Maanantai 17.6.2019

Yle: Pääministeri Sipilä nostaisi roimasti Suomen pakolaiskiintiötä – 2000:een 750:stä

Luotu: 
11.9.2017 08:55
  • Kuva: Alma Media arkisto / Matti Hautalahti
    Kuva
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) sanoo Ylellä, että olisi valmis nostamaan Suomen pakolaiskiintiöitä reippaasti. Sipilä sanoo, että kiintiötä voisi nostaa väliaikaisesti jopa 2000 pakolaiseen.

Sipilä kommentoi asiaa Ylen Haloo Eurooppa -podcast-sarjan haastattelussa. Sipilän mielestä Suomen kannattaisi toimia taakanjaossa kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta. EU-maat sopivat pari vuotta sitten 160 000 pakolaisen taakanjaosta, josta Suomi on hoitanut osuutensa. Moni muu maa on laistanut velvollisuudestaan, ja määräaika päättyy syyskuun lopulla.

– Olisin itse valmis nostamaan Suomen kiintiön väliaikaisesti jopa 2 000 pakolaiseen, Sipilä sanoo Ylelle.

Sipilä haluaa, että korotetuista kiintiöistä päätetään EU-tasolla ja aikoo viedä asiaa aktiivisesti eteenpäin. Käännytyspolitiikka ja suhtautuminen turvapaikanhakijoihin jakavat Ylen mukaan pahasti Suomen hallitusta.

Lue myös: Juha Sipilän pakolaisaloite torpattiin heti – Terho: Turvapaikkakäsittelyt ensin ulos EU:sta

Tällä hetkellä Suomen pakolaiskiintiö on 750, mutta vuosina 2013–2014 se oli 1050. Sisäministeriö esitti budjettiriihessä kiintiön nostamista 1050:een, mutta asiasta ei löytynyt sopua. Pakolaiskiintiön nostosta odotettiin päätöstä jo kevään puoliväliriihestä. Sittemmin hallituksen riveistä siniset on ilmoittanut, ettei näe perusteita kiintiön nostamiselle.

Sisäministeri Paula Risikko (kok.) on perustellut kiintiön nostamista muun muassa sillä, että näin autettaisiin kaikkein suurimmassa hädässä olevia. Kiintiöpakolaiset tulevat Suomeen eri järjestelmän kautta kuin turvapaikanhakijat. Järjestelmässä sijoitetaan suoraan ulkomailta YK:n pakolaisiksi katsomia henkilöitä, jotka Suomi valitsee YK:n ehdotuksesta.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Ette ole hoitaneet entisiäkään alta pois ! Ettekä tiedä, keitä tänne Suomeen oikein
tulee. Täysin vastuutonta toimintaa jo ehdotusenakin. Onko taas käsky käynyt Angela
merkeliltä ? MIkä Suomen poliittista eliittiä oikein vaivaa ? Emmekö todellakaan tule
toimeen omillamme vai mistä ihmeestä tämä agenda on peräisin ?

petteri ritala

Hyvä idea, ja tyhmimmille tiedoksi, että pakolaiskiintiössä voidaan ottaa lapsiperheitä suoraan leireiltä, eli valintaa voi tehdä.

Turvapaikanhakijoissa hakijat voivat olla ihan mitä vaan, tässä tapauksessa olisi naiset ja lapset etusijalla.

Tuntuu siltä, että yleinen tyhmyys on vallannut ihmiset, kun ei edes eroteta pakolaisia rajalle tulevista turvapaikanhakijoista.

Olisi aina parempi ottaa pakolaisia suoraan pakolaisleireiltä, inhimmillisesti ja muutenkin hyvä asia.

Merja Fager

Jos pakolaiskiintiö nostetaan 2000, silloin pitää Suomen rajoilla myös olla passi tarkastus. Muuten niitä tulee myös sieltä koko ajan!
Nyt rajat vuotaa ja joka kk tulee 400-500 pakolaista avoimien rajojen takia! Tottakai olisi parempi että otettaisi suoraan leireiltä vaikka se 2000 äitiä ja lasta! Kuin että ovista ja ikkunoista tulee tuo määrä joka viikko!

Pasi Anttila

Muistuu mieleen keskustanuorten ehdotus (jota olin jo itsekkin aikasemmin miettinyt) että pakolaiskiintiötä voitais nostaa reippaasti, tosin nuorten ehdottama 10.000 taitaa olla liian iso pala suomelle haukattavaksi. Täällä kun ei osata edes kotouttamisen alkeitakaan. Vastapainoksi tälle suomi ei ottaisi vastaan enää muita pakolaisia eli niiltä osin "rajat olisi kiinni". Hyöty olisi että kiintiöpakolaiset voitaisiin seuloa jo suoraan leireiltä ja heillä olisi valmis pakolaisstatus. Tietäisimme ketä tänne tulee. Turvapaikkahakemusten käsittelystä vapautuisi resursseja ja kuitenkin suomi hoitaisi oman osansa kv. sopimusten tuomista velvoitteista. Niinkuin suomi on aina tehnyt.

Väinö Hirvelä

Kylläpäs nyt aika kuultaa muistot! Ensinnäkin keskustanuorten ehdotus myös lisäksi sisälsi, että perheiden yhdistämistä helpotettaisiin, eli käytännössä tuo 10 000 olisi semmoinen 20 000- 30 000 ihmistä Suomeen.

Tämän lisäksi vaikka ihmisoikeuspamfletti kauniisti spekuloi, että tältä otettaisiin "painetta pois" rajojen yli vaeltavasta pakolaistenmäärästä niin eihän se käytännössä noin tomi. Tällä hetkellä suomeen tulee rajalla asuylum sanan jälkeen noin 500 pakolaista kuukaudessa ja tämä on kaikki siihen päälle mitä kiintiöillä tulee. Riippuen mistä maasta vaeltajat ovat niin voi ollla mahdotonkin palauttaa jos ei ole palautussopimuksia kuten vaikka on Irakin kanssa.

sen sijaan polisiikin spekuloi twitterissä, että parrakkaita terroristeja on hyvä saada samoille koulunpenkeille 14 vuotiaiden tyttöjen kanssa kyllä terroristikin hyötyy opista ja osaavat opettajat sekä fiksut oppilaat kyllä osaavat suojautua puukoniskuilta tai seksuaaliselta häirinnältä ihan omin avuin.

Timo Hietanen

Kiintiöpakolaisia pakolaisleireiltä ? Samaa porukkaa kaikki tyyni, niin Syyrian, Irakin
kuin esim. Afganistanin ohella. Noiden maiden infra ja henkilörekisterijärjestelmä
on kivikauden ajoilta. Mistä näidenkään taustoja oikeasti tiedetään ? Pelkkää sumu-
tusta tukeutua väitteisiin, että taustat tiedettäisiin. Ja toisaalta, mikä pakko Suomen
on ottaa ylipäänsä tässä tilanteessa ketään, koska aiempien tulijoidenkin prosessit
ovat vielä kesken ja palautuksetkin tökkivät todella pahasti.

Pekka Hovatov

Voi vi##u kun olisi vaalit jo nyt, päästäisiin tostakin kusipäästä(Sipilästä) äänestämällä eroon. Saatana noita keskustalaisia sisäsiittoisia poliitikkoja. Miksei niiden lähisukulaisia olevia vanhempia aikoinaan steriloitu väkisin valtion toimesta, paljolta pahalta olisi Suomi säästynyt, se puolue on "raiskannut" kyllä tämän maan(Suomineidon) moneen kertaan ja aina perseeseen...

Hannu Mononen

Sipilän olisi syytä saada ensin laittomasti maassa oleskelevat poistetuiksi Suomesta ja puhua kiintiöpakolaisten lisäämisestä vasta sen jälkeen. Toisekseen hänen olisi aihetta kertoa julkisesti kustannukset hallituksensa päätöksestä ottaa v. 2015 maahan 36 000 turvapaikanhakijaa, joiden suojelun tarve olisi Dublinin sopimuksen nojalla kuulunut sevitettäväksi siinä EU-maassa, johon he tulivat ensimmäisenä.

Sinänsä UNHCR:n pakolaisleirien kanssa olisi kyllä syytä tehostaa yhteistyötä, mm. ulkoistamalla niille kansainvälisen suojelun tarpeen selvittäminen ja myöntämällä kaikki turvapaikat vain niistä otetuille, eikä nykyiseen tapaan "röyhkeimmät ensin" -periaatteella.

Kimmo Tallqvist

Röyhkeimmät ja etuoikeutetut ensin.
Eurooppaan on synnytetty löyhin ja tulkinnanvaraisten,ajastaan jäljessä olevien kv.sopimusten perusteella täysin keinotekoiset turvapaikkamarkkinat joista ainoat hyötyjät ovat lähtömaan etuoikeutetut ja varakkaat.
Peruspakolaista tämä järjestelmä kusee päälle.
Kaikki ongelman tietää mutta poliittinen korrektius estää sen tunnustamisen.
Eli virheitä ei uskalleta tunnustaa ja silloin niitä ei korjatakkaan.
Niin järkyttävä kuin v.2015 lehtikuva olikin hukkuneesta syyrialaislapsesta niin sillä ei silti ole mitään kontekstia valtaosaan EU;n ulkorajan ylittäneisiin.
Yhtä hukkunutta syyrialaislasta kohden tulee 100 000 nuorta geelitukkaa rajan yli vain paremman elämän toivossa.
Valtamedia loi itse vastakkainasettelun suhtautumalla kaikkeen vaellukseen rajojen yli myönteisesti.
Valtaosa kansasta on valmis auttamaan kantokyvyn mukaan oikeita hädänalaisia kunhan järjestelmän tuomat lusmut saadaan karsittua pois ja ulos euroopasta ja estettyä uusien onnenonkijoiden saapuminen.
Auttamisen pitää perustua faktoihin eikä nyyhkytarinoihin.

Mikko Toivonen

Mitään kiintiöitä ei voi eikä saa muuttaa ennenkuin koko maahanmuuton politiikka on perusteellisesti korjattu koko EU tasolla.

Nykyinen politiikka aiheuttaa vain ongelmia sekä tulijoille, että vastaanottajille. Mallia on haettava EU ulkopuolelta ja toistan joinakin esimerkkeinä Australian, Singaporen, GCC maiden systeemit

Kun niiden mallien viitteiden mukaisesti aletaan toimimaan mahdollistetaan laillinen ja täysin hallittu paljon suurempi maahantulo ja samalla lähes kaikkien ongelmien pysähtyminen kuin seinään. Etenkin GCC malleilla. GCC maissa maahanmuuttajien osuus toimivasta väestöstä on hyvin suuri. Qatarissa jopa 90% on maahantulijoita. Emiraateissa luokkaa 75%. Muissa GCC maissa niissäkin alimmillaankin 25% vastuulla ja uusittavalla määräaikais työluvalla. Työluvan uusinta joka 3 vuosi. Lähtö tulee heti jos työpaikka loppuu tai syyllistyy johonkin rikokseen. Siksi rikollisuus on erittäin vähäistä eikä ongelma vuokra lähiöitä ole syntynyt vaikka kaikki asuvat joko vuokra asunnoissa tai työnantajien "leiri hotelleissa" joissa asuu yleensä 4-6 työntekijää 1 huoneessa. Osa palkka-ja tehtävätasosta riippuen omassa vuokra asunto järjestelyssään ja osa jopa omistusasunnoissa sillä oleskeluluvan voi saada myös ostamalla asunnon. Paljon ns. rikkaita poliittisia pakolaisia asuukin esimerkiksi Dubaissa juuri tuolla perusteella.

Työntekijät lopulta palaavat omiin maihinsa kun eläkeikä tulee vastaan, mutta oman maansa oloihin hyvin tienanneena ja kyenneenä ylläpitämään kokonaisen perheen hyvällä tasolla omassa maassaan meikäläisittäin vaatimattomallakin palkalla. Ja kaikki tyytyväisiä, sekä vastaanottajamaa, että heikkojen talouksien ylikansoitetuista maista siedettävään työhön ja ansioon päässeet miljoonat.
Valtiokin tienaa sekä viisumi tuloilla että kaikkien tulijoiden työllisyydellä ja sen kansantulolla millä kustannetaan työhaluttomia paikallisia hyvillä "korvauksilla" olemisesta siivellä.

Jos EU ei saada järkeistämään omaa maahanmuuttoaan ja sulökemaan ulkorajojaan laittomalta liikenteeltä niin silloin ei mihinkään kiintiölisiin voida suostua vaan on toteutettava maan omassa vallassa olevia hallintakeinoja joita on jos halutaan ja pitäisi haluta vieläkin paremmin.

Pitäisi myös hallinnon ja viranomaisten muistaa että meille ei pääse yhtään turvapaikan tai talousturvapaikan hakijaa laillisesti ohittamatta jo turvallisia maita. Kaikki ovat Dublin sopimuksen mukaan laittomia ja siksi jokainen joka on tullut ilman ennakko viisumia pitäisi suoraan palauttaa tavalla tai topseella ja heti ilman valituksia.

Aimo Henriksson

Siitähän tässä pakolaisasiassa on koko ajan ollut kysymys. Puoluepiirejä lähellä olevat kiinteistösijoittajat ovat tarvinneet asukkaita ostamiinsa vanhoihin varuskuntiin ja konkurssihotelleihin. Kyllä verorahat kiertää iloisesti ja jää kehittyvien maakuntien Suomellekin vaalirahaa jaettavaksi.

Joonas Ranta

Pakolaiskiintiö on mainio konsepti. Maa saa valita parhaiten sopeutuvat ja oikeasti apua tarvitsevat. Mutta samaan aikaan ei voi antaa turvapaikkaturismin rehottaa kun nostetaan pakolaiskiintiötä. Rajalta pitäisi saada turvapaikka vain länsimaiden hakijoille ja Aasian sivistysvaltioiden hakijoille. Näin hakijamäärät mitattaisiin vuosittain joissain kymmenissä. Hyväntekeväisyystyö voitaisiin hoitaa kiintiöpakolaisuudella.

Esko Kotilainen

Tämän miehen mielenterveys näyttää järkkyneen.Onkohan hänellekin luvattu joku korkea virka EU:ssa.
Suomen poliittinen johto karkaa Eu:n suojiin,peläten kansan vihaa.
Hänen julkilausamansa ,Macronin kanssa tekemästä EU:n puolustuksesta,käsittääkin juuri sen,pelon.On saatava EU eliittiä puolustava kansalliskaarti,mitä pikemmin aikaan.
Koska kuset on housuissa,ja tahti kiihtyy.
He,he,Norjassa on vaalit,ja "populistit" voittavat taas kerran.
Tälläisiä Sipilöitä lukiessa olen samaa mieltä monen norjalaisen kera,EÖS sopimus voitaisiin purkaa,eikä se vanha pohjoismaalainen sopimus vapaudesta maiden kesken,ole mitenkään tabu.Ei suomalaisia tarvita,tälläistä idiotismia hakemaan pohjoismaihin.
Kuten jo aiemmin olen kirjoittanut OLETTE kusessa tässä touhussa,ja polittinen johto näyttää olevan housut kintuissa,ottammaan vastaan ypärileikattua muslimia.
Hyi helvetti,eikö löydy munaa suomen miehestä????

Jukka Mikkola

Sipilä jatkaa täysin johdonmukaisesti sillä linjalla, jonka hän aloitti aikanaan luvatessaan Kempeleen talonsa turvapaikanhakijoiden käyttöön. Tässä ei ole näin ollen mitään ihmettelemistä. ”Sama kaiku on askelten.”

Olen lukenut viime päivien aikana Hesarin aikakonetta ja siinä systemaattisesti sota-ajan lehtiä. Kansa taisteli olemassaolostaan. Hesarin etusivun sankarivainajien päivittäiset kuolinilmoitukset kertovat kovista ajoista. Suosittelen samaa vilpittömästi kommentoijille (hs.fi/aikakone). Ehkä päättäjillä olisi myös tarvetta näiden sivujen lukemiseen. Nykytilanteen valossa voisi asiallisesti kysyä: Olivatko nämä uhraukset turhia?

Jouni Borgman

Toivottavasti Keskustapuoluetta tähän asti kannattaneet osaavat vetää johtopäätöksensä. Keskustalla saattaa olla myös oma Persu-ilmiönsä edessään. Ei Väyrynen ole ainoa globalismiin ja EU:n hillopurkkien kilinään kyllästynyt.

Jukka Kautto

Nostin kytkintä Suomesta jo kahdeksankymmentäluvulla ja elän jo kolmanessa maassa. Tänä aikana ei toiminut henkilöpareitten hävittäminen, vaan piti olla näyttöä muuton hyödystä myös isäntämaalle. Nyt sen sijaan koko maailman sekuliremmi on tervetullut valikoitsemaan sosiaaliturvakohteeseensa länsimaissa, joten maksakaatte te Herran tähden siitä etuudesta niin kauan pystytte.

Panu Saarela

Kannatettava ehdotus, joka ei tietenkään kelpaa rasisteille (persuille). Jos laikki maat kaikkina aikoina olisivat toimineet samalla äärinationalistisella tavalla, niin valtava määrä apua olisi jäönyt sotien jälkeen tänne tulematta. Ja miljoona suomalaista elintasopakolaista olisi palautettu takaisin. Mutta teitä riekkujia kiinnostaa vain oma napa - jonka senkään parasta ette ymmärrä.

Eenok Reenkeula

Näyttää siltä, että nyt taas puhutaan monesta asiasta yhtä aikaa ilman, että hoksataan mistä milloinkin. Ja että kuka kulloinkin on ajattelemassa, ja millä eväillä.

VAIN omalta kannaltani olen nähnyt asia näin.
* Siirtolaiseksi Amerikkaan Suomesta, aika hyvin meni, vaikka italialaisilla paremmin. Sittemmin rahan perässä pikkutölleistä Ruotsiin. Sekin meni aika hyvin.
* Ensimmäinen invaasio Lähi-Idästä meillekin, Tulijat otettiin vastaan "hymyssä suin". Että kun teillä on vaikeaa. Sittemmin joidenkin silmät rupesivat avautumaan, vaikka esim. Herra Pääministeri ei näytä vielä kokeneen herätystä.
* On käynyt ilmi, että sieltä karkuun lähdön motiivit ovat olleet toiset, kuin täällä ilmoitetut. Esimerkiksi tänne tulleet ovat "henkensä hädässä" pakoon lähteneitä terveitä nuoria miehiä, joiden suku elää edelleen omassa kotimaassaan, ja lähettelee tarvittaessa uutta dokumenttia.
Tähän kohtaan toistan ennen lausumani; isäni ja muut hänen toverinsa lähtivät Talvisotaan, eivät juosseet karkuun. Sittemmin me kaikki yhdessä olemme tehneet tästä maasta sen, mikä se nyt on.
*Tärkein viimeiseksi, ja se on kulttuuriero. Totta toki on, että jokaisessa porukassa on eri tavalla omaankin ajatusmaailmaansa suhtautuvia. Mutta eiväthän muslimit ole tulleet sotimatta toimeen edes toistensa kanssa.
https://aikapommi.wordpress.com/
Vastuulliset paimenemme puhuvat kotouttamisesta ikään kuin se olisi noin vain tehtävissä.

**
Oma enää lyhyt jäljellä oleva ikäni takaa sen, ettei minun tarvitse kovinkaan pitkälle seurata meidän sinisilmäisen "päättäjiemme" vatulointia selvissä asioissa.

Näiden hädänalaisiksi ilmoittautuneiden raavaitten rintamakarkureiden joukossa on näytteeksi asti radikaalejakin. Ja niitä näköjään syntyy lisääkin, ylimitoitettujen toiveiden ja koraanikoulujen kautta.

Jari Kaisla

Pakolaiskiintiöiden nostamisessa ei ole suurtakaan ongelmaa jos se tehtäisiin oikein. Esim. otettaisiin kokonaisia perheitä Suomeen kuten Kanadassakin tehdään ja tulokset ovat olleet hyviä. Meillä sen sijaan harrastetaan enemmänkin sellaista pakolaispolitiikkaa jossa otetaan 16-30 vuoden ikäisiä yksittäisiä poikia/miehiä ja heidät sijoitetaan johonkin yksityisesti rahoitettuun laitokseen minkä omistukset ovat enemmän tai vähemmän hämäriä ja jota valtio sitten tukee rahallisesti.

Ari-Pekka Leppänen

Nyt pitää osata lukea rivien välistä. Se mistä Sipilä puhuu on EU:n keskenään jakamat pakolaiskiintiöt eli silloin EI puhuta YK:n pakolaisleireiltä tulevista perheistä vaan tänä päivänä Välimeren meritaksipalvelun asiakkaista Italiasta. Eli emme tiedä edelleenkään kuka tulija on.

Sipilän tuntien kiintiönnousu ei vaikuta mitenkään rajavalvontaan tai passien tarkistuksiin yms. ja rajan yli voi edelleen kävellä hakemaan turvapaikkaa kunhan vain muistaa sanoa yhden sanan.

Pekka Hovatov

Ja jokainen tänne päästetty "pakolainen" kutsuu kännykällään vähintään 7kpl kavereitaan tyyliin" Tule Mahmud ja Abdullah tänne lihapatojen ääreen. Ei tarvitse odottaa paratiisia, täällä tyhmät blondilehmät antaa perää ja jos ei anna, niin ota väkisin, ei tule tuomiota. Suomi helppo maa ja tyhmät ihmiset kusettaa" Ja niin Mahmud ja Abdullah tulee perässä, vaatii perheen yhdistämiset ja molemmat kutsuu taas 7 kaveriaan ja homma jatkuu ja kantasuomalainen maksaa lystin... Ei ole lottovoitto syntyä Suomeen, mutta on lottovoitto tulla pakolaiseksi Suomeen....

Timo Hietanen

Onko Sipilällä hermoromahdus, todellisuuden taju hämärtynyt vai mahdollisesti joku
psykoosi päällä, joka inttää "sisäisellä äänellä" -asylum ? Aivan harhaista höpinää ja
ilmeisesti liittokansleri Angela Merkelin nuoleskelun jälkioireita ?

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
todellisuuden taju hämärtynyt vai mahdollisesti joku
psykoosi päällä
Myös ulkoministeri Timo Soinillakin vai?
Oli heinäkuussa-17 Brysselissä sopimassa pakolaisista jota Italiassa on yli 90 000.Kuulemma Suomi pitää kiinni siitä mitä on sovittu.
lähde;
YLE
Ei taida onnistua Ex-persuiltakaan vain rusinat pullasta ottaminen EU. Taakanjako kaikkien 28 EU-maan kesken kun on sovittu jo -15.

Markus Vuorivirta

Tässä on hämätty vielä termeillä. Tässä puhutaan pakolais-kiintiöstä, vaikka kyse on näistä turvapaikanhakijoista joita otetaan euroopan sisäisillä siirroilla. Asialla ei ole mitään tekoa niiden OIKEIDEN pakolaisten kanssa, mitkä ovat kiintiösellaisia (jotka otetaan vielä näiden lisäksi). Eli kiintiöpakolaisia. Jos uutisointi tai sipilän lausumat olisi totuudenmukaisia, käytettäisiin oikeita termejä. Turvapaikanhakijakiintiö. Turvapaikanhakijat ei edelleenkään ole niin pakolaisia, kuin alkuvaiheessa vielä maahanmuuttajiakaan. Euroopalle tietysti sopii, vaikka suomi ottaisi satatuhatta näitä. Näistähän ei euroopassa pulaa ole. Sipilä varmaan tietää itsekin, että on viimeistä kertaa enää pääministerinä ja siten tekee vielä lopulliset vahingot maalle, sitomalla asian EU-tasolle. Näin tällaisilla miljonääreillä on tapana. Toinen vollotti eilen floridan mökillään, miten on niin pelottavaa hurrikaanin keskellä, vaikka kansanedustajien kesäloma on loppunut jo aikoja sitten (Eero Lehti). Ei nämä välitä seuraamuksista tuon taivaallista. Mutta ei siinä mitään. Tällaiset kansanedustajat ja päättäjät kansa on valinnut. Niin taitaa valita seuraavallakin kierroksella. Kantakoot sitten seurauksetkin. Turha sitä on vollottaa kun puukkoa paukku torilla tai hameen sisällä on jokin käsi yhtäkkiä.

Timo Hietanen

Mitä eroa on todellisuudessa kumiveneillä Eurooppaan salakuljettajien avulla liuku-
neista ja esim. Turkissa olevien pakolaisleirien tai Italiassa "suurjakoa" odottavien
ns. "turvapaikanhakijoiden" välillä ? Tulevat samoista maista islamilaisista maista,
imaamien pyhäkoulut käyneinä, kuten paperinsa polttaneet ennen kumiboottiin astuneet minareettien varjojen kasvatit. Samoja taqiyyaan-moniosaajia ja islamin marinadin maustamia, joista viranomaiset eivät oikeasti tiedä monien kohdalla todellisuudessa yhtään mitään ? Ovatko so. jo alustavasti "korvamerkityt" massat sitten jotenkin eurooppalaisiin, liberaaleihin arvoihimme paremmin sopeutuvia ? Siis ei mikään turvallisuusuhka - simsalabim ? Miksi meitä suomalaisia yritetään jopa tässä yksityiskohdassa kusettaa ja annetaan parempi kuva asioista, joka ei ole totta.

Jairi Palonen

On parasta jo hyväksyä, että väkivaltainen ääri-islamismi on yksi osa islamia. Ymmärrys auttaa kamppailussa ääriaatetta vastaan.Salafismi on Saudi-Arabian valtionuskonnon wahhabismin äärimuoto. Sen julistaman pyhän sodan tähtäimessä ovat vääräuskoiset länsimaiset ja lukumääräisesti vielä korostetummin – toiset muslimit, erityisesti shiat. Pyhä sota voi toki olla muutakin kuin kurkun leikkaamista, mutta totta on, että ääri-islamiin kuuluu olennaisesti väkivalta.Etnisyydestä, kansallisuudesta ja uskonnosta tarmokkaasti eriytymään pyrkivän länsimaisen ihmisen on vaikea käsittää, kuinka vahvasti heimo, usko ja veri vaikuttavat maailman kulttuureissa. Meidän suvaitsevaisuutemme näyttäytyy heikkoutena. Heikkoutta käytetään armotta hyväksi.Sanat muuttuvat teoiksi. Ei se ole lopulta sen kummempaa.

Uskonnonvapauden ja kulttuurisen suvaitsevaisuuden nimissä meidän ei pidä tehdä itsestämme täydellisiä idiootteja.