Lauantai 25.5.2019

Poliisi julkaisi kuvan: Törkeä ryöstö juna-asemalla Helsingissä – tässä epäilty

Luotu: 
14.8.2017 16:54
Päivitetty: 
14.8.2017 17:02
  • Kuva: Helsingin poliisi
    Kuva
    Poliisin julkaisema kuva epäillystä, joka uhkaili uhreja teräaseella.

Helsingin poliisi pyytää yleisön apua törkeästä ryöstöstä epäillyn nuoren miehen tunnistamiseksi ja kiinnisaamiseksi.

Poliisi tutkii Pohjois-Haagan aseman pysäköintipaikalla tiistaina 25. heinäkuuta tapahtunutta rikosta. Henkilöautossa istunut neljän nuoren porukka joutui tuntemattoman nuoren miehen ryöstämäksi noin kello 21.

Nuoret olivat juuri istuutuneet autoon ja olivat aikeissa lähteä liikkeelle, kun auton ovi avattiin ja suomea puhuva, tummaihoinen nuori mies oli tiedustellut tupakkaa. Saatuaan kieltävän vastauksen hän otti esille teräaseen ja vaati autossa istuneilta rahaa. Tapahtumien yhteydessä mies oli aiheuttanut teräaseella vähäiset vammat yhdelle uhreista ja saanut autossa olijoilta pienen summan rahaa, poliisi kertoo.

Tämän jälkeen yksi uhreista oli pakotettu läheiselle ottoautomaatille, ja hänet pakotettiin nostamaan ryöstäjälle rahaa.

– Tekoa tutkitaan törkeänä ryöstönä, koska omaisuuden anastamisen yhteydessä väkivallalla uhkaamiseen on käytetty teräasetta, poliisi tiedottaa.

Esitutkinnan yhteydessä poliisi on saanut hankittua tapahtumapaikan läheisyydestä valvontakameran kuvaa teräaseella uhanneesta nuoresta miehestä. Poliisi kertoo julkaisevansa miehen kuvan pyytääkseen yleisöltä tietoja ja havaintoja hänestä.

Poliisin julkaisemien tuntomerkkien mukaan mies on noin 170–180 senttiä pitkä ja hoikka. Päällään hänellä oli valkoinen takki, jonka alla tumma huppari ja päässään valkoinen lippis. Jalassa miehellä oli tapahtuma-aikaan tummat housut ja tummat valkopohjaiset lenkkarit.

Tiedot miehen henkilöllisyydestä voi ilmoittaa sähköpostilla Helsingin poliisin osoitteeseen [email protected]. Lähistöllä oleskelleen toisen nuoren miehen osuutta tapahtumiin selvitellään, poliisi kertoo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Esko Kotilainen

Kuten aiemmin kirjoitin:Onko tämä kuva uhrista,niin todennäköisesti on.Oletan että kaikki tapauksessa mukana olleet ovat saman värisiä.
Ja kas kun tälläinen "ryöstö" takaa kaikille uudet sossurahat ,heti huomenna.
Paljon käytetty konsti lisäansioihin,ainakin Ruotsissa,ja näyttää levinneen Suomeenkin.
Voisikohan poliisisetä informoida,vai pelkääkö rasismia.