Keskiviikko 24.7.2019

Ministeri selvensi radiossa: 2 syytä miksi Suomeen pitäisi ottaa 300 pakolaista lisää

Luotu: 
13.7.2017 12:04
  • Kuva: Satu Sisättö / Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Sisäministeri Paula Risikko (kok.) katsoo, että pakolaiskiintiötä tulisi kasvattaa.
|

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) arvioi Ylen Ykkösaamussa, että Suomeen tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on palautumassa ennalleen vuoden 2015 pakolaiskriisin jälkeen.

Vuoden 2015 aikana Suomeen saapui yli 30 000 turvapaikanhakijaa.

–Nythän meillä on koko ajan tullut lähemmäksi sitä, mitä se oli ennen vuotta 2015 eli noin 5000–8000 ja voi jopa mennä alemmaksikin, Risikko sanoo Ylellä.

Kevään aikana Risikko ehdotti, että Suomen tulisi kasvattaa omaa pakolaiskiintiötään 300 pakolaisella. Ehdotus herätti runsaasti keskustelua ja tuolloin vielän perussuomalaisia edustanut Sampo Terho (uv.) tyrmäsi sen.

Risikko selventää nyt, miksi hänen mielestään pakolaiskiintiötä tulisi kasvattaa. Hänen mukaansa kiintiöpakolaisten kohdalla Suomi pystyy paremmin varmistamaan, keitä maahan on tulossa ja keitä todella otetaan. Risikko korostaa, että pakolaiset ovat kaikkein hädänalaisimmassa asemassa.

–Tällä hetkellä, kun tulee sellainen hallitsematon vyöry, tai yleensä kun astutaan rajan yli, niin me emme voi tietää heti kättelyssä, onko henkilöllä tarve turvapaikkaan. Siinä tulee kaikki käsittelyt, valitusvaiheet, vastaanottokeskusolosuhteet tulee järjestää. Mutta kun henkilöllä on jo valmiiksi pakolaisstatus, niin on katsottu jo valmiiksi, että tälle henkilölle tarvitaan turvapaikka, Risikko toteaa.

–Siksi olen sitä mieltä, että meidän pitäisi päästä sellaiseen tilanteeseen, että A) olisi varmaa, että tarvitsee turvapaikan ja B) että saisi itse valita.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Risikko ei selvästi ole tehtäviensä tasalla.
Hallitsematon vyöry ?
Ei sieltä tule mitään hallitsematonta vyöryä jos ministeriö tekisi työnsä ja puheiden sijaan keskittyisi tekoihin.
Kädet taskussa politikot voivottelee YK:n pakolaissopimusta ja sen sitovuutta ja tekemättömyydessään kätkeytyvät sen taakse.
Se sopimus velvoittaa vain ottamaan rajalla turvapaikkahakemuksen vastaan.
Henkilön maahantuloa ei tuolloin saa estää mutta heti kun matu astuu rajan yli astuu voimaan kunkin maan ulkomaalaislaki ja sitä ei pakolaissopimus määrittele vaan kukin itsenäinen valtio itse.
Ulkomaalaislakiin tiukennukset heti uutta muuttovaellusta odotellessa eikä vasta sitten kun taas on muukalaiset rajalla.
Nythän Viron tiukka ulkomaalaislaki ja ruotsin,tanskan,saksan ja itävallan tilapäiset rajatarkastukset ja tiukennukset estävät muuttoaaltoa suomeen.
Suomen politikot eivät ole tehneet asiassa mitään eivätkä ilmeisesti aiokkaan tehdä mitään.
Höpölöpö puheita pidetään ja vain selitetään tekemättä jättämisiä parhain päin.
Muut maat ovat estäneet v 2015 toisinnon lain ja laintulkinnan kiristämisillään.
Turha paukutella henkseleitä suomessa
Suomi ei ole tehnyt tiukennuksille mitään

Uffe Nordström

Mikä hemmetin ulkomaalaislaki Ruotsissa muka on tullut voimaan? Tanskan salmen yli vyöryy edelleen tummaa ukkoa miltei samaan tahtiin kun 2015. Kesäkuun loppuun mennessä n. 60.000. Rajavartiointi on miltei olematonta. Tuttava etelä Ruotsista juuri kertoi käyneensä viikon aikana 5 kertaa Tanskassa ja kertaakaan ei näkynyt yhden yhtä vartijaa rajalla. Kyseiset Ruotsin viranomaisten ilmoitukset tiukennetuista rajavalvomisesta on tasan samaa luokka kun Riisikukon selitykset. Osamme saamme moisesta niin kauan kun rajat on selkosen selällään.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #14

Ei Ruotsissa mikään uusi ulkomaalaislaki ole vaan tänne suomeen tarvitaan uusi tiukempi laki.
Ruotsi joutui schengen sääntöjen mukaan valitettavasti lopettamaan tilapäiset rajararkastukset toukokuussa.
Puoli vuotta kerrallaan niitä jatkavat poikkeusluvalla Tanska,Saksa,Itävalta ja Norja.
Itävalta on pistänyt rautaa myös rajalle ja valmiiina lähettämään 750 sotilasta muukalaisia torjumaan.
Siinä oppia munattomille suomipäättäjille.
EU käynnistää tutkintamenettelyn Unkaria,Tsekkiä ja Puolaa vastaan.
Näillä kun on ollut järkeä torjua kaikki laittomat maahanpyrkijät koska EU ei pysty valvomaan ulkorajojaan kunnolla ja estämään laitonta maahantuloa.
Päinvastoin salakuljettajien valituille on varattu oikein taxivenekyyti.
Puolen vuoden päästä kun tarkastukset loppuu alkaa elintasomaahanmuuttomatkailu uudestaan.
Hallitus ei tee mitään ja taas tuli muka maahantunku vyöry yllätyksenä ja hallitsemattomana.
kai se tulee kun tekojen sijaan vain selitetään
UNHCR leirit libyaan olisi oikea paikka erotella oikeat pakolaiset maahanmuuttomatkailijoista jo
Ennalta

Timo Hietanen

Siis mitä järkee ? Ei olla edellisillekään lemmikeille saatu työtä, asuntoa ja suuri osa
ei tule ikinä sopeutumaan kulttuuriimme. Jos ylipäänsä paskaakaan tätä arvostavat ?
Eikö olla nähty jo riittävästi esimerkkejä koko EU:n alueella, mitä tämä höveli ja maail-
moja syleilevä pakolaispolitiikka on tuonut tänne mukanaan - vähissä ovat hyvät uutiset. Poliitikkojen toiminta on umpisokeaa ja masokistista itsensä unohtamista.

Afrikasta on jonoksi asti tyrkyllä tulijoita maailman tappiin. Kehitysavulla ja puhtaalla
vedellä, kaivoilla ja terveydenhoidolla saatu lapsikuolleisuus laskuun ja nyt nuo lapset
lisääntyvät tahtiin, jota Eurooppa ei käsitä. Sademetsää kaatuu, vettä ei sada ja pellot
rakoilevat kuivuuttaan. Uusia suita 20 miljoonaa joka vuosi Afrikkaan. Satoja miljar-
deja syydetty savannille ja sinne ovat tuhkaksi palaneet !

Kauko Aalto

Vaikka kiintiöpakolaisten määrä saatettaisiin kymmen tuhannen tasolle, tulisi omatoimisia kuitenkin samaan tahtiin kuin nyt. Olemme tekemissä ongelman kanssa mihin ei todennäköisesti ole inhimillisesti eikä moraalisesti kestävää ratkaisua.

Eero Pekonen

No onhan se ratkaisu ollut jo kauan lähes kaikkien suomalaisten tiedossa; rajavalvonta Ruotsin rajalle ja sen jälkeen voidaan ottaa tänne ainoastaan oikeita pakolaisia. Kyllä nykyiset hallituspuolueet menettävät seuraavissa vaaleissa asemiaan, jos päätöksentekokykyä ei löydy.

Oiva Luosujarvi

Risikko varmaan tuntee Suomen rikostilastot paremmin, kuin moni muu virassa oleva.

Miksi siis Suomen vankiloissa on suuri osa ulkomaalaisia, jotka ovat tehneet rikoksia Suomessa?
Onko se kulttuurieroa ainoastaan?

Miksi raiskaustilastot kasvavat 2x suuremmiksi melkein joka vuosi ?
Miksi kaupungeissa ei ole tarjolla vuokra-asuntoja oikeastaan muille kuin pakolaisille ja ex-pakolaisille, kun puhutaan edullisista asunnoista. Kovan hinnan vuokra-asunnot jää sitten Suomalaisille, kun edullisia asuntoja ei ole tarjolla vuosienkaan jonottamisen jälkeen.
Miksi Yliopistoissa on ulkomaalaisten osuus jo melkein puolet opiskelupaikoista menee ulkomaalaisille, vaikka olisi kymmeniä tuhansia Suomalaisia vailla opiskelupaikkaa Suomalaisista yliopistoista? Ulkomailla on tyylinä maksaa itse opiskelustaan tai saada stipendi opiskeluun, jolloin opiskelun kaikki kustannukset ovat rahoittajien maksettavana. Suomessa veronmaksajat maksavat satoja miljoonia euroja, jotta Yliopistot kouluttavat ulkomaalaisia Suomalaisten sijaan Yliopistoissa.

Ottaako Risikko ja hallitus / Eduskunta vastuun jokaisesta rikoksen uhrista, joka joutuu tai on joutunut pakolaisen tai ex-pakolaisen rikoksen uhriksi?
Voisi olla laki, jossa turvapaikanhakijan / pakolaisen tai ex-pakolaisen ollessa rikoksentekijä ja uhrina Suomalainen tai Suomessa asuva laillinen maahanmuuttaja, niin rikoksen uhrille valtio maksaisi 10 miljoonaa euroa kärsimyskorvausta, koska rikosta ei olisi tapahtunut ilman rikollisen pääsyä Suomeen ja vastuu Suomen rajoista kuuluu yksin Suomen valtiolle valvoa pääseekö rikolliset Suomeen vai ei.

Sauli Ristimäki

Nostetaan vain kiintiöpakolaizten määrää. Sen jälkeen ei sitten turvapaikanhakijoita päästetä rajan ylitse. Dublinsääntö voimaan ja kaikki turvapaikka hakemukset ja päätökset tehdään jossain muualla. Kiintiötä ei ylitetä ainoallakaan henkilöllä.

Seija Rantasalo

Mutta ei mitän vastausta sihen että mitä hän teeke nile mitkä tule tänne ja sano asyl, sitten ottetan 300 sata ja kaikki vielä ne mitkä tule rajojen yli + mittkä eu MÄÄRÄ suomen ja kohta on 20-30 laitonta pakolaisia MITKÄ ETTE SA SITTEN ES ULOS SUOMESTA PARASTA aika nitä on makamassa helsinkissä ja piilossa suvakien kotona VOI VOI KUN olet tosi TYHMÄ ja vielä pidät kansan vielä tyhmenpinä, SINUA kun ei uslo kukan ennän !!!! EI JATKOON !!!!