Sunnuntai 26.5.2019

KRP: Turun puukotuksia tutkitaan terroristisina murhina, epäilty on Marokon kansalainen

Luotu: 
19.8.2017 11:01
Päivitetty: 
19.8.2017 11:21
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Keskusrikospoliisi tutkii Turun puukotuksia terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä.
|

Keskusrikospoliisin (KRP) mukaan Turun puukotuksia tutkitaan terroristisessa tarkoituksessa tehtyinä murhina sekä niiden yrityksinä. Perjantaina poliisi ei vielä halunnut ottaa kantaa siihen, oliko kyseessä terroriteko.

-Viranomaiset ovat jatkaneet tiiviisti eilisten Turussa tapahtuneiden puukotusten tutkintaa. Tekoja on tutkittu murhina, mutta yön aikana saadun lisätiedon myötä rikosnimikkeinä ovat nyt terroristisessa tarkoituksessa tehdyt murhat sekä niiden yritykset, KRP:n Crista Granroth sanoo tiedotteessa.

Puukotuksen uhreista kaksi on menehtynyt ja kahdeksan loukkaantui. Poliisin mukaan kuolleet ovat Suomen kansalaisia, mutta loukkaantuneiden joukossa on yksi Italian ja kaksi Ruotsin kansalaista.

Epäilty loukkaantui kiinniottotilanteessa poliisin voimankäytön seurauksena, kun poliisi pysäytti hänet ampumalla. Granrothin mukaan epäilty on 18-vuotias Marokon kansalainen.
 
Tutkintaan on osallistunut useita viranomaisia. Jutun tutkintavastuu siirrettiin perjantaina Keskusrikospoliisille, joka jatkaa tutkintaa yhteistyössä Varsinais-Suomen poliisilaitoksen ja Suojelupoliisin sekä Rajavartijalaitoksen kanssa.

Keskusrikospoliisin rikosylikomisario Markus Laine sanoi aamulla Ylen uutisille, että poliisilla on yön aikana ollut useita operaatioita Turun puukotuksiin liittyen. Laineen mukaan useita henkilöitä on otettu kiinni.

Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen apulaispoliisipäällikkö Ari Karvonen kertoi aikaisemmin lauantaina, että kohotettu valmius jatkuu edelleen muun muassa Helsinki-Vantaan lentoasemalla.

Lue lisää: 

KRP:n ylikomisario Ylellä: Turun puukotuksiin liittyen useita poliisioperaatioita - kiinniotettujen osuutta selvitetään

Tässäkö yksi poliisin operaatioista? - TS: Poliisi kävi usean partion voimin vastaanottokeskuksessa

Turun puukottajan uhria auttanut ruotsalainen loukkaantui vakavasti: ”Ei ole varmaa pystytäänkö käteni pelastamaan”

Näkökulma: Turun puukotukset pysäyttivät suomalaiset

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Pekka Hovatov

Koko aikahan noi kotimaiset "siiderivalas blondit" raahaa niitä tänne "matkamuistoina", ei ne kesken lopu. Kato se niin kiva kun löytyy kotikulmilta valinnanvaraa, ei tarvii odottaa koko vuotta , että alkaa kesäloma ja pääsee taas Marokkoon tai johonkin muuhun Afrikan mantereen maahan "viihdyttämään itseään", voi valkata lähiostarilta norkoilemasta, työttömän oman pikku mokkakikkelin viihdykkeeksi talven kylmyyteen ja harmauteen.

Pekka Hovatov

Ainoa oikea tapa vastata terrorismiin olisi "matto" pommitus tai ydinaseiden käyttö koko lähi-idässä. Esimerkiksi Saudi-Arabian suurin vientituote öljyn jälkeen on terrorismi ja terroristien koulutus. Mekkaan ja Medinaan pitäisi siis ampua monikärkiydinohjukset pyhiivaelluksien aikaan, tehon maksimoimiseksi. On länsimailta sairasta sääliä muslimeja. Heidän ainoa agendansa on tuhota länsimaat ja tappaa muita uskontoja edustavat ihmiset.

Pekka Hovatov

Ainoa oikea tapa vastata terrorismiin olisi "matto" pommitus tai ydinaseiden käyttö koko lähi-idässä. Esimerkiksi Saudi-Arabian suurin vientituote öljyn jälkeen on terrorismi ja terroristien koulutus. Mekkaan ja Medinaan pitäisi siis ampua monikärkiydinohjukset pyhiivaelluksien aikaan, tehon maksimoimiseksi. On länsimailta sairasta sääliä muslimeja. Heidän ainoa agendansa on tuhota länsimaat ja tappaa muita uskontoja edustavat ihmiset.

Kimmo Tallqvist

Terrorismin tutkija sanoi keväällä että Suomessa kävelee tikittäviä aikapommeja jotka tulisi karkoittaa.
Vihreiden touko aalto taas kehotti kansalaistottelemattomuuteen kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneiden kohdalla inhimillisistä syistä.
Siis laittomasti maassa olijaa pitäisi laittomasti auttaa ja majoittaa omaan kotiinsa ?
Nämä tekoinhimilliset kun ei ymmärrä että turvapaikanhakija ei tutkimatta ole hädänalainen pakolainen ja tutkitusti kielteisen päätöksen saanut ei senkään vertaa.
Helpoin tapa soluttautua Suomeen on lepsu turvapaikka järjestelmä.
Turvapaikkastatuksella maahan tulee jos jonkinlaista hihhulia joten puheiden sijaan olisi aika tehdä jo jotain eikä vain selitellä
EU direktiivi mahdollistaa ulkomaalaislain tiukennukset joilla omia kansalaisia suojellaan.
2015 joukko tunkeutumisen jälkeen mitään ei ole tehty.
Kanssa syylliset löytyy lepsuista päättäjistä.
Mitääntekemättömyys on myös yksi päätös ja teon muoto ja seuraukset näkyvät nyt Turun toreilla.
Maailmanhalauksen ja vapaan liikkuvuuden riemu raikaa nyt toreilla
Tämmöistä rauhaa saitte aikaan "rajat auki rauhalle" mielenosoittajat
Toivottavasti olette nyt onnellisia vaikka tästä teitä jo varoitettiin ja Eurooppaan kohdistuneen terroriaallon ennustajat leimattiin aiemmin vihapuhujiksi ja natsirasisteiksi.

Pekka Hovatov

Marokkolaista ammuttiin nivusiin, toivottavasti menetti kykynsä uskontonsa mukaisiin lapsenraiskaamisiin. Tosin Suomessa sille annetaan elinkautinen, jota se pääsee suorittamaan avovankilaan ja pääsee lomille istuttuaan maksimisssaan 5-vuotta ja sitten se armahdetaan oikeusministeriön suvakkihuorien esityksestä 10-vuoden istumisen jälkeen, perusteluina on; se on niin ihana ja se ei käytä huumeita ja lukee säännöllisesti pedofiilien oppikirjaa ja lopuksi verorahoista maksetaan sille korvauksia, kun se ei enään pysty raiskaamaan, kun ilkeä poliisisetä ampui sen munat rikki.

Tapio Meriluoto

Ai ai Pekka, nyt saatoit päästä mustalle listalle.

Suomen viranomaiset ja politisoitunut oikeuslaitoksemme eivät tykkää tällaisten tosiasioiden julkilausumisesta. Varsinkin erään tietyn uskonnon ja lasten raiskaamisen kytkeminen yhteen on täysi tabu. Sellaisesta ei saa puhua, vaan kaikkien edellytetään pitävän suunsa kiinni ja teeskentelevän tietämätöntä.

Eräälle tunnetulle poliitikollehan järjestettiin tällaisesta jo taannoin tuomio. Koko oikeudenkäynti oli luonteeltaan täysin poliittinen, eikä asialla ollut juridiikan kanssa mitään tekemistä. Syytetty ei ollut tehnyt mitään lainvastaista, mutta poliittisista syistä hänelle piti järjestää tuomio.

Mikko Toivonen

Nyt kun on tieto siitä kuka ja mistä tuo yleisön puukottaja oli niin voidaan kyllä vetää perustellusti sellainen johtopäätös, että Barcelonan "sukulaisten" operaatio on poikinut pikaisen copycat operaation eli kyse on muslimiterrorismista.
Se ei sinänsä ole odottamatontonta. Haitallista tietoa oli kuitenkin se, että viranomaisilla ei ollut tästäkään tyypistä kunnon tietoja eli kertoi maahanmuuton hallitsemattomuudesta. Sen ei pitäisi olla näin heikoissa kantimissa maassa missä on vain pikkukaupunkeja, vähän väkeä ja missä ulkolainen edelleenkin Helsinkiä lukuunottamatta hyppää silmään.
Tällaisia yksittäisiä ex. tempore tekoja ei voida täysin eliminoida. Voihan samaan ryhtyä suomalainenkin jolta on sulake palanut ja järki kadonnut.
Paremmalla hallinnalla voidaan kuitenkin muslimifanaatikkojen tällaisten toimien määrää hallita ilman että on annettava ohje: Aina kun näet muslimilta vaikuttavan soita 112

Nita Hillner

Eurooppa ja Suomi olisi nyt erilaisessa tilanteessa, mikäli kymmenien vuosien saatossa olisi vaadittu uusilta tulokkailta uuden maan lakien ja muiden normien noudattamista. Näin ei olla tehty ja nyt Euroopassa elää liian suuri määrä ihmisiä, jotka eivät koe itsensä länsimaalaisiksi. Puhun toisen ja kolmannen sukupolven muslimeista. Liian suuri osa muslimeista hyväksyy hiljaa väkivallan. Tämä ei koske läheskään kaikkia muslimeja, mutta harvat uskaltavat avata suutaan.

Samalla kun Suomi auttaa kärsiviä ja vainottuja ihmisiä, pitää tulokkailta vaatia uuden kotimaan kulttuurin omaksumista. Näin seuraavat sukupolvet länsimaalaistuvat. Mutta onko jo nyt liian myöhäistä? Asiantuntijat vastatkoot.

Olavi Nieminen

Todella mielenkiintoista.
Poliisi luokittelee siis Allahin terroristiksi ja syylliseksi!
Ääri-islamistit toimivat uskontonsa mukaan ja se todetaan raukkamaiseksi.
Isis taistelijat liikkuvat täällä vapaina.
Päättäjät eivät edes noteeraa tätä ja toimi sen mukaan.
Aikapommi on viritetty.

Pekka Hovatov

Helsingin rautatientorilla saivat pitää laittomasti maassa olevat "terroristit" leiriään. Heitä ei poistettu torilta, eikä maasta. Suomalaiset mielenosoittajat poistettiin kyllä väkivalloin. Suomen evankelisluterilaisen islamilaista paholaista palvova papitar sai heilua miten tahtoi ja yllyttää laittomuuksiin. Arkkipiispa kiljui kuorona yhdessä Helsingin "siiderivalas" piispan Irja Askolan kanssa kuinka tärkeää on pitää "terroristien" oikeuksista kiinni. Meidän paskahousu päättäjät ylin poliisijohto mukana salli suvakkihuorien viedä alaikäisiä lapsia luokkaretkelle näiden maassa laittomasti olevien käpälöitäväksi. Nyt nähtiin mikä on seuraus kun "tanssitaan" vihervasemmiston Emma Karien ja muiden hänen kaltaisten pillien mukaan. Kukaan noista vihervasemmiston runkkareista ei kykene kantamaan vastuuta missään olosuhteissa. Vihreä puolue tulisi lakkauttaa rikollisen johtajat, nykyiset ja entiset asettaa syytteeseen.

Kaarlo Kiviniemi

Jokohan olisi Sipilän ja kumppaneiden aika katsoa peiliin ? Sieltä katselee kansan ja maanpetturit takaisin.. Se on hallituksen korkein aika erota, vai odottaako nämä valtion kirstun tyhjentäjät, että kansa antaa kivuliaat lähtöpassit ??