Torstai 23.5.2019

Outo huhu Timo Soinista: ”Eroaa hallituksesta ensi kesänä”

Luotu: 
12.8.2017 12:13
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    Timo Soini.
|

Perussuomalaisten Järvenpään kaupunginvaltuutettu, Helsingin yliopiston Renvall-instituutin Venäjän ja Itä-Euroopan yliopistolehtori, dosentti Arto Luukkanen sanoo, että Helsingin poliittisissa piireissä kiertää ”sitkeä” huhu ulkoministeri Timo Soinista (uv.). Huhun mukaan Soini siirtyisi EU-virkaan Brysseliin.

–Helsingin poliittisissa piireissä kiertää sitkeä huhu siitä, että ulkoministeri Timo Soini eroaa hallituksesta ensi kesänä, Luukkanen kirjoittaa Puheenvuoron blogissaan.

–Näihin lounailla ja kahveilla leviäviin huhuihin kannattaa tietysti suhtautua varauksella. Tämä huhu on kuitenkin niin sitkeä ja varmantuntuinen, että se kannattaa nostaa esille. Näinhän kävi esimerkiksi Jyrki Kataisen kohdalla. Suomen Kuvalehti kertoi vuonna 2013 että hän aikoo siirtyä Brysseliin. Katainen tyrmäsi tämän tiedon, mutta vuosi sen jälkeen Kataisen pako Brysselin hillomereen oli tosiasia, Luukkanen kommentoi.

Luukkanen arvioi, että jos huhu pitää paikkansa, merkitsee se tyrmäystä uudelle Sininen Tulevaisuus -puolueelle.

–Soinin pako Brysseliin olisi sille lopun alku. Ilman Soinia se demoralisoituisi lopullisesti ja viimeisetkin soiniuskovat saisivat kylmää vettä niskaansa. 

Soini itse ei toistaiseksi ole kommentoinut huhua.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Johan tuon kertoi IL -15
Joko Britteihin suurlähettilääksi tai elinkeinoelämän leipiin. Soini oli vihjaillut yllätyksestä-18 tienoilla.
Ilmankos "hillotolppa" kiinnosti "työväenpuolue" persulaisia.Nieli kerrasta EK/Sipilän kikyt ja muut ja takki oli helppo kääntää.
Tais olla viimeinen mahdollisuus istua Audin takapenkillä ja saada ministeripalkkioita ja sopeutumiseläkettä noilla liksoilla. Jos sattus putoamaan -19 vaaleissa.

Anneli Karvinen

Vai ammattimies?! Ei todellakaan. Härski oman edun tavoittelija ja nykyisen hallituksen p-nuolija varmistaakseen hillotolppansa. Koskisen tilalle olisi löytynyt tuhat kertaa pätevämpiä ja fiksumpia ihmisiä. Hävettää, että tollanen Tollo lähetetään Eurooppaan Suomen edustajana.

Erkki Malinen

Ei ole ihme että Eu nähdään mörkänä kun se on täynnä näitä äänestäjien pettäjiä hyvissä viroissa. Jos Soinikin sinne päätyy niin ei se ainakaan ansiottensa takia tai innosta kehittää sitä sitä sinne valita, kyllä se palkinto virka. Kyllä me ihmiset ollaan typeriä kun tälläistä systeemiä kannatetaan.

Mika Niikko

Kyllä se näin on. Ainakin mitä on hallituspuolueen toveria uskominen. Hallituspuolueet jakoi kolmelle puolueelle paikat. Samaan aikaan kun Stubbin paikka leivottiin, Perussuomalaisille luvattiin Euroopan jälleenrakennuspankin johtokunnan jäsenen paikka. Ensi keväänä aukeva pesti pitää kuulemma 24 K kk palkan ja sijainti olisi Lontoossa. Kenelle muulle tämä paikka voisi mennä kuin Millwall FC joukkefanille. Aika paksua..

Marja-Liisa Kalkela

Ei.Eikä Katainen lähtenyt hillotolpalle (vedättäen äänestäjiään.)
Vaan meni Olli Rehnin tilalle.Paikka oli Suomella. Rehnhän tuli kepun ehdokkaaksi -14 eduskuntavaaleja varten .
Urpilaisen piti mennä,ei mennyt,Vapaavuori tilalle. Vapaavuori H:ki pormestarin paikka,Stub meni tilalle.
Nää Kataisen "paot"Brysseliin on niitä Ps propakandaa.

Anneli Karvinen

Outoa minusta on se, että Soini itse huhuilee blokikirjoituksessaan 5.8.2017: "On syntynyt uusi tilanne". Ei kyllä hänen kirjoituksensa ole muutoinkaan mitään älyllistä tasoa, vaikka ministerismies. Blokit samaa soopaa mitä on opittu kuulemaan ja näkemään jo mediassa.

Jorma Nordlin

Ilman minkäänlaista johtajakokemusta, eikä ole edes toimialakokemusta. Poliitikot joilla on tutkinto valtiotieteellisestä niiden koulutustaustalla saavutettu työmarkkina-arvo työmarkkinoilla on käytännössä nolla, siitä syystä heille järjestetään suojatyöpaikkoja palkkiovirkoina.