Torstai 27.6.2019

Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin päätökseen paperittomista – Näin kommentoi apulaispormestari

Luotu: 
21.11.2017 19:43
  • Kuva: Petteri Paalasmaa
    Kuva
    Helsingin Rautatientorilla osoitettiin pitkään mieltä viime keväänä sekä turvapaikanhakijoita vastaan että heidän puolestaan. Kuvituskuva.
|

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho vaatii hallitusta puuttumaan Helsingin kaupunginhallituksen päätökseen paperittomien palveluista. Apulaispormestari Pia Pakarinen (kok.) puolestaan katsoo, että Helsingin tulee seurata asiassa tarkasti muiden maiden linjauksia.

Kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan apulaispormestari Pakarinen äänesti paperittomien elämää ja elinolosuhteita helpottavaa aloitetta vastaan kaupunginhallituksessa. Aloite meni kuitenkin täpärästi läpi ja kaupunginhallitus päätti lähettää päätösehdotuksen kaupunginvaltuustoon.

Ehdotuksessa Helsinki lisää paperittomien – tai laittomasti maassa oleskelevien – ihmisten oikeuksia. Valtuustolle esitetään, että paperittomat saavat välttämättömän huolenpidon ja toimeentulon kuten ruoan, majoituksen ja kiireellisen sairaanhoidon lisäksi oikeuden ”välttämättömään” sairauksien hoitoon, lääkitykseen, hoidon seurantaan, rokotuksiin sekä hammashoitoon ”samassa laajuudessa kuin turvapaikanhakijat”.

Kaupunginvaltuutettu Mari Rantanen (ps.) arvosteli aiemmin aloitteen rapauttavan Suomen turvapaikkajärjestelmää ja piti tilannetta täysin absurdina, sillä valtio pohtii päinvastoin, miten laittomasti maassa oleskelua vähennetään tehokkaasti. Lue tarkemmin: Perussuomalainen valtuutettu: “Helsinki romuttaa turvapaikkaprosessia”

Halla-ahon mielestä kaupunginhallitus ”tuhoaa päätöksellä aktiivisesti ulkomaalaislainsäädännön ja turvapaikkamenettelyn uskottavuutta”.

–Maksuttomat terveyspalvelut ovat maailmassa harvinaista herkkua. On ilmiselvää, että sellaisten tarjoaminen kaikille halukkaille ensinnäkin houkuttelee kielteisen päätöksen saaneita ihmisiä jäämään laittomasti Suomeen ja toiseksi houkuttelee maahan lisää ihmisiä, joilla ei ole laillisia edellytyksiä kansainväliseen suojeluun tai oleskelulupaan muilla perusteilla, Halla-aho sanoo Facebookissa.

Halla-aho huomauttaa, että Sipilän hallitus on vakuuttanut ”puuttuvansa ongelmaan ja rohkaisevansa laittomasti maassa olevia palaamaan kotiinsa”.

Lue hallituksen suunnitelmista: Ministeriö: Laittomasti maassa oleva voisi jatkossa saada 6 kk vankeutta – ”Jokamiehen kiinniotto-oikeutta ei tule”

–Jos Suomen suurin kaupunki ja maahanmuuttajien pääasiallinen kohdepaikkakunta päinvastoin kaikin keinoin houkuttelee heitä jäämään, maan hallituksen tavoitteilta katoaa pohja. Aikooko maan hallitus lainsäädännöllisin tai muin keinoin puuttua siihen, että maan pääkaupunki houkuttelee kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneita ihmisiä jäämään maahan ja siten sabotoi hallituksen tavoitetta saada laittomasti maassa oleskelevat poistumaan maasta?

Aloite eteni maanantaina kaupunginhallituksesta valtuustoon äänin 8–7. Pakarisen lisäksi sitä vastaan äänestivät Terhi Koulumies (kok.), Jaana Pelkonen (kok.), Mika Raatikainen (ps.), Wille Rydman (kok.), Tomi Sevander (sd.) ja Jan Vapaavuori (kok.).

–Olen sitä mieltä, että kiireellinen hoito on tarjottava kaikille. Kansalaisuudesta riippumatta kenenkään ei pidä kuolla Helsingin kaduille. Palvelujen laajentamisen osalta seuraisin kuitenkin tarkasti muiden maiden linjauksia, ettei meillä ei ole tarjolla sellaisia etuja, joita ei muualta saa. Jotta pystymme tarjoamaan sen kiireettömän hoidon ja esim. opetuspalvelut kaikille maahan tuleville, palveluja tarvitsevien lukumäärän pitää pysyä hanskassa, Pakarinen kirjoittaa Facebook-päivityksessään.

Aloitteen puolesta äänestivät Paavo Arhinmäki (vas.), Veronika Honkasalo (vas.), Maria Ohisalo (vihr.), Marcus Rantala (r.), Nasima Razmyar (sd.), Anni Sinnemäki (vihr.), Reetta Vanhanen (vihr.) ja Sanna Vesikansa (vihr.).

Aloitteessa taataan lisäksi raskaana oleville ja pienten lasten perheille mahdollisuus pidempikestoiseen kriisimajoitukseen. Aloitteen oli alkujaan tehnyt Veronika Honkasalo.

Jaa artikkeli:

Kommentit

Gun-May Arffman

"Pia Pakarinen: Olen sitä mieltä, että kiireellinen hoito on tarjottava kaikille."

Jaa että mistähän setelitukusta apulaiskaupunginjohtaja aikoo nuo hoidot tarjota maailman ääristä Suomeen tuleville? Suomalaiselle 18v täyttäneelle nuo kaikki palvelut maksaa. Saisimmeko me kantaväen asukkaatkin ilmaisen elämän? Olemmehan sentään olleet täällä ensin.

Markku Nieminen

Siunaa ne. Seuraavien vaalien jälkeen Kokoomus on suurin, SDP toisena ja Vihreät kolmantena. Hallitukseen otetaan mukaan takuumiehet RKP ja Vasemmistoliitto.

Ja takuuvarmaa on että meno yltyy vielä paljon hurjemmaksi! Onhan sitten kaikki seinähullut yhdessä päättämässä maamme asioista.

Teijo Lahtinen

Helsinki ei pysty takaamaan edes omille kodittomilleen välttämätöntä huolenpitoa ja toimeentuloa, eli juurikin Sakun mainitsemia lääkärin määrämiä lääkkeitä, majoitusta ja ruokaa. Miten kuvittelet, että se kykenee sen tekemään muille? Ei se raha tule sieltä automaatista, vaikka vasemmisto niin kuvittelee.

Markku Nieminen

Onko sinun ja muiden hyyssärien ymmärryksessä jokin vika?
Huomaa! Harva tätäkin päätöntä päätöstä arvosteleva ja kritisoiva osoittaa vihaa ulkomaalaisia kohtaan!
Lähes jokainen kritisoi ja arvostelee meidän omia, tällaisten päättömien, järjettömien, päätösten tehneitä valtuutettuja, kansanedustajia ja ministereitä. Avaa hyvä ihminen silmäsi. Lopultakin.
Perustuslaki on poljettu suohon Suomessa jo aikaa siten. Ja kaltaisesi ovat siihen syypäitä! Jokaisen maan perustuslaki koskee vain maan omia kansalaisia.

Risto Nikander

Onkohan Kristian Kardenilta aika paljon hukassa jos näkee tällaisenkin rahankäytön ja turvattomuuden lisäyksen "vihaksi". Kysymys on myös laillisuudesta. Ja moraalista. Avuntarvitsijat ja turvaa tarvitsevat ovat pääosin muita kuin Suomern asti matkustaneet seikkailijat ja onnenonkijat. Makeaa ja helppoa elämää tavoittelevat nuoret miehet.

Roope Retuperä

Sipilän hallitus on toki osoittanut täydellistä saamattomuutta vakavan ongelman edessä.
Vatulointia vatuloinnin jälkeen, mitään ei saada aikaan.
Onko meillä oikeasti toimintakykyinen hallitus?
Ei kyllä siltä vaikuta.
Olis nyt aika saada jotain jo aikaan, ongelmat senkun kärjistyvät.

Niko Nurmi

Miksi minun ja muiden suomalaisten veronmaksajien pitää itse maksaa hammaslääkärimme?

Se on suorastaan ihme jos tämä kantaväestön päähän potkiminen johda kohta johonkin hyvin vakavaan.

Joka ei tunne historiaansa, on tuomittu elämään se uudelleen. Suomi 100 vuotta.

Kimmo Laitinen

Aika erikoista että laittomasti massaoleville turvataan esim, ilmainen terveydenhoito ja hammashoito. Samat palvelut mitkä Suomalainen maksaa itselleen kahteen kertaan, verovaroin ja käyntimaksuin.
Tämä alkaa Helsinkiläisenä veronmaksaja pikku hiljaa vit**aa.

Tapio Mäkeläinen

Vihervasemmistolaisten isänmaa ei ole Suomi vaan joku käsittämätön suvakkihöttöunelma.
Mielenkiintoista , että tahot joiden taustajoukot eivät juuri mitään tuota, ovat hyvin hanakoita muiden tuottamaa hyvää jakamaan taivaan tuuliin. Kyllä leipäjonoissa kiitetään.
Onneksi tuo tapahtuu itäisessä osassa Uuttamaata eikä täällä Espoossa.
Hki päätökselle nauraa aidan seipäätkin.

Heikki Paananen

Helsinki näin kerää maakunnista kaikki laittomasti maassa olevat yhteen kasaan.

Maakuntien kannalta tämä on positiivinen asia ja uskoisin, että saa varauksettoman kannatuksen erityisesti niiltä paikkakunnilta, joissa laiton oleskelu on aiheuttanut ongelmia.

Tapio Mäkeläinen

Mm siksi että erilaiset tahot joita veikkausvaroilla rahoitetaan , avustavat laittomia suuren juristiarmeijan voimin. Ilmaiseksi saatu arvokas ja haluttu koulutus käännytetään omaa yhteiskuntaa vastaan.
Oma kantani on että myöntävän päätöksen saaneet hoidetaan ok ja muut lähtee .

Hannu Rautomäki

Herää myös kysymys, miksi laittomasti maahantulleiden palveluja halutaan lisätä, kun samaan aikaan kantaväestön koulutusta, terveydenhuoltoa ja vanhustenhuoltoa on heikennetty ja todennäköisesti heikennetään lisää?
Syntyykö poliitikoille ja virkamiehille raha siellä seinässä pankkiautomaatissa?

Molly Hassan

Hei,
Oletko liikemies tai nainen? Jos jokin taloudellinen sotku tai tarvitset rahaa aloittaaksesi oman yrityksen? Tarvitsetko hyvitystä maksamaan velkaa? Jos sinulla on alhainen luottopiste ja pankkien / muiden paikallisten rahoituslaitosten vaikeudet saada lainaa? Henkilökohtainen laina, liiketoiminnan laajentaminen, yrittäjyys ja koulutus, velan vakauttaminen, kovan rahan lainat. Tarvitset lainaa tai rahoitusta mistä tahansa syystä. Tarjoamme lainoja, joiden alhainen keskikorko on 2%, ota meihin yhteyttä jatkuvan luotonantajan kautta.

Gonzalez Andres Financial Company
Sähköposti: [email protected]

Markku Nieminen

Pia voisi nyt aluksi kertoa monikohan on kuollut tai kuolemassa Helsingin kaduille, jos ei saa ilmaista hammashoitoa. Tilasto vaikka viimeiseltä 5 vuodelta selventäisi asiaa.
Itse veikkaan, että jos joku onkin joskus kuollut, se ei ole laittomasti maassa hengaileva vaan suomalainen vähäosainen.

Risto Salonen

Tämänpäiväinen Hesari kertoi Helsingin kotihoidon olevan samassa katastrofaalisessa tilassa kuin pohjoisen naapurinsa lastensuojelu.
Äyrin alennuksella ja puistobulevardeilla asia hoituu. Välillä voi käydä vielä haukkumassa maakuntia etelän varojen kuppaamisella.
Kekkonenhan sanoi, jos jokin pitää olla hunningolla, olkoon se sisäpolitiikka, kunhan ei ulkopolitiikka.
Helsinki kyllä yrittää saada molemmat.

Jaakko Karki

Täysin järjetöntä touhua Helsingin Kaupungin hallitukselta. Kenenkä asioita he ovat nyt hoitavinaan, tietenkin toisten varoilla.
Kuten ministeriö on suunnittelemassa, kaikkien laittomasti maassa olevien tulisi saada 6 kuukautta vankeutta, tai pikemminkin vankeutta siihen asti kun poistuu maasta.