Torstai 23.5.2019

Matti Vanhanen kivahti Laura Huhtasaarelle radiossa: ”Levität tällaista – mihin perustat”

Luotu: 
6.10.2017 07:57
  • Kuva: Alma Media arkisto / Joel Maisalmi
    Kuva
    Keskustan presidenttiehdokas Matti Vanhanen turhautui perussuomalaisen kilpakumppaninsa Laura Huhtasaaren näkemyksiin EU:n puolustusyhteistyöstä.
|

Keskustan presidenttiehdokkaan Matti Vanhanen tunteet kuumenivat, kun perussuomalaisten presidenttiehdokas Laura Huhtasaari epäili, että EU:n laajeneva puolustusyhteistyö veisi Suomelta päätösvaltaa myös puolustuksen osalta.

Vanhanen ja Huhtasaari sekä SDP:n presidenttiehdokas Tuula Haatainen debatoivat torstaina Ylen Politiikkaradiossa muun muassa puolustuspolitiikasta.

–Missään ei ole mitään sadan prosentin turvatakuita. Ja tämä yhteinen puolustuspolitiikan kehittäminen: viedäänkö siinäkin päätösvalta pois, sanoo Huhtasaari.

–Ei, ei olla viemässä päätösvaltaa pois. Mihin tämä sinun epäilys perustuu? Levität tällaisia olettamuksia vähän niin kuin vihjeinä, mutta mihin se perustuu – kuka on esittänyt mitään sellaista puolustuspolitiikkaa, jossa EU veisi jäsenvaltioilta valtaa pois?, Vanhanen tivasi.

–Joka asiassa viedään, Huhtasaari vastaa.

–Kerro kuka on ehdottanut, Vanhanen vaati lähetyksessä.

–Tässä on, että enemmän valtaa komissiolle, enemmän Eurooppaa, enemmän rahaa Euroopalle, enemmän integraatiota. Kannattaisi kuunnella, mitä nämä Macronin, Merkelin ja Junckerin puheet oikein ovat. Se on ihan selvä, että salamitaktiikalla joka alueella halutaan viedä yhä syvempään integraatioon, Huhtasaari jatkaa.

Vanhanen ehdotti Huhtasaarelle, että tämä voisi vaalikampanjansa aikana selvittää, kuka on ehdottanut, että puolustusasioissa päätösvaltaa vietäisiin jäsenmailta EU:lle. Samalla Huhtasaari myönsi, että EU-maiden kesken tapahtuva tietojenvaihto ja yhteiset hankinnat ovat hyvää yhteistyötä.

–Mutta Laura, nyt sinä puhut itseäsi vastaan. Jos sinä haluat, että hankinnoissa ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa tehdään tietynlaisissa asioissa – puhumatta armeijasta – yhteistyötä, niin siihen vaaditaan sitä, että ollaan Euroopan unionissa mukana, Haatainen toteaa Huhtasaarelle.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Timo Hietanen

Suomen poliittinen eliitti kumartaa EU:n ja Merkelin suuntaan. Ja pyrkii kiltin hyvän
oppilaan tavoin toteuttamaan kaikki EU-byrokraattien toiveet, maksoi mitä maksoi.
Niin turvapaikkapolitiikassa ja ilmastopolitiikassa. Kauhea kiire katkaista maaliviiva -
ennen kuin on edes ilmoitettu juoksettava matka.

Oiva Luosujarvi

Aika moni uskoo, ettei EU:lla ole ns. Salaisia päätöksiä perustaa liittovaltio, johon Suomi myös kuuluisi.
Suomi on jo osa tätä liittoumaa, koska Suomen on noudatettava EU:n direktiivejä kuin orja herransa määräyksiä.

Kun aikanaan tuli direktiivi miten tiloilla voi teurastaa sikoja, lehmiä ja muita tuotantoeläimiä. Oli rakennettava hienot koti-teurastamot ja seurauksena sadat tilalliset lopettivat satojen / kymmenien vuosien perinteen teurastaa eläimensä tilallaan. Suomi seurasi kuin orja määräystä.
Italia, espanja, kreikka, portugali ja muutama muu valtio ei direktiivistä piitannut ***kan vertaa ja edelleen teurastavat kotieläimiä, kuten ovat tehneet aiemminkin.

Pakolaisten siirto kreikasta ja Italiasta. Suomi siirsi tuhansia pakoloisia ja monet muut eu-valtiot eivät siirtäneet omiin valtioihinsa pakoloisia.
Taas Suomi oli orjana ja muut itsenäiset valtiot eivät olleet.

Esimerkkejä olisi kymmeniä tai satoja, jos kaikki kirjoittaisi samalla kertaa.
Suomen poliitikot on ostettavissa tekemään Suomen veronmaksajille hyvin kalliita sopimuksia, kunhan poliitikko saa herraviran EU:ssa kuten katainen.
Miljardeja saksan ja ranskan pankeille, jolloin palkintona herravirka eu-koneistossa huimilla eduilla ja palkoilla.

Risto Parviainen

Pääministeriaikoinaan Vanhanen itse mateli täysin vailla omaa tahtoa, vailla selkärankaa Brysselin herrojen edessä. Miksi hänen ajatuksensa ja köytöksensä olisi nytkään muuttunut mihinkään. Sipilä on aivan samanlainen Brysselin tahdoton nukke.
Huhtasaari tuntuu olevan monessa asiassa oikeassa, jopa uskaltaa sanoa sen suoraan. Välittämättä täynnä itseään olevista sovinistisista Vanhasista...

Esko Kotilainen

Direktiivi lista on niin pitkä ettei vessapaperirullalle mahtuisi,vaikka millin kokoisilla kirjaimilla pränttäisi.
Mutta jos kahdelle,tai kolmelle,niin joku voisi sen tehdä ja ojentaa Vanhaselle.Ihan käyttöä varten.
Eu direktiiveistä on tullut oiva selitys kaikkeen,kukaan politiikoista ei sitä ole tehnyt,eikä sanonut koskaan mitään.Se on vain syntynyt ,kuin täi tuhkasta,mutta sen taakse on hyvä Vanhasenkin kätkeytyä,ja julistaa sitä ainoana oikeana uskontona,ja lakina.
Hyi helvetti mitä soopaa.
Ps.Teurastusdirektiivit eivät näy koskettavan muslimeita.

Harri Kovala

Tutkimuksen mukaan Suomessa on sääntelyä 70 % enemmän kuin EU-maissa keskimäärin. Kaikesta, emme edes suurimmasta osasta, voida syyttää EU:ta, koska sääntely tulee omalta sylttytehtaaltamme.

Suomi on ollut syytetyn penkillä Euroopan oikeuslaitoksissa useammin kuin muut Pohjismaat yhteensä, yleisin syy on ollut kansalaisten kaltoin kohtelu. Tästä voidaan vetää johtopäätös, että EU on enemmän Suomen kansalaisten asialla kuin hallintovaltamme.

Gun-May Arffman

Matti Vanhasen kannattaisi lukea herrasta nimeltä Richard Coudenhove-Kalergi, joka kuuluu EUn perustajajäseniin ja tavoitteenaan jo 1923 suunnitellut EUsta tulevan liittovaltio. Kalergin toisessa suomennetussa kirjassaan, vuonna 1931 julkaistussa Stalin & Kumpp., Coudenhove-Kalergi ehdottaa, että Pan-Euroopasta pitäisi tulliliiton lisäksi muodostaa puolustusliitto.

Typeriä ovat poliitikkomme, jotka sokeasti alistuvat EU orjiksi. Olemme kuitenkin verellä lunastaneet tämän maan omaksemme ja sotiemme veteraaneille tulisi antaa se arvo, minkä lahjan he ovat meille suomalaisille jälkipolville antaneet, VAPAUDEN.

Samy Arling

Historiallisesti utopioissa on ollut yhteistä se, että ensin rakennetaan valtakoneistoa porkkanoilla, sitten työkalupakkiin otetaan keppi (Stalin, Hitler...).Uskoakseni EU-on nyt kasvun epäonnistuessa epätoivoisena vaarallisessa tilassa, on aika luoda keppi jolla kansat saadaan alistettua kauhulla ja pelolla.Olisi suomalaisten kannalta hulluutta antaa aseeksi tulivoimaa järjestölle joka on tehnyt Suomesta kätyreiden avustuksella Brysselin siirtomaan.Olisi myös syytä nopeasti palauttaa käyttöön Suomen perustuslaki ja toimia sen mukaan mitä maanpetturuudesta määrätään.Vihollinen on aina hyökännyt Suomeen idästä rytisten ja lounaasta oveluudella kätyreitä ostaen.

Juha Wiklund

Voi tätä Mattia vieläkö tuppeensahatut koivut hiertää takamustasi?

Miten Suomen kansa voi unohtaa ex pääministerin toilailut? Vain hyvä velijärjestelmä suojelu poliisitutkimuksilta ja valtakunnanoikeudelta.

Mitä yhteiseen puolustukseen tulee niin jo nyt palkattu henkilöstömme armeijan puolelta on pakotettu käymään sotia maamme rajojen ulkopuolella. Tehtävät usein liittyvät Usaan johtoisiin operaattioihin lähi idässä.

Turvallisuus keskustelussa jäi huomioimatta että mitä näkyvämpi on Suomen rooli ja osallisuus sodissa jotka käydään maamme rajojen ulkopuolella vaarantavat vakavasti turvallisuutemme. Se että olemme lähi idässä sodan yksi osapuoli emmekä rauhanturvatehtävissä kahden riita pukarin välissä on aiheuttanut Suomelle turvallisuusuhan joka näkyy kasvaneena varautumisellamme terroritekoihin jatkossakin täällä Suomessa.

Olavi Nieminen

Hölmöä puhetta. Hyökkäys on eri asia kuin puolustus.
Puolustus perustuu hyökkääjän torjuntaan.
Siinä hyökkääjä määrää tahdin, ei Bryssel ja puolustaja toteuttaa vain puolustuksen.
Ainoa järkevä ja tehokkain on silloin NATO, sen asiantuntemus ja resurssit.

Mikko Räsänen

Suomesta on tulossa lähes autonominen EU:n maakunta. Olemme täällä Euroopan Kainuussa, sen syrjäkylä. Suomessakin halutaan kaikki keskittää ytimeen. EU tasolla se tarkoittaa Pariisi-Berliin-Bryssel akselia. Helsinki on Eu:ssan samanlainen "keskus" kuin Paltamo Suomessa. Ottakaa se huomioon, EU intoilijat. Lipposen jälkeen emme ole olleet lähelläkään EU ydintä. Emmekä tule tällä pelleporukalla sinne päin liikkumaankaan. Kun tilanne on tämä, on parasta vain pysyä oikeasti itsenäisenä ja varmistaa kaikin keinoin oma puolustus ja oma päätösvalta. Ja ihan vain kuriositeettina: Venäjä meistä on enemmän kiinnostunut, kuin Bryssel.

Pekka Hovatov

Sauli Niinistö, soitti Venäjälle, Putinille. Hän tilaa Venäjältä nootin, kuten Kekkonen ja maalaisliitto aikoinaan Neuvostoliitosta, varmistaen näin voittonsa tulevassa presidentinvaalissa. Ei ole muuttunut poliittinen kähmintä sitten 1960 luvun yhtään mihinkään. ”Isoveli idässä” johtaa vieläkin Suomea, vaikka kokoomuksen Niinistön + Orpon ja keskustan Sipilän + Vanhasen johdolla, ollaan kontillaan suu auki länteenpäin valmiina nuolaisemaan kun joltakin ”tipahtaa” ja samalla pyllistettään itäänpäin, jos sieltä tulisi joku ”sisään”.
Ps. "On vittumaista mennä nukkumaan, kun suussa maistuu paska ja perse on kipeä"

Kimmo Knutars

–Ei, ei olla viemässä päätösvaltaa pois. Mihin tämä sinun epäilys perustuu? [...] Vanhanen tivasi.

- [...] Jos sinä haluat, että hankinnoissa ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikassa tehdään tietynlaisissa asioissa – puhumatta armeijasta – yhteistyötä, niin siihen vaaditaan sitä, että ollaan Euroopan unionissa mukana, Haatainen toteaa Huhtasaarelle.

VAADITAAN SITÄ ETTÄ OLLAAN EUROOPAN UNIONISSA MUKANA.

Jep. Ei viedä päätösvaltaa. Ei mitenkään painosteta yhtä politiikan alaa toisen alan kautta

Sauli Aittola

Vanhanen on ihan pihalla.
"–Ei, ei olla viemässä päätösvaltaa pois. Mihin tämä sinun epäilys perustuu? Levität tällaisia olettamuksia vähän niin kuin vihjeinä, mutta mihin se perustuu – kuka on esittänyt mitään sellaista puolustuspolitiikkaa, jossa EU veisi jäsenvaltioilta valtaa pois?, Vanhanen tivasi.
–Joka asiassa viedään, Huhtasaari vastaa.
–Kerro kuka on ehdottanut, Vanhanen vaati lähetyksessä."

Eikö se ole jo näkynyt EU:n muussa toiminnassa.

Yhteinen puolustus EU:lle kun Nato on jo olemassa. Ei minkäänlaista järkeä. Ketä vastaan EU yhteisesti puolustautuu. Omia kansalaisiaan kurittaa.