Keskiviikko 24.7.2019

M&M: Tuntematon sotilas lähtee ulkomaille – ”Mahtava ja suuri elokuva”, kehuu ruotsalaisjakelija

Luotu: 
3.11.2017 16:33
  • Kuva: Elokuvaosakeyhtiö Suomi 2017 Oy / SF Studios / Alma Talent arkisto
    Kuva

Kotimaassa pikaisesti kassamagneetiksi noussut uusi Tuntematon sotilas on pääsemässä levitykseen Ruotsissa, Norjassa ja Tanskassa, kertoo Markkinointi & Mainonta.

Ruotsalainen SF Film on hankkinut elokuvan jakeluoikeudet kolmeen pohjoismaahan. Kansainväliseen levitykseen lähtee lyhyempi Tuntematon, sillä kotimaisen kolmen tunnin sijaan kansainvälinen elokuva kestää kaksi tuntia ja 13 minuuttia. Tuottajien mukaan kyseessä ei ole lyhennetty versio, vaan kansainvälistä levitystä ajatellen tehty ”itsenäinen taideteos”.

SF Filmin pohjoismaisesta levityksestä vastaava Pia Grünler kertoo olevansa todella otettu Tuntemattomasta.

– Se on mahtava ja suuri elokuva. Olin todella liikuttunut. Kesti pitkään saada se pois elimistöstä, Grünler sanoo M&M:lle.

Hänen mukaansa ruotsalaisteatterit ja yleisö ovat kyselleet elokuvan perään.

Keskustelua aiheesta Uuden Suomen blogeissa: 
Jaa artikkeli:

Kommentit

Matti Loikkanen

Hyvä että ruotsalaisille näytetään, kuinka hyvä naapuri heillä on. On varma, jos Suomen armeija olisi murtunut ja punatankut ajaneet Edeskuntatalon eteen, niin ruotsalaiset olisivat nuoleskelleet itänaapurun ruskeaa aukkoa. Halloo!!

Veikko Savolainen

Totta puhuen, edelleenkin meillä on syytä olla kateellisia ruotsalaisille: heillä on selvästi parempi sekä länsi- että varsinkin itänaapuri kuin meillä.

Todella väärin olisi nykyisessä informaatiosotatilanteessa, jos kansainvälisessä levityksessä olevasta Tuntemattomasta voisi saada sen kuvan, että Suomi olisi ollut jotenkin talvi- tai jatkosodan 'syyllinen ja aloittaja'. Sekin vaara on olemassa, jos taustoja ei avata kunnolla - ks. http://rescordis.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245490-markkinointimainonta-tu...

Matti Loikkanen

Kyllä maailmalla oli kauan sellanen harhakäsitys, että Suomi oli rinta rinnan Saksan kanssa valloittamssa maailmaa. Max Jakobson eräässä kirjassain kertoi osallistuneensa erääseen juutalaisten kokoukseen Jatkosodan jälkeen ja että hänen juutalaiset tuttavat kävelivät eri puolella katua, kuultuaan hän taistelleen Suomen armeijassa 2. Maailmansodan aikana. Siinä ei selittelyt auttaneet.

Mitä naapureihin tulee, suomalaiset rintamamiehet olivat sodan jälkeen katkeria joka suuntaan, kuten juutalaiset. Sarkastisesti irvailtiin, että eihän Suomi-neidolle voi mitään pahaa tapahtua. Ollaan niinkuin herran kukkarossa, kun meillä on naapureina idässä maailman suurin sotilasmahti ja lännessä maailman rikkain valtio.