Tiistai 23.7.2019

Raju joukkotappelu puhkesi islamilaisella rukoushuoneella: 60 henkeä ja golf-mailoja mukana

Luotu: 
6.10.2017 18:07
  • Kuva: EPA/All Over Press
    Kuva
    Joukkotappelu puhkesi rukoushuoneen luona Helsingin Kontulassa. Kuvituskuva. Kuva ei liity tapaukseen.
|

Noin 60 henkeä osallistui Itä-Helsingissä tänään perjantaina puhjenneeseen joukkotappeluun. Helsingin poliisista kerrotaan yksityiskohtia Uudelle Suomelle.

Ylikomisario Jorma Makkosen mukaan raju tappelu puhkesi Kontulassa islamilaisen rukoushuoneen luona. Sisällä vai ulkona?

–Siellä on sitä porukkaa parveillut sekä sisätiloissa että ulkotiloissa, niin vaikea nyt sanoa sitten tarkkaan, Makkonen vastaa.

Tässä vaiheessa näyttää siltä, että kaikki tappeluun osallistuneet ovat ulkomaalaistaustaisia. Makkosen mukaan osallistuneiden tarkempaa etnistä taustaa selvitetään yhä, mutta lähtökohtana on, että kaikki olivat ulkomaalaistaustaisia.

Onko motiivista vielä mitään tietoa?

–Se jää nyt tutkinnan selvitettäväksi. Siinä on kai jonkinlainen pidempiaikainen riita ollut. Mikä siinä lie sitten taustalla, mutta joka tapauksessa tänään se sitten kärjistyi joukkotappeluksi.

Poliisi sai hälytyksen Sirrikujalle kahden jälkeen iltapäivällä. Kun poliisi meni paikalle, käynnissä oli noin 60 osallistujan joukkotappelu. Makkosen mukaan tilanne rauhoittui nopeasti poliisin tultua paikalle.

Lue lisää: Raju joukkotappelu: Poliisi käytti paprikasumutetta – kymmeniä ihmisiä tappeli

Yksi vietiin tapahtumapaikalta päävammojen takia sairaalaan. Makkonen ei osaa sanoa tarkasti vammojen vakavuutta, mutta muistuttaa, että henkilön pää on vahingoittunut.

–Kyllähän siinä voi olla myös vakavia vammoja. Ei sitä voi poissulkea.

Makkosen mukaan poliisi on ottanut kiinni törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä 5 henkilöä.

Tappelussa käytettiin astaloita, Makkosen mukaan tarkemmin ainakin golf-mailoja ja vesureita, joita poliisi on takavarikoinut haltuunsa.

Poliisi käytti yhdessä kiinniottotilanteessa niin sanottua käsikaasua eli paprikasumutetta. Poliisilla oli mukanaan myös mellakanhallintaan tarkoitettuja projektiiliaseita, joissa käytetään kumipatruunoita. Näitä poliisin ei kuitenkaan tarvinnut Makkosen mukaan käyttää.

Lue myös:

Raju joukkotappelu puhkesi – kymmeniä ihmisiä ja useita poliisipartioita paikalla

Jaa artikkeli:

Kommentit

Kimmo Tallqvist

Monikulttuuri rikastutti taas.
Kantasuomalaisten nakkikioskikahinat on kadonneen lintukodon muisto vain.
Kiitos vihervassarit ja yltiósuvakit .
Astaloita,vesureita ja tulevia joukkoraiskauksia ja/tai seksuaalisia ahdisteluja odotellessa.
Jãlkiimãiset taisi kasvaa ulkomaalaisten kohdalla "vain" vaivaiset yli 500 % viimetilastoissa.
Kai ne nyt ootte ihan orkuissa tãstã ihanasta kansainvãlistymisestã ja kulttuuri-ihanuudesta ?

Kimmo Tallqvist

Jukka Laineen mielestã siis vesurein ja golfmailojen kanssa julkisella paikalla tappelevat kymmenhenkisten tummien miesjoukkioiden vãkivaltainen mellakointi on asiaankuuluvaa monikulttuurinrikkautta jota hãnen tulee orjallisesti suvaita tekemãttã mitããn niinkuin hallitus ja virkamiehet.
Monikulttuurin ongelmista puhuminen on suvakkien puolesta. lãllytystã,vihapuhetta ja rasismia.
Minã jankutan vaikka 10 000 kertaa jos vaikka sitten alkaisi jotain hallituksessa tapahtua.
Ei tãssã tarvita mitããn sananhelinãn omaperãisyyttã vaan hallituksen simppeleitã toimia haittamaahantunkeutumisen lopettamiseksi.
Hot spotteja voi Eu linjauksen mukaan perustaa EU:n ulkorajojen ulkopuolelle.
Hakatkoon siellã toisiaan NIMBY tai kutsu niitã odotellessa vaikka sun naapuriin.

Antero Kuortti
Vastaus kommenttiin #41

Jäi edellisestä pois:

Yritin Helsingin Sanomien kommentointiketjuun kertoa asiallisesti muslimeista ja moskeijan pihasta sekä paikallisten silminnäkijöiden havainnoista, mutta hesari torppasi kaikki yritykset.

Eipä hesarikaan kertonut niistä mitään.

Lopettakaa hesarin lukeminen ja suosiminen. Ei se ole uutismedium.

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #42

Kommentoitko useinkin itsesi kommentointia ?
Hesarilla ja sinulla taisi olla siis vain jonkinlainen hitusen pieni nãkõero kommentointisi asiallisuudesta kun kynãilysi torppasivat ja sehãn oikein aiheutti sinussa voimakkaita,ristiriitaisia negatiivisia tunteita.
Mãlsãã jumankauta !

Kimmo Tallqvist

Eihãn siellã mansessa ollut kuin kourallinen kahjoja versus 60 mekkaan kumartelijaa kontulassa.
Nãin monikulttuurinrikastusaikana joukkotappelunkin mããritelmã lienee mããriteltãvã osallistujamããrãltããn uudestaan tai sitten allahin sotureiden vesurisota mããriteltãvã yleistã kansallista sisãistã turvallisuutta vaarantavaksi joukkomellakoinniksi
Ja osalliset rauhanuskonnon edustajat palkita menolipulla takaisin kotimaahansa mellakoimaan vailla paluumahdollisuutta.

Timo Loikkanen

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/152441/265_Lehti_ym_201...

"Hyvin tärkeää on myös korostaa, että kaikissa tarkastelluissa väestöryhmissä suuri enemmistö ei ole osallistunut rikoksiin. Tämän tutkimusraportin perusteella ei siis voi väittää, että jokin ryhmä olisi kaikkinensa tai olemuksellisesti ”rikollinen”. Kuten tutkimuksen tekijät toteavat, rikosriskin ryhmätasoiset erot kiinnittävät huomiota sosiaalipoliittisen tuen tarpeeseen yleisen kotouttamisen puitteissa. ”

Suomenruotsalaisten rikostilastot ovat pienempiä kuin suomalaisten. Pitäisikö nyt kaikkia suomensuomalaisia pitää rikollisina?

Kimmo Tallqvist

Ja sinã põljã uskot tilastoihin?
Tilastoilla ja prosenteilla voidaan osoittaa mitã ikinã vaan,mitã tilaston tilaaja on halunnut osoittaa.
Pappa betalar.
Minã pystyn tãysin aukottomasti osoittamaan tilastoilla ettã kuluneen kesãn jããtelõnmyynti on tãysin rinnastettavissa oluen terassimyynnin kasvuun.
Sããn merkitys tuossa tilastossa on sivuseikka vaikkakin olennainen muuttuja.
Jããtelõnmyyntiã on siis kansanterveydellisistã
Syistã heti rajoitettava .
Kakaroilta jãtskit pois niin alkoholin terassimyynnin kokonaiskulutuskin laskee.
Tilasto sen osoittaa.
Muka.

Timo Loikkanen
Vastaus kommenttiin #54

No osoita. Odotan mielenkiinnolla.

On katsos poika olemassa sellainen asia kuin puolueettomat tutkimukset. Mikä pyrkimys tämän tutkmuksen tilaajalla voisi olla?

Jos olisit vaivautunut avaamaan linkin ja katsomaan mistä on kyse, saattaa olla että olisit eri mieltä. Tai tuskin, keksisit varmaan jotain yhtä ontuvaa.

Kaiken kaikkiaankin öyhöttäjien pitäisi ottaa selvää asioista mahdollisimman pulueettomilta tahoilta ja tulla sen jälkeen kirjoittelemaan. Kun puhutaan ihmisistä.

Ennen tätä maahanmuuttoöyhötystäkin on ollut arkiuskomuksia (arkiuskomukset ovat tällaisia että kaikki tummaihoiset ovat musikaalisia tai vaikka että kaikki punatukkaiset ovat kiihkeitä. Niitä on ollut varmaan aina.
Ihmiset eivät ymmärrä sitä että uskomuksissa maahanmuutosta on kyse suusta suuhun kulkevista jutuista jotka harvemmin pitävät paikkaansa kun asiaa aletaan tukimaan.
Tietoa on paljon. Kannattaa kyllä tietysti olla lähdekriittinen. Kannattaa lukea mahdollisimman puolueettoman tahon tutkimuksia tai tutkimusten tuloksia aiheesta. Esimerkiksi tutkimuksia jotka perustuvat Tilastokeskuksen tietoihin Vai vääristeleekö Tilastokeskuskin tietoja? Onko Tilastokeskus humanoidien hallinnassa jotta se levittäisi maahanmuuttomyönteistä tietoa aikeenaan vaihtaa Suomen kansa?

Veikko Savolainen

"...Tappelussa käytettiin astaloita, Makkosen mukaan tarkemmin ainakin golf-mailoja ja vesureita"

- Toista mainituista astaloista on käytetty uutisten mukaan vieraslaji valkoposkihanhen mestaukseen. Liekö niitä ollut nyt rukoushuoneen luona? Mitäs vesurilla voisi saada aikaan, millainen astalo Vesuri eli kärkö oikein on, Wikipedia?
- "Puiden karsimiseen ja vesakon raivaukseen käytettävän vesurin karaistusta teräksestä tehty terä on pitkä, litteä ja toiselta sivulta teroitettu. Tavallisesti pyöreä varsi on suoraan terän jatkeena. Terän kärki taipuu teroitetun sivun puolelle ja toimii vesuria käytettäessä terän suojana iskun osuessa maahan. Vesureita on monen kokoisia yhdelle ja kahdelle kädelle. Vesuri on yhdessä kirveen kanssa työkaluna myös perinteisessä lehdestyksessä."

Veikko Savolainen

Voidaanko tässä nähdä myöteinenkin puoli? Monet golfseurat kärsivät jäsenpulasta lajisuosion hiivuttua, ja lepikon- ja pajukonraivaustöihinkin voitaisiin ehkä rekrytoida tätä työvälineiden käyttöön teoriaopastusta konkreettisemmin perehtynyttä ekstraajapotentiaalia.

Mikael Kaasinen

Lieneekö yllätys että maahanmuuttajat tuovat mukanaan oman kulttuurinsa, ja siihen liittyvät ristiriidat? Klaani- ja heimokulttuureissa tämä on yleinen tapa selvitellä välejään tulijoiden lähtömaissa. Tosin siellä aseet ovat yleensä tappavampia kuin astalot...

Yllätys ei liene sekään että tämänkaltainen on tätä menoa arkipäivää...

Tapani Tuominen

Ihanan monikulttuurista. Mitä sisäministeri Rusakko sanoikaan tänään "ketään ei voi länsirajalta noin vain käännyttää".

Idiootti vai muuten vaan Kokoomuksen valinta sisäministeriksi siksi ettei edellistä voi syyttää historian tyhmimmäksi?

Mirja Mönkkönen

Tampereella sentään tapeltiin huvipuiston parkkipaikalla eikä pyhän huoneen porstuassa. Ihmettelen vain tuota vesuria tappeluvälineenä, sillä tulee ilkeätä jälkeä jos osuu soppelisti. Ja kai kylätappeluissa muinoin oli kirveitäkin mukana. Vesurilla olisi parempaakin käyttöä, jos mamut osaavat vehjettä käyttää niin pantakoon ojanpielien yms. perkaushommiin.

petteri ritala

Sitten vaan äänestämään . persuja, niin maailma pelastuu :)

Mahtaa osaa kommentoijista harmittaa, kun kannatus matelee siellä 10% tietämillä, ja seuraavissa vaaleissa demarit, kokoomus ja vihreät hieman höllentävätä turvapaikkapolitiikkaa. Siinä sitä sitten taas riittää itkemistä netissä. Kyllä elämä on kovaa :)

Pekka Hovatov

Mistäköhän noikin "astalot ja golf-mailat" on varastettu? Tai jos Helsingin poliittisesti johdettu suvakkihomopoliisit on jakanut niitä, suihinotolta ja perseen jakamiselta kun on kerinnyt, sitä varten, ettei tulevien raiskaajien ja terroristin alkujen tarvitse pelätä kantsuomalaisia, kuka tietää??

Mikko Räsänen

Hätää kärsiviä pitää auttaa... Voiko joku selittää mikä h...tin hätä näillä pakolaisilla on? Onko niiden ihan pakko olla kokoajan aiheuttamassa sekasortoa? Voisko joku rauhanuskova islamilainen selittää tämän pakkomielteen väkivaltaan? Yrittäisitte edes elää ihmisiksi.

Timo Saloviita

Mikä ero on islamilaisella rukoushuoneella ja moskeijalla? Kristinuskossa rukoushuone on paikka, jota ei ole vihitty kirkoksi ja jolla ei ole pappia tai kappalaista. Puuttuiko tässä tapauksessa imaami vai vihkiminen? Vai onko islamissa ollenkaan samaa erottelua?

Jukka Lampinen

Näitä pikku moskeijoita Suomessa vetää pääsääntöisesti Somalit, muut muslimit tuntee itsensä syrjäytyneeksi ja ulkopuoliseksi, varsinkin shiijat.
Tapeluissa on vastakkain Somalit ja muut muslimit.
Riidan syyt on sekä kansallisia että uskonnollisia, kansalliset syyt on vielä suurimmat.

Jukka Lampinen

Ratkaisu ongelmiin olisi ollut suurmoskeija, sinne olisi ollut helppo mennä kaikkien muslimien, kansallisista ja uskonsuuntauksista riippumatta.
Nämä pienet moskeijat on selkeästi kansallisia.
Myös Suomessa vierailevat muslimi turistit, olisivat voineet sinne mennä, nyt niillä ei ole mitään rukous paikkaa.
Nämä mellakat voidaan panna Kokoomuksen ja Kurdien piikkiin, tähän se rasistinen tyhmyys johtaa.

Kimmo Tallqvist

Ratkaisu on lãhettãã todistetusti turvaa tarvitsettomat laittomat loisijat rukoilemaan rauhassa kotimaahansa ja sitã rakentamaan.
Isiskin on lyõty ja maiden jãlleenrakennustõitã lõytyy kaikille kun suomesta ei kuulemma edes laillisille mamuille lõydy.
Jokaiselle oman uskontokuntansa edustajalle lõytyy kotimaassaan omiensa alueet missã saa pyllistellã ihan rauhassa.
Myõnteistenkin turvapaikkapããtõsten pikainen purkaminen olisi aloitettava nopeasti koska isisin kukistumisen jãlkeen rauhoittuneet lãhtõmaat tarvitsevat nuoria miehiã ripeãsti jãlleenrakennukseen,turvapaikantarpeen perusteet ovat ratkaisevasti muuttuneet ja pelastuvat vielã kauhialta vihapuheelta ja rasismiltakin kontra tããllã jouten ollessaan.

Antero Kuortti

En ole kokoomuslainen tai mihinkään muuhunkaan puolueeseen profiloitunut henkilö, enkä myöskään Kurdi, mutta en hyväksy suurmoskeijaa millekään paraatipaikalle, vaan jonnekin sivuummalle.

Muuten, miten saat Kurdit syntipukeiksi? Hyväksyisin mieluummin Kurdit kuin monetkaan muut muslimit.

Jukka Lampinen
Vastaus kommenttiin #44

Kurdit on näkyvästi puhuneet suurmoskeijaa vastaan, motiivina on ilmeisesti se, että Kurdi valtion vastustajat on muslimeja, heidän asenteensa on selvästi vihamielinen arabi kulttuuria kohtaan.
Monet asiasta kirjoittaneet niinsanotut asiantuntijat on nimenomaan Kurdeja, kurdien on ilman kritiikkiä, annettu rauhassa lietsoa muslimi rasismia.

Antero Kuortti
Vastaus kommenttiin #45

Kurdit "rasisteina muslumeja kohtaan"?

Ovatko sellaiset savolaiset rasisteja, jotka vastustavat savon itsenäistymistä tai savolaisten identiteettiä vahvistavien järjestöjen perustamista?

Taidat vain inhota Kurdeja joistain henkilökohtaisista - rasistisista? - syistä.

Jos Kurdien on sallittu ilman kritiikkiä annettu rauhassa lietsoa "muslimi rasismia", niin eipä eroa siitä herkkänahkaisuudesta, jolla on suhtauduttu Suomessa muslimeihin yleensäkin. Ilman julkista kritiikkiä

Kimmo Tallqvist
Vastaus kommenttiin #45

Kun katsoo maailman konfliktikarttaa niin kumma kyllã lãhes jokaisessa on osallisena perse pystyssã mekkaan kumartelevat riepuihin pukeutuneet rauhanuskonnon edudtajat ?
Koska ja missã ja milloin muslimi on osannut elãã rauhallista rinnakkaiseloa muiden ihmisten ja/tai edes muiden kulttuurien kanssa sopusoinnussa.
Kovin vãhiin on esimerkit historiankirjoituksissa kãyneet.
Lãhi-idãssã, afrikassa,
aasiassa
Aina kun on ristiriita tai konflikti niin osallisena on lãhes poikseutta muslimi

Jussi Heinonen

Hyvä keskustelu mielenkiintoisesta aiheesta. Ketkä siellä tappeli ?, se asia ei ole vielä selvinnyt. Joku on loukkaantunut päähän ja se voi olla vakavaakin. Kurditkin osaavat tapella ja olla väkivaltaisia. Meidän taloyhtiössä asui kurdiperhe pari vuotta ja perheenisä näytti minulle kurkunleikkausliikkeitä ja puhui, että jouluna heidän uskonnossaan teurastetaan ja se olisi heidän joulun viettonsa. Onneksi perhe muutti pois täältä.

Pekka Hovatov

Ei voida kutsua rukoushuonetta moskeijaksi. Jos niin tehtäisiin paljastuisi että Suomessa on ihan riittävästi moskeijoita "käyttäjämääriin" nähden, eikä minkäänlaita tarvetta millekään "suurmoskeijalle" ole edes olemassa, näin sekin hanke kuolisi tarpeettomana.

Kate Richard

Pyydä nopeaa joulua ja kätevää lainaa maksamaan laskuja ja aloittamaan uuden liiketoiminnan tai rahoittamaan projekteja halvemmalla 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä meihin tänään: lisätietoja saadulla lainan määrällä, koska vähimmäisluottotarjouksemme on 5.000,00 mihin tahansa lainan määrän valintaan. Olemme laillinen rekisteröity ja sertifioitu lainanantaja. Voit ottaa yhteyttä meihin sähköpostilla nopeasti, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja lainanprosessista, siitä, miten lainan ehdot ja edellytykset ja miten laina siirretään tekemään sinä. Tarvitsen kiireellistä vastausta, jos olet kiinnostunut. email: [email protected]