Lauantai 20.7.2019

Väyrysen Kansalaispuolue nuijisi Suomen pakolaiskiintiön alas: ”Tanskan täysi stoppi on rohkaiseva esimerkki”

Luotu: 
28.7.2017 12:24
  • Kuva: EPA / All Over Press
    Kuva
    Kiintiöpakolaisjärjestelmää hallinnoi YK:n pakolaisjärjestö UNHCR, joka arvioi pakolaisstatukset ja ehdottaa kiintiöpakolaisia eri maihin. Arkistokuva.
|

Paavo Väyrysen perustama Kansalaispuolue vaatii Suomen pakolaiskiintiön pienentämistä 500 henkilöön vuodessa. Joulukuussa 2016 rekisteröity puolue katsoo, että Suomen 750 pakolaisen kiintiö on verrattain suuri. Hallituspuolueista kokoomus ja keskusta ovat olleet asiasta päinvastaista mieltä.

Aiemmin keskustassa vaikuttaneen Väyrysen perustaman puolueen mukaan Suomen pakolaiskiintiö on väkilukuun suhteutettuna yksi suurimmista Euroopassa. Vastikään puolueen johtoon valitut Sami Kilpeläinen ja Piia Kattelus näkevät, että käytäntö ihmisten siirtämisestä kotiseudultaan Eurooppaan on sekä taloudellisesti ja sosiaalisesti että ympäristönkin kannalta huono.

Kilpeläinen ja Kattelus pitävät Suomen kannalta rohkaisevana esimerkkinä Tanskaa, joka on luopunut kiintiöpakolaisten ottamisesta kokonaan. Tanska lopetti kiintiöpakolaisten vastanottamisen viime vuonna ja ilmoitti, että ”Tanska on täynnä”. Tanskan pakolaiskiintiö oli ollut 500 henkilöä vuodessa.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on pitänyt esillä päinvastoin 300 henkilön nostoa nykyiseen pakolaiskiintiöön. Valtiovarainministeri Petteri Orpo (kok.) on ilmoittanut kannattavansa esitystä. Keskusta puolestaan on ilmaissut olevansa valmis nostamaan kiintiötä maltillisesti, jos turvapaikkapolitiikasta saadaan Euroopassa muuten aikaan kokonaisvaltainen ratkaisu. Uusi vaihtoehto on kuitenkin tyrmännyt ajatuksen kiintiön nostosta.

Kansalaispuolueen puheenjohtaja Kilpeläinen sanoo, että nykyiselle pakolaispolitiikalle on olemassa kestävä vaihtoehto sekä suomalaisten että maahan tulijoiden kannalta.

– Apu tulisi kohdentaa alueille, jotka ovat mahdollisimman lähellä ihmisten kotiseutuja. Osana tätä vaihtoehtoa UNHCR:n pakolaisleirien olosuhteita tulee parantaa, Kilpeläinen sanoo tiedotteessa.

Kansalaispuolueen varapuheenjohtaja Piia Kattelus vaatii pakolaiskiintiön pienentämistä osana koko Suomen maahanmuutto- ja turvapaikkapolitiikan suunnanmuutosta. Katteluksen mukaan ”hallituksen liberaali linja asettaa vastakkain maahanmuutto- ja turvapaikkajärjestelmän kasvavat menot ja suomalaisten hyvinvoinnin”.

– Suomen hallitus on epäonnistunut turvapaikkakriisin hoidossa esimerkiksi olemalla reagoimatta millään tavalla kymmenien tuhansien turvapaikanhakijoiden saapumiseen Ruotsin puolelta syksyn 2015 aikana, vaikka Euroopan unionin tuomioistuimen tuoreen päätöksen mukaan valtio voi Dublinin sopimuksen nojalla palauttaa turvapaikanhakijat ensimmäiseen saapumismaahan, Kattelus sanoo tiedotteessa.

– Hallituksen sinisilmäisyyttä korostaa tosiasia, että Suomi on Maltan ohella ainoana EU-maana hoitanut osansa turvapaikanhakijoiden sisäisistä siirroista, hän jatkaa.

Suomi on ottanut Kreikasta ja Italiasta kaksi kolmasosaa tavoitteesta, eli tähän mennessä yhteensä yli tuhat turvapaikanhakijaa, kun aikaa on syyskuun lopulle. EU-maat päättivät vuonna 2015 siirtää 160 000 turvapaikanhakijaa, mutta vasta murto-osa on siirretty. Etenkin itäiset EU-maat ovat vastustaneet järjestelyä. Ulkoministeri Timo Soini (uv.) sanoi pari viikkoa sitten, että Suomi ei suostu uusiin siirtoihin, ennen kuin kaikki EU-maat ovat hoitaneet vanhat velvoitteensa.

Lue myös:

Päivi Räsänen huolissaan turvapaikkapäätöksistä: ”Pelkään että ihmisiä lähetetään hengenvaaraan”

Simon Elo iski ehdon pakolaiskiintiön nostamiselle: ”Sitä ennen on turha keskustellakaan”

Zyskowicz kimpaantui tv:ssä ”paperittomista”: ”Mukamas poliittisesti epäkorrektia”

Nuorkeskustalta kova vaatimus: Pakolaiskiintiö 10 000:een nykyisen 750:n sijaan

Ministeri selvensi radiossa: 2 syytä miksi Suomeen pitäisi ottaa 300 pakolaista lisää

Jussi Halla-aho ja Leena Meri: Suomen tulee lopettaa välittömästi sisäiset siirrot Italiasta ja Kreikasta

Jaa artikkeli:

Kommentit

Raimo Laine

Suomessa syntyvyys vähenee, joten tulevaisuudessa tarvitaan ulkopuolista apua mm. sairaanhoitoon ja eläkkeiden maksamiseen. Pakolaisleireillä olevien kiintiöpakolaisten taustat on tutkittu ja he tarvitsevat eniten turvapaikkaa. Pari tuhatta kiintiöpakolaista vuodessa tuntuisi sopivalta ja kotoutuksen jälkeen lisäisi mukavasti työvoimaa. Kymmenen vuoden päästä lähes 20000 työntekijää. Edellytyksenä kuitenkin on, että kontroloimatonta tulijavyöryä ei enää ole.

Jukka Riihinen

Oletko Raimo perillä, että kuinka hyvin nämä pakolaiset työllistyvät? Jos 10v kuluttua heistä olisi edes 15% työelämässä, se olisi jo optimistesti ajateltu. Työllistymisprosentit kuitenkin paljon pienemmät. Joten jos sinun mukaasi olisi hyvä ottaa 2000 vuodessa, se tarkoittaisi paljon lisäkustannuksia, koska heidät pitää elättää. Leikattaisiin taas vanhuksilta, sairailta ja lapsiperheiltä sekä työttömiltä. Se että ajattelet lähes kaikkien tulijoiden työllistyvän, on aivan absurdi ajatus.

Jussi Pistol

Että huh, huh mitä suolsit.
Suomeen tulleita turvapaikanhakijoita jotka saa turvapaikan, ei työllisty elämänsä aikana edes 7%.
Eikä ole kyse siitä että töitä ei olisi vaan nuo on sitä mieltä että rahaa kuuluu tulla vaikka sen eteen ei mitään tehtäsi.

Oiva Luosujarvi

Maailmalla olisi miljoonia maahanmuuttajia, jotka omaavat passin ja saisivat viisumin tai oleskeluluvan, jos vaatimukset olisivat hieman helpompia kuin nykyisin.
Mielummin 10 000 maahanmuuttajaa, joilla ainakin koulu käyty, kielitaitoa, halua opiskella ja / tai ammattitaito hankittuna muutenkin ammattiin, kuin puskaraiskausten ja terroritekojen saralta joita nykyisillä pakolaisilla on kotimaan kokemuksena koulutuksena.

Maailmalla olisi miljoonia esim. kristittyjä ja ateisteja, joilla ammatillinen koulutus valmiina.
Mutta eihän sitä poliitikot voi maahanmuuttoa suosia kun islamistit maksaa heille islamin leviämisen avustamisesta.

Timo Hietanen

Suomessa syntyvyys voisi myös nousta merkittäväksi, jos päättäjät tukisivat nuoria
Suomen kansalaisia tekemään lisää vauvoja ! Yksi hyvä keino voisi olla lapsiperheiden
verotuksen raju keventäminen. Tai jopa kertaluonteinen kunnollinen rahallinen pork-
kana ! Suomen kieltä ja tapoja osaamattomien roudaaminen ja hyysääminen tähän
ylihinnoiteltuun verotuksen kärkimaahan on silkkaa hulluutta. Lisäksi pääosa tänne
päästetty moniosaaja ja "kristityksi / homoksi" ilmoittautuva Lähi-Idän kasvatti tuskin
ikinä sopeutuu yhteiskuntaamme, kunnioittaa tätä. Tai saa täysipäiväistä työtä ja
maksaa ITSE asunto ym. juoksevat menonsa. Saatika ehtii tienata tarpeeksi monta
vuotta, jotta eläke olisi edes jonkintasoinen. Jos siis tänne jää..
Tämä nykyinen aikansa eläneiden ja päivittämättömien "turvapaikkasopimusten"
härdelli maksaa miljardeja ja noita satsauksia ei saada ikinä takaisin.

Jack London

Idiootit tuotte seitsemännen vuosisadalle sisäsiittoisia loiselukoita maahan. Kaivatte omia hautojanne. Ainoa syy jonka takia ne ovat Suomessa on kun kuulivat että siellä typerät suoltavat rahaa käteen loputtomasti.

Oiva Luosujarvi

Kun naapurimaasta tulee pakolainen, niin sen turvapaikkahakemuksen vastaanottaminen vastaavasti pienentäisi tätä 750 henkilön pakolaiskiintiötä.
Pelkästään vuonna 2015 tuli yli 32 000 turvapaikanhakijaa Suomeen, joten seuraavat 42 vuotta onkin jo Suomen pakolaiskiintiö täynnä vain sen vuoden turvapaikanhakijoiden vuoksi ja ylimääräisiä tulee jatkuvasti edelleen.
Pitäisi laskea ainakin vuodesta 1980 alkaen pakolaisina tulleet yhteen ja niiden sukulaiset samoin ja jakaa se summa 750 pakolaisen mukaan, niin Suomeen ei tarvitsisi tulla yhtäkään pakolaista seuraavan 150 vuoden aikana.

Ei voi olla tiettyä takuuta turvapaikanhakijoille, jotka Suomen valtio hakee maailmalta Suomeen ja sen kiintiön lisäksi voi saapua tuhansittain ylimääräisiä joka vuosi.
Mikä kiintiö se sellainen on ?
Eihän palkkalainen saa palkkaa sovitusti esim. 1700 euroa kuukaudessa ja siihen päälle 16000 euron bonukset kuukausittain. Johtajat kyllä saavat palkan + bonuksen + tulostavoitteiden palkkion + kokouspalkkion + työssä olemisen palkkion + verottomat kulukorvaukset ++++ Mutta johtajat ei maksa pakolaisten kustannuksia vaan me tavalliset veronmaksajat Suomessa, joilla ei ole mahdollista siirtää tuloja veroparatiiseihin ja saada palkkaansa verottomana kuten johtajat.

taisto vanhapelto

Muistaakseni Kansalaispuolueen jäseniksi kelpaavat vain EU parlamentin tai Suomen kansanedustajat. Muut mahdolliset mukaan tunkijat otetaan vain kannattajajäseniksi.
Mahtaako tässä ns. puolueessa olla yhtään jäsentä? Miten tämä ns. puolue voi vaatia mitään?