Sunnuntai 26.5.2019

Arkkipiispa Kari Mäkinen radiossa: ”On aika järkytykselle ja aika tunteille”

Luotu: 
19.8.2017 09:31
  • Kuva: Petteri Paalasmaa/Uusi Suomi
    Kuva
    Arkkipiispa Kari Mäkinen.
|

Arkkipiispa Kari Mäkinen kuvailee Turun puukotuksia käsittämättömäksi tapahtumaksi. 

–Eilinen päivä järkytti. Tapahtuma tuli yllättäen ja on käsittämätön, hän sanoi Radio Yle Ykkösessä pitämässään aamuhartaudessa.

Mäkisen mukaan tekijän ajatusmaailmaan eläytyminen on vaikeaa. 

–On vaikea ymmärtää, mikä saa ihmisen toimimaan näin. Myös tekijä on yksi meistä. Hänelläkin on läheisiä ja ystäviä. Tilanne koskettaa myös heitä.

Arkkipiispa korosti, että mitä enemmän elämä jatkuu arkisena, sitä nopeammin asiaa voidaan käsitellä. 

–On aika järkytykselle ja aika tunteille. Myös peloille ja tunnemyrskyille, joita tilanne herättää, on aikansa.

Mäkinen osallistui myös perjantai-iltana Turun tuomiokirkossa järjestettyyn ekumeeniseen rukoushetkeen yhdessä tasavallan presidentin Sauli Niinistön kanssa.

– Turun perjantai-illan rauhan rikkoi väkivalta. Kadut ovat nyt hiljaiset. Turun tuomiokirkon kello lyö niin kuin joka päivä ja joka tunti, hän kirjoittaa kirkon verkkosivuilla.

Henkilöt: 
Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Arkkipiispa Kari Mäkisen mukaan "tekijän ajatusmaailmaan eläytyminen on vaikeaa". Ne on muslimeja niiden agenda on tappaa vääräuskoiset ja täyttää maa. Mikä siinä on niin vaikeaa ymmärtää Arkkipiispa?? Oletko sinä tyhmä vai pelkästään yksinkertainen??
Kumpaa sinä rukoilet työksesi jumalaa vaiko saatanaan, veikkaan sinun tapauksessa jälkimmäistä, näyttöä tässä vuosien varrella on tullut riittävästi, "kirkon raiskaaja".

Pekka Hovatov

Pala arkkisaatana "helvetin tulessa" mädättäjäpappiesi kanssa. Jos taivas ja helvetti on olemassa, sinulle ja ystävillesi on varattu paikka "alakerrassa", se on varmaa. Kaikki nyt joukolla rukoilemaan arkkipiispalle ja muille "rotille" "kadotusta" vaikka tähän tyyliin:
Hyvä jumala, tuomitse Suomen evankelisluterilaisen kirkon arkkipiispa ja hänen seuraajansa, sekä Suomen nykyinen poliittinen johto ikuiseen kadotukseen ja helvetin tuleen. Heidän tulee kärsiä elämässään kansalle aiheuttamansa paha 1000 kertaisesti. Olet rakkauden jumala, mutta myös koston jumala. Hävitä nuo harmagedonit luojat, Sodoman ja Gomorran johtajat maan päältä ja taivaasta. Amen.

Jukka Mikkola

Mäkinen: ”Myös tekijä on yksi meistä. Hänelläkin on läheisiä ja ystäviä. Tilanne koskettaa myös heitä.” Onko tämä terveen miehen puhetta? Minä en kyllä luokittele tekijää ”meihin.”

Edesmennyt Nobel-kirjailija, syvästi uskovainen Aleksandr Solzhenitsyn kirjoittaa merkittävässä 7-osaisessa kirjassaan "Vankileirien saaristo" (Arhipelag GULAG) 1918-1956:

"Myös paha teko on näköjään kynnyssuurre. Koko elämänsä ajan ihminen horjuu ja säntäilee pahan ja hyvän välillä, liukastelee, kompastelee, kapuaa jalkeille, katuu ja pimenee taas, mutta niin kauan kuin pahan teon kynnystä ei ole ylitetty, paluu on yhä mahdollinen ja ihminen on vielä toivomme piirissä. Mutta kun pahojen tekojen paljous tai niiden jokin aste tai vallan ehdottomuus saa hänet äkkiä ylittämään kynnyksen, hän on poistunut ihmiskunnan piiristä. Ja kenties lopullisesti" (osa I sivu 136). Tämä raakalaismainen naistenpuukottaja on poistunut ihmiskunnan piiristä.

Suomalainen yhteiskunta muuttui kertaheitolla näiden hirmutekojen seurauksena. Kuolematuomio olisi hyvä palauttaa takaisin rikoslakiin.