Lauantai 20.7.2019

Näkökulma: Jussi Halla-aho paljasti salaliiton

Luotu: 
13.9.2017 07:45
  • Kuva: Alma Talent
    Kuva
    Arkistokuvassa pääministeri Juha Sipilä (kesk.) Jussi Halla-ahon takana (ps.) Kesärannassa.
|

Sen lisäksi, että politiikan tekeminen on toisinaan tyhjästä taikomista ja epäilyksen varjon aiheetonta heittelyä, se on myös salaliittoteorioita.

Tuorein ”salaliitto” on löytynyt hallituksesta, joka on erimielinen pakolaiskiintiöiden nostamisesta. ”Paljastajana” on oppositiopuolue perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho.

Tosiasiassa hallituspuolueet yrittivät päästä sopuun pakolaiskiintiöiden nostamisesta jo budjettiriihessä, mutta yksimielisyyttä ei saavutettu. Tämän kertoi elokuussa sisäministeri Paula Risikko (kok.) Uudelle Suomelle.

Risikko oli itse keväällä esittänyt kiintiön nostamista 750:stä 1050:een. Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) nokitti luvun nyt 2 000:een.

Perussuomalaisista irtautunut sinisten ryhmä torppasi hallituksen suurten puolueiden ajatukset julkisuudessa, mistä oppositio pääsi vinoilemaan, kukin tyylillään.

Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtaja Krista Mikkonen twiittasi: ”@juhasipila haluaa nostaa pakolaiskiintiötä, samoin @risikko. Annatteko todellakin kuihtuneiden sinisten estää sen?”

Sinällään aiheellinen kysymys, jossa nostetaan esiin alle kahden prosentin puoluevirityksen hämmästyttävän suuri poliittinen painoarvo Suomessa.

Ja sitten siihen salaliittoon, jossa esittäjänsä ajatukset harhailevat jo selvästi pitemmälle.

Halla-aho tiedotti eilen perussuomalaisten toivovan, ”että pääministerin puheet pakolaiskiintiön nostosta ovat pelkkää teatteria, jolla halutaan antaa hallituksen äänettömänä yhtiömiehenä toimiville ’sinisille’ mahdollisuus profiloitua ’tiukan linjan’ kannattajina. Mikäli näin ei kuitenkaan ole, on syytä epäillä pääministerin arvostelukykyä”.

Kirjoittaja on Uuden Suomen päätoimittaja.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

Persujen "salaliitto" eli lehmäkauppaa:

Yhdeksän ps-kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikan tiukennuksia sote-uudistuksen ehtona
Keskiviikko 29.3.2017
IL
Yhdeksän perussuomalaisten kansanedustajaa vaatii maahanmuuttopolitiikkaan lisää tiukennuksia
- sote- ja maakuntauudistuksen etenemisen ehtona.

Siis 9 .Persuja oli 39 .Lopuille 30 Ps olisi kelvannut kepu,kok ehdotus.

Michael Perukangas

Sipilä voisi lopettaa tämän venkoilun, kun hän tekee tämän vain esittääkseen, että hallituksella olisi muka sosiaalista omatuntoa, mutta sitten vain muka perussuomalaisten vaatimuksesta kiintiön nostamiseen ei voidakaan myöntyä.

Näin tehdessään Sipilä yrittää näyttäytyä mukamas hyvänä ihmisenä, ja samalla heittäytyä marttyyriksi, kun kaikki hyvin tietävät, että kiintiötä ei voida nostaa niin kauaa kun perussuomalaiset - anteeksi siis Siniset - ovat hallituksessa, ja heidät on siellä hallituksen taustakuiskaajina toimivien vuoristoneuvosten toimesta siellä pakko pitää.

http://furttis.blogspot.fi/2017/09/moraalisen-omatunnon-esittamista.html

Teppo Vanamo

Pakolaiset ovat hyvää bisnestä, tai ainakin mainio tekosyy siirtää tuuliajolla olevan valtion ottamat lainat suoraan ennestään rikkaiden taskuihin. Ensin ajetaan täysin tarkoituksellisesti valtio tilaan, jossa se ei kykene suoriutumaan tehtävistään, ja sitten tarjotaan yritysten kautta "apua" tuplahintaan, jonka valtio maksaa lainarahalla. Suomalainen kapitalisti on vihdoinkin keksinyt Sammon salaisuuden. Tämä poliittinen pyramidihuijaus toimii melkein yhtä hyvin kuin sota vieraalla maalla.

Parhaillaan on meneillään useita projekteja toiminnan laajentamiseksi samalla systeemillä. Otetaan kunnilta rahat pois ja sotketaan soppaan maakunnat, jolloin voidaan yksityistää terveydenhuolto. Taas valtio ottaa miljardin lainaa jakaakseen sen rikkaille. Otetaan valtion kunnossapidolta rahat pois, niin moni tie saadaan yksityisten firmojen huollettavaksi - tietenkin tuplahintaan ja valtion ottamilla lainoilla. Tätä listaa voisi jatkaa loputtomiin, mutta eihän siitä ole mitään apua. Ei tämä kansa kuitenkaan usko, lankeaahan se joukolla muihinkin pyramidihuijauksiin ja nigerialaiskirjeisiin.

Tuomas Sikander

Niin totta, eivät usko vaikka todisteet hyppii silmille.
Kaikkein säälittävämpiä olentoja ovat tavalliset ihastuksesta hihkuvat hyödylliset idiootit, nämä paikalliset Käykö Keuhkot joille on sattunut tipahtamaan Ahmedin pöydältä tavallista suurempi murunen.
._.

Pasi Anttila

Salaliitoja voidaan kehitellä monia. Esim viimekesäinen "näytelmä" joko syntyi perussuomalaisten puoluekokouksessa joka lopulta päättyi siihen että osa perussuomalaisita "irtosi" puolueesta. Tämä sinisten irtautuminenhan on nähty Sipilä, Orvon ja Soinin manooverinä jolla pelastettiin hallitus koska Sipilä ja Orpo eivät voineet jatkaa hallitusyhteistyötä Halla-ahon johtaman puolueen kanssa näistä kuuluisista "arvoeroista johtuen. Tämähän vallitseva kuva.

Voidaan myös ajatella niin että tämä "kahtiajakuatuminen" olikin suunniteltu perussuomalaisten piirissaä Halla-ahon, Terhon, Soinin ja esim Huhtasaaren kesken jolla vedätetiin hallitusta. Tämä porukka tiesi kuinka puheenjohtajaäänestyksessä käy ja tiesivät myös että hallituskumppanit ei uutta puheenjohtajistoa hyväksy ja hallitus näin ollen kaatuisi.
Perussuomalaisille esim uudet vaalit olisivat olleet myrkkyä tässä tilanteessa jossa gallupluvut tippuivat kuin lehmän häntä. Siksi keksittiin keino jolla hallituksen kaatumien ja mahdolliset uudet vaalit voitaisiin välttää.
Tämä mahdollisti myös "kiristää" hallitusta tiukempaan perussuomalaisten linjaan sopivampaa maahanmuuttopolitiikka, mitä ei olisi ollut odotettavissa jos persut olisi vaihdettu liberaaleihin rkp:n ja kristillisdemokraatteihin, puhumattakaan uusien vaalien jälkeisetä mahdollisesta punavihreistä joita Soini ja koko perussuomalainen puolue inhoaa yli kaiken.

Kiinnostavaa on myös se että mitään suurta liikhdintää ei ole perussuomalaisten piirijärjestöissä tapahtunut ei liukumia sinisiin, ei suuria riitoja, sinisilläkään ei hirveää kiirettä ole kannattajakorttiensa keruussa. Oma villi arvaukseni onkin että koko uusi puolue jää perustamatta ja ennen seuraavia vaaleja, siis eduskuntavaaleja puolue on taas yhtenäinen.

Tällä manooverilla puolue on pysynyt julkisuuudessa samoin sen teemat tiukempi maahanmuuttopolitiikka ja kallubkannatus on taas nousussa.

Että tällaisia salaliittoteorioita tälläkertaa:)

Marja-Liisa Kalkela

Kumma kun US kirjoitti oppositio persujen venkoiluista demareille ja vasureille -11-15 se oli "asiaa" .
Mutta nyt se on parodiaa?
Se on vähän kuin gallupitkin tuolloin. Yle oli ainut joka oli oikeassa jos persujen kannatus oli nousussa. Jos taas laskussa HS gallupit oli oikeassa Ylen väärässä.
Ilman toimittajia ja mediaa persut ei istuisi hallituksessa eikä olisi ollut toiseksi suurin puolue -15.

Kimmo Tallqvist

US lähti myös mukaan tiedottamaaan tästä hallituksen täysin epäolennaisesta huutokaupasta tilanteessa jossa EU;n eteläinen ulkoraja vuotaa kuin seula ja kaikki tuntemattomat mukaalaiset otetaan vastaan.
On täysin yhdentekevää onko kiintiöpakolaisia tuhat tai pari.
Nämä tulijat valikoidaan,indefioidaan ja kotoutetaan.
Ongelma on täysin hallitsematon ja toimimaton euroopan turvapaikkajärjestelmäprosessi joka nykyiselläån toimii varakkaille kolmansien maiden etuoikeutetuille ohituskaistana eurooppaan käyttäen turvapaikanhakua härskisti hyväksi.
Hyötyjinä ovat myös salakuljettajat ja vastaanottajamaan vastaanottokeskusbisnes ja juristit.
Häviäjiä ovat ne oikeat, henkensä edestä pakenevat hädänalaiset todelliset pakolaiset ja euroopan veronmaksajat.
Nykyiselläån järjestelmä on inhimillisyyden irvikuva jossa varakkaimmat ja röyhkeimmät tulevat peruusteetta nauttimaan ylevien ylisuvakkien täysihoidosta kansan piikkiin.
On siellä mukana myös varakkaita oikeitakin pakolaisia mutta yhdenvertaisuuden nimissä kaikki halukkaat pitäisi käsitellä hot spot keskuksissa euroopan ulkopuolella.
Tasa-arvo toteutuisi kun rahalla ei enään euroopan lihapadat aukenisi.
Ymmärtämättömät ylisuvakit ja kykenemättömät päättäjät ensin itse luovat vastakkainasettelua kansan ja elintasosurffarien välille ja kriitikoita syyttävät vihapuheesta ja rasismista.
Antaa ääripäiden älämöidä mutta tolkun kansa vaatii turvapaikkajärjestelmän täysremonttia ,laittomia ulos maasta ja jatkossa ennaltatutkitusti aitoja pakolaisia kantokyvyn mukaan.
Autetaan autettavia ei lusmuja ja venkuloita.
Hallitus ja media askartelevat epäolennaisuuksien parissa yrittäen kääntää huomion pois oikeista ongelmista.

Nita Hillner

Olen tässä pienessä päässäni miettinyt seuraavaa: Miksi Eurooppa ei kieltäytyisi ottamasta vapaasti vaeltavaa ja rajoja ylittävää turvapaikanhakijajoukkoa, vaan vaatisi yhtenä miehenä saada itse valita pakolaisstatuksen saaneita kriisialueiden leireiltä. Näin voisimme itse valita keitä otamme ja riskit pienenisivät huomattavasti. Jos näin toimisimme voisi Suomi hyvinkin nostaa pakolaismääriä paljonkin. Tällöin myös haavoittuvimmat olisi etusijalla.

Näin ei kuitenkaan voida toimia ennen kuin Euroopan rajavalvonta on kunnossa. Eli rajojen yli pitäisi päästä vain järjestäytyneesti Euroopan järjestelmien avulla ei kaaosmaisesti rikollisliigojen avulla.

Pasi Anttila

Ainahan voi toimia toisin, myös niinkuin ehdotit. Heti kun sille on poliittista kannatusta yli 20 jäsenvaltion unionissa.
Ongelmaksi muodostuu se että mihin ne ihmiset laitetaan/menevät/joutuvat kun euroopan rajat on kiinni. Turkkiin? Siellä on jo miljoonia pakolaisia. Libyaan, karmeisiin oloihin ja hyväksikäytettäviksi ym.
Tulevina vuosina nämä pakolaisvirrat todennäk. vain paisuvat joten edessämme on humanitaarinen katasrofi teimme niin tai näin. Jotenkin se pitäisi pystyä ratkaisemaan koska miljooniin kasvavat pakolaismassat saavat aikaan kaaosta ja konflikteja.
Vastaus ei tietenkään ole se että he kaikki tulisivat eurooppaan jokin muukin keino pitää olla. Paras keino on auttaa näitä ihmisiä kotiseuduillaan, joskin siinä olemme jo nyt myöhässä mutta parempi aloittaa nyt kun ei koskaan.

Timo Hietanen

Euroopassa on jo tällä hetkellä kymmeniä ellei satoja tuhansia "turvapaikanhakijoita"
ja heihin rinnastettavia rojen yli seilaajia, joiden taustasta, nimestä ja rikosrekisteristä
on joko hatarat, paikkansapitämättömät tai totaalisen valheelliset tiedot. Ja tähän
massaan sisältyy todennäköisesti tuhansia sellaisia asylum-kanditaatteja, jotka ovat
saaneet suojelua tekaistuin henkilötiedoin. Lukuisten Euroopassa tapahtuneiden
terrori-iskujen jälkiselvittelyissä tämä on tullut selkeästi esille, niin myös Turun iskun
jälkeen jo ensimmäisen viikon aikana. Vaikea uskoa, että ns. pakolaisleirien massojen
taustoista tiedetään yhtään sen tarkemmin. Samaa porukkaa Irakista, Syyriasta ja
Afganistanista - samojen puutteellisten jollei kivikautista henkilörekisreriä edustavia
henkilöitä. Jo tässä milessä väite siitä, että turvapaikkaleireiltä otettava porukka olisi
jotenkin viattomampaa, sopeutuvampaa ja uskonsa yhdessä yössä muuksi muuttavaa
porukkaa. Ei se islamilainen tausta miksikään muutu, oletko sitten pakolaisleireiltä
tai yön pimeydessä kumiveneellä Eurooppaan lipunut imaamien pyhäkoulun kasvatti.

Kimmo Tallqvist

Osittain samaa mieltä mutta kyllä se nyt jotain muutosta saisi hakijarakenteisiin.
Ei tulisi albaaneja ja marokkolaisia sotaa käymättömistä maista.
Jatkossa hakijat eivät yli 70 %;sti olisi nuoria geelitukka miehiä hakemassa discorahaa vaan valikoituja perheitä ymv.
Kyllä räikeimmät väärinkäyttötapaukset saataisiin ainakin seulottua paremmin ilman vuosikausien loisimista vokeissa.