Torstai 23.5.2019

Touko Aalto vaatii poliisille lisää rahaa – viittaa supon Turku-vihjeeseen jolle ei ollut aikaa

Luotu: 
21.8.2017 18:26
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto katsoo, että poliisin resursseja on lisättävä. Arkistokuva.
|

Vihreiden puheenjohtaja Touko Aalto vaatii lisää resursseja poliisille. Suojelupoliisi (supo) kertoi tänään, että se oli saanut aiemmin vihjeen Turun puukottajaepäillyn radikalisoitumisesta.

Vihjeitä tulee kuitenkin niin paljon, että supo priorisoi konkreettiset uhat muita vihjeitä kiireellisemmiksi, eikä Turkuun liittyvä vihje ollut sellainen.

– Poliisi on avainasemassa ihmisten turvallisuuden takaajana. Turun terrori-iskun tekijästä oli annettu vihje suojelupoliisille jo aiemmin. Meidän on varmistettava, että poliisilla on riittävät voimavarat tutkia tällaisia vihjeitä ja tehdä tarvittavat toimenpiteet. Tähän on vain yksi lääke: Poliisin resursseja on lisättävä, Aalto sanoo kannanotossaan.

– Tarvitaan lisää voimavaroja ja ihmisiä poliisin arkiseen tutkintatyöhön. Tarvitaan myös lisää voimavaroja, jotta poliisi voi paremmin pitää yhteyttä muihin viranomaisiin ja niihin yhteisöihin, jotka voivat tunnistaa radikalisoitumisen uhassa olevat nuoret. Vihreät ovat valmiit osoittamaan poliisille ja muille viranomaisille tarvittavat lisäresurssit tähän korvaamattomaan työhön.

Poliitikko toisensa jälkeen on vaatinut vauhtia uuden tiedustelulainsäädännön valmisteluun. Myös Aalto sanoo, että Suomi tarvitsee tiedustelulait ja on asiassa jo jäljessä muuta maailmaa. Suomessa ei tällä hetkellä ole voimassa olevaa tiedustelulainsäädäntöä.

– Lakeja säätäessä - surunkin keskellä - on kuitenkin pidettävä huoli siitä, että emme uhraa suomalaisia arvoja pelolle. Ihmisten oikeusturvaa ja oikeutta yksityisyyteen ei saa tarpeettomasti loukata esimerkiksi massavalvonnalla. Vihreät on valmis viemään tiedustelulakeja eteenpäin, jos lakipaketti turvaa nämä vapaan yhteiskunnan kulmakivet.

Aallon mukaan viranomaisten on selvitettävä juurta jaksain, mitä iskun taustalla on. Hän huomauttaa, että terroristien tavoite on rikkoa arjen turvallisuudentunne ja yhteenkuuluvuus.

– He haluavat kylvää pelkoa ja vihaa, jotta kääntyisimme toisiamme vastaan. Emme saa antaa periksi. Yhteiskuntamme vahvuus kumpuaa vapaudesta, tasa-arvosta ja lähimmäisistämme huolehtimisesta. Näistä me pidämme yhdessä kiinni - nyt ja tulevaisuudessa, Aalto sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Vastahan sinä touko keväällä suosit kansalaistottelemattomuutta ja mielestäsi oli oikein kun ylisuvakit majoittivat kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita koteihinsa inhimillisistä syistä.
Mielestäsi siis laillisia turvapaikkapäätöksiä ei tarvitse kunnioittaa.
Turvapaikkalainsäädännön kiristyksiä myös vastustit.
Niilä voitaisiin parantaa kansalaisten turvallisuutta
Seuraukset näet nyt Turussa.
Häpeä !

Jukka Mattsson

Kylläpä Toukosta on tullut poliisin ystävä. Eikös hän ole aiemmin huutanut rahaa näille Marokolaisillekin.

Olisi jo tämänkin "puoluejohtajan" aika päättää kumpaa haluaa? Lisää pakolaisrahaa vai rahaa poliisille? Vai haluaako hän rahaa kaikille? Sitä ilmeisesti kasvaa Vihreiden puutarhassa.

Pasi Karlsson

Onko SUPOn päällikkö virkamies joka on saanut poliittisen nimityksen ?
Ainakin hyypiö vaikuttaa ihan Mikki Hiireltä, eikö sinne voisi valita jonkun turvallisuuden tai tiedustelun ammattilaisen eikä tuollaista selittelevää Mikki Hiirtä ?

Kenneth Ainetdin

Suomessa vastataan kaikkien ongelmien ratkaisemiseen sittä, että perustetaan työryhmiä ja palkataan lisää väkeä. Monesti asiat hoituisivat heti ja helposti kun noudatettaisiin voimassa olevaa lainsäädäntöä.

Tämän takia valtionhallinto paisuu ja rahaa palaa.

Timo Hietanen

Ensin Touko haluaa lisää lemmikkejä. Ja kun lemmikeistä osa osoittautuu vähemmän
kesyiksi villeiksi - niin lisää veronmaksajien rahaa, jotta saadaan vähän raja-aitoja ja
kuria tuhmien entisten "pikkupoikien" kaitsemiseen. Millä avuilla kyseinen puolue-
pomo oikeastaan pääsi asemaansa ?

Markku Lehto

" Ihmisten oikeusturvaa ja oikeutta yksityisyyteen ei saa tarpeettomasti loukata esimerkiksi massavalvonnalla. "

Mitä Touko Aalto tarkoittaa konkreettisesti massavalvonnalla ja miten se loukkaa tarpeettomasti ihmisten oikeusturvaa ja oikeutta yksityisyyteen ?

Kuinka vakavasta ihmisten oikeuksien loukkauksesta vihreiden mielestä on kyse suhteessa siihen, että suomalaisten henkeä suojataan jatkossa ennakkoon myös tiedustelulainsäädännön keinoilla ? Vai onko kyseessä enemmänkin akateeminen periaatekysymys tai vaikkapa mielikuviin ja idealismiin perustuva näkemys ?

Pekka Hovatov

Hyvin kääntyi takki tollakin vihreällä paskalla, myydään pari luonnonsuojelualuetta ja rakennetaan pari tonttia täyteen mistä on löytynyt liito-oravanpaskaa(itse liito-oravaa niillä tonteilla ei ole ikinä näkynyt). Sieltä saadaan rahat, ai niin otetaan myös kehitysavusta, mitä sanoo vihreä paska itse??

Juha Karhu

Vihreät on se kaikkein huonoin vaihtoehto ja touko oikein etunenässä, taas on tekopyhyys huipussaan ja kaveri ratsastaa murhilla joita on itse ollut mahdollistamassa.

Häpeä ja annan ammattilaisten hoitaa nämä asiat, sinä et niihin kuulu niin kuin en minäkään.

Mikko Toivonen

Vihreät, vasemmisto, demarit ja pakolaisilla rahastavat "porvari" eli kokoomuspiirit ovat ongelman aiheuttajia ja ylläpitäjiä.
Ongelman voi hoitaa vain asioita tunteva, rationaalisti koko ongelmaan suhtautuva väestö. Onko sellaisia muina kuin sitoutumattomina yksilöinä on se kysymys.
Tällä hetkellä ei näitä ainakaan poliittisissa toimijopissa ole vaan oman edun tarve sanelee suhtautumisen eikä yleisen edun tarve.

Teemu Terava

Miten sen nyt sanoisi. Koiran päästäminen irti on myöhäistä silloin kun kettu on jo kanalassa.
Vihreiden arvoliberaali ja kaikille avoin, vastuullinen pakolais- ja maahanmuuttopolitiikka sattaa aiheuttaa tapahtuneen kaltaisia sivuvaikutuksia.
Vihreiden pitää päättää, mikä politiikassa on tärkeää.
Poliisin huutaminen apuun omaa politiikkaa seuranneen rikoksen tapahduttua on vähän myöhäistä.

Roope Retuperä

Touko on nyt kuutamolla, jälleen kerran.
Supon saama vihje ei ollut johtanut toimenpiteisiin ja näin kävi.
Ei tätä millään lailla olisi voinut estää, jos Supo ei ole tehtäviensä tasalla, pitää siellä vaihtaa päälliköitä.