Sunnuntai 21.7.2019

”Suomen turvapaikkajärjestelmä on rikki” – vihreät julkaisi oman linjan

Luotu: 
24.9.2017 14:13
  • Kuva: Tiina Somerpuro
    Kuva
    Vihreiden vs. puoluesihteerinä ja puoluevaltuuskunnan puheenjohtajana toimii Kaisa Hernberg.
|
Suomen turvapaikkapolitiikkaa kritisoinut oppositiopuolue vihreät on julkaissut uuden turvapaikkapoliittisen linjapaperinsa. Uudet linjaukset vahvistettiin puoluevaltuuskunnan kokouksessa Riihimäellä.
 
–Suomen turvapaikkajärjestelmä on rikki. Kokeneiden turvapaikkajuristien mukaan turvapaikkapäätösten taso on romahtanut ja turvapaikanhakijoiden oikeusturva vaarantunut ennennäkemättömällä tavalla. Kiristyspolitiikan kokonaisvaikutukset pitää nyt selvittää ja tehdä korjausliike, sanoo puoluevaltuuskunnan puheenjohtaja ja puolueen vs. puoluesihteeri Kaisa Hernberg tiedotteessa.
 
Vihreät vaativat muun muassa tulorajojen poistamista kansainvälistä suojelua saaneiden ihmisten perheenyhdistämiselle. Kiintiöpakolaisten määrän Vihreät haluaa nostaa heti 2 500 ihmiseen ja kasvattaa lukua tulevaisuudessa ”vähintään muiden pohjoismaiden tasolle”. Lisäksi puolue haluaa myös tukea turvapaikanhakijoiden majoittamista suomalaisiin koteihin.
 
–Haluamme tukea kotoutumista edistävien kotimajoitusverkostojen toimintaa. Helpotetaan kotimajoitusta etsiviä ja vapaaehtoisia majoittajia löytämään toisensa ja tehdään kotimajoitusmahdollisuus tutuksi ihmisille, Hernberg sanoo.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Knippe Jonisson

Nimensä mukaisesti ovat valmiita ja halukkaita avaamaan "vihreän linjan" maahamme. Jos ei nykyistenkään maahantulijoiden kanssa pärjätä niinmiten sutten näiden avoimien ovien kautta tunkevien kanssa? Ai niin, ongelmahan ei ole vihreiden vaan meidän muiden jotka senkin lystin maksaisi.....

Kimmo Tallqvist

Korjausliike tosiaan tarvitaan.
Kaikki laittomat ulos maasta.
Turkille kun maksetaan pari sataa miljoonaa niin saadaan palautus hot spot keskus sinne.
Odottakoon siellä palautuspapereita kun kerran tuettu vapaaehtoinen paluu ei kelpaa.
Nyt ja jatkossa tulee paljon halvemmaksi kuin nykyiset 800 - 1000 miljoonan € vuosikulut.

Knippe Jonisson

Nimensä mukaisesti ovat valmiita ja halukkaita avaamaan "vihreän linjan" maahamme. Jos ei nykyistenkään maahantulijoiden kanssa pärjätä niinmiten sutten näiden avoimien ovien kautta tunkevien kanssa? Ai niin, ongelmahan ei ole vihreiden vaan meidän muiden jotka senkin lystin maksaisi.....

Timo Hietanen

Huu ja haa. Suomi on pärjännyt menneinä irvaillun "lintukodon" aikoina aivan hyvin
ilman sellaisia massoja, joiden käsitys ihmisoikeuksista mm. naisten tasa-arvosta jää
eläinsuojelulakienkin alapuolelle. Thaimaasta ja Vietnamista tulleet eivät ole olleet
osallisina terrori-iskuihin, joukkoahdisteluihin tai raiskauksiin. Eivätkö Vihreät uskalla
tunnustaa, että maailmasta löytyy sellaisia kulttuurieroja, joiden hitsaaminen omaan
yhteiskuntaamme ei vain onnistu ? Ei ole onnistunut missään !

Marja-Liisa Kalkela

Juu sovittu on. Näky olevan Sipilän hallitus luvannut ottaa
-17 950
-18 750 pakolaista.
Joten ainakin vihreät on perillä mitä hallitus on sopinut.
EU tulossa lisää rahaa kotouttamiseen,sijoittamiseen ja paaluu lentoihin.
SM/syyskuu-17
JK.Siis kepu,kok,Sinisten yhteisellä päätöksellä (eduskunnan enemmistönä)

Janne Keinänen

Onkohan noin ? http://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/File:Number_of_(non-EU)_asylum_seekers_in_the_EU_and_EFTA_Member_States,_2015_and_2016_(thousands_of_first_time_applicants)_YB17.png
Vaikka tuossa ei olekaan suhteellisia lukuja, rohkenisin epäillä silti Suomen osuuden suuruutta edes suhteessa kantaväestöön.

Niin ja pakolainen ja turvapaikanhakija ei ole ihan sama asia. "750 kpl / v" viittaat ilmeisesti kiintiöpakolaisiin (http://www.migri.fi/tietoa_virastosta/tilastot/turvapaikka-_ja_pakolaist...)? Esimerkiksi viimeisen 12 kk:n aikana on sen sijaan myönnetty n. 57 tuhatta oleskelulupaa. Tämä on vähän monitahoisempi kuvio kuin olisi kiva ymmärtää..

Raimo Laine

2500 pakolaista/v joka vuosi lisää, joista parin vuoden päästä ehkä 2% on työllistynyt ja loput elevät yhteiskunnan tuella. Kymmenen vuoden päästä heitä on 25000, joista ehkä 5% työllistynyt ja loput tukisakkia. Olisi mukavaa, jos vihreät myös laskisivat mitä maksaa ja mistä rahat otetaan.

Kimmo Tallqvist

Vihreät haluaa ottaa vielä tulpankin irti vuotavasta paatista ja upottaa koko veneen.
Herranjumala mitä mielenvikaisuutta vihreiltä.
Populismin ja tekojalouden kiimassa ovat valmiit tuhoamaan koko maan.
Miksei vihreät hoida ensin kantasuomalaisia asunnottomia kotimajoitusrenkaaseen vaan kusevat näitten päälle ?

Mikko Toivonen

Vihreiden kaikki linjat tähtäävät yhteisön tuhoamiseen. Siksi niille, millekään niistä, ei lopun kansan tule korvaansa lotkauttaa vaan ymmärtää niiden ajatusten tulevan täyttä ymmärrystä vailla olevista piireistä minkä tämäkin maahntuloehdotus aukottomasti todistaa.

Vihreiden maahantulo politiikka on täsmälleen yhtä tervetullut kuin 10000 lutikkaa vieteri patjaan

Irina Gagarin

Vihreät ovat kovin hanakoita jakamaan veronmaksajien rahaa ulkomaalaisille.
Suomessa terveydenhoito yskii resurssien puutteessa, kouluista säästetään, vanhusten hoitoa on heikennetty, turvallisuustilanne on heikentynyt.
Eikö tämä jo riitä!

Marja-Liisa Kalkela

Ei huolta.Enemmistö hoitaa hommat .Niin terveydenhoidossa,kouluista kuin pakolaisista.

Kepu 49
Kokoomus 37
Siniset 19
Yht. 105 enemmistö eduskunnassa.

Vihreät
nyt paikkoja 15

eduskuntavaalit järjestetään sunnuntaina 14. huhtikuuta 2019.
Siihen asti Kepu,kok,Sinin. päättää . Jopa ehkä seuraavalle hallituskaudellekkin asti. Joten turha vihreitä on pelkistä puheista syyttää.

anita frisk

Irina, eipä taida riittää. Kaupunkibulevardeja stoppaamaan liikenteen, peruspalkka jos ei huvita mennä duuniin josta ei saa ihkuja kiksejä, pyöräteitä joka niemeen ja notkelmaan, monikulttuurisuutta maksaa mitä maksaa, ns. taiteilijoille lisää liksaa koska kukaan ei niiden hengentuotteita osta, suurmoskeija koska luterilaisuus on niin laast siisonia ja saisimmeko taas Halosen tai edes ylioppilas Haviston pressaksi?

Oiva Luosujarvi

Voisi nuo aktivistit ensin toimittaa huumetesteihin, jotta näkyy moniko hihhuli on hihhuli huumeiden vuoksi.
En yhtään ihmettelisi, jos tuloksena olisi yli 50 - 80 % vihreiden kannattajista olisi lääkkeiden tai huumeiden aktiivisia käyttäjiä eli narkkareita.

Markku Nieminen

Lainaus: "Kokeneiden turvapaikkajuristien mukaan turvapaikkapäätösten taso on romahtanut ja turvapaikanhakijoiden oikeusturva vaarantunut ennennäkemättömällä tavalla."

Turvapaikanhakijoiden oikeusturvasta vain ollaan huolissaan! Olisi hyvä tietää, miten se on vihreitten mielestä vaarantunut? Tuskin missään muussa maassa saavat ilmaisen avustajat ja mahdollisuuden valittaa päätöksistä aina uudestaan perusteluja hakemukselle vaihdettuaan, ja kaikki veronmaksajien piikkiin!

Turvapaikkapäätösten taso on aina ollut alle kaiken arvostelun. Kaikki tulijoiden sadut on nielty sarvineen hampaineen, nimistä, iästä, kansallisuudesta, ym. puhumattakaan!
Ja lähes kaikille jaetaan joko turvapaikka tai oleskelulupa, ja ne harvat, jotka eivät ole oikeutettuja kumpaankaan, saavat silti jäädä maahan ja kaikki sosiaaliedut!??

Voiko älyttömämpää kukaan edes keksiä? Kyllä voi, Vihreät!

Timo Buntta Laine

Vihreillä ei ole minkäänlaista todellisuuden tajua ekonomisesti. Heidän taloudenpitoa ei kestä minkään valtion kassa. Veroja pitäisi kerätä huomattavasti enemmän kuin nykyään, jotya heidän utopiansa voitaisiin rahoittaa. Ja kun verot on tapissa, joudutaan elämään velalla, jotta saadaan ylläpidettyä osaa kansasta. Ja lisää velkaa pitää ottaa, kun mistään ei saisi leikata. Päinvastoin, puoli miljardia lisämenoa pelkästään tänä vuonna maahanmuutosta.

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #32

Kannattaa kosiskella myös myötätuntoa pakolaisia kohtaan olevia ,kannatuslukujen nostamiseksi. (tai loiventaa jo tiedossa olevien pakolaisten tuloa jotka on jo sovittu?) Persujen aikanahan niistä on jo sovittu EU/hallituksessa.

KATSO JA "YLLÄTY": JUSSI HALLA-AHO HERKISTYY PAKOLAISTEN HÄDÄSTÄ - "EI KUKAAN PYSTY KUIVIN SILMIN KATSOMAAN"
Keskiviikko 20.9.2017 IL
Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kertoo IL-TV:n Sensuroimaton Päivärinta -ohjelmassa .

Markku Nieminen

Paloheimoako epäilet? Olen katsonut tuon Paloheimon esitelmän jossain muualta netistä, mutta kuten sanoin häthätää löysin vain tuon! Tuo "haastattelu" on paloheimon esitelmästä referoitu. MV lehden kanssa sillä tuskin on mitään tekemistä!

Raimo Laine

Ninistön jälkeen Vihreät ovat nostaneet jalkansa täysin ilmaan ja tulevat saamaan mitä Merkelkin sai . Kannatus lakee, koska Vihreilläkin on joukoissaan ajattelevia yksiloitä, jotka alkavat nyt heräillä karuun todellisuuteen.