Keskiviikko 24.7.2019

Ministeri puuttui vastaanottobisnekseen: ”Turvapaikkajärjestelmää ei saa käyttää miljoonavoittoihin”

Luotu: 
12.9.2017 16:18
Päivitetty: 
12.9.2017 16:40
  • Kuva: Laura Kotila/Valtioneuvoston kanslia
    Kuva
    Kulttuuri- ja eurooppaministeri Sampo Terho (sin.)
|
Kulttuuri- ja eurooppaministeri Sampo Terho (sin.) hämmästelee vastaanottokeskuksia pyörittävän Luona Oy:n tekemiä voittoja.
 
Suomen Kuvalehti kertoi tänään verkkosivuillaan, että Luona on tehnyt yli kolme miljoonaa euroa voittoa vastaanottokeskustoiminnalla.
 
–Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi, Terho kritisoi.
 
–Turvapaikkajärjestelmän on oltava reilu myös suomalaiselle veronmaksajalle ja on ehdottoman tärkeää, ettei humanitaarista maahanmuuttoa käytetä miljoonavoittojen takomiseen. Vastaanottobisneksessä ei voida tinkiä yleishyödyllisyyden ja veronmaksajien edun vaatimuksesta, ministeri jatkaa.
 
Terhon mukaan on selvää, että turvapaikanhakijoille on järjestettävä asianmukainen majoitus. Hän toteaa kuitenkin tiedotteessaan, että jatkossa ei voida tehdä sitä virhettä, että ilman kilpailutusta yrityksille annettaisiin veronmaksajien kuittaama avoin sekki.
 
Vastaanottopalvelut tilaa hankintoina sisäministeriön alainen Maahanmuuttovirasto. Luona Oy on Maahanmuuttoviraston hankintojen suurin yksittäinen toimittaja, ilmenee valtion hankintoja listaavalta Tutkihankintoja-sivulta. Esimerkiksi vuonna 2017 Luona Oy on syyskuuhun mennessä toimittanut virastolle vastaanottokeskuspalveluita lähes 20 miljoonan euron edestä. Toinen suurtoimittaja Punainen Risti tosin on jakautunut aluejärjestöihin, joiden yhteenlasketut toimitukset vuodelta 2017 ovat hieman vajaat 30 miljoonaa euroa.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Juha Koivusaari

"Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty maahanmuuttokriisin aikana taloudellisesti hyväksi"

Miten niin syntyy mielikuva, kun juuri näin on tehty? Ja vielä poliitikkojen lähipiirin toimesta. Miksi näitä asioita koitetaan siloitella? Puhukaa poliitikot edes joskus niin kuin asiat ovat. Vai ettekö enää osaa?

Marja-Liisa Kalkela

Uutissuomalainen: Suomi tarjoaa vapaaehtoisesti palaaville turvapaikanhakijoille rahaa – avustusta jopa 2500 euroa?
IS 13.9-17
Avustusta nostetaan 1500 eurosta 2500 euroon.
Rahaa varattu 8,8 milj.

No paljonko kansan taskut kestää palautuksia?
Yhden pakolaisen palautusraha 2 500e= 5 työttömän kk tuki elantoon (toimeentulotuki)

Marja-Liisa Kalkela

Useampikin on eduskunnassa niistä ja muustakin päättänyt:
Sampo Terho
Suuri valiokunta (jäsen) 05.05.2015-04.05.2017
Suomessa EU:n turvapaikkapolitiikkaan liittyvistä asioista neuvottelee sisäasiainministeriö.
-Suomen kannoista päättää eduskunta, jossa asioita käsittelee
-suuri valiokunta.
(jossa istuu joka eduskuntapuolueesta useampikin jäsen)

Gun-May Arffman

Perkaamisen voisi aloittaa Petteri Orpon vaimon lakitoimistosta, joka tehtailee valitusten auttamisessa hallinto oikeuksiin. Tämä alkoi silloin, kun Petteri Orpo oli sisäministerinä. Ei ihme että Orpo istui käsiensä päällä tekemättä mitään, kun 2015 vyöryi maahan taustoiltaan tuntemattomia elintasosiirtolaisia reilut 36000 ja virta sen kun jatkuu tänäkin päivänä.

Marja-Liisa Kalkela

Totta. Tuntuu kuin persut olisi 2½ vuotta hallituksessa ollessaan kulkenut laput silmillä,tulpat korvilla eduskunnassa. Terho ja Huhtasaari ei tiedä mitään mitä Kepu,Ps,kok on päättänyt? Ei edes kustannuksista mitä pakolaiskeskuksista tulee? Miten ne on tehnyt budjettia? Miten ne on jakanut vastaanottokeskusten rahat ja mille tahoille?
Sininen-puolue kaivelee nyt papereita esille ajalta 29.5.2015-16.6.2017
Mitään uusia sopimuksiahan ei ole tuon jälkeen tehty,kun oli kesälomat 5.9 asti.

Kari Aaltonen

Tää kuvastaa kyllä hyvin tämän hallituksen toiminta periaatteita,veroja ja maksuja voidaan hyvin korottaa, jotta saadaan rahat lypsettyä omiin taskuihin ja jos tällaista mahdollisuutta ole, niin siellä tehdään leikkauksia.

Timo Virtanen

Eivät kai ole menneet omiin taskuihin. Kannattaa kyllä vähän tutkia, mitä tahoja on majootusbisneksessä mukana. Nyt ei enää ole mitenkään hätätila, kuten oli alussa, jolloin piti löytää 30.000:lle asianmukaiset tilat. Samoin on syytä tutkia, ettei ole virkamieskoplauksia. Tai sidonnaisuuksia kiivaasti pakolaisia kynsin hampain suosiviin poliittisiin tahoihin.

Mauno Strandén

Virtasella valikoiva huomiokyky, kun 30 000 tuli maahamma maasta joka ei ole turvaton, eli Ruotsista! Takaisin vaan joka sorkka, vai meinaako Virtanen, että siellä on hengenvaara? Kyllä tämä on matubisneksen haltijoiden toivoma tilanne!

Marja-Liisa Kalkela

Lainaus:
–Syntyy mielikuva, että kansallista hätätilaa on käytetty

Voisiko tuohon laskea myös köyhät? Kun PS osti n.1 milj.verovaroista kylmäautoja "parasta" ennen -30% kauppojen "maksalaatikkoja" varten .Jotta ruuat pysyy "tuoreena" kylmäkuljetuksena leipäjonoihin asti.
Eikös tuokin ole jonkun näköinen veroton yleishödyllinen taho ? Joka hyötyy esm.työttömistä ja köyhistä. Siis niistä keltä Persutkin oli leikkaamassa eniten .
Leipäjonot on parikertaa viikossa määrättynä aikana. Seisooko autot muun ajan ? Vai käytetäänkö niitä muihin ajoihin edm.hyvänteväisyysjärjestön bisnekseen?
Veronmaksajia varmaan kiinnostaisi mitä heidän rahoillaan tehdään.

Mikko Toivonen

Kyllä noista välistä vetäjistä ja sekä ihmisten, että yhteiskunnan hyväksikäyttäjistä on mouruttu ja ajat sitten ja vaadittu jopa lain säätö toimenpiteitä jotta niiden häikäilemätön rahastus saadaan pysäytettyä ja itse asiassa vastuulliset jopa kiven sisään opettelemaan yhteiskunnallista moraalia.
En itse nyt nimeä kun eräät ilmitoimijat on jo muiden toimesta nimetty ja kysymyksiä esitetty.
Totean vaan, että saalistukseen rynnivät mukaan monet häikäilemättömät veroja kiertävät pörssi terveydenhuollon yrittäjätkin ja, että ilmeisesti hyväntekeväisyys maineessa oleva eräs "laitos" vetää "pakolaisten" avulla ilmeisen suuret rahat Helsingin kaupungilta.

Minä lähtisin jopa selvittämään "Punaisen Ristinkin" toiminnan tuossa asiassa ja sen siitä kaseeraamat rahat

Marja-Liisa Kalkela

Ess
20.6.2017 - Attendo ja Mehiläinen nousevat kohisten Päijät-Hämeen ... Jyväskylässä Salmenrannan vastaanottokeskuksella ...

Niinpä. Entä alaikäisten pakolaislasten huostaanotto Bisnes? Mitkähän tahot niillä tekee rahaa? Valtio on varma maksaja.
20.6 oli Terhokin vielä persu.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #16

No esim:
Vastaanottorahan perusosa kuukautta kohti 1.1.2017 lähtien
Yksintulleen alaikäisen turvapaikanhakijan käyttöraha 1.1.2017 lähtien
Stvm-ministeri Pirkko Mattila Ps
Päätetty Stvm-valiokunnassa .
Joten kai veronmaksajien rahoista vastaanottokeskuksillekkin on samoin päätetty.

Tuomas Sikander

" että jatkossa ei voida tehdä sitä virhettä, että ilman kilpailutusta yrityksille annettaisiin veronmaksajien kuittaama avoin sekki."
Tästä saa helposti käsityksen että korruptiohallituksen, Kempeleen Lars Leevin sekä tämän sukulaisten ja uskonveljien taholla on näin aikaisemmin toimittu.
._.

Erkki Martikainen

Kommenttien perusteella voi tulla siihen käsitykseen että ei tuollaiseen muutaman millin asiaan ole tarvetta puuttua. Soisi ihmisten ajattelevan asioista edes jotenkin järjellisesti oli kysymys mistä puolueesta tahansa.

Koulukiusaajien sukua, ei sielläkään järjen häivää ajattelussa.

Erkki Martikainen

Sinulla varmaan on tietoa ettei asiasta ole hallituksessa puhuttu ennen tätä. Terho on hallituksessa ja luulin sinunkin sen tienneen. Ja vain hallituksessa voi tehdä päätöksiä ja vaikuttaa päätöksiin, oppositiossa voi vain kaivella vanhoja.
"Sitä se on" sano plikka ja tikulla ulos kantoi.
Kaivelehan se linkki jostain missä Terho on aiemmin ollut tätä esille nostamaansa asiaa vastaan.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #15

Eikö ole puhuttu ennen tätä? Höpö,höpö. Asia on ollut esillä eri ministeriöiden valiokunnissa josta rahat tulee vastaanottokeskuksille.
Esim.Hallinto-valiokunnassa,Stvm-valiokunnassa. Jossa istuu hallituspuolueiden edustajat enemmistönä. Mukana myös oppositiosta edustajia.
Hallitushan ei yksin päätä mistään eduskunnan enemmistö.
Jota oli kepu,kok,Ps eduskuntaryhmät.

Eduskunnassa on 200 edustajaa jotka kaikki osallistuu päätöksen tekoon,valiokunnissa.

Markus Vuorivirta

Tässä hyvää ohjenuoraa ministerillekin, miten käy kun SOTE astuu voimaan ja veroparasiittiyhtiöt pääsevät haaskalle valtion pohjattoman shekkivihon varaan. Mutta ei. Tulee sittenkin varmaan ministereille yllätyksenä, että sitäkin käytetään härskiin rahastukseen kansalaisten kustannuksella.

Olavi Nieminen

Suomi ajetaan OY-tilaan, ne tahkoavat voitot ja kansa maksaa sekä valtio ottaa lisää lainaa!
Firmat kaatuvat ja tappiot maksaa valtio. Uusi OY tulee tilalle velattomana ja sama kierto jatkuu. OY ottaa voitot ja jättää tappiot valtiolle.
Homma toimii, kun päättäjät/poliitikot saavat myös rahaa tässä ruletissa!
Koska tämä homma todetaan rikolliseksi?
Laki ei toimi, muuten poliitikkojen rahan tulo loppuu!

Jaakko Paasonen

No ,jos Terho ei voi hallitukseTa käsin vaikuttaa tai puuttua asiaan, niin lyö hanskat tiskiin ja loikkaa takaisin istumaan,sinne oppositioon ,porvari,demarien viereen . tai vihreiden syliin.

Loona Oyn johtokunnan tovereilla, taitaa olla porvari demaritausta lähes kaikilla ,ja jotain vihreääkin sieltä pilkistää..
Kuka ties...? ;-)

Kari Keto

Miksi valtio/kunnat hoitaneet itsenäisesti?
Ei näin ollut tarkoituskaan vaan lobbarit ja poliitikot pitivät huolen rahanjaosta.
Kaupan kohde on naamioitu hienosti apua tarvitsevaksi jolloin rahan siirto onnistuu
hyvällä omallatunnolla.
Aika hurskastelua Sampo Terholta no pojat ja tytöt olette olleet tuhmia.

Oiva Luosujarvi

https://yle.fi/uutiset/3-9746865
Samerin kielteinen turvapaikkapäätös kumottiin – "Kuin olisin väistänyt kuolemaa kahdesti"

Samer Eyad oli saanut Maahanmuuttovirastolta kielteisen turvapaikkapäätöksen, vaikka Isis oli räjäyttänyt Mosulissa hänen kotinsa ja toimistonsa. Hallinto-oikeus kuitenkin kumosi päätöksen. Arkkitehdin elämä Suomessa voi vihdoin alkaa.

Samaan aikaan Irak kutsuu ulkomaalaisia rakentamaan Mosulia ja muita isis-terroristien tuhoamia alueita, kun oman maan kansalaiset on turvapaikoissaan ulkomailla.

http://www.is.fi/ulkomaat/art-2000005289940.html
Mosul on vapautettu Isisin kynsistä. Maan Suomen-suurlähettilään Matheel al-Sabtin mukaan suurin haaste on nyt jälleenrakentaminen.
Irakilaiset riemuitsevat. Äärijärjestö Isisin musta lippu on laskettu maan toiseksi suurimman kaupungin Mosulin raunioiden saloista ja tilalla liehuu taas Irakin oma lippu. Pääministeri Haider al-Abadi julisti maanantai-iltana Mosulissa kaupungin vapaaksi.

Maan hallinto on ilmoittanut, että kaupungin kaivattua vapautusta juhlitaan viikon mittaisilla karkeloilla niin Irakissa kuin sen suurlähetystöissäkin ympäri maailmaa.

Irakin Suomen-suurlähettiläs tohtori Matheel al-Sabti sanoo, että nyt maan suurin haaste on vapautettujen alueiden vakauttaminen ja kaupungin jälleenrakentaminen. Hänen mukaansa Isisin kauhuja pakeni pelkästään Mosulista peräti kaksi miljoonaa ihmistä.

– Kaikki on tuhottu. Hallinto tekee parhaansa, että ihmiset pääsisivät palaamaan koteihinsa.

Suurlähettiläs sanoo, että Irak tarvitsee jälleenrakennustyöhön apua muilta mailta ja kansainvälisiltä järjestöiltä kuten Yhdistyneiltä kansakunnilta. Hänen mukaansa maa tarvitsee rahan lisäksi muun muassa rakennusinsinöörejä, pomminpurkajia, lääkäreitä ja sairaanhoitajia.

– Irak tarvitsee ystäviensä apua. Arvostamme kaikkea tukea ja apua mitä vain saamme.

Jokainen turvapaikanhakija olisi katsottava uudestaan ja myönteiset turvapaikat peruttava, jos oma valtio kaipaa jälleenrakentajia, kuten afganistan, Irak, syyria, somalia ja monet muut valtiot kaipaavat ulkomaiden apuja, vaikka oman maan kansalaisia on miljoonia ulkomailla "turvassa".
Myönteiset päätökset on harkittava uudestaan ja palautettavat lähetettävä nopeasti kotimaihinsa.

Juha Kuikka

Hallituksen taholta haukutaan mutkan kautta omaa itseään. Valtiontalouden tilintarkastajat voivat selvittää Maahanmuuttoviraston hankintapolitiikan ja tutkia onko siinä tapahtunut väärinkäytöksiä Palveluiden toimittajaa ei voida syyllistää. Se ottaa toki niin korkean hinnan kuin voi, kuten muutkin yrittäjät.

Kaarlo Kiviniemi

Kyllä se on sampo setä nyt sillä lailla, että turhaan yritä enää rypistellä kun tavaraa valuu jo lahkeista. Sinun poliittinen uskottavuus meni (kuten monella muullakin) siihen soinin tukemiseen ja pysymiseen hillotolpalla. Nauti nyt siitä "ministeriydestä", se tuskin koskaan uusiutuu. Ja uskoisin että toiveet siitä uudesta puolueesta haudataan kaikessa hiljaisuudessa...

Ingmar Forne

Kolme miljoona voittoa. Minkä takia Sampo Terho ei ole ihmetellyt niitä kymmeniä ja satoja miljoonia, jotka yksityiset terveysfirmat tekevät voittoa?? Ja tulevat vielä tekemään kunhan saadaan Soten kautta kaikki mahdollinen yhtiöitettyä ja yksityistettyä. Jotkut niistä epäillään jopa verovilpistä. Sampo Terhon huoli ei ole muuta kuin se että terveys- ja hoiva-alan yksityistämisen seuraukset taisivat paljastua liian aikaisin.

Mikko Toivonen

Eikä Luona ole läheskään ainoa minkä hallituksessa istuu "suhdetoiminta ja rahanjako päätös" poliitikkoja. Sitä ei suomalaiseen tapaan nimitetä korruptioksi vaan lain kirjainta noudattavaksi toiminnaksi. Tuossa toiminnassa on mukana, ei vain sosiaalidemokraatteja vaan myös vihreitä, kokoomuslaisia, kepuleja ja taitaa olla persujakin.
Kysymys ei kuitenkaan ole varsinaisesti puolue kohtainen vaan henkilökohtainen. Toiset henkilöt ovat persompia tuollaiselle "korroosiolle" kuin toiset

Tomi Lund

Sehän on päivänselvä fakta että toiminta rahoitetaan pieni ja keskipalkkaisten tulojen jäädytyksillä ja julkisia palveluja käyttävien ihmisten palveluja vähentämällä. Ja tätä kaikkea puolustetaan ainoastaan siksi että tämä on huippuluokan bisnes rahakkaille ihmisille sekä heidän tukijoilleen. Koko asian pitäisi mennä toisin päin, kaikki kritiikki käännetään pois aiheista käyttämällä kahta taikasanaa, vihapuhe ja rasismi.

Jari Kaisla

Kuten eräs tunnettu poliitikko sanoi aikoinaan: "Me tehdään rahaa tällä!" kun Kreikalle lainaa myönsi.

Lausahdus toimii hyvin myös nykyisten turvapaikanhakijoiden osalta ja paljastaa perimmäisen syyn miksi samat valtaa pitävät tahot haluavat näitä tulijoita laivalasteittain lisää. Pieni piiri kun rikastuu näiden tulijoiden avulla ja kansan kukkaroja voidaan loputtomasti lypsää "humanitaarisilla" mielikuvilla. Riittää kun tulijoiden joukossa on muutama oikea apua tarvitseva niin heidän rinnalla voidaan tuoda myös tuhansittain parempaa elintasoa etsiviä sosiaalietuisuuksien saalistajia.