Lauantai 20.7.2019

Poliisin tviitit turvapaikanhakijoista kouluissa nostatti myräkän – Kansanedustaja vie poliisijohdolle

Luotu: 
10.9.2017 12:03
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Uusi Suomi
    Kuva
    Helsingin poliisin ennaltaehkäisevän työn johtaja, ylikomisario Jari Taponen ja kansanedustaja Juhana Vartiainen (kok.) katsovat, että peruskoulun käyminen edistää turvapaikanhakijoiden integraatiota.
|
Helsingin poliisilaitoksen ennaltaehkäisevän työn johtaja, ylikomisario Jari Taponen joutui lauantaina varsinaisen Twitter-hurrikaanin kohteeksi, kun hän puolusti turvapaikanhakijoiden pääsyä koulunpenkille – niin lasten kuin aikuistenkin.
 
Kansanedustaja Mikko Kärnä (kesk.) kertoo Twitterissä aikovansa viedä asian poliisiasiain neuvottelukuntaan ja ottaa yhteyttä poliisijohtoon.
 
Taponen sanoo sunnuntaina Uudelle Suomelle, ettei hän halua kommentoida aihetta yhtään enempää.
 
–Siitä Twitterin ketjusta selviää ihan kaikkia. Minulla ei ole siihen oikeastaan mitään lisättävää, Taponen toteaa.
 
Keskustelu käynnistyi kokonaan toisenlaisesta uomasta, kun Taponen pohti Helsingin piispa Irja Askolan Helsingin Sanomissa julkaistua laajaa jäähyväishaastattelua. Esiin ylikomisario nosti kohdan, missä todetaan, kuinka turvapaikanhakijoita solvannut mies oli yhtäkkiä kertonut, ettei häntä ollut toivotettu tervetulleeksi koskaan mihinkään.
 
–Onkohan käyttäytymismalli samanlainen kuin koulukiusaamiscaseissa? Taponen tuumi omassa tviitissään.
 
Twitterissä keskustelu kääntyi välittömästi kuitenkin Turun puukotukseen ja turvapaikanhakijoihin koulussa. Iltalehti kertoi aiemmin, kuinka Turun puukotuksen pääepäilty, 17-vuotiaana esiintynyt mutta sittemmin 22-vuotiaaksi paljastunut marokkolaismies oli käynyt turkulaista peruskoulua yhden lukuvuoden ajan. 
 
Perussuomalaisten kansanedustaja Ville Tavio jätti viime viikolla asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle. Twitterissäkin Taposelta kysyttiin, mitä tehdään, jotta muut 20-vuotiaat olisi ”saatu pois kouluista”. Taponen vastasi, että heitä päinvastoin pitäisi kannustaa pysymään koulussa. 
Taposen vastauksesta käynnistyi varsinainen myrsky. Hänen näkemystään pidetiin ”sairaana” ja häntä vaadittiin eroamaan. Taponen taas vastasi, kuinka koulutus on integraation kannalta tärkeää. Lisäksi hän korostaa, että juuri ”ääriajatteluun taipuvaiset olisi syytä saada äkkiä kouluun”. Tukea hän sai kokoomuksen kansanedustajalta Juhana Vartiaiselta.
 
Ylikomisario Taposta syytetään keskustelussa politikoinnista ja eräs keskustelija vetosi kansanedustaja Kärnää puuttumaan tapaukseen. Kärnä lupaa viedä asiaa eteenpäin poliisijohdolle.

Lue myös:

Kansanedustaja järkyttyi Turun puukottajan peruskoulutaustasta: Kirjallinen kysymys

Sisäministeri Risikko Irakin palautussopimuksesta: ”Huonolta näyttää”

Laura Huhtasaari hyökkäsi muslimimaahanmuuttoa vastaan eduskunnassa – pääministeri ojensi

Kyyjärven pakkopalautus nosti esiin ristiriidan – Päivi Nerg: ”Toimenpiteitä jo työn alla”

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Orava

Koko twiittiketjun olisi voinut julkaista. Siinä Taponen toteaa muun muassa, että suomalaiset koulut ovat turvallisia. Siitä pitää huolen ammattimainen henkilökunta ja fiksut oppilaat. Siis terroristia vastaan.

Juha Karhu

Kannattaa olla ylpeä siitä ettet puhunut sanallakaan aiheesta, siinä sitä sivistystä kerrakseen.

Minä luin liian nopsaan nimen väärin ja virhe tapahtui siksi, sinä jatkat mehtäläistä linjaasi ja saisit aikuistua.

Kimmo Tallqvist

Tämä taponenhan purkautti Hgin rautatientorin leirin.
Siis suomalaisten leirin tietenkin ensiksi ja vasta paineen kasvaessa laittomien maassaolijoiden leirin.
Kertoo asenteesta kun tyyppi kävi somalien nuorisojärjestön kanssa minnesotassa kirkon ulkomaan avun turistimatkalla ja kaikki tietty veronmaksajien piikkiin.
Järkyttävää jos poliisi ei toimi neutraalisti vaan jonkin mahdollisen oman agendan varjolla.

Jouni Borgman

Inhimillisyyden puolustaminen on arvokas asia. Miksi se on ajautunut meillä jokseenkin arvostelukyvyttömien ihmisten käsiin? Onko nk. suvaitsevaisto ominut ihmisyyden puolustamisen mustasukkaisesti oman moraaliposeerauksensa (virtue signalling) välineeksi?

Kimmo Tallqvist

"Hyvää oppi tekee terroristillekin !"
Onko tää kaveri hieman vähä-älyinen ?
Varmaan se oppi tekee hyvää terroristillekin mutta hieman eri paikassa ja opetusluokassa. tekeekö se hyvää myös alaikäisille lapsille jos täysi-ikäiset terroristit kuolaa pikkutyttöjä luokassa.

Mauno Strandén

Miksi Irak ei ota kansalasiaan takaisin? Erään tietolähteen mukaan he tyhjensi vankilansa länsimaihin, siellä paapotaan ilmaiseksi ja seassa on todellisia ongelmiakin, että onneksi olkoon! Todellisuudessa ei tiedetä kuka kukin on, istuuko lapsenne siinä vierellä?

Risto Nikander

En epäile juurikaan tietoa. Risikko tunnusti, että "pahalta näyttää palautussopimusten aikaansaaminen". Soini on innostunut herrastelemaan ja elämään luksus elämää sen sijaan, että olisi yrittänyt saada aikaan palautus sopimuksia. Ja nyt, kun "omaa" puoluetta ei enään ole, on oman hillotolpan etsiminen pääasia.

Jos ja kun maassa on tuhansia laittomasti maassa olevia ja halutaan turvata suomalaisten turvallisuus, niin kyseessä on esim. vankilapäivän kustannuksella € 200/vrk. kyseessä noin 3000 "pakolaista" x 200 € vrk. = € 600 000 vrk = € 220 miljoona / vuosi.

Timo Hietanen

Miksi somalialaiset lähettävät lapsiaan Somaliaan ( veronmaksajien piikkiin ) sukuloimaan, jos kyseisestä maasta lähteneet ovat hakevat turvapaikkaa ?
Suomen sosiaaliturvajärjestelmä on Koko Maailmalle tarkoitettu oikeushyvä.

Jorma Myyryläinen

Mäkelä on mieltä, että koulussa ei "meidän pilttiemme" seassa saa olla sellaisia joita emme tunne. Hän siis tarkoittaa, että naapureidenkin lapset pitää seuloa, etteivät he vain tuntemattomina joudu Mäkelän herranterttujen kanssa samaan luokkaan, vai kuinka?

Gun-May Arffman

Suurimmat syylliset istuvat opetusministeriössä, Sanni Grahn-Laasonen ja opetushallituksessa. Sieltä tulleet ohjeet rehtoreille ja opettajille. Kaikkien niiden kriittisten opettajien äänet vaiennettu, jotka vähänkään ovat kritisoineet tätä nykymenoa kouluissa. Ei suomalainen aikuinenkaan saa peruskoulualueellakaan oleilla kouluaikaan, saatikka tunkea luokkaan. Järkyttävää ja skandaalimaista, että paperinsa pois viskanneet ulkomaalaiset aikuiset sijoitetaan alaikäisten lasten sekaan. Tämä on sairasta!

Risto Nikander

Onko 20 vuotias "koulutoveri" sopiva ikäraja lasten keskuuteen matuille, vaikka ikä olisikin todettu oikeaksi ?!?. Olen lukenut 15 - 16 vuotiaitten "pakolaislasten" tekemistä raiskauksista ihan riittävästi. Ja nuorempienkin uhkailuista. Kun vielä otetaan huomioon muslimikulttuurin hinku nuorten tyttöjen ja neitsyitten suuntaan.

Pentti Westerholm

Törkeätä selittää,että yli-ikäiset kuuluvat samaan kouluun oppivelvollisuusiässä olevien kanssa.Aikuisille on omat koulut ja näitä maahanmuuttajia voi ohjata aikuisopiskelijoille tarkoittettuhin oppilaitoksiin.Esimerkiksi ammattiopisto (ammattikoulu)josta saa myös ammatin hankittua samalla kertaa.Kyllä siellä aikuinen oppii kielen hyvin nopeasti.Onhan siellä ikäistä seuraa joiden kanssa voi keskustella laajemminkin.

Antti Salonen

Suomalaiselta vaaditaan tarkat selvitykset, että voi työskennellä koulussa. Jos on pössytellyt kannabista kolme vuotta sitten, ei pääse edes vahtimestariksi, ettei lasten turvallisuus vaarannu. Kuitenkin juuri lähi-idästä palannut isis-terrorista saa kuitenkin pitkänä liuhuvan partansa kanssa tallustella kouluokkaan ja viettää aikaansa lasten kanssa silloinkin kun opettaja ei ole paikalla.

Esko Kotilainen

Siis,Suomessa on toimiva poliittinen poliisiryhmittymä.
Mikähän sen nimi olisi,olisi kiva tietää.
Poliisi,eikä upseerit ole luvallisia itse esittämään omia ajatuksiaan poliittisesti,joten,jonkun tahon,poliittisesti voimakaan on oltava käskyjen takana.Vaan kuka?
Siinäpä kysymys?
Ja jos näin on että,poliisi alkaa esittämään omia ajatuksiaan,kuinka kansalaisen on ajateltava ja toimia poliittisesti,niin silloin on oikeuttettua alkaa vastarintaan.
Tulee mieleen taannoinen tapaus Pihtiputaalta,eräästä kansalaisesta,joka,metsätöiden ohessa keitteli omia viinojaan,ruuan jatkoksi,kurjuudessaan perheensä hyväksi.
No,vallesmanni,kun etelästä oli kotoisin ja ajatteli laittaa paikat kuntoon kertaheitolla,lähetti neljä konstaapelia,konepistoolein aseistautuneena,miestä kurittamaan.
No,jokaisen täytyisi tuntea historiasta,miten siinä kävi.
Tälläisiä Taposia poliisissa pitäisi informoida asiasta,miten käy,jos tosi tulee vastaan.Ei auta virkamerkki,jos se luokkaa suomalaisen oikeudentuntoa.Ja pahinta on se jos joku alkaa sanelemaan sinulle,mitä mieltä sinun pitäisi olla.
Hyi helvetti,mitä te touhuatte Suomessa,siinä täytyy olla koko Suomen poliittinen johto peukaloruuvissa jonkun taholta,eihän kukaan järkeä käyttävä täytä idiooteilla omaa pesäänsä.

tu

Aarne Relander

Odotan innolla, että Turun kurkunleikkaaja saadaan takaisin koulun penkille teinien seuraan opettelemaan suvaitsevaisuutta. Onhan se syrjäytymis-/radikalisoitumisvaarassa olevalle nuorelle vankilaa parempi paikka.

Harvoin olen nähnyt ihan näin räikeästi häpäistävän terroristien sekä ulkomaisia että kotimaisia uhreja.

Hannu Miinalainen

Valtiovalta syyttää kansalaisten vihaisia ( aiheesta) kirjoituksia kansan kahtiajakautumisen syynä. Mitä tämän pellen äärimmäisen halveksivan ja ylimielisyydessään vertaistaan hakevan, virantoimituksessa tapahtuneen, vi**uilun luullaan aiheuttavan? Näinkö poliisi vastaa lapsistaan huolissaan olevan kansalaisen hätään? Taponen kehtasi vielä tuossa ketjussa väittää koulujen olevan turvallisia koska koulutettu henkilökunta ja fiksut lapset???? Onko opettajat koulutettu terrorismin torjuntaan? Onko siis niin että lapsemme ovat vastuussa turvallisuudestaan itse koska ovat fiksuja? Onko nuo koulutetut opettajat saaneet koulukiusaamistakaan kuriin mutta Taposen ja Vartiaisen kouluun hyväksymät terroristi kyllä hoidellaan? Tällaisia puhuu virantoimituksessa oleva poliisi ja haluaisinkin tietää että näin ylimielisestikö poliisijohto maanmiehiään ajattelee?

Kai Niemeläinen

Kuten poliisi twiittasi, koulutus auttaa terrorin ehkäisemisessä. Turvapaikanhakijoiden kouluttaminen on hyvää ja humaania toimintaa. Kun se vielä terrorismiakin ehkäisee, sen täytyy olla tiettyjen ihmisten silmin väärin.

On ylilyönti Kärnältä luvata puuttua poliisin kirjoitteluun.

Jari Rahkonen

Kai Niemeläinen tahallinen väärin ymmärtämisesi on kuin pikkulapsen kiukuttelua. Henkiseen epäkypsyyteen ei valitettavastia auta edes koulun penkki. Kärnä tekee ihan oikein. Poliisin tehtävä ei ole provosoitua tai provosoida julkisesti.

Kimmo Tallqvist

Just joo,niemeläinen.
Kuinka Hyvin se koulutus auttoii ehkäisemään tässä turunkin puukotuksessa ?
Hyvin se koulutus opettaa myös suvaitsevaisuutta ja tapoja.
Ulkomaalaisten tekemät seksuaaliset ahdistelut ovat kasvaneet vain yli 520 %

Suojanen Petri

Jos taponen lausuu tälläsiä sammakkoja miksei suomen vangeille tehdä samankaltaista ?miksei vapauteta ku et pistetään vankilaan ku pitäis joka ikisen kohdalla pyrkiä tekee uusia kansalaisia eikä syrjäytyneitä rikollisia tai murha miehiä eli kysymys kuuluu miten terroristi eroaa esim murhaajasta tai sarja murhaajasta molemmilla sama tavoite olisi kiva kuulla poliisin kanta asiaan..

Kimmo Tallqvist

Juu.
Pistetään tämä marokkolainen takaisin vaan lasten sekaan koulunpenkille kun se näköala ylisuvaitsee näin kuulemma laajentua.
Sarjamurhaajat ja sarjahukuttajat samaan luokkaan oppimaan näköalan laajentumista ja suvaitsevaisuutta.
Hyvää se tekee oppi murhaajallekin !
Vankilahan ei kuulemma paranna ketään.
Mitäs jos oikein ylisupersuvattais ja laukkautetaan vankilatkin.
Näin ylisuvaitsevassa rajattomassa euroopassa rajavartiolaitoksenkin toimenkuvaa voisi kiillottaa.
Seuraavaa maahantunkeutumisvyöryä tornioon odotellessa virkamiehet voisi opettaa keittämään kunniavieraille kunnon kahvia ja kunnon riisipuuroa suomen tulevaa työvoimapulaa pelastamaan tulleita urheita moniosaaja ulkomaanvieraita varten.
Mitähän ne EU ;ssakin ajattelee kun ruoka oli viimeksi pahaa !
Ei se mitään vaikka moni moniosaaja tutkitusti onkin luku- ja kirjoitustaidoton eikä osaa vetää edes vessaa.
Voi ristus tätä päättäjien ja virkamiesten suvaitsevaisuus typeryyden määrää.

Timo Hietanen

Euroopan tapojen opettaminen arvojen ohella on suurimmalle osalle minareettien
varjoissa varttuneille ja imaamien aivopesua kuunnelleille on kuin tuuleen huutaisi !
Onko todellakin näin vaikea ymmärtää, että erilaisuus voi olla muutakin kuin rikkautta ?

Jorma Myyryläinen

Taponen on ihan oikeassa, koulutus ei mene koskaan hukkaan. Parempi todellakin, että syrjäytymis- ja radikalisoitumisvaarassa olevat olisivat peruskoulussa oppimassa ihan järkeviä tietoja ja hyödyllisiä taitoja kuin vankiloiden konnakouluissa tai terroristien koulutusleireillä t.m.s.

Joudun tässä asiassa poikkeuksellisesti olemaan jopa J.Vartiaisen kanssa samaa mieltä ja sitä ei ole tapahtunut varmaan koskaan aiemmin.

Simo Hyytinen

Sarkasmi on vaikea laji, jos nyt edes kirjoitustasi semmoiseksi tarkoitit? 6- arvosanaksi, koska muutama kieliopillinen virhe ja enemmän asiavirheitä.

Oletatko, että pakolaisia laitettaisiin vankiloihin syyttä konnakouluihin? Toisekseen terroristien koulutusleireiltä palaavien pääsy Suomeen pitäisi evätä.

Jorma Myyryläinen

En oleta Hyytisen osoittamalla tavalla vaan, että jos pakolaiset saavat kunnon koulutusta ja pääsevät sitä(-kin) kautta järjellisen elämisen piiriin, he mahdollisesti välttävät rikokset ja konnakoulut.

Minusta mahdollisimman moni terroristien koulutusleireille päätynyt pitäisi saada sieltä pois, poisoppimaan siellä opitus ja oppimaan tavallista elämää varten.

P.s. Kiitokset Hyytiselle kieliopillisten virheitteni tunnistamisesta. Olen toki tuskallisen tietoinen niiden luiskahtelusta huomaamattani tekstieni joukkoon. Asiavirheitä sen sijaan en itse havainnut, auttaisiko Hyytinen löytämään ne?

Jorma Myyryläinen

Toivottavasti Kärnä todellakin ottaa yhteyttä Taposen esimiehiin ja keskustelee asiasta poliisin neuvottelukunnassa. Siellä hänelle asioita paremmin ymmärtävät voivat opastaa mistä on kyse ja miten koulutus auttaa ihmisiä. Ehkä senjälkeen Kärnä itsekin ...