Tiistai 18.6.2019

Paula Risikko Ylellä: 5300 turvapaikanhakijaa ”kadonnut” Suomessa

Luotu: 
24.8.2017 08:06
Päivitetty: 
24.8.2017 08:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Tuhansia turvapaikanhakijoita on viimeisen kahden vuoden aikana kadonnut vastaanottokeskuksista kesken prosessin niin, että heidän olinpaikkaansa ei tiedetä.
|

Kaikkiaan noin 5300 turvapaikanhakijaa on ”kadonnut” turvapaikkaprosessista ja viranomaisten silmistä vuodesta 2015 lähtien, sisäministeri Paula Risikko (kok.) kertoi Ylen aamutelevisiossa torstaina.

Katoaminen tarkoittaa sitä, että henkilö on poistunut vastaanottokeskuksesta kesken hakemuksensa käsittelyn eikä hänen tiedetä varmasti poistuneen maasta. Ministerin mukaan viranomaisten arvio on, että ”kadonneista” ainakin puolet on poistunut Suomesta esimerkiksi muualle Eurooppaan tai lähtömaihinsa.

Risikko kertoi lähetyksessä myös ministeriön näkemyksen palautuskeskuksista, jotka ovat jälleen olleet esillä julkisessa keskustelussa. Kielteisen päätöksen saaneiden turvapaikanhakijoiden tarkemmin valvottuja palautuskeskuksia ei viranomaispiireissä nähdä ratkaisuksi, Risikko kertoo, koska nekään eivät mahdollistaisi kattavaa henkilöiden valvontaa. Palautuskeskuksessa olijoita koskisi ilmoittautumisvelvollisuus määräajoin, mutta ”siinä välissä voisi kadota”, Risikko sanoo.

Eri mahdollisuudet kuitenkin käydään jälleen läpi, Risikko kertoi. Nyt jo on käytössä esimerkiksi erityinen vastaanottokeskus muun muassa mielenterveyden häiriöistä kärsiville turvapaikanhakijoille. Säilöönottoyksikkö puolestaan tarkoittaa väliaikaiseksi tarkoitettua, ympärivuorokautisen valvonnan keskusta, mutta säilöönottoa käytetään vain poikkeustapauksissa.

Lue myös:

Professorilta radikaali malli: Kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneet suljettava keskuksiin

Nerg: Kadonneiden turvapaikanhakijoiden tilanne ”hyvin erikoinen” – Suomen keinot vähissä

Päivi Nergin haastattelu herätti ihmetyksen: ”Miksi Migri ei perustanut palautuskeskusta?”

Ministeriö vastaa ihmettelyyn: ”Palautuskeskuksia selvitettiin huolella”

Lue lisää Turun puukotuksiin liittyen:

Puukkoiskun tutkinnanjohtaja 2 uudesta miehestä: ”Oli pakko ottaa kiinni” – raskas rikosnimike etsintäkuulutetullakin

Ministeri ylistää viranomaisia: ”En unohda koskaan ylilääkärin lausuntoa pari tuntia Turun iskun jälkeen”

Outo hiljaisuus Turusta: Isis ei ole ilmoittautunut iskun tekijäksi – Tutkija keksii 2 syytä

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Oiva Luosujarvi

Poliiseja noin 7200 ja kadonneita turvapaikanhakijoita eli laittomasti paperittomina Suomessa olevia vain 5200.
Uutisten mukaan noin 3000 - 4000 turvapaikanhakijaa tulee saamaan kielteisen päätöksen loppuvuoden aikana. Jos he jäävät Suomeen laittomiksi paperittomiksi ulkomaalaisiksi, niin sitten heitä on jo enemmän kuin poliiseja yhteensä.

Jos mukaan otetaan ne ulkomaalaiset, jotka tulevat suomeen kerjäämään tai tekemään erilaisia rikoksia ainoastaan, niin lukumäärä on moninkertainen jo poliisin määrään verrattuna.
Ei siis ihme, että rikollisilla on hyvät oltavat Suomessa.

Rajavalvontaa länsirajalle ei voi aloittaa uudestaan, koska euroopan vapaat rikolliset vastustavat vapaan rikollisuuden estämistä.

Veli Matti Wilska

Ei nuo kaiketi ihan kokonaan kadonneet ole kun heille maksetaan edelleen Valtion verovaroista tukea. Raha ainakin tavoittaa. Nyt pitäisi keskeyttää maksut. Siihen jopa Suomen valtion johtajilla olisi valtuudet. Muuhun kun ei ole. EU:n sopimukset velvoittavat toimimaan jopa järjenvastaisesti. Kyllä nuo kadonneet ottavat yhteyttä kun raha ei näy tilillä. Silloin voisi tehdä kysymyksen, missäpä ahmed luuraa! On nimittäin saatav stoppi sille, että "luukuttavat" monesta eri EU-maasta fyffet. Ei se ainakaan työhaluja paranna!

Pirkko Torna

Mitä seuraa jos nämä 5200 + seuraavat300-4000 lyöttäytyvät yhteen ja sanovat:
"TÄMÄ EI OLE ENÄÄ TEIDÄN OMAISUUTTA!"

Ja toimivat porukalla( lakia vierastavat maasta karkoitetut) sen mukaisesti....
ja m- ohjeeksi annettu: " Ei tule odottaa mitään suurta eikä lisävoimia, vaan kukin tekee, minkä ehtii ja pystyy - vääräoppisille!

Polliiseja on vain 7200 !
Olisi maamme lainsäätäjä-viisailla jonkin verran tehtävää, kun on nyt se "yhdestoista hetki" ?
Koska "Mollomin"-tietosuojakäytäntökään ei varmaankaan anna suojaa maan kansalaisille, jos uskaltavat puhua tuntemastaan turvattomuudesta ainoassa koti-ja synnyinmaassaan?

Henri Alakylä

Onko tiedossa "kadonneiden" ikätietoja? Jäin miettimään, että olisiko Suomen kaltaisessa länsimaassa kateissa useita alaikäisiä - siis lapsia? Jo yhden lapsen katoaminen on johtanut varsinaiseen mediamylläkkään ja pienokaisia on etsitty koirien ja etsintäpartioiden kera!

Markus Vuorivirta

Ei nämä lapset katsos herätä silleen sympatioita. Onkin jotenkin rähjääntyneitä kun on iso lihava maha, iso turpea karvapusikko varmaan koko kehossa ja ryppynen naama. Paksu sänki. Esimerkiksi eräs juuri suomeen uudelleenroudattu tapaus omaa silmienympärillä hymyrypyt ihan ensimmäisenä alaikäisenä teininä suomessa. Yleensähän tällaiset on vasta nelikymppisistä alkaen.

Kimmo Tallqvist

A2 turvattomuus ilta maaliskuu 2016
Päivi Nerg;
Suomi on siinä aivan kärjessä,että me tiedetään jokainen henkilö joka on tänne tullut,minkälaisella taustalla hän on tullut, ja me pystytään niinkuin rekisterin kautta näkemään sitä tilannetta, minkä tyyppisiä ihmisiä meille tulee.
Mäkin haluaisin nähdä sen rekisterin niin näkisin ja voittaisin veikkauksen kaikki tai ei mitáän pelissä kaikki 12 numeroa väärin.
Kaikkien politikkojen ja virkamiesten selittelyjen jälkeen tulee väkisinkin tunne että valtiolla on koko maahanmuuttoprosessi käytännön tasolla täysin hukassa ja kyllä,
On syytä olla huolissaan.

Martti Santala

Mä ymmärrän sen että joku hukkaa avaimensa mutta se että suomalainen järjestelmä hukkaa 5300 ihmistä, menee käsityskykyni ulkopuolelle.
Jos mennään oikein premisseihin, kysymys kuuluu : " Mitä muuta Suomen valtiolta on hukassa ? "

Mikko Räsänen

On ilmeisesti posti ottanut hommakseen huolehtia noista turpavaipan hakijoista. Muuten ei tuommoinen määrä voi hävitä. Ja toisekseen, kerron salaisuuden: ne veijarit löytyvät sieltä Helsingin rautatieasemalta. Olen 100% varma, että niistä ahmedeista 75% kulkee ilman minkäänlaisia papereita eivätkä ole todellakaan mitään turvapaikkaa vailla. Sen sijaan muut ihmiset ovat, vrt. case Turku.

Mikko Räsänen

On ilmeisesti posti ottanut hommakseen huolehtia noista turpavaipan hakijoista. Muuten ei tuommoinen määrä voi hävitä. Ja toisekseen, kerron salaisuuden: ne veijarit löytyvät sieltä Helsingin rautatieasemalta. Olen 100% varma, että niistä ahmedeista 75% kulkee ilman minkäänlaisia papereita eivätkä ole todellakaan mitään turvapaikkaa vailla. Sen sijaan muut ihmiset ovat, vrt. case Turku.

Pasi Käyhkö

Veikkaan, että suuri osuus näistä kadonneista liikuskelee jo Keski-Euroopan maissa. Loput piileskelevät kavereiden ja "auttamishaluisten" suomalaisten hoivissa ja nythän on tullut ilmi, että myös kirkon piilottamia on.

Aki Terentjeff

Alusta saakka ollut selvää miten huonoissa käsissä on maan asiat, turvallisuus ja normaali järjenkäyttö turvapaikka ja raja asioissa. Miksi minä en yhtään nyt ihmettele tätä tilannetta, ihmisiä tapetaan Turuilla ja toreilla wahhabistit ovat soluttautuneet joukkoomme, kaikki kadoksissa ja kukaan ei ota vastuuta, ei edes yritä. Ymmärtäisivät itse erota vielä kun pystyvät. Pointti on se että "kadoksissa" olevat ovat keskuudessamme ja katkovat lisää kauloja, kun tunnet viiltävää kipua kaulassasi, Risikko, ymmärätkö edes sitten mistä on kysymys? Hölmöt päättäjät tulee äänestää nyt pois seuraavissa vaaleissa ja laittaa maa järjestykseen, nämä poliitikot eivät ole Suomen kansan eduksi vaan tuhoksi ja se suunta pitää muuttaa keinolla tai toisella, näin ei voi jatkua. Viattomat Suomalaiset maksavat poliitikkojen hölmöistä päätöksistä HENGELLÄÄN. Antaisitko omasi tämän hölmöyden takia?

Aleksi Niskanen

Alkaa olla liian myöhäistä soittaa palokuntaa, kun talo (suomalainen yhteiskunta) palaa jo. Minkä takia Risikko ei reagoinut tarvittavin toimenpitein (mm. korostamalla poliisin ulkomaalaisvalvonnan tärkeyttä, rajavalvonta länsirajalle jne) laittomasti maassa oleviiin?

Timo Hietanen

Voisko ensin olla huolissaan Suomen omista jo täällä pakosta olevista, syntyneistä
veronmaksajista ja äänestäjistä ? Ihmisarvo on jakamaton mutta aika harvalla
suomalaisella on varaa omaan henkivartijaan. Ja aika vähän leipäjonoissa on
koraanikonsultteja, miksiköhän ?

Jari Kaisla

Virkamiehet eivät kanna vastuutaan Suomessa. On aivan turhaa odottaa, että he pahoittelisivat tilannetta tai pyytelisivät anteeksi vaikka ylpeästi kerskuivat vielä vuosi sitten miten meillä tiedetään jokaisen turvapaikanhakijan sijainti. Eiköhän näidenkin kadonneiden turvapaikanhakijoiden syyksi saada jotenkin kantasuomalaiset.

Kimmo Tallqvist

Eikä siinä vielä kaikki.
Turun isku paljasti järkyttävän vaietun totuuden ettei viranomaiset,edes poliisi välttämättä tiedä turvapaikanhakijoiden oikeaa henkilöllisyyttä taustoista puhumattakaan.
Poliisilla ei ole edelleenkään täyttä varmuutta kenenkään Turun iskuun osallistuuneen henkilöllisyydestä , kertoo KRP
Kaikkien turvisten henkilöllisyys ja taustat kuulemma tiedettiin jo maaliskuussa 2016 sanoi sisäministeriön Nerg.
Mites tässä nyt näin kävi ?
Puhutaanko kansalle tahallisesti vai tahattomasti
Täyttä sontaa jotta se ei huolestu.
Nyt on kyllä syytä olla huolissaan !
Ei pelkästään se, että keskuudessamme loisii ja luimuu tuhansia laittomia maassaolijoita viranomaisten tavoittamattomissa, vaan se että viranomaisilla ei ole mitään täyttä varmuutta keitä
nämä laittomat muukalaiset todellisuudessa ovat ja mitkä ovat heidän taustansa.
Suurin osa on harmittomia onnenonkijoita mutta se pieni radikalisoitunut vähemmistö aiheuttaa akuutin turvallisuusuhan.
Tähän tuhansien laittomien joukkoon mahtuu kaikella todennäköisyydellä suuri joukko tunnistamattomia riskihenkilöitä ja minua todella huolestuttaa jos heidät on indefioitu vain kertomiensa tuhannen ja yhden yön tarinoiden perusteella.

Jukka Lampinen

Niin, ja ainoa asia mikä edistyy, on omien kansalaisten yksityisyyden fasistinen vakoilu, sitä tukee vahvasti myös Presidentti Niinistö.
Samalla Niinistö on ilmoittanut, tukevansa maahanmuuttoa.

Me päästämme 20 tuhatta potentiaalista tappajaa maahamme ja alamme vakoilemaan omia kansalaisia estääksemme murhat.

Tominta on aivan järjetöntä, suorastaan mielettömän ristiriitaista.

Aino asia mikä edistyy on fasistinen orja yhteiskunta, orjat päästetään maahan ja Supo ottaa vallan.

Timo Hietanen

Montako sataa miljoonaa euroa katosi kuin tuhka tuulee kyseisten vesselien majoituk-
seen, safkaan ja terveydenhoitoon - suomalaisten äänestäjien niska limassa maksamia
veroeuroja korkoineen ? Nyt satsataan jatkuvasti kasvava verokertymä samaisten
vesselien taustojen selvittämiseen, rikosprosessien ja tulkkipalvelujen kattamiseen.
Ja betoniporsaiden, itsepuolustuskurssien ja Supon rekrylisäyksen turvaamiseen.