Torstai 27.6.2019

Juha Sipilä: Syöksykierteen oikaiseminen ei riitä -”Kinttaat eivät saa pudota”

Luotu: 
22.10.2017 09:53
  • Kuva: Petteri Paalasmaa / Alma Talent arkisto
    Kuva
    Pääministeri Juha Sipilä.
|

Pääministeri Juha Sipilä (kesk.) on ottanut vahvasti kantaa paikallisen sopimisen puolesta. Sipilän mukaan asiassa ei ole päästy riittävästi eteenpäin.

–Asioita pitää pystyä sopimaan enemmän yrityksen sisällä. Se on päivän selvä asia. Suomi on paikallisessa sopimisessa kaukana jäljessä kilpailijamaitaan, hän sanoi Suomen Yrittäjien Valtakunnallisten yrittäjäpäivien pääjuhlassa lauantai-iltana Joensuussa.

Pääministerin mukaan Suomen syöksykierre on saatu oikaistua ja talous on vakaalla pohjalla. Hän korosti, että tästä huolimatta koko ajan on tehtävä kiivaasti töitä Suomen uudistamiseksi.

–Suomen on ol­ta­va ket­te­räm­pi ja no­pe­am­pi sel­viy­ty­mään eteen tulevista haasteista. Minulle on äärimmäisen tärkeää, että tämä hallitus jatkaa Suomen uudistamisen ja kehittämisen tiellä koko kautensa loppuun. Kinttaat eivät saa pudota, vaan ta­lous ja työl­li­syys on saa­ta­va kes­tä­väl­le poh­jal­le ja julkinen talous tasapainoon.

Henkilöt: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Sipilän mukaan Suomen "syöksykierre" on oiennut, ja talous on vakaalla pohjalla.

Joten 600 000 työttömän kyykytys saa loppua. Sanotaanko Yritysten irtisanomiset saa loppua.
Perukaa 1.1.-18 Tulevat leikkaukset työttömien tuista.Samoin ehtojen tiukentamiset.
Te viette yli miljoonalta leivän suusta työttömien lapsiltakin.

Onko Kepulle työttömät nyt uusi "koulukoti-lapset"? Joita myös rangaistiin ja teetettiin työtä ilmaiseksi?
"Joutenolotuki" pois myös:Kansanedustajilta,Luopumis-tuki
(tukemaan elantoa vanhuseläkeikään asti. )
Terveitä työkykyisiä 56v-65v eli 9vuotta tehokasta työaikaa. Kotihoidontuet pois . Ei riitä selitykseksi ettei heille löytyisi töitä.

"Löytyyhän" sitä työttömillekin .

Seppo Simonen

Voi Marja Liisa Kalkela kyllä Keskustapuoelaiset saavat nyt olla etupenkissä häpeämässä kun kaikki syy on heissä. Työttömyyskin on periytyvää sekin on täysin Keskustapuolueen vika. Miten he jaksavat tälläisen syntisäkin kantaa.

Marja-Liisa Kalkela

Niinkö? Kyllä ex-yritysjohtajan pitäisi tietää miten yrityksissä tehdään työttömiä.
1)Laman takia,taloudellisista syistä
2) Konkurssin takia
3) Kun yritys ei tarvitse työntekijöitä,ei se palkkaa yhtään ylimääräistä tekijää
4) Kun pörssiyritys irtisanoo työväkeä.Kurssit nousee. Johtaja saa hulpean palkankorotuksen ja osakkeenomistajat paremman tuoton.

Ei voi olla niin että yhtä kansanosaa ei koske Kansan sosiaaliturva .
Se on luotu tukemaan kaikkien elantoa eri elämäntilanteiden mukaan.
Perus-Turva/Työttömyys-Turva.
Jos Perustuslain/Yhdenvertaisuuslakikaan ei enää-14 jälken koske työelämässä työttömiä joille "Aktiivitoimilla" pakotetaan 9e/pv verovaroilla tekemään työtä ja vieressä kaverille kuuluu kaikki mitä työehtosopimuksissa lukee palkasta lähtien . Niin kerro omin sanoin mihin Suomi on menossa ja onko jokainen kansalainen saman arvoinen kuten perustuslaissa lukee.
Sinä,Minä ja muuthan tuon maksamme hintojen korotuksissa ja veroissa.
Ilmaisesta työpanoksesta ei edes valtio saa verotuloja kun ei makseta palkkaa.
"Työmies on palkkansa ansainnut"! Kokoomuksen Riitta Uosukainen totesi myös Ex-eduskunnan puhemieskin .

Pasi Käyhkö

Sipilän luulo, että maan taloustilanteen paraneminen on nykyisen hallituksen ansiota on harhaa ja valehtelua. Kyseinen tilanne johtuu enemmänkin muun maailman talouden kasvusta. Vienti on lisännyt talouden nousuamme.
Muutenhan tätä maata yritetään nyt ohjata takaisen alkiolaisuuden suuntaan eli viime vuosisadan alkuvuosikymmenille. Kohti Keskustan unelmaa.

Marja-Liisa Kalkela

Taloustilanne "paranee" vain jos maailmalla ei tapahdu mitään mikä voi viedä orastavalta kasvulta kokonaan pohjan pois.
Ennustavat maailmanlaajuista lamaa. Yli miljoonan pakolaisaallon tuloa Afrikasta,Luottokuplan puhkeamista. 0 koroilla kikkailun arvaamattomia seurauksia joita kukaan ei vielä tiedä.Koska ennen sitä ei ole koskaan ollut käytössä historian aikana.
Ja tuokin kai on työttömien syy?

Marja-Liisa Kalkela
Vastaus kommenttiin #8

Olen samaa mieltä. "Alkio-kepu/Multa-kepu" on muisto vain Kekkosen ajoilta.
Esim. SDP sai Kataisen kok hallituksessa ensimmäisen kerran -94 jälkeen korotettua köyhimpien tukea.Toimeentulotukea jota saa työttömät,eläkeläiset,lapsiperheet,opiskelijat,osa ja pätkätyötä tekevät.
Siis köyhimmät. Kelan mukaan nyt toimeentulotukea saa ennätysmäärä kotitalouksia. Samoin asumistukea.
Se mitä tuolloin korotettiin on leikattu jo moneen kertaan köyhimmiltä tämän hallituksen aikana.
Hintojen ja verojen korotuksilla.
Esim.Terv.palvelumaksut nousi 27,5%+ALV päälle .
400 000 ulosotossa edm.palvelumaksut+perintoimistojen korot.
Nehän "helpottaa" köyhän maksuvaikeuksia ?

Seppo Simonen

Suomi jälkijunassa nykyisessä muun maailma talouskasvussa toivotaan että talouskasvu jatkuu Suomessa kun muualla se on jo ehtynyt. Kyllä Pääministeri Sipilä saa otta omalle hallitukselleen ansiot Suomenkin talouskasvusta, kukapa se kissan pöydälle nostaa jos ei itse.
Minusta Suomi on ohjautunut pois alkiolaisesta aatteesta, vahinko se. Muuten mitä hyvää sammekaan tulevana vaalivuotena, odottaisin huomattavaa eläkeläis vähennyksen nostoa verotuksessa

Marja-Liisa Kalkela

Veronmaksajat maksaa työnteosta ?
Palkkatuki kattaa palkkauskustannukset kokonaan enintään 65 % työaikaan saakka työllistettäessä vähintään 2 vuotta työttömänä ollut henkilö yhdistyksiin/säätiöihin/uskonnollisiin yhdyskuntiin muuhun kuin elinkeinotoimintaan.
TEM
9.6-17

Antti Harkila

Kaikista Suomen (n. 285000 kpl, ilman maatiloja) yrityksistä 93,4 prosenttia on alle 10 hengen yrityksiä. Koko 2000-luvulla uudet työpaikat Suomessa ovat syntyneet näihin pieniin ja keskisuuriin yrityksiin. Yli 250 henkeä työllistäviä firmoja on vain n. 570 kpl eli 0,2 % kaikista! Vuosina 2011-2015 pk-yritykset loivat työpaikkoja yli 115 000 hengelle.
Nämä yritykset eivät kuitenkaan saa osallistua palkkaneuvotteluihin koska. Vain n. 5% firmoista osallistuu teatraalisiin "tuponeuvotteluihin" heidän puolestaan! PK-yrityksiä ei heidän pyynnöstään huolimatta otettu mukaan neuvotteluihin! Kiitos ns. Yleissitovuuden, aivan järjetöntä! Ei tämmöistä ole missään muualla!

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Yleissitovuuden, aivan järjetöntä!
Onhan se "järjetöntä" että sidotaan yritykset noudattamaan sopimusta missä määritetään alin raja palkoissa alakohtaisesti.Jonka alle palkkaa työstä ei saa maksaa .
Se taas ei koske hallitusta kun se maksaa työttömälle "palkkana" vain 9e/pv kulukorvauksen (matkoihin ja ruokaan")
Eikä yksikään yritys ole siitä pahoillaan kun saa ilmaisen työntekijän. Nyt n.110 000.

Asko Korpela

20171022-Talouspolitiikka
Pääministerin mukaan Suomen syöksykierre on saatu oikaistua ja talous on vakaalla pohjalla. Hän korosti, että tästä huolimatta koko ajan on tehtävä kiivaasti töitä Suomen uudistamiseksi.

Muuten on pääministeri oikessa ja kaikki häntä molittivvat puheenvuoron käyttäjät väärässä. Vain tuo ensimmäinen kappale on ymmärrettävä oikein. Taloustilanne ei ole hallituksen toimesta aikaansaatu, vaan markkinat ovat sen saaneet aikaan. Talous ei ole vakaa eikä se ikinä sellaiseksi tulekaan, onneksi. Paikallinen sopiminen on kaiken a ja o. Taloutta pyörittää kysyntä, ruohonjuuritason kysyntä. Ihmisten psyyk ja fyys tarpeista lähtevä kysyntä. Pienituloisimmat ovat avainasemassa. He käyttävät suurimman osan saamastaan tuesta kysyntään. Kansalaispalkka on paras ratkaisu perushyvinvoinnin turvaamiseen automaation ja digitaloisoitumisen olosuhteissa. Niin kauan kuin talouspolitiikikaa harjoitetaan tarjonnan puolella, ajetaan sitä kohti seuraavaa kriisiä.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Paikallinen sopiminen on kaiken a ja o.

-Kerros isonikäpolven ex-palkansaajalle koska paikallinen sopiminen on poistunut
kun työpaikasta on työntekijä ja työnantaja yhdessä sopinut työhaastattelussa?

Onko nykyään niin että aina on "oltava" AY joku mukana kun työntekijä ja työnantaja sopii palkasta?
Ennenvanhaan AY sopi EK kanssa vain alakohtaiset alimmat palkat joiden alle ei saa maksaa. Samoin SAK EK kanssa vain tasokorotukset jotka kattavat elinkustannuksen nousua . Ja ne tulee kaikille sen jälkeen kuulu liittoon tai ei.
Taitaa olla tarkoitus "paikallisella" sopimisella se että sovit itse palkkasi että se voi olla alle tuon alarajan ja liitto ei voi puuttua siihen.
Itse sovit.
esim.kun yrityksellä on hiljaisempaa .Sitä "hiljaista" aikaa tulee olemaan varmaan aika pitkään jolloin palkkoja voi laskea.
Sopimuksethan on tehty palkansaajien etua ajatellen .

Teppo Oikari

Nousun syy on SS. Siis Saksa-Svenska. Ainoat jotka vielä luottavat pikkuveljeensä ja ostavat laatuongelmista tai toimitusongelmista välittämättä.

Täällä sitten ihmetellään tilannetta "kellä se mitäkin teettää" kun rusinat on loppu. Kallis on isänmaa.

Marja-Liisa Kalkela

lainaus:
Irtisanominen tulee olla helpompaa.

-On jo. Karenssiaika poistui. Voit irtisanotun tilalle palkata heti 9e/pv työttömän tilalle. Joka alalta löytyy pätevää ,ammattitaitoista työtöntä,veronmaksajien piikkiin.
Joko yritysten veroja on korotettu vastineeksi tuosta? Jotenkinhan ne palkoissa menetetyt verot pitäisi paikata verokirstuun sosiaaliturvaan ja palveluihin.

Heikki Paananen

Pääministeri Sipilä on täysin oikeassa.
Joku voisi toki tutkia, onko PM Sipilä koskaan varustautunut kintailla, jotka voivat pudota, mutta se lie sivuseikka. Odotan PM Sipilältä lisää hänen osaamisaluetta, yritystoimintaa, tukevia kannaottoja.

Marja-Liisa Kalkela

Yritysten vastuu KIKYSTÄ?
Pääjohtaja Karhinen HS:lle: OP-ryhmästä katoaa tuhansia työtehtäviä lähivuosina
Lauantai 14.10.2017 IL
-17
Kone 1 000
Aktia 240
Nokia 190
-17
Eniten väkeä irtisanoi Microsoft, joka ilmoitti keväällä lakkauttavansa matkapuhelintuotannon Suomessa.
-1 350 työntekijää menetti työpaikkansa.
-Suurimpiin vähentäjiin kuuluivat myös konkurssiin mennyt
-Anttila (1 300 työntekijää) ja
Nokia (1 032).
Suuria irtisanojia olivat myös
Posti, Stockmann, tietotekniikkayritys CGI, Vr-yhtymä, leipomoyhtiö Vaasan ja Aalto-yliopisto. Luvut on kerätty pörssitiedotteista ja tiedotusvälineistä.

Teijo Myllylä

Sipilä tarkoittaa että kuluttajan ostovoimaa on edelleen romutettava, uusi kiky pitää tehdä ja nupiksi rahaa maatalouteen. Isotuloisten veroja laskettava ja vaikka sitten alvia nostettava. Ja kyllä lähtee. Hanskat tippuu vain duunarilta ja miljonäärin käsi kiertyy tiukemmin viskigrokin ympälle. Ja maailmantalous heiluttaa Suomineitoa vaikka Sipilä sitä luulee ohjaavansa.