Tiistai 17.7.2018

”Laura Huhtasaari voi hyvin yltää 20% kannatukseen – varmistaa Niinistön voiton”

Jaa artikkeli:
Luotu: 
13.9.2017 12:13
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent
    Kuva
    Perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari voi saada 20 prosentin kannatuksen, ennakoi Yhteiskuntapolitiikka-lehden ex-päätoimittaja Matti Virtanen.
|
Laura Huhtasaari (ps.) voi hyvinkin saavuttaa 20 prosentin kannatuksen tulevissa presidentinvaaleissa, ennakoi blogissaan yhteiskuntatieteiden tohtori, Yhteiskuntapolitiikka-tiedejulkaisun ex-päätoimittaja Matti Virtanen. Tällainen kannatus kuitenkin varmistaisi jatkokaudelle pyrkivän presidentti Sauli Niinistön voiton, hän lisää.
 
Virtanen pohtii Huhtasaaren mahdollisuuksia viime kesänä julkaistun EVA:n tutkimuspäällikkö Ilkka Haaviston raportin pohjalta. Raportti käsitteli suomalaista populismia.
 
–Hätkähdyttävin Haaviston tuloksista oli kuitenkin vastaajien jakautuma, kun heiltä kysyttiin, millaista radikaalipuoluetta he olisivat valmiit äänestämään. Vankimman kannatuksen saisi ”äärikansallinen puolue, jota voisi äänestää jopa 25 % suomalaisista”. Vasemmistoradikaali puolue saisi taakseen vain 7 %, ja tutkimuksessa epämääräiseksi jäänyt radikaalivihreä puolue 11 %, Virtanen kirjoittaa.
 
–Ilkka Haaviston tutkimuksen valossa Huhtasaari voi presidentinvaalien ensi kierroksella hyvinkin yltää suunnilleen 20 %:n kannatukseen, jatkaa Virtanen ja lisää, ettei myöskään ole ihme, että enemmistö perussuomalaisten äänestäjistä on jäänyt tukemaan Jussi Halla-ahoa eivätkä ole siirtyneet sinisten taakse. 
 
Virtanen kuitenkin arvioi, että mikäli Huhtasaaren kannatus nousisi kohisten syksyn presidenttigallupeissa, se käytännössä sinetöisi jatkokaudelle pyrkivän Sauli Niinistön voiton. Virtanen näkee, että tällainen tilanne saisi muut äänestäjät siirtymään Niinistön taakse.
 
–Suuri osa vasemmistolaisista, keskustalaisista ja vihreistä haluaa varmistaa, ettei toista kierrosta tule, vaan Niinistö valitaan heti ensimmäisellä kierroksella. Se tietää surkeita kannatuslukuja niin Tuula Haataiselle, Merja Kyllöselle, Matti Vanhaselle ja myös Pekka Haavistolle, Virtanen pohtii.
 

Jaa artikkeli:

Kommentit

Seppo Nieminen

Isänmaallinen Pressa on oman kansan poulella eikä minkään EU:un juoksupoika toimii kansan puolella ja jättää tallaisen roskajoukon ja toimii niin että mitkään Merkkelit ja Markosit eivät vaassa paina toimii myös kansan suunnan näyttäjänä tallaista Pressaa me tarvitaan mitä nopeammin sen parempi

Risto Jääskeläinen

Sehän onkin sitten ymmärretävää, että suvaitsevaiset kohdistavat Huhtasaareen vihapuhetta, kun hän on vaarallinen ehdokas. Ei kukaan nollaa hauku.

Itseäni jännittää, että "voittaako" Laura Soinin, eli saako yli 10% äänistä. Timo Soinihan ei koskaan yltänyt 10%.

Seppo Nieminen

Sehän on täysin selvä että Laura voittaa Soinin yli 20% tätä odoetaan jo selvästi Tallaisia takinkääntäjiä ei suomi kaipaa vaan reilua totuuden torvea joka puhuu asiat nii kuin ne on sen takia Lauraan kohdistetaan tallaisia asiota koska hän puhuu totta

Matti Virtanen

Veikkaisin kuitenkin Niinistölle jatkokautta.
Hän käy tarpeeksi monelle demarille, persulle ja kepulle.

Mielenkiintoista kuitenkin nähdä haastajien kannatusprosentit, kolmen hoon - Haataisen, Haaviston ja Huhtasaaren kannatus ensimmäisellä kierroksella.

Tämä kertoo paljon puolueiden syvien rivien tilanteesta.

Tuomas Sikander

Sellainen namusetä seremoniavihtorina kuin kansakin, ei siis hyvältä näytä.
Ulkomaillakin kansallisuus alkaa jo hieman hävettää , uskonnolliskepulainen hyvien veljien nykymeno omaa ortodoksista liturgiaansa suoltavine persuineen on ylittänyt uutiskynnykset.
._.

Raimo Ilaskivi

Kannattaisikohan Niinistöä kritisoineitten - ja jopa nimitelleiden - tutustua saavutuksiin ja asemaan, jonka hän on kansainvälisessä politiikassa saavuttanut. Ellei tai jos ottavat kommentointinsa vain huulenheittona, voi vain ihmetellä. Kuka ehdokkaista täyttäisi hänen paikkansa jos ansioita vertaillaan ja isänmaan etua ajatellaan!

Marja-Liisa Kalkela

Mitäkö?
Istunut eduskunnassa:Kansanedustajana,Valt.varainministerinä,
Eduskun.Puhemiehenä. Ollut EU komissaarina,istunut useammassakin valiokunnassa.Toiminut 4 vuotta presitenttinä. Tuntee valtioiden päämiehet.Tietää pankki.talous,pörssi yms.
Tällä hetkellä yksi kokeneimpia politikkoja . En ole kokkari fani ollut koskaan mutta nyt valintani on Sauli Niinistö.

Yhdenkaude Ps kansanedustaja Huhtasaarella ei mitään mahdollisuuksia.
Maan asiat ja presitentin tehtävät kun vaatii muutakin kuin vain :Mamut,pakolaiset,EU eroon.
Luopuisiko PS tosiaan EU tulevista:Saha-tuista,maataloustuistaan? No ei varmasti.

Seppo Nieminen

Myönnän että Saulilla on kokemusta kansainvälisissä asioissa mutta kaipaisin kriittisempää suhtautumista maahanmuuttajiin ja tavoitella lujempaa johtajuutta Pressana hän on ihan OK ja osaa pitää hyviä suhteita Venäjään sillä se on täysi totuus että meillä on yhteistä rajaa Venäjän kanssa 1400 km Naapurin kassa on hyvä pitää yhteyttä sillä sen me kaikki tiedämme

Markku Nieminen

Koko kansan presidentin pitää myös olla koko kansan presidentti! Niinistö valitsi puolensa ja julisti osan kansasta "epäkelvoksi" vallan kammareihin. Tehokasta katumista pitäisi itse kenenkin harjoittaa, jos sillä perusteella syrjitään yhtä puoluetta.

Minä olen valintani tehnyt. Huhtasaari!