Torstai 27.6.2019

Tapaus Berner: Vihreät äänestää tyhjää – piikki SDP:lle ”poliittisesta pelaamisesta”

Luotu: 
24.2.2017 09:37
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Anne Bernerin luottamuksesta äänestetään tänään.
|

Vihreät aikovat äänestää tyhjää viestintä- ja liikenneministeri Anne Bernerin (kesk.) luottamusäänestyksessä tänään eduskunnassa, vihreiden kansanedustaja Krista Mikkonen kertoo.

– Kävimme ryhmässä perusteellisen keskustelun asiasta. Ryhmämme luottamus hallituksen ja ministerin toimintaan yleisellä tasolla on vähäistä. Tarkastusvaliokunta on kuitenkin tehnyt perusteellisen käsittelyn jälkeen yksimielisen mietinnön, jossa se antaa ministerille aivan aiheellisesti moitteet. Siksi emme tässä yhteydessä näe perusteita erilliseen yhteen ministeriin kohdistuvaan epäluottamusäänestykseen. Emme myöskään anna hänelle luottamusta, vaan äänestämme tyhjää, Mikkonen kirjoittaa Facebookissa.

Eduskunnan tarkastusvaliokunta on käsitellyt Bernerin toimintaa Finavian päätöksenteossa, ja totesi, että Berner on puuttunut Finavian toimintaan epätarkoituksenmukaisella tavalla.

Mikkonen kritisoi SDP:tä siitä, että Bernerin luottamuksesta äänestäminen tuotiin niin nopeasti eduskuntaan.

– Henkilökohtaisesti en pidä lainkaan siitä, että asia tuodaan yht'äkkiä saliin äänestykseen. Teimme valiokunnassa pitkän ja perusteellisen työn, jotta saimme yksimielisen näkemyksen asiasta. Mielestäni on väliä myös sillä, miten politiikkaa tehdään. Poliittinen pelaaminen vie luottamusta yhteisten asioiden hoidosta, Mikkonen toteaa.

Lue lisää aiheesta: Vaatimuksia valtion omistajaohjaukseen – Anne Berner ja Juha Sipilä vastasivat

Muut asiasanat: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Jukka Lampinen

Kuka oli Bernerin liikenne ehdotusten taustalla, ilmeisesti vihreiden virkamiehet.
Ruotsalainen Berner on vihreiden mieleinen henkilö, onhan vihreiden sidos RKP:hen hyvin vahva.
Ruotsalainen eliitti on se suurin vaikuttaja tämän asian taustalla.

Teijo Myllylä

Kysymyshän on kepun uskottavuudesta. Sekoiluja riittää ihan tarpeeksi. Kokkarit kuolaa kun joku hölmö haluaa yksityistää,miljardiomaisuudet...nyt voidaan tienata. Sipilä, vanha miljonääri on mitä on. Menkää ja täyttäkää taskunne, jos ehditte. Vr parka on mennyttä jos vaalit ei sitä muuksi muuta. Ja rautatiet omistaa Saksan pankit? Paras arvaus mitä on esitetty...vai voitko väittää muuta?