Sunnuntai 22.7.2018

Laittomasti maassa oleskelevien sosiaalikustannuksiin 5,3 milj. € – uusi korvaus tulossa kunnille

Jaa artikkeli:
Luotu: 
9.8.2017 17:23
  • Kuva: Valtioneuvoston kanslia / Laura Kotila
    Kuva
|

Ensi vuonna ehdotetaan otettavaksi käyttöön uusi valtion korvaus kunnille maassa laittomasti oleskelevien henkilöiden kiireellisen sosiaalihuollon kustannuksiin, kertoo valtiovarainministeriö. Tarkoitukseen ehdotetaan varattavaksi 5,3 miljoonan euron määräraha.

–Maahanmuuton kustannukset on mitoitettu sen mukaan, että Suomeen tulee 7000 uutta turvapaikanhakijaa, kuten aiemmin on arvioitu. Menojen vähenemistä rajoittaa se, että turvapaikkahakemusten käsittely kestää pitempään. Tämän vuoksi oikeuslaitos saa lisää resursseja valitusten käsittelyn vauhdittamiseksi, todetaan ministeriön tiedotteessa.

Turvallisuutta vahvistetaan muutoinkin. Puolustusvoimien toimintamenoja ehdotetaan korotettavaksi nettomääräisesti 27 miljoonalla eurolla viime vuoden talousarviosta. Rahaa käytetään muun muassa turvallisuusympäristön muutoksen edellyttämään valmiuden parantamiseen ja sopimussotilaiden palkkaamiseen.

Poliisin operatiivinen toiminta ja poliisien määrä voidaan ministeriön mukaan säilyttää nykytasolla eli noin 7200 poliisissa (pois lukien suojelupoliisi). Poliisin toimintamenomäärärahat nousevat nettomääräisesti 14 miljoonalla eurolla viime vuoden talousarvion tasosta. Lisäystä tulee muun muassa sisäiseen turvallisuuteen ja toiminnan turvaamiseen.

Pelastustoimen tietojärjestelmiin suunnataan lisärahoitusta 3 miljoonaa euroa ja tietojärjestelmiä kehitetään yhteensopiviksi sote- ja maakuntauudistuksen tietojärjestelmien kanssa.

Rajavartiolaitoksen määrärahoihin kohdennetaan lisäys, jolla muun muassa tehostetaan ulkorajoilla tehtäviä tarkastuksia ja parannetaan sisäistä turvallisuutta.

Valtiovarainministeriön tiedotustilaisuus ensi vuoden budjettiehdotuksesta on parhaillaan käynnissä.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

toni poutiainen

Vähän on hullunkurista, että laittomasti maassa oleva on oikeutettu julkisesti tuetun sosiaalihuollon palveluihin. Toki tämä koskee vain kiireellisiä ja välttämättömiä toimenpiteitä, mutta silti.

Hyviä budjetointeja noin muuten. Pv:lle olisi suonut vielä enemmän, mutta parempi tuokin, kuin leikkuriin joutuminen.

Maarit Virtanen

Miksi laittomasti maassaoleville annetaan rahaa? Eikö heidät pitäisi heti saada maasta pois? Nyt tosiaan Suomi syrjii omiaan köyhiä. Johan on aikoihin eletty. Tämähän ,vaan ruokkii lisää laittomasti maassaolevien tänne tuloa. Suomi on tuhonoma. :(

Aleksi Niskanen

Kirjoitin blogikirjoituksen aiheeseen liittyen. Miten voi olla mahdollista, että resurssipulaan vedoten meidän omat vanhukset ja sairaat ihmiset jätetään heitteille ja laittomille siirtolaisille on varaa järjestää palveluita? Miksi turvapaikanhakijat pääsevät suoraan verorahoilla yksityisille terveysasemille samaan aikaan kun suomalaiset vanhukset makaa pakkolääkittyinä valmiina yöunille klo. 15.00 koska "säästöt?! http://aleksiniskanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/240831-paperillisten-terv...

Panu Saarela

Kirjoitat populistista potaskaa. "Laittomien siirtolaisten" asema ei taatusti ole parempi kuin vanhusten tai sairaiden.

Suomessa on ollut vanhuksia ja sairaita aina. Miksi heidän asioitaan ei laitettu kuntoon niinä vuosikymmeninä, jolloin pakolaisia ei ollut juuri ollenkaan? Miksi juuri nyt heidän mahdolliset ongelmansa ovat pakolaisten syytä?

Tällainen vastakkainasettelu on alhaista kansankiihottamista, populismia pahimmillaan. Ja tässä ketjussa näkee, kuinka hyvin se joihinkin uppoaa.

Timo Nyman

Ryhmä 1. Laittomasti maassa olevat
Ryhmä 2. Laittomasti maahan jäävät
Ryhmä 3. Laittomasti maahan tulevat
Ryhmä 4. Päätöstä odottavat
Ryhmä 5. Päätöksestä valittavat
Ryhmä 6. Päätöksen kielteisenä saavat
AJATELLA JOS OLISI nk. JAKOVARAA. NYT ei Petteri Orpon mielestä ole!

Kauko Kaaresoja

Suuri tyytyväisten kokoomusjoukko äänestää uudestaan nämä valtaan, he ovat niitä, jotka eivät näitä juttuja lue ja ajattele- valitettavasti-. Silti kai on helpotus ajatteleville ihmisille saada kirjoittaa täällä siitä, että järjenkäyttökin olisi sallittua, jopa suotavaa.

Näyttää siltä, että tämä kansan (ajattelevien joukon ) ärsyttäminen on tietoista toimintaa.

Oiva Luosujarvi

Laittomasti maassa olevien sosiaalikustannuksiin 5.3 miljoonaa.
Varmaankin sitten laillisesti maassa olevien pakolaisten / turvapaikanhakijoiden kustannuksiin on varattu 5 300 000 000 euroa eli 5.3 miljardia euroa.

Siinä saa tavalliset palkansaajat keskimäärin 3000 euron kuukausituloistaan maksaa veroja ja asioida leipäjonoissa ahkerasti pysyäkseen elossa hienossa Suomessa, jossa hyvinvointi on varattu rikkaille ja turvapaikanhakijoille.

Koulut alkaa ja opiskelijat koettavat löytää asuntoja, mutta helppoa se ei tule olemaan, jos vanhemmat ei ole rikkailta ja voi ostaa opiskelijalle omaa asuntoa.
Yliopistokaupungeissa on tuhansittain ulkomaalaisia opiskelijoita, joista jokainen vei Suomalaiselta opiskelupaikan ja samalla asunnon kyseisistä kaupungeista.
Suomalaiset opiskelijat ajetaan todella ahtaalle, mutta ei se kiinosta poliitikkoja ja heidän ulkomaalaisia suosikkeja, koska heille aina riittää apua ja veronmaksajat maksaa hammasta purren.

Jouni Heikkilä

Kohta maassamme on enemmän laittomasti (rikollisesti) maassa olevia kuin meillä on poliiseja. Olemmeko kiistatta maailman tyhmin kansa?

Suomi voisi ottaa mallia Australian suhtautumisesta turvapaikan hakijoihin, ei sielläkään kun ei muuallakaan suvaita laittomuutta; meillä lisätään heidän varallisuuttaan.

Marja-Liisa Kalkela

Leipäjonossa 103 000 työtöntä,toimeentulotukea ja 9e/pv matkoihin ,työtä vastaan?
Onko järkeä?
esim. 25 000v 2 000kk 22,2 % X 103 000 =verot kirstuun. Sosiaaliturvasta säästyisi 103 000 toimeentulotuki menot.
Vai yhäkö tuetaan verovaroilla työllistymistä yritysten ja yleishyödyllisten säätöiden,kuntien hyödyksi veronmaksajien piikkiin? Vai velalla?

Henry Väisänen

Sen rahan voi ottaa hallituksen rahoista pois eihän tuommoiset ministerit tarvi palkojaan kun muutenkin tuhlaavat turhan päivisiin . Suomessa on paljon köyhiä mitkä tarvis avustusta mutta tässä maassa ei ole mitään järjen jättiläisiä hallituksessa kun pitää työntää rahat johonkin pakolaisiin mitkä ei ole muuta kuin talouspakolaisia ottakaa jo järki päähän

Markku Nieminen

Ei ihme, että maamme talous on kuralla, kun päättäjämme ovat tuollaisia aivottomia kääpiöitä!
Tuolla rahalla saisimme palautettua kaikki laittomat ja jäisi säästöönkin vielä, sekä olisi merkkinä "laittomille", että täällä ei ole avointa kassaa heidän tarpeisiinsa! Kyyditys rajalle ja mononkuvaa persuuksiin ja heti!

Tapani Tuominen

Tämä valtakunnan desantti korjaa nyt sitä satoa, jonka sisäministerinä kylvi. Hänen vaimonsa, joka elää (ja kasvattaa perheen varallisuutta) näillä tp-hakijoiden toinen toistaan turhemmilla hakemuksella, nauraa koko matkan pankkiin.

Jos Lipposen perheelle irvaillaan, niin tästä perheestä saisi koko TV-sarjan. DDRssä Petteri olisi kunnostautunut jo kouluiässä. Taattua Stasi-tavaraa. Ei hän toki yksin ole asialla. Onhan näitä joka puolella. Pääministerinäkin on yksi.

Kiitos muuten USlle, kun käytti laittomasti maassa oleskelevista juurikin oikeaa termiä. Eikä sitä, jota täälläkin "tamperelaisilla" on tapana viljellä.

Airi Pulkkinen

Maahanmuutto ja maahanmuutto. Kuinkahan monta ihmistä puuhastelee verorahoilla maahanmuuton piirissä kun samaan aikaan vanhusten hoitohenkilökuntaa tarvittaisiin kiireellisesti lisää kuten myös lastemme hyväksi. Kauppalehti 8.8.: Teitä vaivaa rahan puute. Huonokuntoisten teiden määrä on kasvanut yli 100 % viidessä vuodessa. 2010-luvun alussa huonokuntoisia teitä oli 3000 km, nyt niitä on reilut 6500 km. Kaikkiaan liikenneväylien korjausvelka on noin 2,5 miljardia euroa. Raportin mukaan korjausvelka jatkaa nopeaa kasvuaan, jos rahoitusta ei lisätä.
Päiväkotien ja koulujen välitön korjausvelka on 1,5 miljardia.
SS 14.1.2016 Suomessa on tällä hetkellä 160 000 köyhyyden takia syrjäytymisvaarassa olevaa lasta ja nuorta. Kirjoittaa Pelastakaa Lapset ry
YLE 21.4.2017 Lahoavat hampaat uhkaavat jo yleisterveyttä Suomessa - Tätä ei tapahdu Ruotsissa eikä muissa Pohjoismaissa. Syynä ongelmiin on hammashoidon kalleus potilaille. Tilanne on hammaslääketieteen professorin mukaan suorastaan uhkaava, sillä suun ja hampaiden terveydellä on suora vaikutus myös yleiseen hyvinvointiin ja muihinkin sairauksiin.
Ilta-Sanomat 17.11.2016 Köyhyysrajalla. Suomessa asuu koko Länsi-Euroopan köyhimmät eläkkeensaajat, sanoo Eläkkeensaajien Keskusliiton toiminnanjohtaja Timo Kokko. Hän kertoo ikäihmisten velkaongelmien ja toimeentulovaikeuksien kasvavan jatkuvasti. Ruoka-avussa käyvistä ihmisistä 38 % on eläkkeensaajia. Köyhä tinkii ruuasta, lämmöstä ja lääkärikuluista. Köyhyys myös voi pakottaa jäämään kotiin. Palvelutaloon muuttaminen on taloudellisesti mahdotonta.

Panu Saarela

Kaikki ongelmat poistuisivat Suomesta, jos pakolaisia ei olisi. Avun saisivat vanhukset, sairaat, lapset, köyhät, syrjäytyneet, yksinäiset, opiskelijat, työttömät, vammaiset, tieverkosto, huonohampaiset, eläkeläiset, koulut, päiväkodit, poliisi, armeija.

Siis niiden mielestä, jotka lietsovat itsensä ja toisensa fanaattiseen kiihkoon.

Tyhmyydellä ei ole rajaa.

Panu Saarela

Missä kohdassa kärjistin? Lähes kaikki mainitsemani asiat löytyvät jo pelkästään tästä ketjusta.

En kieltänyt kritisoimasta valtion rahanjakoa, on vain ala-arvoista tehdä se virheellisillä - suorastaan valheellisilla - perusteilla. Tyhmän leima tulee ihan omilla toimilla.

Esko Kotilainen
Vastaus kommenttiin #33

Panu,sinulla tuntuu olevan älyn vajaus,tai jokin muu sairaus.
Väitätkö todella että,laittomasti,karkoituksen saaneita yksilöitä pitää alkaa elättämään.
Jos sinulla on niin paljon rahaa,niin lähetä toki minullekin.

Panu Saarela
Vastaus kommenttiin #35

En tiedä mikä vajaus sinulla lienee, kun pistät suuhuni mitä sattuu. Kirjoitin vain ja ainoastaan, että pakolaisten syyllistäminen kaikista Suomen ongelmista on tyhmää ja älyllisesti epärehellistä. Kuulut näköjään siihen joukkoon.

World Wide Funding

Tarvitsetko nopeasti lainaa?
Tarvitsetko lääkintälainoja?
Tarvitsetko rahoitusta yrityksellesi?
Tarvitsetko lainata mistä tahansa syystä?

Ota meihin yhteyttä tänään: [email protected]

Hanki lainaasi nyt kun olemme sertifioituja ja rekisteröityjä lainanantajia lainaamme 2%: lla. Palvelumme ovat nopeita ja erittäin luotettavia, kun saat lainasi lainaasi, kun lainat, lainat hyväksytään 30 minuutin kuluessa hakemuksesta. Ota meihin yhteyttä nyt ([email protected]) ja hanki lainaasi tänään.