerellä. Arkistokuva.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja, europarlamentaarikko Jussi Halla-aho on jättänyt Eurooppa-neuvostolle vastattavaksi kirjallisen kysymyksen, jossa hän peräänkuuluttaa kansalaisjärjestöjen tukeman ihmissalakuljetuksen ehkäisemistä Välimerellä.

Italiaan on saapunut alkuvuoden aikana yli 80 000 ihmistä Libyasta. Tulijoita on ollut lähes viidennes enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Toissa viikonloppuna kerralla saapui yli 10 000 ihmistä. Italia on uhannut estää kansalaisjärjestöjen pelastusalusten pääsyn maahan ja vaatinut muita EU-maita ottamaan vastaan siirtolaisia. Salakuljetuksen on laajasti katsottu olevan merkittävä ongelma pakolaiskriisissä.

Halla-ahon mukaan suurin osa tulijoista on lähtenyt liikkeelle Libyan satamista huonokuntoisilla veneillä, ”joista he odottavat tulevansa pelastetuiksi Italian mantereelle”.

–Erityistä huomiota on herättänyt kansalaisjärjestöjen tapa suorittaa meripelastusoperaatioita usein jo Libyan aluevesillä. EU:n raja- ja merivartiovirasto Frontexin mukaan kansalaisjärjestöjen toiminta onkin luonut selkeän vetovoimatekijän laittomaan maahanmuuttoon, Halla-aho katsoo kirjallisessa kysymyksessään.

Halla-ahon mukaan Italian viranomaiset ovat taannoin aloittaneet tutkinnan kansalaisjärjestöjen ja ihmissalakuljettajien yhteistyöstä.

–Kansalaisjärjestöjen epäillään muun muassa maksaneen laittomien maahanmuuttajien salakuljetusmaksuja.

Halla-ahon mielestä kansalaisjärjestöjen tukeman ihmissalakuljetuksen torjuminen olisi syytä asettaa kärkihankkeeksi Välimeren laittoman maahanmuuton ehkäisemisessä.

–Tällöin EU-jäsenmaat antaisivat tukea Italian oikeusviranomaisille kansalaisjärjestöjen ja ihmissalakuljetusliigojen yhteyksiä koskevassa selvitystyössä. Italian ja muiden EU-maiden olisi lisäksi kieltäydyttävä päästämästä satamiinsa kansalaisjärjestöjen aluksia, jotka pyrkivät kuljettamaan laittomia maahanmuuttajia unionin alueelle.

Halla-ahon mukaan eniten Välimeren poikki Italiaan saapuu guinealaisia, nigerialaisia, bangladeshilaisia ja norsunluurannikkolaisia.

–Selvä enemmistö tulijoista ei ole kansainvälisen suojelun tarpeessa, vaan heidän muuttoliikettään motivoivat taloudelliset syyt, Halla-aho katsoo.

Esimerkiksi ulkoasianvaliokunnan jäsen Pekka Haavisto (vihr.) kuitenkin nosti Ylen Aamu-tv:ssä esiin äärijärjestö Boko Haramin, joka ajaa ihmisiä pois muun muassa Guineasta, Nigeriasta ja Eritreasta.

LUE LISÄÄ AIHEESTA:

”Nykyinen muuttoliike on vasta alkua” – Varoittava arvio Ylellä: Kymmenet miljoonat ihmiset katsovat Eurooppaan

Italia ja Ranska sanaharkassa maahanmuuttajista: ”Tämä ei voi olla vain Italian ongelma”

”Pakolaiskriisin huono hoito ruokkii ulkomaalaisvihaa”

Matti Vanhaselta ehdotus pakolaisongelmaan: ”Tämä hajottaisi salakuljettajien ansaintalogiikan”

Juha Sipilä maahanmuutosta: Taakanjaon sijaan meidän pitäisi puhua vastuun jakamisesta

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Penttinen

Kiitos,jotain järkevää puhetta sentään vielä joltain päättäjältä löytyy! Suomen eduskunta/hallitus ajaa vain omia/lähipiirin etuja,suomi sukeltaa näiden seteliselkärankaisten takia! Missä on moraali,rehellisyys,suoraselkäisyys,se on unohtunut ns.päättäjiltä!

Jussi Pistol

Otetaan vaikka esimerkkinä Orpo, tottakai tuo haluaa Suomeen enemmän ja enemmän "turvapaikkahakijoita" sillä hänen vaimonsa on noiden edustaja, ja Orpon perhe saa rahaa sitä enemmän mitä ählyjä Suomeen tulee.
Ja etkö ole tietoinen mitä vaikkapa Sipilä on tehnyt, sitä ei jaksa edes kirjoittaa, tulisi novelli.

Erkki Martikainen

Näijn mutta nyt kun Halla-aho ajoi tukipuolueensa karille hallitustyöskentelyssä niin hänellä ei ole kovin paljon tukijoita näille ajatuksilleen. Yhden miehen huuto on kuin tuuleen huitoisi. Jos olisi hoitanut asiansa viisaasti kotomaassa niin saisi tuen siletä ja mahdollisesti jotakin myös aikaseksi.
Nyt ei tapahdu mitään muutosta ja sitähän Jussi haluaakin.

Raimo Laine

Tilanne välimerllä on epäinhimillinen. Tuhansia hukkuu ja satoja tuhansia käännytetään takaisin, koska he eivät turvapaikkaa tarvitsekkaan. Ihmissalakuljettajat ja jopa hyväntekeväisyysjärjestöt tekevät rahaa. Rajat täytyy sulkea ja eniten turvaa tarvitsevat pakolaiset ottaa pakolaisleireiltä kiintiöpakolaisina eli EU:hun n. 100000/v sijoitettaviksi jokaiseen maahan kokonsa mukaisesti.

Mikko Toivonen

Yksittäisenä seikkana maahanmuutossa on toki selvää, että kansalaisjärjestöt toimivat täysin villi länsi tyyliin puhtaana kuljetuspalveluna laittomien maahan pyrkijöiden osalta.

Nämä järjestöt käyvät poimimassa suoraan Libyan 12 mailin aluevesirajan tuntumasta niitä kumiveneellisiä joiden tarkoituskaan ei ole koskaan päästä niillä veneillä edes oikeaan merihätään ja sitten pyytää apua.

Ne veneet ovat niin heikosti varustettuja ja täyteen lastattuja että jo rannan tuntumassa tapahtuu näitä joukkohukkumisia. Näiden veneiden lähdön EU pitäisi täysin pysäyttää Libyan satamiin

Kimmo Tallqvist

Niin ja Italian ja EU:n tulisi estää näiden taxiveneiden rantautuminen EU satamiin.
Yksinkertaista
Silloin veneiden tulisi rantautua libyan rannikolle ,matka olisi lyhyempi ja porukka palaisi takaisin lähtöpisteeseen.
Näiden veneidenhän tarkoitus on kuulemma muka humanitaarisesti auttaa vain merihädässä olevia.
Määräsataman vaihdolla ei silloin pitäisi olla "pelastustehtävän " kannalta mitään väliä
Jostain syystä pyyteetön pelastuspalvelu onkin muuttunut rahakkaaksi automaattiseksi kuljetuspalveluksi EU satamiin

Mikko Toivonen

Voikin perustellusti epäillä, että ne ihmisk,uljetusparonit, jotka ryöstävät noita parempaan elämään? haluavia toimivat yhteistyössä noiden taksi kansalaisjärjestöjen kanssa. Onhan esimerkiksi Greenpeacen rahoituskin useimmille salainen.

Eero Pekonen

Erinomainen kommentti Pekka Haavistolta ; eurooppalaiset sotilaat eivät uskalla mennä Libyaan, koska siellä on sota! Nyt viimeistään jokainen afrikkalainen heimopäällikkö oivaltaa, että Eurooppa on helppo valloittaa ilman sotaakin.

Samy Arling

Kysymyksessä on tuottamuksellinen kansanmurha josta kuuluisi mielestäni tuomita EU-päättäjät ankariin tuomioihin.Suomen ei tulisi jatkaa rikoskumppanina minkäänlaisessa kansanmurhassa, ei varsinkaan huomattavan pitkään, järjestelmällisesti toteutetussa ja huomattavan laajassa. Hukutettuja lapsia,naisia ja miehiä Välimereen arviolta yli 20000, määrä lienee samaa luokkaa kuin EU:n Ukrainan valloitustoimilla aloittamassa Krimin kansanmurhassa Ukrainassa ! Miten pitkään Suomi aikoo olla mukana rikoskumppania EU:ssa tehtailemassa tuottamuksellisia kansanmurhia ?

Kimmo Tallqvist

Suurimpiin rangaistuksiin ensin pitäisi tuomita nämä muka kansalaisjärjestöt ja niiden 6-8 taxivenettä jotka ruuhkaksi asti päivystävät libyan rannikon aluevesirajan tuntumassa keinoturviksia odotellen
Siellä on käytännössä vakituinen taxitolppa johon elintasopyrkyrit kilvan rynnistävät kuka milläkin jollalla tai kumiveneellä.
Tieto poimituksi tulemisesta kilvan lisää innokkuutta lähteä yrittämään merelle ties missä tuohivirsussa hukkumisen uhallakin.
Jos vastassa olisikin EU; n sota-alus käännyttämässä takaisin kaikki elintasosurffarit
Niin johan tieto siitä kulkisi kulovalkean tavoin eri viiteryhmille ja hommaan tulisi toivon mukaan edes joku tolkku
Nyt homma vaikuttaa lähinnä organisoidulta huijaukselta

Ilari Kahinkoski

Juu Suomi voisi liittyä Yhdysvaltoihin aloittamalla NATOon liittymisellä. Ensin olisi raivattava NATOn vastustajat vaikka toimittamalla p-koreaan ja sitten suoritettava sotilasvallankaappaus, etteivät nämä eduskunnan pölvästit tuhoa koko maata ja jatka tätä ryssien nussintaa ja muiden vajakkien jotka eivät tänne kuulu

Ari Tabell

Tässä taas ns. Läntisiltä demokratiolta unohtuu yksi tärkeä totuus. Libya oli Mohammar Gaddafin aikana yksi Afrikan rikkaimmista maista, sieltä vietiin paljon öljyä. Lisäksi, vaikka Gaddafi vaikutti välillä suuruudenhullulta, hän ei ollut pelkkä tyranni. Hänen aikanaan keskiverto libyalainen sai hyvän koulutuksen ja terveydenhoidon, kaikki öljyrahat eivät menneet Gaddafin ja lähipiirin taskuihin. Sit tuli se ns. Arabikevät, jolle länsimaat hurrasivat. Egyptistä lähti pitkäaikainen pressa ja tilalle tuli joku Arabiveljeskunta. Ne istuu nyt vankilassa tai on tuomittu kuolemaan. Libyasta tapettiin Gaddafi ja nyt maa on vailla mitään keskushallintoa. Eri roistopäälliköt ja heimoruhtinaat käyvät sotaa ja kukaan ei hallitse maata. Libyan öljynvienti on nyt n. 5% verrattuna Gaddafin aikaan.
Oliskohan niiden, jotka tukivat rahallisesti ja aseellisesti aika lopettaa tuo mielettömyys mikä vallitsee Libyassa.

Antero Kuortti

Pitkin Afrikkaa ja Aasiaa muslimit teurastavat toisia muslimeita. Ja välillä muidenkin uskontojen edustajia.

Toisaalta muslimivaltiot ovat heimoista koostuvia ja niiden on tapana kamppailla vallasta silloin tällöin. Libyassa Gaddafin heimoa vastustavat heimot ovat nousseet Gaddafia vastaan 5-10 v:n välein. Aina kapinallisheimojen jäseniä on murhattu ja kidutettu ja tuhansittain ja sitten heidän omaisuuttaan on anastettu ja tyttöjä otettu Gaddafin seksiorjiksi sadoittain.

Vastaavia paineita on ollut ympäri islamilaista maailmaa. Nytkin eräät heimot nousivat Gaddafia vastaan ilman ulkopuolista vaikutusta. Silloin vasta Ranska, Britannia, muu Eurooppa ja osa islamilaista maailmaa alkoi tukea kapinallisia, kun Gaddafin joukot aloittivat toimenpiteet jotka ovat tuttuja Syyriasta ja aiemmista kapinoista. Libyassa.

Eihän muslimien olisi pakko sotia ketään vastaan eikä myöskään toisiaan vastaan.

Gaddafi oli häikäilemätön tyranni, joka hallitsi aseiden, sotilaiden, kidutuksen, murhien ja rajoittamattoman mielivallan avulla. Libyassa ei ollut yhtenäisyyttä eikä siellä tunnettu samanlaista Gaddafi-romantisointia, kuin esim suomalaisvasemmistolaisten keskuudessa.

Kävin Libyassa työasioissa useita kertoja 70-luvulla, eikä siellä ollut sellaista kuin vasuriromantikot luulevat. Eikä Gaddafi ollut vasuri. Hän oli uskollinen vain itselleen, ei Neuvostoliitolle tai Marxille.

Leo Löppönen

Antero Kuortti Kannattaa muistaa että julkisuuden muslimeista juuri Gaddafi sanoi jo viime vuosituhannen puolella. "Ei Eurooppaa tarvitse vallata asein, sen voi tehdä asuttamalla!" Tätä invaasiotahan nyt tehdään tänä päivänä ja juuri Libyasta käsin . Muslimien taktiikka on ihan sama josta juttelin jo -82 Jerusalemissa erään palestiinalaisen kanssa kahvipöydän ääressä. Hän vertasi käytyjä sotia ja puki samalla tavalla sanoiksi että kun juutalaisille syntyy 2 lasta niin heille syntyy 8 samassa ajassa ja sanoi että pikkuhiljaa ( aika nopeasti itse asiassa ) suhde muuttuu! Tosin sen jälkeen juutalaisten maahanmuutto esim. Neuvostoliiton romahduksen jälkeen alijoineen, on tasoittanut tilannetta hidastaen tuota toteutumista.

Tapani Tuominen

Halla-aho puhuu asiaa. Jos tämä ehdotus ei kelpaa Suomen muille puolueille ja niiden johtajille, tulkaa alas norsunluutorneistanne kertomaan, mikä on teidän (osa)ratkaisunne asiassa?

Näin tilanne ei voi jatkua. Sipilä, Orpo, Soini, Risikko (jne) kulkevat täysin vihervasemmiston talutusnuorassa ja meillä käytetään miljarditolkulla veronmaksajien rahaa mm. täysin selvien laittomien elintasosiirtolaisten ylläpitoon, oikeusprosesseihin (sopii erityisesti Orpolle ja hänen vaimonsa Lakipajalle) ja yksittäisiin palautuslentoihin, joissa yhtä palautettavaa kohti on yksi tai useampi poliisi mukana.

Ihmissalakuljetuksesta on tullut kokoluokaltaan huumekauppaan rinnastettava riskitön business, jota Euroopan hölmöt punavihreät organisaatiot kirkko mukaan lukien tukevat avoimesti sekä henkilöresurssein että suoraan taloudellisesti.

Oiva Luosujarvi

Voi nyt Nato-maat miettiä oliko hyvä asia tapattaa Gaffafi ja ajaa Afrikan mantereen rikkain valtio sekasortoon sen seurauksena?
Gaddafin aikana oli maassa järjestys, vaikka se ei ollutkaan samanlainen kuin länsimaissa on tavallisesti.
Toisaalta autotäärinen hallinto on useimmissa islamilaisissa valtioissa, jolloin ihmisoikeuksilla ei ole paikkaa ja naisten / lasten / homojen oikeuksista ei piitata pas*** vertaa.
Kuitenkin nato-maat tekevät yhteistyötä saudi-arabian, bahrainin, irakin ja muiden valtioiden kanssa, vaikka ihmisoikeudet ovat alemmalla tasolla kuin Libyassa aikanaan.

Ne, jotka haluavat EU:n tuovan pakolaisia Eurooppaan voisivat itse matkustaa valtioihin, joista pakolaisia on tulossa ja aloittaa elämänsä mittaisen työn vapaaehtoisina omalla kustannuksellaan rakentaen lähi-idän ja afrikan valtioista sellaisia valtioita kuten Ruotsi / Suomi ovat.
Siten valtioiden valloitukset alkaisivat sisältäpäin niissä valtioissa, joista pakolaiset ovat lähtöisin. Nykyinen tilanne, jossa pakolaiset valtaavat eurooppalaiset valtiot ja alkavat muokkaamaan niitä samanlaisiksi valtioiksi, joista ovat lähtöisin on islamilaisien valtioiden riemuvoitto länsimaissa.

Toisaalta Nato-maat voisivat antaa aseita ja tarvikkeita kaikilla pakolaisleireillä ehdolla, että pakolaiset palaavat takaisin kotimaahansa muuttamaan sitä paremmaksi paikaksi omasta mielestään. Jos johdossa on väärä klaani ja väärä uskonsuunta, niin aseiden avulla voisivat tuhota kotimaansa ja pitää esimerkkeinä syyriaa ja irakia. Onhan niiissä valtioissa nato-maat jakaneet aseita kaikille halukkaille ja onnistuneet tuhoamaan suuren osan kotimaastaan, niin ei muutaman afrikan valtion muuttaminen niiden kaltaisiksi pitäisi olla edes ongelma.

Antero Kuortti

"Kuitenkin nato-maat tekevät yhteistyötä saudi-arabian, bahrainin, irakin ja muiden valtioiden kanssa,… "

- Vanha periaate on voimassa: "onhan ne paskiaisia, mutta ne on meidän paskiaisia."
---
"Nato-maat miettiä oliko hyvä asia tapattaa Gaffafi ja ajaa Afrikan mantereen rikkain valtio sekasortoon sen seurauksena"

- Eivät NATO-maat tapattanut Gaddafia, vaan kapinalliset tyypilliseen etelämaiden tapaan innostuivat liikaa ja joku kosti ehkäpä omien sukulaistensa kidutukset ja murhat.

Kukaan ei ole muuta todistanut.
---
Euroopassa on sodittu satoja vuosia, ehkä muslimeilla on sama prosessi edessä.

Risto Salonen

Jos Euroopan väkimäärää pitää kasvattaa, olisiko eettisempi ja parempikin keino auttaa lisääntymisiässä olevia eurooppalaisia nuoria kuin tuottaa afrikkalaisia tai lähi-itäläisiä täysin vieraaseen kulttuuriympäristöön tottuneita sitä väkimäärää kasvattamaan.
Suomellekin olisi paljon tehokkaampaa tukea sillä miljardilla suomalaisia nuoria kuin näitä muualta tulleita. Suomalaisten syrjäytyminenkin pienenisi takuuvarmasti. Win-win.

Leo Löppönen

Vastaus kommenttiin 4. Pasi Anttila Kiinnostaa kovasti Petteri Orpon toiminta meidän kaikkien omistaman verovaroin kerätyn salkun päällä istujana kuinka rahoittaa turvapaikanhakijoitten valituskierteitä vaimonsa nimiin perustetun "Veroverstas" lakiasiaintoimiston avulla Lounais-Suomessa. Voipi löytyä suoriakin kytköksiä sisäpiiriläisiin kuten äkisti ja kalliilla rahalla perustettuihin vastaanottokeskuksiin 2015 maahantunkeutumisaallon aikoihin. Halla-Ahosta voi vain sanoa että sanoo mitä tahansa paikkansa pitävää asiatietoa tilanteesta niin aina se on "väärin sammutettu - tyyliin". Väärä henkilö kertomaan "keisarin uusista olemattomista vaatteista".....

Antti Parviainen

Halla-aho puhuu asiaa mutta itse olen sitä mieltä ettei noita pelastuspartioita tulisi olla lainkaan. Nykyäänhän nuo 'pakolaiset' haetaan aivan Libyan aluevesirajalta mikä vain pahentaa tilannetta. Miksi tämän kaltaista toimintaa tuetaan lähettämällä laivoja partioimaan aivan rannikon tuntumaan. Ai niin, meillähän on vastuu...